A félvér

 2008.11.05. 11:16

 

 

Mint megjósoltam, Obama nyerte az elnökválasztást. Ez a következtetés abból a tényből adódott, hogy Orbán Viktor a republikánusok konvencióján jelent meg. A rulettben szokás” a hulla ellen játszani”, a vesztes ellen tenni, sokszor bejön, biztos voltam benne az nem nyerhet, akire a Fidesz tesz.

Szeretjük mi Obamát, például megszabadította a világot Clintonnétől, ami önmagában teljesítmény, sőt Palintól is, pedig az még közelebb volt a piros gombhoz. Ha rasszista és férfisoviniszta az ember egyszerre, nem volt könnyű dolga ebben a kampányban.

Amerika válsága nagyobb és elhúzódóbb, mint bárki gondolná, valamikor Reagan elnökségével kezdődött jelenlegi formájában és azóta minden elnök hozzátette a magét.

Egy ilyen válság kezelésére, amely egyszerre érinti a gazdaságot, a társadalmat és Amerika világhatalmi szerepét, alkalmasabb egy félvér, aki genetikai értelemben is messze van a hanyatló elittől. Az amerikaiaknak elege van a fehér férfiak uralmából, mert azok elvannak az a helyben szokásos, sokszereplős, erőalapú kapitalizmus belső ügyeivel, a vesztegetés és lobbizgatás elegyével. A világ leggazdagabb országában a lakosság fele, harmada számára az egészségügyi ellátás nem, vagy csak esetileg elérhető, a lakosság 10-15%-a megrázóan szegény és az etnikai alapú megosztottság, szegregáció európai ésszel felfoghatatlanul erős.

Ráadásul nem is hatékonyak, az életszínvonalukat nem fogják tudni fenntartani.

Obamát azért választották meg, mert ha ekkora baj van, kevéssé érdekli az embereket kinek fia-borja akibe vethetik minden bizalmukat. Nemhogy négert, még zsidót is megválasztanának, sőt ateistát is, ha le kell állítani a családi autót.

Egy félvér, aki feketének néz ki, pontosan tudja milyen rossz találkozni a hétköznapi rasszizmussal és hogy változik meg a szalonrasszista környezet attól, hogyha kiderül az illetőről, hogy jó csávó.

Íme ennyi az Obama faktor, egy szerethető néger, aki ráadásul félig fehér. Ilyenkor minden rendesebb ember örül, hogy túlteheti magát a kezdeti idegenkedésén.

Hogy jó elnök lesz-e, azt nem tudhatjuk, de neki van esélye rá, hogy személye varázsát felhasználva, jó irányba vigye Amerikát. Egyedi, nem szokványos élete talán felruházta olyan tapasztalatokkal, amelyekkel legyűrheti a washingtoni elitet.

 

Teljesen nem tartozik ide, de megjegyzem, a hazai helyzet már olyan szar, hogy nincs is mit írni róla.

A mi félvérünk egy félhülye lesz, aki majd a jelenlegi teljesen hülyéket követi, ugyanoda tart, csak lassabban halad, de a szakadék ugyanaz.

 

Címkék: obama elnökválasztás félvér

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr83751077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paranoid Android2 2008.11.05. 13:07:59

Csak bejelentkezve lehet kommentelni.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2008.11.05. 13:22:41

"A világ leggazdagabb országában"
Na ez így ebben a formában nem igaz. Sok helyen publikálták már, hogy anno a II. VH-ban végzett tevékenységéért Izrael milyen és mekkora kölcsönökkel fizetett az Egyesült Államoknak.

Nem beszélve a VH után az USÁ-ba emigráló zsidókról, akik megmaradt vagyonukat mentették magukkal.

Paranoid Android2 2008.11.05. 13:53:17

Makumba mondja, mert nem jelentkezik be:

"Egy félvér, aki feketének néz ki, pontosan tudja milyen rossz találkozni a hétköznapi rasszizmussal és hogy változik meg a szalonrasszista környezet attól, hogyha kiderül az illetőről, hogy jó csávó."

Hát, utóbbi állításoddal erősen vitatkoznék. A szalonrasszizmus, sőt, semmilyen rasszizmus nem változik meg a tények ismeretében, pont ettől rasszizmus. A rasszizmussal szemben egy fegyver van: tudomásul kell venni, hogy létezik és kész. Akárki tesz akármit is, eltüntetni nem fogja. Tudom, ez sokaknál kiveri a biztosítékot, pedig jobb, ha elgondolkodnak a következő mondaton: "Csak a valóság gyógyít!" Az ábrándok, az ideák csak beljebb visznek a mocsárba.
Ráadásul az a kevés benyomás, amit néhány amerikai emberrel való találkozás során szereztem, engem nem arról győzött meg, hogy ők olyan nagyon változnának. Ők alkalmazkodnak, és ha kell, akkor mostantól lelkes hívei lesznek a félvér elnöknek. Az elmúlt néhány száz év alatt ezt tanulták meg: mindent a túlélésért!

Paranoid Android2 2008.11.05. 13:54:25

Szerintem meg az alkalmazkodókat befogadják, jó elfogadják, az is több a semminél.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.11.05. 13:56:24

attól, hogy ateistát megválasszanak, még iszonyat messze vannak.
a jelenlegi elnök apja mondta saját terminusa alatt, hogy az ateisták nem csak hogy nem hazafiak, de még talán állampolgárnak se kéne lenniük.
bár a mostani választás jelentheti esetleg a fehér bigott neoprotestantizmus és kreacionizmus bukását?

Paranoid Android2 2008.11.05. 14:08:13

A félelem erősebb, mint a vallásosság.:))

rolika 2008.11.05. 14:12:18

remélem, obama megkérdi, mi a helyzet az 51-es körzetben.
sajnálom, hogy ennyire hülye vagyok, de csak ez érdekel az amerikai elnökválasztási hercehurcából

Paranoid Android2 2008.11.05. 14:13:55

Megkérdi, de nekünk nem mondja meg.:)
Persze igazad van, de addig se gondolok a fletóra.

olvasgatok 2008.11.05. 15:00:17

tessék mondani, ez a cikk még véletlenül sem antiszemita és rasszista?
zsidók és félvérek, jól lenézve, csak az autót ne kelljen leállítani.

neked is csak két akkora pofon kéne, hogy a falnál eltörjön a kezed, amivel ezt a hülye postot írtad

Paranoid Android2 2008.11.05. 15:04:26

Sokkoló! be kell jelentkezni, hogy jól kimoderálhassalak!

Paranoid Android2 2008.11.05. 15:05:44

rálátás, szép tőled, hogy tiszteletreméltó igyekezettel megtanultál olvasni.
De a szövegértésre még gyúrni kell!

olvasgatok 2008.11.05. 15:36:54

paranoid: tiszteletreméltó az igyekezeted a figyelem eltereléséről és a lényegről. Tömegek pszichés befolyásolására és a humorra még gyúrnod kell!

rolika 2008.11.05. 16:22:12

para, azt mindjárt gondoltam, hogy nem kürtöli világgá a választ, de ha más nem, poénból minden elnök megkérdezi szerintem :)
süti beállítások módosítása