Egy dolog mindenképpen közös a három dologban, általában egyiket se szakértők követik el.

Ja és egyik esetben sem fog kiderülni soha, hogy mi történt valójában.

A Kenedy-gyilkosság minden abszurditások ősanyja egyébként, ezen esemény megmagyarázása során alkalmaztak először ipari méretekben a „Nyilvánvaló tényből levont teljesen irreleváns következtetés sulykolása” típusú módszert.

JFK-t egyébként a hivatalos, a Warren Bizottság által készített jelentés szerint egy Lee Harvey Osvald nevű fiatalember durrantotta le, a maga agyából kiindulva, magányosan, mint Robinson. A jó Osvald egyébként híresen szar lövész volt katona korában és egy híresen szar „slukkert” választott céllövészeti bemutatkozásához. Ékes példája egyébként a „Vak tyúk is talál szemet.” mondás igazságának, hogy a hadsereg mesterlövészei, talán egy kicsit kevésbé stresszes állapotban, nem tudták megismételni a mutatványt Osvald fegyverével, a sajátjukkal sem könnyen. Az amerikai filmipar örökké hálás lehet Warrenéknek a „Kormány sosem mond igazat.” toposz megalkotásáért.

Na de az a lényeg, hogyan várhatnánk, hogy itt a külső periférián, ahol a kormány még csak próbálgatja a szárnyait, majd kiderül, hogy mi van Veres János sűrűsödő arcrángásai mögött.

A totális elhülyülés tipikus jele, amikor a híreknek már nincs értelme.

Ha csak az nem, hogy a pénzügyminiszter, meg a semeszai, valamint a legfőbb ellenzéki médium újságírói annyira hülyék, mint a Helmeczy Laci. Habár a magyar törvények homályossága már elérte azt a szintet, hogy a hatalmi önkény sem tudja a jogértelmezés mezsgyéit maradéktalanul bejárni, a természetes jogérzék bizonyos, erősen derékszög alatti IQ tartományban is elégséges szok lenni bizonyos ténykörülmények bűncselekményként történő azonosításához. Ha meg nem, akkor a Helmeczy Laca miért nem fordult valami jogértő emberhez, csak volt ott az irodában egy?

Szóval a Helmeczy Tata, aki már a Fidesz beépített ügynökeként védte a békepapokat a korai hetvenes években. Vagy fordítva, vagy mindig is kettősügynök volt és mostanában összekeveri, hogy melyik kapuba kell bebundázni a kokaint tartalmazó medicinlabdát.

De az a Miklós gyerek se semmi, aki a drogterjesztés és vamzerkedés közt még arra is talált időt, hogy az arcával együtt ellátogasson a Mokkába Jakubcsek Gabika releváns kérdései közibé. Nahát a Mayer Aranka óta nem volt ilyen ütős tanú a kezükben.

Csak úgy mellékesen jegyzem meg, hogy nem helyes nekem a Mayer Arankra gondolni, ha a későbbiekben női társaságot kívánok preferálni, mert homofób létemre még megingok a végén. Még mellékesebben meg akkor inogtam meg az Orbán Viktor vezetői képességeiben, amikor kiderült, hogy huzamosan tartózkodott egy légtérben az Arankával és üzleti kapcsolatokat ápolt egy olyan emberrel, aki nemcsak hogy összegerjedt az Arankával, hanem el is vette feleségül.

 És persze maga a miniszter úr, aki már pénteken tudta, hogy szombaton mit fognak tudni azok, akikről tudni sem akar, sőt nem is látja őket már, mert rendszeresen megpróbál átmenni rajtuk. Ez még dialektikus materialista szemmel is komoly trükközés az idővel.

És na persze itt vannak még az action movie running manjei, Hír tv-és fiuk, akik a drogtesztre már egy kis késéssel jutottak csak el.

Nem tartozom a Hír Tv rajongói közé, habár nézem kénytelen- kelletlen, mert inkább felém görbüljön a vélemény, nem ellenem. Valljuk meg őszintén kiegyensúlyozott média liberális filozófusok delíriumos lázálmaiban fordul elő csak és ott az az ATV, de talán nem kéne, ha szoft verzióban is, ugyanazokat a módszereket alkalmazni ellenfeleink lejáratására, ami miatt a média 90%-át nem vesszük komolyan. Hír Tv-és barátaink Havas Henrik és Juszt László aurájának csakracsomóit viselik magukon, amikor olyan konspirációkba keverednek, amelyben még Katica őrvezető módszereivel sem lehetne kibontani a szálakat.

Édeseim, ha valaki, bármilyen bűncselekménnyel, ellenbűncselekménnyel megkeres benneteket, aminek ti lennétek a sértettjei, akkor fogjátok magatokat és besétáltok azon melegébe a legközelebbi kapitányságra, felkeltitek az ügyeletes tisztet, meghallgatjátok a lebaszást arról, hogy miért nem lehetett ezzel várni reggelig, kikövetelitek az aláírt és lepecsételt jegyzőkönyvet, majd visszajöttök reggel. Akkor már túl vagytok a drogteszten és egy helyszínelő átporszívózta a kocsitokat is, hogy megkeresse a nem létező kokainnyomokat.

 

Alapvetően persze teljesen valószínűtlen az egész. 1989 végén se volt ilyen tuti biztos, hogy rendszerváltás lesz hamarosan, mint most. Minden titkosszolga és rendőrtiszt tudja, hogy egy ilyen kaland könnyen oda vezethet, hogy kemény éveket kell ülni egy ártatlan tréfáért, ha például az ember beletüsszent a kokaincsíkba.

 

De ez mind picsfüst, ahogy Menyhárt Jenő mondta egyszer.

 

A baj az, hogy egyre komolyabban kereng az a pletyka, hogy 829-es rajtszámú oktatási reform keretében megszüntetnék a kötelező matematika érettségit. Ez a lényegtelen információ elsikkad a kormány sikerjelentéseinek, a fasiszta csőcselék tüntetéseinek zajában.

A matek érettségi olyan, mint az adó, senki sem szereti, de jó érvek szólnak mellette.

Szegény matek érettségiről ráadásul az emberek döntő többségének eléggé lidérces emlékei vannak. Biztos meg lehet szerezni néhány, ujjain számoló, gyermekét féltő, humánértelmiségi szavazatát, cserébe az oktatás színvonalának drasztikus rombolásáért.

Ezt a baromságot hasonló indokok alapján, az USA-ban is megcselekedték valamikor a hatvanas években. A matematika tanulás elkerülhetősége már alig évtizedes távlatban is a műszaki-természettudományos oktatás minőségének drasztikus romlásához vezetett. Az Egyesült Államok máig nem heverte ki azt a periódust, amikor gyakorlatilag 14 éves korban bezárult a műszaki-természettudományos irányba való továbbtanulás lehetősége a matematikát elkerülők számára.

A USA persze megtehette, hogy agyakat szív el mindenhonnan, de mi már csak a Kelet-Kanibálföldi alulfizetett értelmiségiek mobilitási hajlandóságában reménykedhetünk, feltéve persze, ha toleráljuk kissé húscentrikus táplálkozási szokásaikat.

 

Azt hiszem lassan itt az ideje lázadni feleim, még a matek érettségiért is.

 

 

 

 

 

Címkék: tv hír jános lászló veres helmeczy

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr16604158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

INkvizítor 2008.08.09. 20:27:10

ez most nekem kicsit zavarosra sikeredett... biztos a kalici teszi ami három napja dolgozik bennem.

én úgy tudom hogy a hírtévéjék a miklóssal való találkozás másnapján elmentek feljelentést tenni az illetékes kapitányságra.
a drogtesztet meg az tette szükségszerűvé, hogy jancsi bácsiék azt mondták hogy a szemét krakkó nem fizet a drogért... így két lehetősége volt a célpontos üdvöskéknek:
1) bemutatja a számlát amit a dílertől kapott, hogy ő igen is fizet, és ez így fair play

2) ő nem is vett drogot, mert nem használja, legalább is egy külföldi droglabor ezt kimutatta... :)))

abandi 2008.08.14. 19:40:13

Már megint össze lettünk kenve szarral...
Egy beszédhibás-gnóm (vmilyen fajta?) -ot vszínű, hogy eltanácsolnak majd az eddig (jól megérdemelt...) betöltött posztjairól....
Talán...
süti beállítások módosítása