„Gyurcsány a hibás”

 2008.08.17. 08:25

 

 

A Fidesz láthatólag el akarja kerülni azt a vádat, hogy agyelszívás útján jut utánpótláshoz a Fidelitas nevű politikuskeltető üzemében. A nyakói mélységekből feltörő szlogen „Gyurcsány a hibás” annyira találó, hogy az ember csak tiszteletet érezhet a valamelyik pártingatlan alagsorát szigorú inkognitóban, alagúton megközelítő agytrösztök iránt, akik feltehetően a „Rosszabbul élünk, mint négy éve” című kampány feltalálásával még nem lőtték el az összes puskaporukat.

Az a körülmény, hogy maga a mondat megrázóan nagy igazságtartalommal bír, inkább rontja a dolog marketingértékét, mint emeli. Magyarországon a lakosság 90%-a már birtokában van ennek az információnak és maga is eljutott erre a következtetésre, például a pénzügyi helyzete rávezette. Egy ilyen kampány inkább idegesíti az embereket, bármi másra szívesebben gondolnak, mint bölcs vezérünkre, akinek az összes pekingi aranyunkat köszönhetik például.

 

Apropó Peking. Semmi sem tükrözi országunk állapotát jobban, mint eddigi olimpiai teljesítményünk. Magyarország különlegességét az adja, hogy hagyományosan retardált és rosszindulatú, vagy jószándékú, de tragikus véget érő gyenge vezetői ellenére, mindig képes volt kikapaszkodni az aktuális válságból és tudományban, sportban, művészetben lélekszámánál sokszorta nagyobb eredményeket produkálni. A medgyessy-gyurcsány kormány kétségtelen érdeme, hogy a „Merjünk kicsik lenni!” kampányt sikerre vezette és ezt a nagyképű országot a helyére tette. Hiszen mit is kerestünk mi számban sokszorosan hatalmasabb és gazdagabb nemzetek előtt, holmi éremtáblázatokon, vagy diákolimpiákon, magunkra haragítva a többre hivatott országok nemzeti érzelmű elitjét. Meg különben is, egy ilyen fasiszta, irredenta, soviniszta, hortysta, kádárista, elnyomó, revizionista csőcselék nehogy már a térség vezető állama legyen a gazdaságban, a tudományban, a politikában, az oktatásban. Öröm egy ilyen szépen megvalósított programot látni, mert ez az egy, ami összejött nekik és nekünk.

De a tréfát félretéve, mi is az olimpia? A statisztika érvényesülése, a matematikai nyomás végletes igazolása, hogy a merítési nagyság, az anyagi ráfordítás hosszú távon a nemzetek nagyságához és gazdagságához igazítja az eredményeket. Magyarország az újkori olimpiák történetében folyamatosan felülemelkedett a természettörvényeken, megmutatva, hogy túl a rideg számokon a lélek ereje erősebb lehet mindennél.

Száz évig nem akadt olyan kormánya az országnak, legyen az fasiszta, kommunista, demokrata, vagy nyilas, amely kétségbe vonta volna, hogy  népe különlegesen tehetséges és sokra hivatott. Még a komcsik is összekacsintottak a nemzettel az oroszok háta mögött és a hatvanas évektől kezdve nemhogy nem bánták, ha a magyar sportolók lenyomják a szovjeteket akár, hanem kifejezetten elvárták.

Az elmúlt ötven évben a sport a nemzeti önkifejezés és önmegvalósítás legfőbb eszköze lett, legfőképpen azért, mert már szinte semmi sem maradt. Kialakultak a hagyományosan magyar sportágak és a nemzeti identitás részei lettek. A foci halt meg először, mert a futball csapatjáték és erkölcsi szabályai, csoportszellemet igénylő lelki szükségletei egy demoralizálódó, atomizálódó társadalomban már nem voltak meg. A szűkebb merítésből táplálkozó sportágak, amelyekben könnyebben megmaradtak a „polgári gyökerek”, a speciális sportági kultúrák, generációkon át ébren tartották a nemzeti szellem legjobb hagyományait. Addig, amíg legalább az elemi feltételek adottak voltak.

De az elmúlt hat évben elenyésztek a minőségi sport anyagi feltételei. Ezt a válságot még talán túlélte volna a sportoló és edző dinasztiákkal tűzdelt magyar sport, de a nemzet, mint egységes egész, étosz, karakter, közösség és erő, soha nem látott mértékben pusztult a részvénytársasági urak országlása alatt, mint nem tőkésíthető, leírható értéktelen vacak.

És a győzelembe vetett hit nélkül nem lehet győzni. A győzelemhez tudni kell, hogy mi vagyunk a legjobbak, bármi is történjen végül.

A versenyzőink itthon hagytak bennünket és mi nem mentünk velük. És az a legrosszabb, hogy észre sem vesszük ezt a változást, mert talán az a részünk enyészett el, amelynek észre kellene vennie a hanyatlást.

Eddig mindig sikerült a lehetetlen, mert a 6-8-10 arany mindig is az volt. De most már nem hiszünk benne és a versenyzők sem hisznek úgy az erejükben, mint akár négy éve.

Csak jönnek és jönnek a jelek, hogy egy generális válságba zuhantunk bele.

És az is jellemző ránk, hogy majd a pekingi aranyak elmaradásán leszünk bepöccenve és nem azért, mert a kormány hülyék gyülekezete és lop, mint egy gebines (http://www.kislexikon.hu/gebines.html ) vendéglős az utolsó héten.

 

 

Címkék: olimpia peking aranyérem

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr47619399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

states 2008.08.17. 10:36:42

Ez a Gyurcsány a hibás jelszó tényleg elég primitív, de hát Kádár-népe, amelyik a maszop-szavazótábor zömét kiteszi, sajnos csak ezen a nyelven ért...

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.17. 10:40:38

no, már itt is előzetes moderáció van??

egyébként jó írás és igaz, de ezért valszeg idegesíti az embereket
különösen az indexről idetévedteket
akikben igen mély nyomott hagyott a múlt, mindegyik úgy gondolja, hogy ms(m)zpt/rendőrt/cigányt tilos kritizálni, azok nem lehetnek hiábasak, hanem valaki más

ergo minden orbán viktor hibája, aki 16 éve rettegésben tartja az országot, meg azé a szemét magyaroké, akik ki mernek menni tüntetni, és nem kushadnak el, amikor a hős rendőr rájuk parancsol, ráadásul nem imádják a cigányokat, még a tulajdonukat is megvédenék tőlük ezek a mocskok

szuper titkos nikk · http://www.flickr.com/photos/haazee/ 2008.08.17. 10:41:08

states: a "Kádár népe" (ill. inkább Rákosié) a fideszben keresendő. Mást ne mondjak, nézd meg a "programjukat"! Folyamatosan a népért, a munkásokért aggódnak, a vekker személyében a személyi kultusz is biztosítva vagyon, a pártkasszát ugyanúgy lenullázták, ugyanúgy hazudnak, stb.

Psyman 2008.08.17. 10:45:45

Még ezen se, mert a nép legalább 45%-át majd beetetik azzal, hogy januártól észnélküli pazarlás-osztogatás lesz. Ja hogy az ország csődbe ment? Hátistenem... Nekik tele a zsebük értékálló svájci frankkal, úgyhogy különösebben nem izgatja őket, ha esetleg párezren éhen találnának halni...

Paranoid Android2 2008.08.17. 10:49:54

szuper titkos nikk!
Másnál a szálkát, magadnál a gerendát se.
Kádár népe itt mindenki, de különösen azok a hülyék, akik még hisznek a szociknak, meg a fletónak.
Minden tény, tapasztalat ellenére.

Paranoid Android2 2008.08.17. 11:08:56

Arról lehet vitatkozni, hogy az OV milyen csávó, de arról, hogy a fletó sokkal rosszabb kevéssé.
Nem azt mondom a balosoknak, hogy szeressék a Vityát, hanem azt, hogy hajtsák el a fenébe a szélsőhülye vezetőiket.

Pelso 2008.08.17. 11:10:04

Vajon hány évtizedig lehet még a "Kádár népe" kifejezést bedobni, mert azon aztán lehet rágódni..

Sőt, finomitsunk: a mi "Kádár népünk" nem olyan hülye ám, mint az ő "Kádár népük", -juj de jó ez nekünk!!!

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.08.17. 11:12:23

Jó írás, de szerintem ez nem vezethető vissza egyetlen okra ("Gyurcsány a hibás"), ennél több tényező összeállása kellett az eddig meglehetősen gyatra szerepléshez. Persze az oktatás és az egészségügy szétverése is visszavezethető egy-egy személyre, valamint az állandó és mindenütt jelen levő pénztelenség is jelentős szerepet játszott a kudarcokban. A polgári kormány anno letett egy programot, amiből mindenki tudhatta, mire számíthat, talán épp ez lett a bukásuk oka a sok ellenérdekelt révén. De mi jött utánuk? 2*100 nap, majd azóta a folyamatos megszorítások. És valóban, a merjünk kicsik lenni és az "el lehet innen menni" eredményei most kezdenek beérni. De nem ez a legszánalmasabb, hanem hogy mindezt magunknak köszönhetjük (még ha én nem is őket választottam, a többség megtette helyettem).

nyugi 2008.08.17. 11:25:01

pelso-a kádár népe kifelyezés mindd addig érvényben maradhat amíg csak dumával meg lehet győzni a kádár népét.

Szuper titkos-áruld el a magát szocdem-nek hazudó gyf és tettes társai milyen csöcsön nevelkedtek?
Segítek-ők voltak az ifj kádár népe és ott folytatják ahol abba maradt

Pelso 2008.08.17. 11:32:11

Nyugi,
vagyis mindörökké érvényben maradhat, bármely politikai oldal dumája esetén.

hhh. 2008.08.17. 11:45:26

ez bizony egy jó írás.

nyugi 2008.08.17. 11:50:56

pelso-amig bedőlnek igen

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.08.17. 11:52:43

"A foci halt meg először, mert a futball csapatjáték és erkölcsi szabályai, csoportszellemet igénylő lelki szükségletei egy demoralizálódó, atomizálódó társadalomban már nem voltak meg."

Többé-kevésbé egyetértek az írással, de ez a mondat fáj. Fociban annyi történt, hogy a félprofi/profi státuszból kőkemény iparággá fejlődött a labdarúgás a világban, mi meg egy helyben toporogtunk, meg kissé vissza is fejlődtünk.. Hihetetlen színvonalon "tenyésztik" nyugaton a labdarúgókat, van olyan klub, ahol tizenéves korukban megjósolják, milyen magas lesz az adott játékos, és kiszámítják az ahhoz tartozó ideális lépéshosszt, amire "rászoktatják". Ez csak egy apróság, de "trükkök százait" vetik be. (felnőt játékosoknál is).
Zidane is bevallotta, hogy a Juvénél tömték valamivel, amit még akkor nem lehetett kimutatni. Szóval a gyógyszer-s és vegyiparunk is le van maradva, :)
Persze ez nem ment föl a lélektelen játék , vagy a botrányos labdakezelés alól, de igazából nagyon elhúzott a világ tőlünk, és nem valamiféle erkölcsi züllés miatt... :)

Pszt! 2008.08.17. 12:02:38

Bazki, te ennyire hülye vagy, hogy ezt így gondolod, vagy te is csak a fideSS bértollnoka vagy?
A Gyurcsány a hibás azért, mert eddíg nem jött össze egy arany sem? Ilyen alapon az ezüst és bronzérmek meg a viki érdeme, mert ő tartja a lelket az országban, ugye?

"a kormány hülyék gyülekezete és lop, mint egy gebines"
Ez a szar a demokráciában, hogy mindenki megvádolhat bárkit, bármilyen alapos vagy alaptalan rágalommal, és nem kell bizonyítani. Tényekkel, számokkal, bírósági ítélettel.

asola 2008.08.17. 12:04:44

A "Gyurcsány a hibás" szlogennel az a legnagyobb baj, hogy csak negyedrészt igaz és ezt a kitalálói NAGYON JÓL tudják.
Ez nem zavarja azonban őket arra, hogy ezzel a démonizáláshoz közeli eszközzel élve próbáljanak politikai tőkét kovácsolni a pártjuk számára.
Ettől pedig felfordul a gyomrom, mert pontosan megmutatja, hogy milyen gerinces és az országért dolgozó emberek lesznek, amikor hatalomra kerülnek.

Paranoid Android2 2008.08.17. 12:07:07

A züllés nem a mai világra, hanem a hatvanas évekre vonatkozik, amikorra kikopott a régi világ focikultúrája, ami a magyar foci alapjait adta az ötvenes években. A vízilabdában pl sikerült megőrizni ezt a hagyományt. Jól megragadható szociológiai okai vannak ennek.

Paranoid Android2 2008.08.17. 12:12:54

Az a gondolkodásmód, amely szerint a rossz kormányzásért az ellenzék a felelős mindig lenyűgöz.
Az eredeti magyar hülye is egyedi jelenség.
a világ legdrágább autópályája nem bizonyíték semmire sem, csak arra, hogy OV fasiszta.:)

Mémé (törölt) 2008.08.17. 12:17:08

Nekem csak egy kérdésem lenne. Gyűlölöm Gyurcsányt, de Orbánnal is bajom van.

Kire szavazzak?

I-brahi 2008.08.17. 12:21:54

Paranoid Android, csak egy kérdés az autópályával kapcsolatban

Mennyit épített belőle az Orbán kormány, és mennyi épült az előző ciklusban? Lehet, hogy drágán, de legalább csinálták. Egyébként meg ez az egész "Gyurcsány a hibás" izé szánalmas...

pokesz70 2008.08.17. 12:24:12

Nyílván Gyurcsány a hibás. Bár szeretném, ha egyszer valaki a fideszből pontosan elmesélné azt a történetet, lépésről lépésre, hogy hol, mit rontott el. És utána vesse össze azzal, amit a pártja szokott mondani, hogy mit kéne, mit kellet volna csinálni.

Mindenesetre kiváncsian fogom figyelemmel kisérni legkésőbb 2010-től, hogy hogyan fogtok értékelni egy olyan kormányt, amiről csak annyit tudni így előzetesen, hogy egy jelenleg több mint 2 milliárd forint adóssággal bíró párt fogja alkotni (bíztató: egyrész ezt a lukat nyílván közpénzből fogja betömni, másrészt ha a pártkasszát sikerült így leamortizálni, mi lesz az államháztartással?). Érdemes a fidesz programját is gondosan áttanulmányozni. Ha valaki nem találná, ott van a Rodolfo tankönyvben, a "hogy csináljunk kevesebb bevételből több kiadást, miközben csökkentjük az államadósságot?" fejezetben leírva.
Egyébként szerintem is tényleg Gyurcsány a hibás. Komolyan. A szomorú csak az, hogy a jelenlegi kormány teljesítményét csak a jelenlegi ellenzék képes alúlmúlni. Igaz, megtehetik, "nem mi vagyunk hatalmon" felkiáltással. Nade mi lesz, ha majd igen?? Én ettől félek.

nyugi 2008.08.17. 12:37:25

pokesz-az adőságrol ugye te is pontosan annyit tudsz amit a számodra "hiteles" népszava megszelőztetett.
Ez alapján itélkezni dőreség a felételezésed amivel már előre mutatóan vádolsz enyhén fogalmazva is ocsmányság.
tessen már a saját porta előtti szemetet is legalább elismerni.
Érdekes írás jelent meg a napokban a Tocsik buliról egy szdsz-s alapító tollábol hogy a Magyar Bálint és szoci politikusok is hunyók voltak

Non est volentis · http://nonest.blog.hu/ 2008.08.17. 12:47:44

Paranoid, ajánlom figyelmedbe Vágó István gondolatmenetét, ma valahogy mindig ez jut eszembe... :)

1.)Már 10 éve a Zorbán irányít.
2.)Bár nincs programja, de ő irányít.
3.)Bár ellenzékben van, de ő irányít.
4.)A kormány bár kormányon van, és még programja is van, mégsem irányít.
5.)Mindezek ellenére a dolgok jól mennek.

:)))
Másik kedvenc vesszőparipám, a nyugdíjak svájci indexálása *nemzetstratégiai érdek*.

Igaz, hogy elég körülnézni, és a velünk egy fejlettségi szinten lévő országok (Szlovákia, Románia, Csehország) bő 500-1000 milliárd forinttal kevesebbet költ jóléti kiadásokra, mint mi. Nem baj, mi Svédországnak, és Franciaországnak képzeljük magunkat. Csak ennek a képzelgésnek a terhe a kb 1,5 millió adózó vállát nyomja...

pokesz70 2008.08.17. 12:48:45

nyugi:
Nem olvasom a népszavát. Rendben van, tegyünk úgy, mintha a hírtv lenne a valóság, felejtsük el a fidesz adósságot.
Máshonnan közelítem meg. A fidesznek az elmúlt 6 évben nem volt olyan megszólalása, amit gazdasági szempontból komolyan lehetne venni és amit politikailag egy magamfajta, nem vakbuzgó jobboldali el tudna fogadni, mint alternatíva.
Én egy szavammal sem védtem Gyurcsányt, Te mégis a a szoclib portára pozicionáltál engem. Nem vagyok híve sem a szadesznak (bár liberális vagyok, ez a párt nem képvisel engem), és pláne nem a maszopnak. Ugyanakkor nem gondolom, hogy a helyzet megoldásának a kulcsa a "fikázzunk minél aggresszívabban" stratégiában rejlene, amit az igen szapora jobboldali blogok és a fidesz oly tökélyre fejlesztett mostanára.

Paranoid Android2 2008.08.17. 12:57:12

Ez az írás nem a fletóról akart szólni, mert az már nem számít, ahogy szállasi se számított már 45 április 3.-a táján.
A rombolásról akartam írni, amit ezek az emberek elkövettek, akiknek kispályás kocogós haverjaik itt is írogatják, hogy mindenki hibás csak a "baloldali" elit nem.

nyugi 2008.08.17. 13:04:07

pokesz-a mostani gazdasági helyzet alapján valóban nem megoldás az amit a fidesz a a 2002 választásokkor mondott de valószínű akkor és ott megoldást jelenthetett volna pl a járulék és adó csökkentés,mivel most már mindenki azt sürgeti amikor már nyakig ér a ....
Én viszont abban hiszek hogy csak kormányváltással lehetne megoldani ezt a helyzetet.
Mert nincs a földön néhány százezer embert kivéve hogy elhisznek bármit is igérgetnek a gyf-k

pokesz70 2008.08.17. 13:05:05

Ez is cak egy fikázás, kedves Paranoid, egy újabb csepp fika a fikatengerben. Bár a fenti párhuzamod szállasival egy ponton egész pontos: a Vörös Hadsereg felszabadító végigsöprése az országon és az utána következő boldog évtizedek valóban rendesen helyrerakták ezt a kicsiny országot.

Leonard Zelig 2008.08.17. 13:07:07

"Száz évig nem akadt olyan kormánya az országnak, legyen az fasiszta, kommunista, demokrata, vagy nyilas, amely kétségbe vonta volna, hogy népe különlegesen tehetséges és sokra hivatott."

Ugye, hamis alaptézisből már csak hamis érvelés lehet. A "nép" semmire sem hivatott és nem kivételesen tehetséges, sőt a "tehetséges nép" értelmetlen, tartalmatlan, üres kifejezés.

"És a győzelembe vetett hit nélkül nem lehet győzni. A győzelemhez tudni kell, hogy mi vagyunk a legjobbak, bármi is történjen végül."

Akkor meg minek nyerni ?

Szánalmas, nemzethalálozó blog.

Paranoid Android2 2008.08.17. 13:09:28

Ó pokesz70
Bárcsak megismerkedhetnél személyesen a Vörös Hadsereggel! Mondjuk Grúziában, csak ne itt.

pokesz70 2008.08.17. 13:10:30

nyugi:
Én is kormányváltást várok, de nem gondolom, hogy OV lenne a megváltó. Én már egy ideje egy GYF-OV nélküli nagykoalícióban látom a kiutat, ha már a jelenlegi politikai "elitet" nem lehet en block lecserélni egy felelős, európai szintű (nem magyar!!) gárdára.

pokesz70 2008.08.17. 13:12:41

PA2
Fedezd fel a szarkazmust a soraimban, mint ahogy én sem gondoltam, hogy gyurcsányt szálassihoz hasonlítottad volna. De a csöbörnek nem a vödör az adekvát alternatívája, szerintem.

INkvizítor 2008.08.17. 13:14:38

"hamis alaptézisből már csak hamis érvelés lehet. A "nép" semmire sem hivatott és nem kivételesen tehetséges, sőt a "tehetséges nép" értelmetlen, tartalmatlan, üres kifejezés."
Lehet hogy igazad van... de lehet hogy nem... attól még hinni lehet benne... (kibaszott szómágia)

""És a győzelembe vetett hit nélkül nem lehet győzni. A győzelemhez tudni kell, hogy mi vagyunk a legjobbak, bármi is történjen végül."

Akkor meg minek nyerni ?"

hogy győztes légy!!, mert a legjobbnak lenni és győztesnek lenni két külön dolog.

Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak bal lábbal keltél fel ma és ilyenkor az élő fába is belekötsz..?

Paranoid Android2 2008.08.17. 13:17:19

Zelig
Stimmel. A nemzet fogalma neked és nekem teljesen mást jelent. És másképp is jár az agyunk. A hit pl szükségképpen nem tényeken alapul nálam.
A közösség tagadása pedig és így a nemzeté is, a nagyonszélső liberális baromság legalja.
Az aki nem kíván a nemzet tagja lenni, helyből el is vitatja, hogy bárki más több lehetne szimpla állampolgárnál.
Azt persze elhiszem, hogy te nem vagy benne semmiféle tehetséges népben, de gondolom ez az ő döntésük, nem a tiéd.:)

Pelso 2008.08.17. 13:19:42

Nyugi,
beveszik a dumát. Hol az egyik oldalét, hol a másikét. Ezzel a teljes polelit tisztában van.

Machiavelli 2008.08.17. 13:21:35

Ritkán írok ilyet, de ezzel az írással teljes mértékben egyetértek.

a legnagyobb rombolása ennek a dillettáns és hazaáruló bandának a lelkierőnk teljes kivégzése.

Sajnos, ez az ország haldoklik! Felzabálták!

Paranoid Android2 2008.08.17. 13:23:32

Trincitus helyett aki nem jelentkezett be és hozzászólása érdemi.

Fanatikus sportrajongóként és azért, mert 4 gyernmekemet az elmúlt 15 évben saját adózott pénzemből sportoltattam,ezért kialakult véleményem van erről az egészről.Persze csak egyrészét írom ide.
Nem Gyurcsány a hibás - csak a ráeső mértékben. A sporttal kapcsolatos gondok már a rendszerváltás óta meg vannak, sőt fokozódnak. Nekem mint fanatikus sportszülőnek, eddigi életem legnagyobb befektetése az volt - ez sok milliós tétel - , hogy megtanítottam a gyermekeimet úszni, majd elindítottam őket az - egyelőre még nem biztos -,élsportolói jövőbe. Én ezt szabad akaratomból tettem, támogatást ebben szinte sohasem kaptam.
A gyerekek között 2 súlyos asztmás volt, ezt a sport segítségével leküzdöttük. Nem számoltam össze még, hogy ezzel az országnak mennyit takarítottunk meg, de nem is fontos. Az összes klubban számla nélkül fizettünk. A sportorvosnál töltöttem a fél életemet, most már ők töltik, mert ezt valóban sikerült Gyurcsánynak szétverni, persze csak abban az esetben, ha ő volt Horváth Ágnes főnöke akkor, amikor ezt a bűncselekményt elkövette. Most Pesten az van, hogy a Sportkórházban 3 hónappal korábban kell időpontot kérni, és még ekkor sem garantált hogy sorra kerülsz, a tömeg, no meg a csókosok miatt. Hasonlítsuk ezt össze azzal, ami mondjuk 10 évvel volt, persze az sem volt tökéletes. Senki nem foglalkozik ezzel, de megemlíteném, mi van a Margit-szigeti Széchy uszodával, amit 3-4 komoly uszoda árából sem tudtak a mai napig véglegesen megépíteni, és ahol sem komoly versenyt nem rendeznek (2006. augusztusa óta), sőt még úszótanfolyam sincs? Ezért ki a felelős? Ki nézi tétlenül, hogy a
KÉSZ KFT. a mai napig nem burkolta és nem fedte be a létesítményt? Ki dönt ebben? Gyárfás, Schmidt vagy Gyurcsány? Szerintem a Margit-szigeti Széchy uszoda a magyar sportirányítás csernobili szarkofágja. Erről miért nem ír, beszél, tudósit, oknyomoz senki sem?
Kevés sportfelület, kevés pénz a szülőknél, kevés gyerek, mit akarunk?
Az az igazság, hogy magyar sport ugyanúgy működik, mint ez az ország: sehogy. Ehhez képest le a kalappal olimpikonjaink elött.

Leonard Zelig 2008.08.17. 13:31:18

Ez az ország sehogy sem működik ? Viszont mi vagyunk a legjobbak a világon ? Konzisztens világnézet.

Ahhoz képest, hogy a topikfőnöknek négy gyerkőce van áthat itt mindent a NEMZETHALÁLHÖRGÉS és -SIRALOM.
Szar lehet gyereknek lenni ilyen hangulatban.

Leonard Zelig 2008.08.17. 13:32:35

"Lelkierőnk teljes kivégzése." Bameg, kész paródia ez a halálhörgéstopik.

Paranoid Android2 2008.08.17. 13:37:24

A négy gyerekes nem én vagyok, hanem egy be nem jelentkezett kolléga (Trincitus), akinek a hozzászólását csak én kapom meg.

Leonard Zelig 2008.08.17. 13:54:11

Bocsánat, félreértettem. Azért a blog nyitójában: "Azt hiszem (vessző kéne) utálom az embereket" sokatmondó...

feltételes reflex 2008.08.17. 13:57:58

"They who would give up an essential liberty for temporary security, deserve neither liberty or security."

és tényleg. megérdemelnénk. nade, majd a Viktor.

Pelso 2008.08.17. 14:06:14

Machiavelli,

miért is hazaárulók?

Paranoid Android2 2008.08.17. 14:15:13

Zelig!
Híresen rossz vagyok vesszőben, de oda nem kell, lehetne, de akkor mást jelentene.

felt. refl.
Majd a Viktort is basztatjuk, sőt megígérem, hogy az ő nevét is kisbetűvel írom, ha 10%-át eléri a fletó szintjének. Persze a jelenlegi szint is gáz, de könyörgöm az arányok!!!!

pokesz70 2008.08.17. 14:15:30

Mellesleg, én egyáltalán nem bánnám, ha az élsport helyett inkább a tömegsport kerülne előtérbe. Ahol az élsport kezdődik, ott végződik az egészség. Jobb lenne, ha nem azzal villognánk, hogy nálunk jut a legkevesebb ember egy olimpiai aranyra, hanem azzal, hogy nálunk tartozik a legtöbb ember az aktívan sportolók táborába.
Egyszer beszélgettem egy holland barátommal, mondtam neki a szokásos bullshit dumát a magyar sportgéniuszról, cukkolva kérdeztem tőle: ők mit tudnak felmutatni? Ő csak ennyit mondott, miközben a nagykörúti dugóra mutatott: több biciklistát, mint autóst.

Leonard Zelig 2008.08.17. 15:35:13

OFF
Úgy látszik, (vessző!) most már jobboldali helyesírás is készül, ugyanis a régiben (a kommunistában) bizony kell oda a vessző az "Azt hiszem" fordulat után.
ON

Leonard Zelig 2008.08.17. 15:36:30

Ja és az "Azt gondolom" után is hiányzik a vessző, legalább ebben is következetes vagy, mint a Gyurcsány-gyűlölésben

feltételes reflex 2008.08.17. 17:34:24

Paranoid,

engem nem különösebben érdekel, hogy ki lesz basztatva; a Viktoré se fog nagyobb elégtételt szerezni, holott őt aztán tényleg nem istenítem. (amúgy önmagában a basztatással, mint olyan, nincs bajom, sőt)

amivel bajom van, az a szemlélet: hogy az ÉN fontosságának legmagasabb fokú manifesztációja errefelé az, hogy mit NEM ADNAK meg nekem ŐK. (ŐK=állambácsi, így, szimplán) Ezen túl gyakorlatilag nincs ÉN, csak a politikai kurzusoktól függően ilyen vagy olyan színű trutymóval leöntött izé, amit Nemzetként szokás emlegetni és MI-ként hivatkoznak rá. (A szar a palacsintában meg igazából irreleváns.)

Ebben az országban hatvan éve (és akkor lehet, hogy a számolással nagyon jóhiszemű vagyok) soha senki nem képes felelősséget vállalni csakis saját magáért. (OK, csak legutóbb 40évig tutira nem is tehette, de ez már a múlt, még ha közeli is, könyörgöm, lépjünk végre túl rajta) Nem képes bevállalni azt, hogy ÉN megcsinálom, TI meg majd vagy leszarjátok, vagy örültök neki, és akkor én is viszont-örülök, főleg, ha ezt (brush of fame-alapon) még esetleg honoráljátok is valamivel, de ha nem honoráljátok, ÉN akkor is örülök, mert NEKEM fontos, amit csinálok, NEKEM érdekes az, ami éppen sikerült.

Ennyit a sokat ócsárolt individualizmusról (is).

Persze, van olyan is, hogy anyagi befektetés. Pénz nélkül sem megy az ilyesmi, hülyeség lenne az ellenkezőjét állítani. Aki akár egy fillért is feccölt "részvényesként" az egyéni projektekbe, pl. úgy, mint adófizető állampolgár, annak lehetne reklamálni, és teszi is. Így értem én azt is, hogy te most a brókert basztatod, hogy hol a profit, de világosnak kéne lennie annak is, hogy: 1. kis zsével nagyot szakítani nem lehet. Vagy kell egy másik (harmadik, negyedik) befektető, vagy, ha utáljuk a csúnya, idegen befektetőket, akkor emelni kell a klubtagságit (bizony, adófizetés, jujjujjjj!). 1.b: ha mégis megtörténik a nagy szakítás, akkor az Csoda, és valószínűleg szétszedik majd a néplélek-kutatók, a nemzethalál-vizionálók dobogókői szakköre , stb. jobb esetben pedig csak mindenki más, aki kicsit is magába száll. 2. nagy zsével sincs semmi garancia a nagy szakításra 2.b.: ha ez mégis bekövetkezne, akkor az 1.b-ben felsoroltakon kívül foglalkozhatnak vele végre érdemben még a sportközgazdászok- és diplomaták is, hátha lesz belőle egy még annál is nagyobb dolog, mint amekkorát álmodni mertünk. (például eliminálhatjuk az összes bilit, vagy ilyesmi)

U.I.: Azért ha nincs arany, én akkor is örülök a magyar csapatnak, és -mondjuk így- mindenkire büszke vagyok, érem nélkül is. Ez a büszkeség pedig, természetesen, szintén az ÉN egyéni szoc. problémám. És nem várok jobb megoldást senki mástól :-)

bocs, ha kicsit hosszú lett, vagy elkalandoztam.

üdv
süti beállítások módosítása