Volt-e Holokauszt?

 2009.05.01. 09:52


 

 Sajnálatos módon az ember rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, hogyha valamiről olvasott a történelemkönyvben, emléknapja is van és évente 666-szor elmondják neki, hogy az adott dolog megtörtént, akkor hajlamos a dolgot valóságosnak tekinteni.Pedig, mint tudjuk, szeretett hazánkban komoly kultusza van a meg nem történt történelmi események kultuszának, elég csak április 4-ére, vagy november 7-ére gondolnunk. Ha hozzávesszük, hogy a címben szereplő eseményt, olyan közismerten igazmondó, becsületes, hótiszta emberek kívánják a történelem valóságában megtartani, mint lendvai ildikó, nyakó istván, gusztos péter, vagy hiller istván, az egyszeri ember könnyen meginog tudásában és felteszi a kérdést magának: Vajon, ha olyan emberek állítanak valamit, akik soha semmikor nem mondanak igazat, legalábbis szándékosan és tudatosan nem, miért pont most tennék?

Mindemellett ezek az elvtársak, valahogy, hogy-hogy nem, mindig oda jutnak, amikor a Holokausztot emlegetik, hogy abban valahogy az Orbán Viktor is benne volt. Ez az aprócska logikai ugrás szintén nem tesz jót a hitelüknek, mert a nem elkötelezett hallgatók ilyenkor nem átallnak nevetni és aktuálpolitikai felhangokat vélelmezni lendvai „cenzor” ildikó eszmefuttatásaiban.

Mert mit is jelent a Holokauszt szó nevezettek szóhasználatában? Semmi mást, minthogy a magyarországi jobboldal nem más, mint egy álcázott nyilas szervezkedés, egy keretlegény-gyülekezet, akik arról álmodoznak, hogy majd hogyan fognak kiirtani mindenkit, aki zavarja őket a masírozásban. A Holokauszt szóba bele van sűrítve, hogy ezek a fasiszták fasiszták, illetve nácik, hiszen láthatólag nincsenek megrendülve, vagy rosszul tettetik azt, hogy megvannak, nem határolódnak el mindenkitől, akiről az ildike kimondja, hogy nincs eléggé megrendülve, sőt ha tényleg meg vannak rendülve, akkor csak az derül ki róluk, hogy olyan nagy nácik, hogy még a megrendülést is képesek eljátszani. És legvégül ezek nem is képesek az őszinte megrendülésre, ez a szociálliberálisok végső érve (a világ lényegéből adódik, hogy ők döntik el, ki van megrendülve) és miután mi nem vagyunk őszintén megrendülve, csak az lehet, hogy vagy örülünk, hogy volt Holokauszt, vagy tagadjuk, hogy lett volna. Sőt tagadjuk, hogy lett volna, de egyúttal sajnáljuk is, hogy nem volt. És már hopp le is lepleződtünk.

Nácizó felebarátaink sosem gondolnak az áldozatokra, amikor kimondják ezt a szót, ránk gondolnak ilyenkor, politikai ellenségeikre, izzó gyűlölettel és elálmodoznak róla, hogy miket is csinálhattak volna velünk, azokban a régi szép időkben, amikor 56 ellenforradalom, április 4. felszabadulás és a nagy október november 7-én volt.

Pedig feleim akárhogy is nézzük az a Holokauszt, amit ballibék a világ lenácizására kitaláltak nem történt meg. Nem is feltételezem, hogy azok az emberek, akik tényleg hiszik, hogy a Holokauszt politikától független fogalomként kezelve valóság, bármilyen közösséget is vállalnának a lendvai-félékkel. De azt gondolom, hogy nagyon súlyosan és drámaian tévednek, amikor kimondva-kimondatlanul, a részvét és az emlékezés aktusa helyett, felelősként és potenciális elkövetőként tekintenek a mai magyar társadalomra, azzal, hogy a magyar társadalom több milliós XX. századi emberveszteségét eljelentéktelenítve, egy etnikai csoport erkölcsi fensőbbségének hirdetésére használják ki.

Ha csak lendvai ildikó-félék lényét ismerném és venném figyelembe, bizonyos lennék benne, hogy nem létezik semmi az ő hazugságai mögött, de családilag érintettként tudom, hogy a nácik és kommunisták által is üldözött nagyszüleim beszámolójában bízhatok. És így tudom, hogy számtalan zsidó halt meg akkor.

De mindaz, amit a Soa kapcsán rá akarnak erőltetni az utókorra, az elfogadhatatlan.

A zsidók áldozata semmiben nem különbözik bárki más áldozatától. A gonoszság és ostobaság tombolt és ártatlanok szenvedtek. De az ártatlanság nem érdem, hanem állapot.

A történelem és különösen az átkozott huszadik század nem szólt másról, mint emberek legyilkolásáról etnikai és osztály alapon. Nincs különbség az áldozatok között, döntő többségük, bármilyen nézőpontból tekintünk is rá, ártatlan volt.

És én minden áldozatra egyformán akarok emlékezni.

Amikor egy politikai rendszer oda jut, hogy komoly formában felmerül történelmi események minősítésének és kutatási szabadságának büntetőjogi szankcionálása, akkor tudjuk, hogy a történelem kereke valahová rákosi elvtárs ominózus álmatlan éjszakáihoz szerencséltetett visszafordulni. 

Nem hiszem, hogy bármi is jobban sértené az áldozatok emlékét, mint az, hogy különbséget teszünk közöttük lényegtelen tulajdonságok alapján.

 

 

 

Címkék: gusztos holokauszt hiller nyakó lendvai soá

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr1001096925

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szombatblog 2009.05.03. 12:05:31

A tagadás tiltása Azt hallani mindenhonnan, hogy a Harmadik Köztársaság a legsötétebb időszakát éli - ám hogy pontosan miért is, abban már közel nincs egyetértés. A pénzügyi válság, a baloldali kormányzás tehetetlensége, az országban elharapózó…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maczkotestver 2009.05.01. 21:07:16

Balosként nagyon bele lehetne kötni ebbe a cikkbe, jobbosként szintűgy. A közepet sérti, a fasisztákat és holokauszttagadókat szintúgy.
Lényegében mindenkit sért, én valahogy mégis egyetértek vele.
Annyi a problémám, hogy legyen jobb oldal, és legyen értelmes jobb oldal, de hol van? Miért nem zárkózik el határozottan a szélsőségesek elől? Így pontosan az lesz, amit a cikk szerint lendvai el akar érni... egybemossunk mindent, és maholnap orbán már hitler reinkarnációja lesz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.01. 21:16:22

Paranoid: Jó poszt, mint mindig!

@maczkotestver: off
"Balosként..."
Ezt sosem értettem, miért jó ha az ember a kommentje elején rögtön beskatulyázza magát?
on

"Miért nem zárkózik el határozottan a szélsőségesek elől"
Egyáltalán minek szavazójogot adni a gyökereknek? Inkább erre válaszolj, mert nem a jobbosok találták ki! De ha már adtak, akkor bizony azok szavazni is fognak, arra a pártra amelyik nem határolódik el tőlük.

Egyébként tudom, hogy nem túl szerencsés így érvelni, de a baloldal mikor határolódik el a szélsőségeseitől? Az Internacionálét éneklőktől, az 56tagadóktól, az erdélyi magyarokat románozóktól, a rasszistáktól akik Orsósozzák Orbánt, a magyarellenesektől, komcsiktól és cionistáktól stb?

maczkotestver 2009.05.02. 11:23:14

@TaTa86.: "Ezt sosem értettem, miért jó ha az ember a kommentje elején rögtön beskatulyázza magát?"
Utána írtam, hogy jobbosként szintűgy. Szóval nem skatulyázódóm én, csak azt akartam mutatni, hogy a mai "politikai celeb elit" amiben benne van az összes gyökér, jobbról, balról, középről, hátulról, szóval mindegyiküknek szálka lenne... Holott teljesen jogos az egész!

"Egyáltalán minek szavazójogot adni a gyökereknek?"
Az a baj, hogy ebben a csudajó demokráciában sajnos nem lehet kiszűrni, hogy a népakaratba a gyökerek akarata ne számítson bele. Nézd csak meg Szókrátészt. Ő is épp eléggé megszívta...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.05.02. 12:36:17

@maczkotestver: Azért vannak módszerek...
Műveltségi/vagyoni(vagyis adóhoz kötni) cenzus, sorkatonai szolgálat, politikai/gazdasági érettségi és még lehet mást is kitalálni.

Csakhogy ez ellent mond az egyenlőség dogmának. :P

rolika 2009.05.04. 08:20:17

"olyan közismerten igazmondó, becsületes, hótiszta emberek kívánják a történelem valóságában megtartani, mint lendvai ildikó, nyakó istván, gusztos péter, vagy hiller istván, az egyszeri ember könnyen meginog tudásában"

:-))) Hát igen, fenti hölgyek/urak megnyilatkozásai normális emberből csak ellenérzéseket váltanak ki, legyen szó bármiről is.

Jó írás, nagyobb nyilvánosságot érdemelne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.04. 16:35:48

nem rossz írás, és nem értem miért kötne ebbe bele a jobboldal mackó?
a jobboldal itt a progresszív, a baloldal a maradi

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.05. 09:57:40

Hűha, Android örülj, hogy nem szoktál előfordulni a média múlt századi megjelenési formáiban (tévé/rádió/papírújság) mert az egész cikkedből egy mondatot skandálna a RTL-SzabadNép-Drágabolgárúr tengely.
Természetesen ezt:

"Pedig feleim akárhogy is nézzük az a Holokauszt, amit ballibék a világ lenácizására kitaláltak nem történt meg."

Kész, aztán hiába magyaráznád Demcsák "Önöktagadjákaholokausztot?" Zsuzsinak, hogy miről is beszéltél, neked reszeltek, évekig veled riogatna a hős antifa ellenállás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.06. 22:35:21

aztán jönnének a fenyegető telefonok, h "nem félsz te náczi?! kiirtunk a moszattal!"

halál megdöglessz kinyírunk ® · http://href.hu/x/73ug 2010.03.11. 06:31:30

صباح الخير لجميع شركائنا في القارئ هنا في الصباح الباكر لاسامة بن لادن يقول في رسالة اليوم التهديد الارهابى

shopanka 2010.03.11. 08:35:49

Bizony, egyetértek a szerzővel. És abban is, hogy a mai kommancs potentátokat csupa kisbetűvel említi. Ennyit érdemelnek. Bizony!
süti beállítások módosítása