Hogyan rendezzünk buziverést?

 2008.07.07. 11:46

 

 Olyan meleg van, hogy reggel az ember a borotvahabot fújja a hónaljába, a felesége fogkeféjével mos fogat, a gyerek málna ízű fogkrémjével és legfőképp, egy borotvaszerű, de  Vénusz márkanevű rózsaszín termékkel próbálja eltávolítani az arcszőrzetét.

Aztán, ha végzett, nekiállhat keresni magába a homofóbot. Tisztán látszik, hogy ez kies hazánk legnagyobb problémája az antiszemitizmus és a cigánygyűlölet társaságában. A gyerekéhezés például csak abban a kontextusban merül fel, hogy a melegpárok, ha örökbe fogadhatnák őket, biztos adnának nekik enni.

Boldog-boldogtalan nyomul ebben a kérdésben, azokat az érvkészleteket felvonultatva, amelyeket már a nyolcvanas években, harmadik gimnáziumban is meghaladtunk, amikor a csajok iránti természetes ifijonti érdeklődés szünetében, pihenésképpen elméláztunk azon, hogy is van ez.

Én speciel heteroszexuális vagyok, tehát nem fog el a vágy, hogy neccharisnyában rázzam a tökeimet, hasonszőrű felebarátaim között, közterületen és ilyetén módon tegyek jó benyomást a szomszéd nénire például.

De hajlandó vagyok megfontolni a dolgot. Mármint kész vagyok keresgélni a pozitívumot a dologban. Hát lássunk neki!

Szeretve tisztelt kormányunk, valamint hazánk európai orientációjú csillogó intellektusú értelmiségi élcsapata, mintegy hat héttel ezelőtt, a melegfelvonulás engedélyezése kapcsán bejelentette, hogy erőszakos akciókra számítanak. A „Melegfelvonulást megtámadják a jobboldali szélsőségesek”, című rendezvény bekerült a műsorfüzetbe, elkezdték osztogatni a sajtóbelépőket, a rohamrendőrök nekiálltak fényesíteni az azonosítójukat.

Kijelölték azokat a bátor, progresszív személyiségeket akiket inzultálni fog a fasiszta csőcselék. A sajtó tette a dolgát, tucatjával jelentek meg a tényfeltáró írások a rohadt szélsőjobboldali állatokról, akik majd bántalmazni fogják szegény elnyomott melegeket.

A Titkosrendőrség ügynökei kirajzottak város talponállóiba, hogy buzi viccek mesélésével, valamint a 80 IQ alatti lakossági csoportok erre fogékony részének heccelésével feltöltsék a neonáci dobálók számára kiadott keretet.

 

Alapvetően és kétségtelenül igaz az, hogy a homoszexuális beállítódás nem alapozhat meg semmilyen jogfosztást. Viszont az is ugyanennyire igaz, hogy nem vonható kétségbe a többségnek az a joga, hogy bizonyos normák meghatározásával világos határokat szabjon bizonyos emberi viselkedések nyilvános propagálásával, bemutatásával kapcsolatban.

 

Ha nem tűnt volna fel a magukat liberálisnak képzelő felebarátainknak, társadalmunk alapvetően szabályok, tiltások olyan rendszerére épül, amelyek önmagukban sokszor értelmetlenül korlátozóak. Ilyen tiltás például az, hogy nem lehet meztelenül az utcára menni. Pedig higgyétek el, így nyáridőben felettébb kellemes érzés, amikor az ember tökei alatt átfúj a szél.  A meztelen test látványa sokakban kelt visszatetszést, míg sokan szeretnek meztelenül flangálni. Az ilyen beállítódású emberek mozgalmának szárbaszökkenése mégsem fajult társadalmi balhévá, mert a nudisták, igen okosan, a hobbijuk gyakorlását zárt körben oldják meg.

Swingerék szintén ezt a szimpatikus megoldást választották, hogy nem rendeznek másságuk propagálása és a többség riogatása érdekében dzsemborikat.

És tényleg? Miért nem lehet nyilvánosan szexelni? Én például kifejezetten szeretem a szabad ég alatt, amiért simán lecsukhatnak közszeméremsértésért. Vajon, ha valamelyik ritka bokor alatt élvezzük az élet örömeit és a Nyugdíjas Konzervatív Botanikusok Kiránduló Köre éppen megtekinti az adott bokor különleges terméseit, joggal háborodok-e fel a szeánsz megzavarásán, valamint a személyünket érintő kendőzetlen véleményeken. Esetleg azon, hogy egy göcsörtös turistabottal a fenekemre húznak.

Véleményem szerint nem. Az extrém viselkedések közterületi tilalma látszólag csak a közerkölcsöket védi, pedig nem. Ez a tilalom az extrém módon viselkedőket is védi más extrémen viselkedők atrocitásaitól.

A parttalan indulat, az előítéletesség ugyanis ugyanolyan elmulaszthatatlan társadalmi jellegzetesség, mint bármelyik izgalmas szexuális elferdülés.

Ha provokálnak valakiket, akiknek az a legjellegzetesebb tulajdonsága, hogy lehet őket provokálni, eléggé egyszerű lélekre vall csodálkozni azon, hogy az illetőket sikerült provokálni.

Vannak tevékenységek egy társadalomban, amiket nem lehet folytatni, akkor sem, ha szeretnénk, ha alapvető lényegünkhöz tartozik.

Ha társadalom nem akar tudni a melegekről, akkor arra joga van. A társadalom többsége számára lelki megterhelést okoz a homoszexualitással való explicit találkozás és indulatokat vált ki belőle.

Engem és minden ismerősömet zavarba hoz az, ha csókolódzó férfi vagy női párokkal, vagy riszált férfiseggekkel, esetleg nőnek öltözött férfiakkal találkozunk. Nem akarjuk ezt átélni.

Ez szabály, sőt törvény. Mert így akarjuk.

Nem lehet túl jó homoszexuálisnak lenni. Komoly lelki megterhelést jelenthet annak felismerése, különösen a legsérülékenyebb kamaszkorban, hogy eltérek a többségtől. De ez nem jelenthet jogalapot arra, hogy a többséget saját értékeinek feladására kényszerítsék.

Mert vannak határok, amiket nem lehet átlépni.

És ezeket a határokat a többség határozza meg.

Ja, egyébként meglepett, hogy a Révész Mártirusz toposzt feltaláló Kuncze Gábor legjobb magyar tanítványai mennyire idegenkednek a „jó ügy” érdekében kapott néhány sallertől.

De a homoszexuálisokat nem féltek kitenni a célbadobóversenyre.

 

Címkék: melegfelvonulás buziverés

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr69557002

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Próbadolog 2008.07.07. 18:31:10

Magyarországon senki nem utálja a buzikatMagyarországon senki sem homofób.Mindenki toleráns / liberális / szabadgondolkodó (nem kívánt törlendő), hiszen - egy hangos, de hibahatáron belüli sajnálatos kissebbségtől eltekintve - tulajdonképpen senkit sem ér…

Trackback: Tojás 2008.07.07. 14:51:07

ProvokációMinden normális ember megegyezett abban, hogy a nemnormálisok felvonulása provokáció. Mert a normálisok nem vonulnak fel a normalitásukat hangoztatva, tehát  a nemnormálisok se vonuljanak fel. Ha mégis felvonulnak, ne csodálkozzanak, ha a n…

Trackback: GayBears Blog 2008.07.07. 12:55:47

Szombat után már a buzi ügy is „csak” politikai kérdésMivel az SZDSZ viaszfordíthatatlanul politikai kérdést csinált a melegfelvonulásból, az hogy a történtek után már mindenki politikai hasznot szeretne belőle húzni, nem meglepő. Előre borítékolható volt…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M a r c e l 2008.07.07. 13:02:56

Nem csoda, ha utálod az embereket, te magad se tudsz egy értelmes témát leírni, csak ezt a csökött agymenést.

gabcigirl 2008.07.07. 13:04:21

Végre már egy, nem a homárok pártján álló, "lassanmindenkiszégyeljemagátakinemaz" típusú áltoleráns ömlengés!Jó írás!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:09:03

El sem tudnám mondani, hogy engem hány féle megjelenés és viselkedési forma "hoz zavarba" a mindennapi utcai forgatagban. Heteró párok nyalása-falása, szánalmasan feltöltött szájak, kicibált és utántetovált szemöldökök. Nem értem, ha egy nő ilyen fejjel kimehet az utcára (miközben szabályszerűen hányingerkeltő a kinézete), akkor egy pasi miért ne riszálhatná a seggét, ha neki úgy tetszik. Miért mehet ki az utcára egy heteroszexuális ember félmeztelenül, egy szál shortban, akkor is, ha dagadt, szőrös, klasszikus "házmester" kinézete van neki, de miért nem teheti ugyanezt valaki, ha buzi. Miért nem gyújtja fel, vagy dobálja meg tojással senki a budapest parádét a jó erkölcs nevében?
Hol arányítható valakinek az ízlésbeli problémája mások egyszerű hétköznapi létezésével? Minden többség valamilyen kisebbségek halmaza, a többség csupán látszólagos és egy adott szituációra vonatkozik. A demokráciában épp az a lényeg, hogy a többség tolerálja a kisebbségeket és nem pedig válogat belőlük. Nyilván mindennek megvan a törvény által szabályozott kerete, léteznek tolerálható és nem tolerálható magatartásformák, amikről a hatályos törvények rendelkeznek. Baromság a melegfelvonulást a swingerek kefélésével összemosni, mivel a buzik se dugni mentek az andrási útra, hanem felvonulni. Dugni ők is otthon dugnak, olyan törvényről pedig nem tudok, ami szabályozná a nemi jelleg szerint megkülönböztetett öltözködést.
A melegfelvonulás résztvevői egyszerű állampolgári és demokratikus jogukkal éltek, törvényes keretek között, előre engedélyeztetve a felvonulást. Ha valakinek ez nem tetszik, ne menjen oda. Ez ennyire egyszerű. De odamenni és kurvaanyázni, dobálni, molotov-koktélokkal gyújtogatni nem más, mint a "kiszálok a kocsiból és belövök az ablakodon" típusú közlekedési morál, ami akkor sem megengedhető, ha éppen az agresszor számára nem adják meg az elsőbbséget. Esetünkben azonban a buziknak volt elsőbbsége...

states 2008.07.07. 13:09:16

Igen erről van szó, a liberális megmondók sehogy sem akarják érteni, hogy a nemi indentitás nem az Andrássy útra tartozik. Magánügy. Ahogy nem járnak az emberek általában szarni sem az Andrássy útra, úgy ne járjanak a tökeiket rázni sem. Mert mindkettő sérti a jó ízlést és a közerkölcsöt. És nem azért, mert melegek csinálják. Ha heterók tennék, teszik, akkor is...

Teker 2008.07.07. 13:09:33

jó poszt, gartula!

hattyú 2008.07.07. 13:13:26

Egy újabb gyönyörű írás, ahol egyszerre találhatunk kellő mennyiségű butaságot, elegyítve egy kis felsőbbrendűségi érzéssel, meghintve a szokásos tájékozatlansággal, sztereotípiákkal és magyaros cinizmussal (csak be ne menjen a gatyába!).
Szóval szánalmas ez a firkálmány bár ezt már nem is nagyon érdemes leírni, szokásos kocsmai hőbörgés.

Richárd · http://probadolog.blog.hu 2008.07.07. 13:14:21

Nincs arra törvény, hogy ki milyen ruhába mehet öltözve az utcán.
Melyik paragrafusban van, hogy a férfi nem horhat szoknyát?
Vagy a következő az lesz, hogy betiltjuk, a skótok díszünnepségeit meg jól kirúgjuk az országból?

Talán ha elég sok meleg rendezvény lesz, és a melegek le lesznek tisztítva a begyöpösödött gondolkodásmódtól (neccharisnya, tűsarok, stb), akkor Neked sem fog zavarbaejtő látványt okozni, ha meleggpár sétál az utcán.
Ilyen alapon a melegek is felháborodhatnak, hogy ha Te a barátnőddel csókolózól nyilvánosan.

Bár ezen túl vagyunk egy másik odlalról:
Annak idején a katalikus neveltetésű öregek elég keményen próbálták megakadályozni, hogy a fiatal (heteró) párok kéz-a-kézben sétáljanak.
Ja persze ez pár száz éve volt.
Ahhoz képest csak egy-két évtizeddel jár előre a gondolkodásmódod.

Bezuhov. 2008.07.07. 13:15:01

huha :O....a titkospolicäj provokälja az amugy derek magyarokat....Mär megeint meg mindig ez a szar lemez megy...nincs valami jobb összeesküveselmelet?

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:16:50

Before · azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:09:03
"A demokráciában épp az a lényeg, hogy a többség tolerálja a kisebbségeket és nem pedig válogat belőlük."
Na itt a lényegi hiba. És ebben igen sokan tévednek. A demokrácia a többség hatalma, tehát a kissebség kell ,hogy alkalmazkodjon. Nem kötelező érvényű mindenféle kissebségek tolerálása. Az már az anarchia felé húz, sajnos látva az esti hiradókat valóban oda tartunk, hála a demokrácia liberális félreértelmezésének.
És ez vonatkozik a melegekre, és a köveket hajigáló randalírozókra is. Ha nem képes alkalmazkodni nyakon kell verni. Fel lehet vonulni kultúráltan is (akkor talán nem lett volna ilyen tiltakozás), lehet többet ért volna. Persze akkor nem lehetne fasisztázni, meg ezzel terelni el az emberek figyelmét.

Czigler Zsolt 2008.07.07. 13:19:11

..."ez a tilalom az extrém módon viselkedőket is védi más,extrém módon viselkedők atrocitásaitól"
Ez itt a lényeg,h.-im,u.-im,hogy hol húzódik a magánélet határa,meddíg intimitás,amiről azt gondoljuk,hogy mikor lépi át és lesz zavaróan nyilvános egy amúgy nem nyilvános ügy!
Ja,és persze ugyanez érvényes a véleményüket agresszióvel és fenyegetéssel kifejező másik csoportra.

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2008.07.07. 13:19:14

Milyen fura : aki kívülálló, teljesen ÉRTELMES felfogásban, korrekt válaszokat fogalmaz meg a hétvégéről. Aki szervezi/részt vesz, csak kussol...

Elvarratlan szálak, megválaszolatlan kérdések:

kutya-vilag.blog.hu/2008/07/06/nem_en_akartam

Paranoid Android2 2008.07.07. 13:20:22

Mondjátok ti elolvassátok azokat az írásokat, amiket kommenteltek?
Leírom ide a gyengébbek kedvéért:
A homoszexualitás nem "normálisnak" tekintése etikailag bizonyára vitatható, de társadalmi tény. Az anyázás útján történő lebeszélése az embereknek a homofóbiáról biztos célra vezet majd....

theutat villám 2008.07.07. 13:21:08

így van, erről van szó. budapest parádé meg nem lehet az andrássyn, mi? szerintem az emberek nagyon nagy hányada nem kíváncsi a buzikra, hétvégén, a belvárosban, fényes nappal. alapvetően semmi bajom sem lenne velük, az ilyen akciók miatt viszont szereznek maguknak még jópár ellenséget. tolerancia napja, vagy mi, a 'szom az.

Bezuhov. 2008.07.07. 13:21:37

"hattyú 2008.07.07. 13:13:26

Egy újabb gyönyörű írás, ahol egyszerre találhatunk kellő mennyiségű butaságot, elegyítve egy kis felsőbbrendűségi érzéssel, meghintve a szokásos tájékozatlansággal, sztereotípiákkal és magyaros cinizmussal (csak be ne menjen a gatyába!).
Szóval szánalmas ez a firkálmány bár ezt már nem is nagyon érdemes leírni, szokásos kocsmai hőbörgés. "

itt a pont!

asztrov 2008.07.07. 13:21:40

Muad
A demokrácia a többség hatalma, tehát a kissebség kell ,hogy alkalmazkodjon. Nem kötelező érvényű mindenféle kissebségek tolerálása. ---- na ebben tévedsz, de kurvára. De csak légy egyszer kisebbségben, majd rájössz mi a tutiság. Before tudja, te nem.

amúgy: kisebbség. Így írjuk. Arabul is.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.07. 13:21:47

az ország legnagyobb problémája a magyargyűlölet. az ország vezetői zsigerből gyűlölik a magyarokat, és persze a magyarok is gyűlölik egymást, és ahol csak tehetik hátráltatják a másik embert. függetlenül annak bőrszínétől. minden más csak képmutatás.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:25:17

A tolerálandó kisebbségek köre igen jól meghatározható. A dobáló-gyújtogató csőcselék kárt okoz, anyagit és morálisat egyaránt, félelmet kelt az emberekben. A buzik az égvilágon senkinek nem ártanak sem akkor, amikor buzulnak, sem akkor, amikor demokratikus jogaikat gyakorolva felvonulnak.
Azt is kifejtettem, hogy nincsen valódi homogén többéség, ez ugyanis egy roppant mód struktúrált közeg. Lehet, hogy aki ma a buzikat fújolja, mint többség, holnap a saját kisebbségi jogaiért fog tüntetni, mondjuk, mint kutyasétáltató. Akkor persze elvárja, hogy a többség tolerálja a kutyáját.
A társadalom kizárólag konszenzusos alapon képes működni, éppen ezért a társadalom köteles tolerálni a saját kisebbségeit, hogy működőképes lehessen.

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:27:26

asztrov 2008.07.07. 13:21:40
Miért is nem így van? Ha kimész külföldre neked kell alkalmazkodni az ottani szokásokhoz, vagy fordítva? Miért gondoljátok azt, hogy mindig a kisebbséget kell tolerálni. Lassan ott tartunk, hogy nekem kell elnézést kérnem, ha nem tartozom egyetlen kisebbséghez sem...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:27:59

Hogyne, bukowszky elnökjelölt úr...

vazzup 2008.07.07. 13:28:53

Oké, akkor most menjünk, és együtt szépen dobáljuk meg molotov-koktéllal azt a kibaszott "szent-jobb körmenetet"... Azé, mer irritál a sok beöltözött bohóc, meg kántáló kisebbség.

Követelem, hogy ezek az emberek mélyüljenek el otthon a lelki problémáikba.

Muhaha. Öngól ez a post, tokkal, vonóval.

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:28:54

Before · azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:25:17
Igen éles különbség van a tolerálás és a mindenben kiszolgálás között. A legtöbb ember tolerálja a melegeket, de nem óhajtja, hogy ők határozzák meg a normális viselkedésformát.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:29:55

Muad Dib, ne röhögtess. Magyar buzik vonultak fel, a saját országukban. Minden joguk megvan itt élni, buzinak lenni és felvonulni.
Ez a "nekem kell elnézést kérnem" ritka szar fos duma, tiszta szánalom, hogy van, aki még mindig ulitmate érvként használja...

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:31:15

vazzup 2008.07.07. 13:28:53
Akár igazad is lenne, ha nem írta volna már le mindenki, hogy semmi baj nem lett volna a melegek felvonulásával, ha azt kultúráltan teszik.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2008.07.07. 13:31:57

Szegény Sötét Buta Csökött Primitív Tahó Demagóg Tudatlan Ösztön Ország.


Szegény Sötét Buta Primitív Tahó Demagóg Tudatlan Ösztön Kopaszok.

Szegény Sötét Buta Csökött Primitív Tahó Demagóg Tudatlan Ösztön Nyuggerek.

Atomot nektek de mindannyiótoknak.

Paranoid Android2 2008.07.07. 13:32:14

Az a logika, amely a hetero és homoszexualitás közé egyenlőségjelet tesz, az tagadja a normalitás természetes fogalmát. Tehát ha mindenkinek joga olyannak lenni amilyennek sikerül, akkor miért, pont a buziverők a cikik? Nekik így sikerült.
A normák hosszú közmegegyezés útján történő csiszolgatás után jöttek létre, ha úgy rugdaljuk fel a normákat, hogy az a többségnek nem tetszik, az mindenféle hepajokhoz vezet.

hammer 2008.07.07. 13:33:40

Ugyan valaki írja már le végre, hogy mit kéne "tisztelnünk" a homoszexualitásban. Mi a fenét kellene tisztelnünk egy szexuális elhajl..., szokásban? Milyen értéket képviselnek a homoszexuálisok, milyen értékekkel gazdagítják társadalmunkat?
Mi a fenét kéne tisztelnünk bennük? Mit adnak ők a társadalom számára?
Értelmes választ várok, nem a szokásos ultraliberális hablatyot!

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:34:07

Egyelőre a melegeknek akarják megszabni, hogy milyen kerítés mögött élhetnek, nem a melegek a heteróknak...
Magyarország 5-6 százalékáról beszélünk, ami alig kevesebb, mint mondjuk a komolyan vallásgyakorló keresztények aránya. Persze, ha egy húsvéti körmenetet, vagy egy hulla kezének a körbecibálását dobálná valaki, mekkora lenne már a felháborodás.

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:34:17

Before · azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:29:55
Hihetetlen, hogy egyesek nem értik a dolgokat. Mégis akkor szerinted meddig menjünk el? Ok, lehet így felvonulni. Tulajképpen akkor lehetne akár dugni is ilyenkor. Sőt, akkor már vonuljanak fel a hentesek is és vágjanak le állatokat a főúton. Meg akkor már a katonák is, akik mókából lövöldözzenek. Mert lehet. Mert szabad. Mindent lehet. Mert mindig csak én. Meg az én kisebbségem. Meg az én problémáim. Mindenki más meg le van szarva. Kit érdekel zavarja e? Én,én,én...
Gratulálok ,ide jutottunk...

renesis 2008.07.07. 13:34:41

Lassan én is mehetek felvonulni,mert kisebbség tagja vagyok: fehér,hetero,dolgozó adozó magyar állampolgár.

Ui: meleg büszkeség? majd lassan szégyelni kezdem magam, hogy hetero vagyok.

Eddig semmi bajom nem volt velük, de átestek a ló túl oldalára.

céerem 2008.07.07. 13:35:03

Ha nincs felvonulás, nincs balhé. Teljesen felesleges ilyen típusú rendezvényekre engedélyt adni. Bármlyenre.
A francért kell vonulgatni a belvárosban. Ez nem békés tüntetés volt maguk mellett, hanem provokáció. Engem nem zavarnak, leszarom, hogy mit csinálnak, de őszintén mondom, nem vagyok kíváncsi erre a rózsaszín, műtolerancia-köntösbe bújtatott baromkodásra.
A szeptember 6-ai tüntetőfelvonulásatoleranciáért című rendezvény pedig megint okot adhat az erőszakos ellentüntetésre.
Miért nem lehet ezeket a dolgokat a helyén kezelni? Nemzeti vágta se legyen a Felvonulásin, legyen egy arra alkalmas helyen. Melegfelvonulásra sincs szükség, ha nem ugrálnának non-stop ízléstelen cuccokban, sokkal jobban elfogadnák őket. Mindig azt mondják, hogy ugyanolyan emberek, mint a heteók, de azért felvonulnak a MÁSság elfogadása miatt.
Kedves érintettek! Ne vonuljatok fel, hanem viselkedjetek úgy, mint bárki más, és higyjétek el, sokkal kevesebb emberből váltotok ki ellenérzéseket.
Ja, és a demokrácia nem azt jelenti,hogy mindenki azt csinál, amit akar. Messze nem.
Jó írás.

hammer 2008.07.07. 13:35:34

Hát... egyenlőségjelet tenni a Szent Jobb kötmenet és a buzivircsaft közé...?! Szánalmas és rémületes műveletlenségről tanúskodik.

Hikarii 2008.07.07. 13:35:46

A nyáron bakancsban járás, zászlóbaöltözés nem "normálisnak" tekintése etikailag bizonyára vitatható, de társadalmi tény.

Ennek ellenére a társadalom lenyeli az amúgy kellemetlen jelenlétüket. Lehet hogy nem kellene.

Hikarii 2008.07.07. 13:36:53

Szép volt hammer. Olvasd el újra, gondolkodj, majd mosolyodj el magadon.

spacedog 2008.07.07. 13:37:35

"Ha társadalom nem akar tudni a melegekről, akkor arra joga van. A társadalom többsége számára lelki megterhelést okoz a homoszexualitással való explicit találkozás és indulatokat vált ki belőle."

Ha a társadalom nem akar tudni egy problémáról, akkor az a probléma nem létezik? Ha pl. a hajléktalanokról nem akarunk tudni, akkor azok majd hirtelen eltűnnek a kombínókról, és minden velük kapcsolatos gond egy csapásra megszűnik?

És mégis mi okoz lelki megterhelést? A melegek és az extravagáns kosztümben ugráló fiatalemberek közé nem lehet egyenlőségjelet tenni, könyörgöm. Egy tollboában pózoló pasassal való a szembesülés a melegek többsége számára is ugyanolyan "lelki megterhelést" okoz, mint a heteróknak. Sőt, tovább megyek, a legtöbb melegről a büdös életben nem gondolnád, hogy az, mert annyira nem tér el semmiben sem tőled. És ha nem csak a bulvársajtóban megjelenő képeken keresztül informálódsz a felvonulásról, akkor pontosan tudod, hogy van 1-2 valóban bizarr figura, de a többség utcai ruhában sétáló, normális viselkedésű ember. Ők speciel miért is szúrják a szemedet? A tollboásokról meg annyit, hogy ha bekapcsolod valamelyik kereskedelmi tévét, ennek az ötszörösét kapod a Mónika showban meg egyéb szennyműsorokban. Erre persze azt szokás mondani, hogy a tévét nem kötelező bekapcsolni. Na, a melegfelvonulásra sem kötelező kimenni.

A természetben szexelés meg nem jó párhuzam. Itt egy mindössze néhány órás rendezvényről volt szó, amiről előre tudni lehetett, hogy mikor és hol lesz. Ha a Nyugdíjas Konzervatív Botanikusok Kiránduló Köre pontosan tudja, hogy te éppen melyik bokorban mikor szexelsz, és úgy dönt, hogy erre nem kíváncsi, akkor nem kirándul arra, oszt' kész. "Csak úgy" persze nem mehetsz ki a városligetbe egy lepedőpartira, de ha bejelented a rendőrségen, hogy egy ilyen jellegű nyilvános performanszra készülsz, és a rendőrség erre engedélyt ad, akkor igenis kimehetsz. Lehet nem szeretni, lehet utálkozni, de senki se szórhat rád napalmot. Aki arra sétál, és nem tetszik neki, az tesz egy kerülőt. Egy évben egyszer ki lehet bírni, nem?

Amúgy érdekes, hogy az erkölcs, a jóízlés meg a társadalmi norma nevében fintorgók sosem emelik fel a szavukat pl. az Erotika Kiállítás ellen, pedig ott aztán van minden, mi szem-szájnak hányingere. De az nyilván nem sérti az ízlést, mert oda nem kötelező kimenni, mondják, meg különben is, ha ott nyalogatja egymást nyilvánosan két latexruhás néni, azt olyan jó nézni, és emiatt egyből természetes és elfogadott lesz. Eldobom az agyam...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 13:37:59

Senki nem tesz egyenlőségjelet a heteroszexualitás és a homoszexualitás között, az emberek között teszünk egyenlőségjelet. Nehogy már az határozza meg egy ember minőségét és értékét, hogy kivel, mit csinál az ágyban.
Az aktív melegek közel felének van gyereke, vagy azért, mert mindenképpen szeretett volna, vagy pedig azért, mert későbbi életszakaszában jött rá, hogy meleg. A terméketlen heterók mit adnak a társadalomnak? Ne röhögtessetek már ennyire szánalmas érvelének álcázott ostoba állításokkal...

céerem 2008.07.07. 13:38:50

A társadalom NAGYobbik része nem volt ott sem a felvonuláson, sem az ellentüntetésen.

Akkor ez most mit is jelent???

vazzup 2008.07.07. 13:38:53

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:31:15

Aha, és te döntöd el, mi a kultúrált, mi? Setét vagy ecsém, mint a pesti éjszaka. De nem baj.

Paranoid Android2 2008.07.07. 13:32:14
Kedves tanult, postíró barátom.
Tudod, világnézetet, vallást, politikai oldalt magának választ az ember. Országot, ahova születik, és nemi identitást viszont nem. Innentől fogva "sajnos" az a helyzet áll fenn, hogy a molotov-koktél dobáló, másokkal erőszakoskodó suhancokat jól el kell verni, be kell őket zárni egy időre, míg a melegeket nem. Akár tetszik, akár nem.

"A normák hosszú közmegegyezés útján történő csiszolgatás után jöttek létre, ha úgy rugdaljuk fel a normákat, hogy az a többségnek nem tetszik, az mindenféle hepajokhoz vezet."

Khm. Muti már azokat a statisztikákat, amik alapján TE VINDIKLÁLOD magadnak a jogot, hogy a "többség" nevében szónokolj a kis hordócskádról.
Gondolom ez amolyan "új többség", mi?

Avatar 2008.07.07. 13:40:48

"A demokrácia a többség hatalma, tehát a kissebség kell ,hogy alkalmazkodjon. "

Tehát ha Szlovákiában megverik Malina Hedviget, mert magyarul beszélt, akkor az a lány hibája, mert alkalmazkodnia kellett volna a többséghez, ugye?

Mikor az MSZP-SZDSZ koalíció megnyerte a választásokat és többségbe került, akkor a Fidesznek és az MDFnek automatice fel kellett volna oszlatnia magát, és alkalmazkodniuk kellett volna? (A KDNPt csak azért nem írtam ide, mert az egy virtuális párt valós társadalmi támogatás nélkül.)

céerem 2008.07.07. 13:41:15

vazzup

nem, nem új többség, de mindenképpen többség. miért kell a nyilvánvalón vitatkozni?

renesis 2008.07.07. 13:41:26

Hikarii 2008.07.07. 13:35:46

az emberek többségét az is zavarja.Mintahogy a legtöbb ember elítéli a támadást is ellenetek,de teljesen felesleges hivalkodni a melegséggel. Csendben , egyezkedésekkel sokkal többet elérhetnétek!

Kheller 2008.07.07. 13:41:44

végre egy értelmes post, gratula.

Azhát 2008.07.07. 13:42:55

"Miért mehet ki az utcára egy heteroszexuális ember félmeztelenül, egy szál shortban, akkor is, ha dagadt, szőrös, klasszikus "házmester" kinézete van neki"

Ott a pont :) Ez abszolút igaz :)


Úgy látom különben ittis ugyanazok az érvek, illetve "érvek" fognak elhanozni, mint az összes ilyen topikban. Az álláspontok nem közeledtek...

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:43:20

vazzup 2008.07.07. 13:38:53
Én? Dehogyis. A többség? Szerinted a többség ma mit gondol? Nagyon úgy tűnik, hogy azt mindenkinek a magánügye a szexuális élete és maradjon is az. Talán ezzel is vitatkoznál? Persze tudom, ti nem vitatkoztok. Minden fórumon ez van. Bunkó parasz vagy, esetleg fasiszta, homofób, látens buz... kb. ezzel ki is fogyott az érvrendszer.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.07. 13:43:46

miért gondolják a megélhetési liberálisok, hogy azzal nevelik ki a magyarokból a homofóbiát, hogy lenácizák őket? hm?

renesis 2008.07.07. 13:43:54

az erotika kiállítás az utcán lenne?

céerem 2008.07.07. 13:43:57

egyetértek renesissel, ahogy korábban én is írtam, nem kellene hivalkodni és kész.

A Malina Hedvig ügyet meg e keverjük már ide, semmi köze az égvilágon ehhez. Még ideológiailag sem.

Paranoid Android2 2008.07.07. 13:44:55

Tényleg senki nem olvasta el az írást csak a címét?

Társadalmi cselekvések esetében tanácsos figyelembe venni, hogy az emberek általában mit gondolnak a dologról.
A basztatástól nem nevelődnek.

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:45:04

Avatar 2008.07.07. 13:40:48
Ne is haragudj, de Szlovákiában igenis a magyarok alkalmazkodnak. Szerinted talán nem így van? Lehet ki kellene menned és körülnézni.

spacedog 2008.07.07. 13:46:04

"Az a logika, amely a hetero és homoszexualitás közé egyenlőségjelet tesz, az tagadja a normalitás természetes fogalmát."

Magyarázd már el nekem, kérlek, hogy mi a "normalitás"? Az, ami a többségre jellemző? Akkor a funkcionális analfabetizmus például normális? Szerintem 10 millió ember nem élhet egyazon minta szerint.

Már a felvilágosodás korában is olyan szépen megfogalmazták: egy ember szabadsága addig terjed, amíg nem korlátozza egy másik ember szabadságát. Korlátozza valakinek a szabadságát, hogy néhány ember fura cuccban kimegy az utcára, és egy előre közölt, behatárolt időben és helyen bulizgat? Nem. A Magyar Gárda is felvonulhat addig, amíg senkit sem bántanak, és senki bántására nem buzdítanak, pedig sokan ízléstelennek tartják. Ez ponrosan igaz a melegekre is, és mindenki másra.

vazzup 2008.07.07. 13:46:23

crm - Cirmi 2008.07.07. 13:41:15
Oké, mától én vagyok közép-európa császára. De javaslom, ne merészelj "vitatkozni ezzel a nyilvánvaló ténnyel", mert megruházlak.

Tudod, nem olyan nyilvánvaló. Azért, mert "TE" úgy gondolod, én nem gondolom úgy, annak ellenére, hogy családos, hetero vagyok.
S ráadásként megint csak lásd a zombikéz körmenet példáját. Egy törpe kisebbség hajcihője, ami engem rohadtul zavar. Mégse dobálom le őket molotov-koktéllal.

Tudod, veletek ellentétben, engem még tisztességre, és emberségre neveltek.

céerem 2008.07.07. 13:46:29

Azhát

ne menjen ki ő sem, az is idegesít. Intelligencia kérdése az egész. Jürgen bácsi előkertje nem azért van rendben, mert a főkefe állandóan takarítja, henem mert Jürgen bácsi nem szemetel és gondozza.
Ez a leszarok mindenkit, me' demokrácija van hozzáállás annyira balkáni.

hammer 2008.07.07. 13:46:35

Hikarii

Véleményem fenntartom, mosolyogni a hozzátok hasonlóakon lehet, bár inkább szánalmasak és sajnálni valók vagytok mint viccesek. Majd még művelődtök, dolgoztok, családot alapítotok, öregedtek és rájöttök, milyen hülyeségeket hordtatok össze.

Ugyan valaki írja már le végre, hogy mit kéne "tisztelnünk" a homoszexualitásban. Mi a fenét kellene tisztelnünk egy szexuális elhajlásban? Milyen értéket képviselnek a homoszexuálisok, milyen értékekkel gazdagítják társadalmunkat?
Mi a fenét kéne tisztelnünk bennük? Mit adnak ők a társadalom számára?
Értelmes választ várok, nem a szokásos ultraliberális hablatyot!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.07. 13:47:18

semmi baj nem lett volna a buzifelvonulással, ha nem figyelemelterelő provokáció, szánalmas és rendkívül ízléstelen műbalhé lett volna eredendően..

a tolerancia meg elviselést jelent, nem támogatást.

Azhát 2008.07.07. 13:47:20

"Ne is haragudj, de Szlovákiában igenis a magyarok alkalmazkodnak."

Nem eléggé, mert szegény Malina Hedvig nem átallott az utcán (!) magyarul beszélni! Holott ez az ő mgánügye, ugye? Négy fal között kellett volna tartani...

nick_007 2008.07.07. 13:47:40

A melegfelvonulás nekem se szimpatikus, de nem értem azokat, akik azért mennek oda, hogy összeverjék a felvonulókat. Ha ellentüntetnek azzal semmi gond nincs, ellentüntetni lehet. De aki kővel dobálózik más emberekre annak nem hiszem, hogy lenne erkölcsi alapja megítélni másokat.

A melegeket se értem mondjuk, hogy miért így vonulnak fel. Ha teljesen normálisan, utcai ruhában végigvonulnának, hogy ők a melegek, és ők is "normálisak", akkor nem hiszem, hogy ekkora balhé lenne, és az emberek is toleránsabbak lennének.

Szavazás a melegfelvonulásokról:
wita.hu/index.php?show=wita&wita=55

gibier 2008.07.07. 13:49:24

paranoidandroid2- Éljen!
álommókus- Keress orvost!

Azhát 2008.07.07. 13:50:39

"Értelmes választ várok, nem a szokásos ultraliberális hablatyot!"

Attól tartok, hogy számodra az az ultraliberális hablaty - amit te annak tartasz :)

vazzup 2008.07.07. 13:50:43

hammer 2008.07.07. 13:46:35

Semmit nem kell tisztelned benne. Ellenben a homoszexuális honfitársaidnak is ugyanannyi joguk van, mint neked. Ennyit kell felfogni, nem többet. Ahogyan téged sem dobálhat(ná)nak le tojással és petróleumos palackkal, úgy őket sem. Ennél többet senki sem vár senkitől.

Lehet róluk írni, hogy mennyire betegek, meg ilyesmi, nyugodtan. Az téged minősít. Sőt, oda is állhatsz pfújolni, meg höjebuzizni. Lelked rajta, téged minősít. De nem tehetsz kárt bennük. Pont.

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 13:50:55

spacedog 2008.07.07. 13:46:04
Persze ,lehet ezt csinálni, de az biztos nem lett ettől elfogadóbb a társadalom. Én szívesen meghallgatok bárkit a problémáiról, ha tényleg arról akar beszélni. A vonagló idióták szerinted erről akartak beszélni? Alig hinném. Akkor lehet úgy szervezik meg, hogy lehetőség legyen a párbeszédre. Csak persze akkor nem lett volna ilye jó kis médiahecc...

Azhát 2008.07.07. 13:51:31

"Ha teljesen normálisan, utcai ruhában végigvonulnának, hogy ők a melegek, és ők is "normálisak", akkor nem hiszem, hogy ekkora balhé lenne, és az emberek is toleránsabbak lennének."

Megdobálták tojással meg kővel azt a homit is, aki öltönyben, nyakkendőben vonult fel...

viktor134 2008.07.07. 13:52:37

hammer:

pedig nem sok a különbség
az egyik csapat vallásos buzik, a másik csapat meg nem vallásos buzik. :)

Kheller 2008.07.07. 13:52:41

"Korlátozza valakinek a szabadságát, hogy néhány ember fura cuccban kimegy az utcára, és egy előre közölt, behatárolt időben és helyen bulizgat?"

Korlátozza valakinek a szabadságát, hogy néhány ember fura cuccban kimegy az utcára és fekáliában hentereg? Mert van akiknek meg ilyen a szexuális beállitottsága. Rendezzen akkor ő is pisi-kaki szexesek méltóság felvonulását, mert nem fogadják el őket az emberek.

Mellette persze 1 egész napra lezárják az egyik legforgalmasabb utcát és mivel nem a puszta közepén van a felvonulás, mindenki kénytelen szembesülni ezzel, ha ott lakik, ha arra van dolga, vagy csak keresztülmenne az adott területen.

céerem 2008.07.07. 13:53:00

vazzup

mindjárt meg is hatódom. engem is arra neveltek, hálisten külföldön tartózkodtam szombaton, csak elég unalmas már, hogy mindig arra jövök haza, hogy valakiknek dolgokra engedélyt adtak, másvalakik tüntettek és megsérült x rendőr. ez normális? nem kell tüntetni és kész.
az a nyilvánvaló, hogy a magyar állampolgárok TÚLNYOMÓ többsége nem volt ott, mert alapvetően immunis a dolgokra, és nem foglalkozna vele.
ha itthon lettem volna se megyek el, mert nem érdekel a felvonulás, és az se, ha valaki meleg, de ne hirdesse ilyen módon.

És ne mond már nekem, hogy a felvonulók nem tudták előre, hogy ez lesz. Nem kell felvonulni és akkor nincs baj. De ha már mégis, akkor az arra "érdemeseket" a rendőrök igenis szankcionálhassák és ne az legyen a hír, hogy a rendőr sérült meg. Ki is gyakorolta a demokratikus jogokat? A melegek, vagy az ellenük tüntetők? Ésn spec mindkét csoport módszerét elítélem.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.07.07. 13:53:28

szervezzünk HETERÓ felvonulást!! két méteres gumifasszal és pinával és közösüljünk, amolyan jó heteró módjára AZ UTCÁN!! majd meglátjuk mit szól hozzá ez a romoltt, gonosz, NÁCI magyar társadalom! igaz, szdsz? de szép is vóna!

Kheller 2008.07.07. 13:55:24

"Ahogyan téged sem dobálhat(ná)nak le tojással"

nocsak-nocsak. én úgy emlékszem, épp nemrég mondta ki a biróság a tavaly perbe fogott tojás dobálók ügyében, hogy nem történt bűncselekmény, ugyanis a tojás dobálás nem alkalmas sérülés okozásra és mindenkit felmentettek...

zeee 2008.07.07. 13:56:24

Tisztelt Post iró!

Tulajdonképpen csatlakoznék "Before" hozzászólásához: azt gondolom, hogy a dolgok teljesen fals és abszolút téves értelmezése, ha egy meleg felvonulást a nyilvános szex közerkölcsben, vagy közjogban való megtűrtségéhez, vagy elutasítottságához akarunk hasonlítani.
Kultúrált, - méltóságos - keretek között igenis van helye a másság megmutatásának, legyen az roma, fogyatékkal élő, meleg, hajléktalan, vagy hippi, vagy bármilyen kisebbség.
A gyalázkodást, a tettlegességet semmi nem menti, - az ilyen megnyilvánulás alantas, emberietlen, alpári, elítélendő, megvetendő!
Tessék tudomásul venni, hogy az, aki nem határolódik el egyértelműen a rombolóktól és a randalírozóktól, a gyalázkodóktól és a törvényt semmibe vévőktől, - az önmaga sem különb és részese mindannak az erkölcsi nihillnek, ami jellemzi a mai magyar társadalmat.

szpal 2008.07.07. 13:56:49

ez az egész vita, hogy jó-e a buzerancia vagy sam, cirkusz, meg gumicsont. ami érdekes, hogy 28 (?) ember megsérült. Holnap tárgyalás, le lesz ez is rendezve. Kérdés, hogy őszig megy-e most a nácizás emiatt a miniszterelnök úr vezérletével? A rendőrség tette a dolgát, de a randalírozók is célt értek, ők vannak a hírekben, a fényképeken, ők az esemény főszereplői, nem az undorító szodomiták. Szerintem bejött a radikálisok számítása, jövőre még többen lesznek.

fehérfarkas 2008.07.07. 13:56:58

"Milyen értéket képviselnek a homoszexuálisok, milyen értékekkel gazdagítják társadalmunkat?
Mi a fenét kéne tisztelnünk bennük? Mit adnak ők a társadalom számára?"

nem akartam ide írni, csupán kíváncsiságból olvastam bele, hogy hol tarta ma a magyarországi közmentalitás

előre is leszögezem, hogy hetero vagyok, sőt egyenesen ún. pinabubus :)
de ettől még nem vagyok homofób, sőt van nekik saját kultúrájuk, ami igen magas színvonalú (tánc, zene, festészet, dizájn, stb)
sőt, több nagy világklasszis énekes is buzi: freddy mercury, rob halford (judas priest zenekarból, becenevén a metal god) vagy elton john

ha valaki a bp-i melegfelvonulást azért kritizálja mert gagyi és provokatív, akkor azzal egyetértek, mert ez tényleg gagyi, közelébe sem ér a new yorkinak, torontoinak vagy berlininek, na azok tényleg jóhangulatú fesztiválok, amelyeken a heterók is jól tudják magukat érezni (én ilyenről csak neten láttam tudósításokat, de ismerőseim közül már többen is részt vettek ilyenen heteróként és nagyon pozitívan számoltak be)

egyébként ha a magyar buzik nem ezzel a gagyifelvonulással akarnának valamit is bizonyítani, hanem a minőségi művészetükkel, akkor a heterók véleménye is pozitívabb lenne róluk, csakhát ez magyarország ahol a gagyi és a bulvár az úr (a minőség pedig valahól a háttérben egy sarokban sírdogál)

vazzup 2008.07.07. 13:57:07

crm - Cirmi 2008.07.07. 13:53:00
Muhaha. Akkor is ezt mondtad, amikor szétverték a Fidesz-naggyűlés maradványait? Nem kellett volna ott lenniük? Lol. Érdekes mentalitás.

Már miért ne rendezhetnének felvonulást? Neked is jogod van hozzá, nekik is van. Slussz, nincs miről beszélni. Pontosabban arról igen, hogy kik és milyen alapon jelölik ki önnön magukat arra, hogy eldöntsék, kinek a jogait kell megnyirbálni. Plusz _az erőszakos_ ellentüntetőket szépen meg kell büntetni.

Azhát 2008.07.07. 13:58:23

"És ne mond már nekem, hogy a felvonulók nem tudták előre, hogy ez lesz. Nem kell felvonulni és akkor nincs baj."

Sajnos ez, hogy "jobb ha nem vonultok fel, mert meg fognak verni benneteket", ez pont azt jelenti, hogy nem vonulhat fel mindenki szabadon.

A szentjobbosoknak ugye nem mondja senki, hogy "inkább ne vonuljatok mán fel..." - vagy mondták, de azok rákosiék, meg kádárék voltak...

céerem 2008.07.07. 13:58:25

amennyire intoleránsnak hiszik a melegek az ő ilyen jellegű akcióikat nem különösebben kedvelőket, ugyanannyira intoleránsak ők is az ő ilyen jellegű akcióikat nem különösebben kedvelőkkel, mert szerintük közülük mindenki egy homofób f@sz.
bár az ellenérzések kifejezésének sem az utcai dobálás a legintelligensebb módja, de akkor nem kellene a melegeknek sem odatartaniuk az arcukat egy újabb pofonra...

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 14:00:11

tderi 2008.07.07. 13:56:24
Egyetértek. Kultúrált és méltoságos módon kellett volna felvonulni. Ez pár éve nem sikerül. Lehet képeket nézni az idei felvonulásról és mondjuk a 4 évvel ezelöttiről. Arra még rá lehetett fogni, hogy kultúrált.
És igen. Aki köveket hajigál az nem épelméjű.

céerem 2008.07.07. 14:00:33

fehérfarkas leírta, csak idézem, mert egyetéertek vele.

"ha valaki a bp-i melegfelvonulást azért kritizálja mert gagyi és provokatív, akkor azzal egyetértek, mert ez tényleg gagyi, közelébe sem ér a new yorkinak, torontoinak vagy berlininek, na azok tényleg jóhangulatú fesztiválok, amelyeken a heterók is jól tudják magukat érezni (én ilyenről csak neten láttam tudósításokat, de ismerőseim közül már többen is részt vettek ilyenen heteróként és nagyon pozitívan számoltak be)

egyébként ha a magyar buzik nem ezzel a gagyifelvonulással akarnának valamit is bizonyítani, hanem a minőségi művészetükkel, akkor a heterók véleménye is pozitívabb lenne róluk, csakhát ez magyarország ahol a gagyi és a bulvár az úr (a minőség pedig valahól a háttérben egy sarokban sírdogál)"

planktonok 2008.07.07. 14:01:36

már elnézést, de a teganpi felvonulás nem a melegek felvonulása, hanem a meleg büszkeség menete, melyben melegek és támogatóik vonulnak.
ott voltam a felvonuláson, hétköznapi öltözetben, akárcsak a vonulók kb 95 százaléka.
és megjegyzem a vonulók fele heteró volt, akik kiállnak az egyenlőség mellett.
a normális ruhámban kaptam tojást.
az egymás kezét fogó heteró pát is kapott tojást előttem.

mi a faszról beszélünk, de tényleg? milyen alapon gondolhatja bárki is azt, hogy az egyik embernek kevesebb joga van bármihez is?
magyar állampolgár vagyok. az én adómból él az a csőcselék, aki a kerítés másik oldalán dobálózott.
és a legszánalmasabb, hogy titeket kell meggyőznöm arról, hogy az élet basszameg mindenkinek ugyanolyan.
hát basszameg, de tényleg. basszameg.

renesis 2008.07.07. 14:02:08

Én azt hittem nehéz lehet buzinak (melegnek,másnak stb) lenni.Tök nehéz a párválasztás (szűk réteg, nincs ismerkedési hely).
Mostmár látom nagy a választék, jó sokan vannak és mint olvastam van pár bár és sok nyilvános WC.

zeee 2008.07.07. 14:02:24

Kedves "hammer"!

(...)Ugyan valaki írja már le végre, hogy mit kéne "tisztelnünk" a homoszexualitásban. Mi a fenét kellene tisztelnünk egy szexuális elhajlásban? Milyen értéket képviselnek a homoszexuálisok, milyen értékekkel gazdagítják társadalmunkat?(...)

Akkor leírom: ők is emberek.

nyekk 2008.07.07. 14:03:46

Vazzup! A flitteres farokrázó buzi paradicsom madarak semmiben sem különböznek az őket megdobálóktól. Ezek is, azok is a balhé kedvéért mentek oda. Meg is volt. Mindenki boldog lehet. Az ellentüntetőkre felfegyverzett titkos-, roham-, ilyen-olyan rendőrök vadásztak. A buzikra meg a radikálisok. (Ha a buzik meg a rendőrökre vadásztak volna, akkor bezárul a kör, és meg van a természet körforgása.

nyekk 2008.07.07. 14:05:11

tderi 2008.07.07. 14:02:24 Mit, mit!? A pedofiloknál pl. jobbak. (?)

renesis 2008.07.07. 14:05:27

planktonok 2008.07.07. 14:01:36

Mire büszkék?-komolyan kérdezem

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 14:08:09

nyekk, ugyan úgy gondolom nehézségeid lesznek vele, de azért próbáld meg elképzelni, hogy a "buzi paradicsommadarak" így jól érzik magukat és számukra örömöt okoz, hogy alkalmanként extravagáns ruhába öltöznek. A melegnapi felvonulás a melegekről szól, talán elnézhető nekik, hogy a saját rendezvényükön megengedik ezt maguknak. Attól, hogy valaki flitteres ruhában végigvonul az utcán (mellesleg lezárt közterületen, ami más megítélés alá esik, mint a normális közterület) még senkinek nem törik ki a foga, vagy gyullad fel a ruhája.
Ha neked ez a minimális különbségtétel nem megy, akkor igen komoly mentális problémáid lehetnek.

INkvizítor 2008.07.07. 14:08:59

Nekem bejött az írás! :))

két kissebbség harcol az utcán, a többség meg dörzsöli a tenyerét (én csak 1 kávét kérek).. verjék csak szét egymást!
vagy szervezzenek Homár Gárdát a Magyar Gárda mintájára! :) aztán ők majd megvédik !!

belekötök az idegbeteg agresszív radikálisba, hogy aztán jól elverjen és elmondhassam, hogy milyen idegbeteg agresszívak ezek a radikálisok..

aki kurvának áll az ne csodálkozzon hogy megbasszák!

örökbecsű ex szadesz elnök szavaival élve: "minek mentek oda"
ezt egy libárális pártelnök mondta, úgy hogy ez egy TOLERÁNS elszólás!!

kedves jogvédők kérlek titeket ennek fényébe vitassátok meg a szombati napot.

planktonok 2008.07.07. 14:09:01

renesis. például arra, hogy ennek a kibaszott nagy gyűlöletnek ellenére is kitartanak amellett, hogy emberek, és végigvonulnak az andrássy úton megmutatni, hogy ilyen körülmények között sem futamodnak meg és maradnak otthon kussban, csak hogy az olyanok, mint például te összetehessék a kezüket, hogy igen, most aztán kurva szép a világ, hogy pár százezer embert kirekesztettem belőle.

vagy kibaszott büszkék arra, hogy az 50 éves anyjuk nem olyan, mint te vagy, és a barátaik sem olyan mint te vagy, és miattuk is kimegy az utcára azt mondani a dobálóknak, hogy dobálj bazdmeg, leszarom, nem fogok elbújni előled.

céerem 2008.07.07. 14:10:29

de én attól miért vagyok rossz fej, hogy elfogadom, abszolút tolerálom őket, csak nem akarom, hogy felvonuljanak (mint ahogy a legtöbb tüntetés jellegű tömegrendezvénnyel sem értek egyet)?

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 14:11:12

planktonok 2008.07.07. 14:09:01
Miért kirekesztette őket valaki? Ez a mocskos módon álszent dolog az egészben. Ha én azt mondom, hogy nem tetszik, hogy így mutogatják magukat az utcán, akkor kirekesztem a buzikat. Undorító hazugság. Soha nem viselkedtemsenkivel másképp azért ,mert meleg.

vazzup 2008.07.07. 14:11:48

crm - Cirmi 2008.07.07. 14:10:29
Akkor válaszold meg ezt: én attól vagyok rosszfej, hogy nem szeretném ezeket az elbaszott hülye vallásos kör- és egyenes-meneteket?

De abszolút tolerálom és elfogadom úgy egyébként a vallásosságot.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 14:12:47

"Ez szabály, sőt törvény. Mert így akarjuk."
Csurkát megszégyenítő összeesküvéselmélet után a törvény fogalmi ismeretének teljes hiánya.
Lehet te így akarod, de attól nem lesz törvény.
Nem lesz ingyen sör, pedig milyen egyszerű lenne törvénybe foglalni, és hidd el sokan akarnák.

planktonok 2008.07.07. 14:13:31

muad, szerinted az nem kirekesztés, hogy azt mondod, ne vonulgassanak?
és szerinted az nem kirekesztés, hogy dobálják őket?

kérlek, mondd el, mit jelent számodra a kirekesztés.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 14:13:44

Cirmi: ne akard. Szerintem is hülyeség a legtöbb ilyen tömegrendezvény. És? Hol fáj, kinek fáj? Mármint valójában? Mert aki odament most szombaton az SZÁNDÉKOSAN ment oda, nem vitte a buzikat senki az orra alá dörgölni. Odament, kíváncsiságtól, vagy beteges, agresszív szándékoktól hajtva. Direkt. Nehogy már ő legyen a sértett bármilyen szempontból.

céerem 2008.07.07. 14:13:46

vazzup
nem vagy rossz fej, én meg sem vagyok keresztelve, de nem megyek körmenetre sem. és nem nézem a tv-ben sem. ennyi.

zeee 2008.07.07. 14:14:23

Azhát, crm!

Ugye nem azt akartátok írni, hogy azok, akik tudják, hogy származásuk, vallásuk, nemi identitásuk, testi fogyatékosságuk, magasságuk, testsúlyuk, tetoválásuk, hajszínük, cipőjük, stb. alapján - néhány törvényt és erkölcsöt semmibe vevő huligán - mindíg "üldözni" fogja, mocskolni és dobálni, - akkor ennek tudatában meg kell húzniuk magukat, nem szabad többet az utcára menni csak azért, - mert úgyis tudtható, hogy lesz néhány önmagából kifordult idióta, aki nem tudja elviselni, hogy rajtuk kívül mások is léteznek?!
Nem gondoljátok, hogy mégis azokat kellene megvetni, kiközösíteni, akik gyalázkodnak és a tolerancia minimumát sem képesek mutatni? Nem gondoljátok, hogy különbséget KELL tenni a bűncselekmény hallgatólagos (vagy akár tevőleges) támogatása és a jog jogszerű gyakorlása között? Egyáltalán már önmagában az baj, hogy ezen vitatkozni kell.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 14:15:49

Muad, muad, azért súlyos ez a csúsztatáskampány, amit nyomsz. Senki nem mondja, hogy ne gondold úgy, hogy a melegfelvonulás nem jó. Szíved joga.
A probléma az egyenlőségjelek kirakásával, meg a "megérdemelték" dumák hangoztatásával kezdődik, nem a véleményeddel.

Óóóóóó... 2008.07.07. 14:16:22

Ha én szerveznék melegfelvonulást, azt mondanám a résztvevőknek, öltözzenek úgy fel, ahogy munkába is járnak. Szerintem az utca embere meglepődne és nem is utálnák őket annyian, mint a neccharisnyáért. ( bár nem néztem meg őket, lehet, hogy nem volt rajtuk semmi extrém. Akkor KO-OK nincs ötletem )

Paranoid Android2 2008.07.07. 14:16:58

De tényleg! Mitől jogfosztás az megkérnek udvariasan, hogy ne provokáld már az emberek egy jelentős részét?
Jelzem mindenki nagy ívben tenne a melegfelvonulásra, ha nem csináltak volna belőle politikai ügyet, továbbá tavaly nem lett volna olyan rohadtul közszeméremsértő.
Ja és a gyermekes plakátot ne felejtsük el, ami egyáltalán nem volt provokáló, meg nem utalt a pedofíliára egy cseppet sem.

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 14:17:03

planktonok 2008.07.07. 14:13:31
Vonulgassanak, csak normális módon. Ne direktben provokáljanak. Mert állítólag megoldani akarnak valami problémát, nem elmélyíteni.
Egyébként pl. nem értem miért kell nekem öltönyben menni egy megbeszélésre? Mehetnék suhogós naciban is. De lehet kirekesztenének akkor. És akkor panaszkodhatnák, hogy engem kirekesztenek pedig semmi különöset nem csinálok. Ugye érted a lényeget?

hammer 2008.07.07. 14:17:41

Nos, foglaljuk egy kicsit össze:

1. Engem nem érdekelnek a homoszexuálisok, csináljanak a négy fal között amit akarnak, de ne provokáljanak, amit csinálnak ugyanis - nemi aktus imitálása, vallási felekezetek gúnyolása, szimbólumaik gyalázása stb. - az színtiszta provokáció, semmi köze az öntudathoz.

2. Ha akarnak maguknak egy fesztivált, csinálják meg zárt helyen, vagy vonuljqanak a külvárosban. Ezzel kifejezhetik borzasztó nagy méltóságukat, de nem háborítanak fel senkit. Ja, hogy az úgy már nem is érdekes?! Mivel DIREKTE a provokáció a cél?!

3. Nemrégiben a londoni Queen Mary Egyetem és a stockholmi Karolinska Egyetem kutatói elvégezték az eddigi legnagyobb ikervizsgálatot, amely azt kívánta feltárni, milyen tényezők befolyásolják a nemi irányultságot. Az eredmény azt mutatja, hogy a főszerepet a véletlenszerű környezeti tényezők, az egyéni tapasztalatok játsszák, a genetikai háttér szerepe kisebb a vártnál.
A homoszexuális viselkedés 35 %-ban írható a genetikai tényezők számlájára, a környezeti tényezők tehát a tanulmány szerint jóval fontosabbak ebből a szempontból (65%).

Itt tehát megdől az a liberális mantra is, hogy a homoszexualitás genetikai "sorsszerűség", nem elhajlás, ezért kell hát elfogadni. Ez tehát hazugság.

Innentől kezdve nem tudom miért kellene egy agressziv és hangos csoportocska önmutogatását elfogadnom, mivel egy egészséges társadalom létrejöttéhez - ahol az adófizető, dolgozó (tehát társadalom-eltartó) rétegnek sok-sok gyereke van, akik majd megtermelik a nyugdíjat és amire ugye a homoszexuálisok nem képesek - éppen az ilyen káros környezeti tényezők csökkentésére lenne szükség.

nyekk 2008.07.07. 14:17:58

planktonok 2008.07.07. 14:09:01 Ez lenne a homo sapiens ismérve, amit ott a buziparádén előadtak? Te az iskola helyett bizibárokban lóhattál, mikor erről tanultatok. Képezd magad!

pokesz70 2008.07.07. 14:18:04

Teljesen igaza van a post szerzőjének. Szerintem is akkor lesz itt végre rend, nyugalom és béke, ha 2-300 idióta aggresszív állat normái szerint éljük ezentúl az életünket. A legjobb megoldás az lenne, ha megkérnénk Tomcatet, Toroczkayt, Satut, hogy üljenek össze és foglalják írásba, hogy mit szabad és mit nem az utcán, mi az, amiért molotov jár és mi az, ami koktélmentes viselkedés. De miért állnánk meg a köztereknél? Hiszen a Mr. Gay szépségversenyt, ami egy zárt térben zajlott, is simán meg lehetett (miket beszélek? meg kellett!!) sörösüvegdobálni.
A szadesz meg igazán lejöhetne arról, hogy mindenből politikai ügyet csinál. Nyílván semmi köze a most szombati történetnek az elmúlt 2 év randalírozásaihoz. Az árpádsávos zászlók, nagymagyarországos pólók és a Gyurcsány takarodj! rigmus is csak megszokásból volt jelen.

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Hikarii 2008.07.07. 14:18:15

hammer 2008.07.07. 13:46:35
Hikarii

Véleményem fenntartom, mosolyogni a hozzátok hasonlóakon lehet, bár inkább szánalmasak és sajnálni valók vagytok mint viccesek...

Hammer. 34 éves vagyok, boldog családapa két gyermekkel.

Amit írtam: Szép volt hammer. Olvasd el újra, gondolkodj, majd mosolyodj el magadon.

Amire írtam:... egyenlőségjelet tenni a Szent Jobb kötmenet és a buzivircsaft közé...

Segített?

Én nem beszéltem a tiszteletről, politikai hovatartozásról, semmiről. Csupán felhívtam a figyelmedet a slendriánságodra.

vazzup 2008.07.07. 14:18:37

Paranoid Android2 2008.07.07. 14:16:58

Akkor most arról van szó, hogy megkérsz valakit, vagy arról, hogy pofánbaszod molotov-koktéllal?

Döntsd már el.

planktonok 2008.07.07. 14:21:04

seresgábor, ugyanúgy, ahogy neked is jogod azt felvenni, amit akarsz, a felvonulás résztvevőinek is az. ezt miért kell magyarázni?
sosincs bajotok a berlinivel, meg a londonoval, de nem látjátok, hogy azok csak azért olyanok, mert sokan mennek. mert mernek sokan menni. mert olyanok mennek, mint ti. akik azt mondják, nincs baj ezzel, és ez egy jó móka, fun, karnevál. és ünnepelünk téged, aki ebben az évben mondtad el otthon, vagy őt, aki ugyan nem mondhatja el a munkahelyén, de tök jól bírta eddig.
eh, minek is magyarázni, tökmindegy.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.07.07. 14:21:25

Paranoid, ha megkérlek, küldesz nekem magadról egy képet? Szeretném látni, te milyen szép és tökéletes ember vagy, aki soha senkit nem provokál a kinézetével.
Provokálni kurva könnyű ám, ha valaki mindenáron a provokációt várja. Néha az is elég, ha kövér vagy, vagy szemüveges, hülye a hajad, vagy éppen nincs nálad cigi.
Lehetne akkor, hogy a békesség jegyében inkább neten rendeljél kaját mostantól és ne nagyon mászkálj az utcán?

renesis 2008.07.07. 14:21:33

planktonok 2008.07.07. 14:09:01
én nem személyeskedtem, komolyan kérdeztem.

Te egy hülye köcsög vagy!!! Most jobb?

Se nekem, se a barátaimnak, se a családomnak semmi baja nem volt a buzikkal-mert nem érdekelnek, hogy mit csinálnak!Felőlem házasodhatnak is-mit érdekel?! (csak gyereket ne fogadjanak örökbe)

De büszkének lenni és hivalkodni-főleg ebben a közegben és méginkább főleg, hogy több meleg honlap , blog is "bojkottálta"- a butaság.

Elítélem azokat is akik dobáloztak.

BandW (törölt) 2008.07.07. 14:22:10

Ha valaki a közízlésről akar írni, az írjon arról, de ebbe fölösleges belekeverni a melegeket.
Ha valaki a közszeméremsértésről akar írni, írjon arról, de ne keverje bele a melegeket.
A közszeméremsértés pont ugyanúgy vonatkozik a homokra mint a heterokra, nem a melegek sajátja.

Ha valakinek a közszeméremsértéssel baja, kifogásolja azt pontosan és kérlelhetetlenül, de had ne tekintsem "közszeméremsértésnek", ha két fiú vagy két lány kézenfogva sétálgat egymással nyilvános helyen.

Az meg abszolut nem érthető, hogy miért ne lehetne gyógyítani azt a társadalmi defektet, hogy valakiknek "lelki megterhelést okoz a homoszexualitással való explicit találkozás és indulatokat vált ki belőle".

Az emberek 92%-a úgy viszolyog a melegektől, hogy egyet sem ismer közülük, soha nem találkozott eggyel sem.

Defektesnek tartom azt a hozzáállást, hogy a melegekre tekintvén a poszt írójának csak és kizárólag az jár a fejibe, hogy akkor "fúj, de undorítóan szexelhetnek ezek".

Mintha ez lenne az első gondolat egy emberrel történő találkozás esetén.
Miért nem gondol erre, amikor egy idős asszonnyal találkozik?
Vagy egy vakkal?
Vagy bárkivel.

Értem valahol persze a hozzáállást, hiszen az én hozzáállásom is hasonló volt a melegekhez jópár évvel ezelőtt.
Csak azután úgy alakult, hogy megismertem néhányat, illetve kiderült néhány ismerősömről, hogy meleg, és rájöttem, hogy nem "fertőznek", a viszonyom velük (mint gyakorlatilag minden embertársamhoz - egy kivételével) nélkülözi a szexust, akkor meg miért zavarna, hogy kivel és hogyan csinálja.
A szomszédomat sem kérdezem, meg, hogy milyen szexuális szokásai vannak.

A melegek nem azért vonulnak az utcára, hogy a szexuális preferenciáikat reklámozzák, hanem azért, hogy 20 év múlva már ne szülessenek ilyen előítéletes blogbejegyzések. :-)

Dee_ 2008.07.07. 14:22:12

"Mert vannak határok, amiket nem lehet átlépni.

És ezeket a határokat a többség határozza meg."


Milyen többség? Az a pár tucat dobálózó? Mert ahogy a netes írásokat nézem, nem ők vannak többségben, hanem aki elfogadja, vagy maximum nem nézi meg a felvonulást, ahogy távol maradhat a motoros találkozóktól is, vagy a Nemzeti Vágtától, vagy a strandoktól, ha utálja az ilyesmit.

céerem 2008.07.07. 14:22:15

nem értem, hogy miért nem értik a melegfelvonulást-védők, hogy sztem a posztíró sem ért egyet a molotov-koktélos dobálással, csak az a baja, hogy provokáltak a felvonulók és provokáltak a tüntetők is. és a kettő közül mindegyik rossz.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.07.07. 14:23:34

Iszonyat jó post, gratulálok hozzá!

planktonok 2008.07.07. 14:24:45

muad, amennyiben neked egy bejelentett felvonulás direkt provokáció, semmi értelme tovább folytatni a vitát, mert semmiben sem küldözöl attól, aki hozzámvágta a tojást a liszt ferenc téren.
köszönöm.
nem vagyok paraszt, és nem kívánom, hogy egyszer majd legyél te kisebbség valami olyasmi alapján, amit mégcsak nem is választottál magadnak.

shineonyou 2008.07.07. 14:25:50

Sokmindennel egyetértek az írásban. Például azzal, hogy nem lehet könnyű melegnek lenni. Merthogy a társadalom megítélése ilyen (tojás, kő, egyebek ...). Persze ez sem véletlen. A magyarországi melegek megítélését sikeresen tönkretette egy szélsőséges kisebbség, akik évről-évre Budapest Parádé néven elmebeteg neccharisnyás felvonulást rendeztek és elhitették a társadalommal, hogy melegnek lenni az egyenlő a szado-mazó-rózsaszínharisnyás magamutogatással. Pedig nyilván nem. Persze ez az utóbbi felvonulás már nem ilyen volt, de már b..hatják, korábban kellett volna ébredni és nem hagyni, hogy az említett kisebbség hazavágja a még meg sem levő renoméjukat.
A társadalom reakcióján nem csodálkozom. A mértékén viszont igen. Nem ellentranszparensek voltak, hanem utcakő. Nem vélemény volt, hanem megsemmisítési vágy. Ez viszont nagy baj. A kis bajszos is így kezdte a 30'-as években: először a melegek, aztán a szellemi fogyatékosok, később a testi fogyatékosok ... később pedig ...

céerem 2008.07.07. 14:26:01

szeretném tudni egy meleg srác véleményét erről az egészről. egy olyanét, aki nem ment ki és nem azért, mert nem ért rá és nem is azért, mert félt...

vazzup 2008.07.07. 14:27:07

crm - Cirmi 2008.07.07. 14:22:15
Azért, mert ahogyan sem a biciklis felvonulás résztvevői, úgy a melegek sem, sem pedig a debreceni virágkarneválosok, sem az esztergomi körmeneten résztvevők nem provokálnak.
Azért.

Ez nem provokáció. Meg kéne ismerni a szónak a jelentését, mielőtt nem megfelelően használod.

Bár igazatok van. Tiltsuk be az _összes_ felvonulást, és akkor senki se provokálódik. De tiltsuk be a házasságról való nyilvános diszkurzust is, mert van, akiket ez provokál (ti. nekik nem lehet... )

Paranoid Android2 2008.07.07. 14:27:34

Cirmi!
Gratulálok, az "első olvasó":)))

pokesz70 2008.07.07. 14:27:58

A Budapest Parádé nem a homoszexuálisok felvonulása volt (igaz, hogy ott a csöcsvillantások általában nem eredményeztek tojászáport, egészséges magyar embernek az belefér, sőt)

zeee 2008.07.07. 14:29:47

Kedves hammer!

1. Engem pl. nagyon zavar a "Sziget fesztivál", de mégsem szervezek bandákat, hogy köpdössék le a "narkós szigeteseket"...

2. Nem gondolom, hogy a rokkantkocsisoknak, vagy a bicikliseknek zárt helyen kellene felvonulniuk, ha meg akarják mutatni, - horribile dictum - demonstrálni, sőt magamutogatni az identitásukat. (Az ízlés és az ízléstelenség meglehetősen szubjektív kategória.)

3. Mélységesen tisztelem a Queen Mary Egyetem kutatását és az abból levont következtetéseket, - de léteznek más kutatások és más következtetések is.
De tegyük fel, hogy 65%-ban a környezet befolyásol? Nos, az ókori görögök kultúrájából kiindulva én azon csodálkozom, hogy még van a világon hetero kapcsolat:)
Jelzem, kutatások bizonyítják, hogy a meleg pároknak nem lesz megleg az általuk nevelt gyermeke.

4. Még mindíg nem az a kérdés, hogy a homoszexualitást elfogadod-e, vagy tetszik-e, ahogyan a felvonulást megrendezték? A kérdés az, hogy elfogadhatónak tartod-e, hogy az egyik ember gyalázza, megfélemlítse, tettlegesen bántalmazza a másikat?!

shineonyou 2008.07.07. 14:30:34

BandW, ezt írod:
"Defektesnek tartom azt a hozzáállást, hogy a melegekre tekintvén a poszt írójának csak és kizárólag az jár a fejibe, hogy akkor "fúj, de undorítóan szexelhetnek ezek"."

Én nem csodálkozom, hiszen a melegség kizárólag a szexualitásbeli különbségről szól. Ha valaki meleg, akkor természetes, hogy az egyetlen különbség jut az eszébe mindenkinek és nem az, hogy biztosan jó targoncavezető az illető ...

pokesz70 2008.07.07. 14:31:31

Olvasom én, amit írtál, kedves szerző, értem is, csak nem tetszik. Egy békés felvonulás és annak erőszakos szétverésére tett kísérlet közé egyenlőségjelet tenni -- nekem nem kosher.

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 14:32:11

planktonok 2008.07.07. 14:24:45
Már ne is haragudj, de
a) ha bajod van valamivel talán el kellene mondani, nem parádézni
b) jó vicc felvonulgatni, nem mondani semmit a problémákról, majd háborogni, hogy még mindig ugyanaz a gond
c) ha egy meleg odajönne hozzám az utcán egy szórólappal, hogy figyu bocs, de ezek a dolgok amik itt le vannak írva komolyan hátrányosan érintenek, nyilván elolvasnám, sőt valszeg több dolgot megértenék belőle, ha nem is mindet
d) ha ugyanezt műfasszal a kezében tangában tenné, és csak sikítozna ,hogy őt elnyomják valszeg aberrált állatnak tartanám
De tényleg nincs értelme beszélni, ha te ezt nem érted meg

céerem 2008.07.07. 14:32:15

vazzup

jaj, édes istenem, ne legyél már ennyire elvakult, hogy egyenlőséget teszel egy virágkarnevál és egy melegfelvonulás között. basszus, én nem azt mondtam, hogy az összeset tiltsák be. persze, Te most az igazság harcosa vagy, én meg a szemét, intoleráns állampolgár, csakhát a kép árnyaltabb.
Még egyszer, pontokba szedve:
1. Semmi bajom a melegekkel
2. Elítléem ezt a nevetséges magamutogatós felvonulást.
3. Elítélem az ellentüntetők minősíthetetlen viselkedését.
4. Szerintem ez a felvonulósdi inkább árt, mint használ a melegek megítélésének.
5. Igen, ismerek melegeket és semmi bajom velük.
6. a hetero párok nyalifalija közterületen ugyanígy felháborít.
7. a Bp Parádé is, no comment.

PA2
:-)))

céerem 2008.07.07. 14:35:55

Muad
"ha ugyanezt műfasszal a kezében tangában tenné, és csak sikítozna ,hogy őt elnyomják valszeg aberrált állatnak tartanám"

:-))))

INkvizítor 2008.07.07. 14:36:00

Politikai és zsociológiai kérdés...
a buzik miért oóérzik úgy hogy fel kell vonulniuk?
a kurucok miért érzik úgy hogy meg kell dobálniuk?

annyira bele volt kódolva a szombatba ez az egész!
jobboldali radikális szlovák, és román csoportok ajánlották fel a segítségüket, hogyha -a magyarok nem képéesek rá akkor majd Ők segítenek "megvédeni" budapestet-
Na ebből lehetett tudni, hogy ez nem nem lesz egyszerű! nehogy má' a románok, meg a szlovákok akarjenek itt NEKÜNK segíteni!!+2karton tojás megrendel a meglévő 8 mellé :)...

demszky részvételének meglebegtetése, meg hihetetlen mozgósítóerővel bírt a kurucoknál!

telán ha a politikusok otthon maradtak volna!
talán ha a rendőrök tették volna a dolgukat!
talán ha a melegek hangsúlyozottan (pl.: gyermekes plakáttal) nem akarták volna provokálni az amúgy uis frusztrált kurucokat
talán....

planktonok 2008.07.07. 14:36:30

muad. a felvonulás az olyan, mint egy ünnep.
te például a május elseji felvonuláson hiányolod a szórólapokat?

figyelj, az alapvető dolog az, hogy joga van felvonulni bárkinek ebben az országban. és te, illetve ti ezt a jogot próbáljátok itt megkérdőjelezni, csupán azért, mert az én szerelmem tárgya ugyanolyan nemű mint én. ennyiről van itt szó.

azt mondod, kevesebb jogom van, mint neked.

igazán köszönöm, mégegyszer, az összes buzi köszöni. az is, aki a szomszédodban lakik, meg az is, akivel együtt dolgozol.

és ne gyertek azzal, hogy egyes buzik nem mennek a felvonulásra, persze, nem mennek, miattatok basszameg. mert nem lehet egy kibaszott nap ünnepelnünk, mert azt éritek el, hogy szégyenkeznek emberek amiatt, hogy jól érzik magukat.

pokesz70 2008.07.07. 14:38:59

shineonyou:
"Én nem csodálkozom, hiszen a melegség kizárólag a szexualitásbeli különbségről szól."

Nyílván a heteroszexualitás is csak a szexualitásról szól. Hogy ki melyik testnyílásba milyen testrészt helyez és teszi mindezt milyen pózban.

Nem. A homoszexualitás pl. azt is jelenti, hogy egy férfi egy másik férfiba szerelmes. Hogy nem tudja kiverni a fejéből. Hogy szeretné megérinteni, megcsókolni, összeköltözni, összetartozni vele. Szeretne vele kéz a kézben andalogni a városban. Szeretné büszkén bemutatni a szüleinek, ismerőseinek, barátainak. Szeretné, ha majd ő örökölné földi javait, ha meghal.

Ismerős? Neked voltak már ilyen érzéseid bárki iránt? Vagy Te csak dugni szoktál?

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 14:40:47

planktonok 2008.07.07. 14:36:30
"és ne gyertek azzal, hogy egyes buzik nem mennek a felvonulásra, persze, nem mennek, miattatok basszameg."
Ez egyszerűen nem igaz. Igen komoly vita volt blogokon, fórumokon ahol rengetg meleg csöppet sem hízelgően nyilatkozott a rendezvényről... Te nemolvastad ezeket? Vagy ignoráltad, mint provokációt?

fehérfarkas 2008.07.07. 14:41:28

egyébként egy normális buzit megkülönböztetni nehezebb az átlagembertől (főleg ha az üzleti életben vezetőbeosztásban dolgozik) mint egy metroszexuálist

a művészetekben a buzik pont azért értek el nagy sikereket, mert lelkileg érzékenyebbek mint a heteró férfiak - a művész buzikat már messziről fel lehet ismerni az üzletember buzikkal szemben, de metroszexuálissal simán összetéveszthetőek
pedig a metrok a puncit szeretik

mivel én freddy mercury és rob halford hangját egyaránt kedvelem (mindkettő buzi), így messziről leszarom a szexuális identitásukat
és gondolom a kommentelők között is több olyan homofób van, aki a queen számait pont az énekes hangja miatt szereti - csak ugye olyankor ő is lexarja ezt
nos, minden esetben így kellene csinálni, hogy nem a szexuális identitásnak kellene számítani, hanem annak, amit az adott ember letesz az asztalra

egyébként a bp-i melegfelvonulások semmivel sem rosszabbak mint a bp-i love parade (azon már többször voltam, mert szeretem a techno zene bizonyos alstílusait + haverokkal jól érezni magunkat)
az anettka-kiszel tünde-győzike féle gagyi országában pedig ne is várjuk el, hogy egy bp-i fesztivál valaha is eléri pl egy new yorki, berlini vagy torontoinak a szinvonalát
és ez a fő gond, nem pedig az, hogy ezen a 7végén pont a buzik vonultak fel, mert a többi bp-i rendezvényünk is megreked a gagyi színvonalán

Muad\\\'Dib 2008.07.07. 14:42:05

planktonok 2008.07.07. 14:36:30

"azt mondod, kevesebb jogom van, mint neked."

Nem, nekem sincs jogom műpinával a kezemben felvonulgatni. Ugyanezért hányok a Budapest Parádé nevű undormánytól is.

INkvizítor 2008.07.07. 14:42:33

ezt most tényleg nem értem...
azt mondják hogy minden ötödik 20-ik ember meleg!(5%)

Bandw írja: Az emberek 92%-a úgy viszolyog a melegektől, hogy egyet sem ismer közülük, soha nem találkozott eggyel sem.

tehát az emeberek 3%-a ismeri valamilyen meleget! :)
(alföldi róbert, friderikusz, szetey... van okom viszolyogni asszem...)

érdekes, hogy csak a celeb melegek viszolyogtatnak meg, az ismerőseim között aki van az tök normális, nem is vonult fel...

TommyBravo 2008.07.07. 14:43:35

A meleg büszkeség napján a melegek ünnepelték a szerelmet - ahogy ők élik/élnék meg. Amikor Valentin-nap alkalmából (thx to sláger rádió) több ezer ember ugyanezt tette csókolózás világrekord keretében az Erzsébet hídon, az rendben volt, sőt mindenki viccesnek találta. Szerintem az egy giccses szarság volt még nekem, heterónak is, de kit zavart egy napig?

pokesz70 2008.07.07. 14:44:00

Muad:
Ez a szép a világban, hogy van, akinek ez tetszik, van, akinek az. Az a csúnya a világban, hogy vannak, akik meg szeretnék szabni, hogy kinek mi tessen.

Miért olyan nagy kérés az, hogy akinek tetszik a melegek felvonulása, az nézze meg és ünnepeljen velük együtt, akinek meg nem, az erre az egy szombat délutánra kerülje el az Andrássy utat?

Kheller 2008.07.07. 14:46:06

"az alapvető dolog az, hogy joga van felvonulni bárkinek ebben az országban"

akkor majd váltani fogják egymást az andrássy úton, a buzik, a szado mazo-sok, a pisi-kaki szexesek és többi aberrált. De szép világ lesz...(akikkel egyébként az ég világon semmi baj sincs, mindaddig, amig ott csinálják a "felvonulást" ahova az való: otthon)

Végeredményben akkor egyetlen nagy kérdés maradt csak hátra, van-e valami határ, hogy az aberráltak mely szintje terjesztheti/mutogathatja aberráltságát az utcán. Pedofilok is jöhetnek? vagy az már sok? Esetleg nekrofilek?

pokesz70 2008.07.07. 14:46:57

Kheller:
Esetleg magyar gárdisták?

Kheller 2008.07.07. 14:47:55

"akinek tetszik a melegek felvonulása, az nézze meg és ünnepeljen velük együtt, akinek meg nem, az erre az egy szombat délutánra kerülje el az Andrássy utat? "

és aki ott lakik és szeretné levinni a kisgyerekét sétálni?
Kurva egyszerű a helyzet: ki kell menni a pusztába felvonulni. Akkor majd lehet pofázni, ha valaki odamegy és nem tetszik neki. De addig nem amig fővárosunk egyik legforgalmasabb útján fényes nappal történik az esemény!!!

Kheller 2008.07.07. 14:49:25

pokesz70: húzzanak azok is az anyjukba a pusztába ki!!

(ti tényleg ennyire egyszerű gondolkodásúak vagytok? azt hiszitek mindeki akinek elege van a nyilvános ocsmányságból az gárdista meg náci? mocskosul el vagytok tévedve)

TommyBravo 2008.07.07. 14:49:28

Kheller: az, hogy TE mit tartasz aberráltnak, teljesen irreleváns. Vannak a törvények, amiket be kell tartani, amik megszabják a határokat és garantálják a jogokat. A melegeknek (traktoros gazdáknak, szentjobbkörmenet fanoknak, magyar gárdásoknak stb) joguk van békésen felvonulni a városban, ha betartják a törvényeket.

A melegeket egy bekezdésben emlegetni a pedifokkal pedig nem vall okos emberre, "ősi román szokás".

pokesz70 2008.07.07. 14:50:42

Én ott lakom és szívesen levittem volna a gyereket, hogy ő is megértse: a világ ilyen, a világon kb minden tizedik ember a saját neméhez vonzódik és ezzel nincs is baj, hiszen ez a maradék 90%-ra semmilyen fenyegetettséget nem jelent. Ellentétben a molotov-koktélokkal.

zeee 2008.07.07. 14:52:50

crm - Cirmi vazzup

Még egyszer, pontokba szedve:
1. Semmi bajom a melegekkel
- legalább valamiben egyetértünk.

2. Elítléem ezt a nevetséges magamutogatós felvonulást.
- szerintem az ízlés és ízléstelenség relatív kategória, nekem nem tetszene, ha hippik, vagy tetkósok vonulnának fel, - de akkor is megvédeném őket a gyalázkodástól, ha az életvitelük, stílusuk, értékrendjük az enyémtől távol áll.

3. Elítélem az ellentüntetők minősíthetetlen viselkedését.
- ebben is egyetértünk, ezt kellene tennie mindenkinek.

4. Szerintem ez a felvonulósdi inkább árt, mint használ a melegek megítélésének.
- elképzelhető, hogy ebben igazad van, - amennyiben így van a szervezőknek és a résztvevőknek kell elgondolkodnia azon, hogy mi volt a rendezvény célja?
Szégyelni való lenne azonban, ha bármiféle másság vállalása indokolhatná a gyalázkodást. Az is szomorú lenne, ha a másság vállalása, demonstrálása ártana a szabadságjogok, az emberi jogok védelmének.

5. Igen, ismerek melegeket és semmi bajom velük.
- ok. és felvonulhatnak.

6. a hetero párok nyalifalija közterületen ugyanígy felháborít.
- hmm, igen. Magánügynek gondolom, de nem köpök le senkit a metrón, ha 10 centire tőlem fogdossa a barátja, vagy barátnője akármijét.

7. a Bp Parádé is, no comment.
- igen. Mennyi minden nem tetszik. De ettől létezik. Mások a sörivők felvonulására nem jönnének el, mert egymás poharából isszák a sört, ami gusztustalan.(?) Azért nem kell haza zavarni senkit, mert szerintünk nem ízléses egy kisközösségnek a rendezvénye.

Kheller 2008.07.07. 14:53:23

"A melegeknek (traktoros gazdáknak, szentjobbkörmenet fanoknak, magyar gárdásoknak stb) joguk van békésen felvonulni a városban, ha betartják a törvényeket."

ne farmerekkel mosd őket össze b+... hanem a többi aberrálttal, pl amiket fent emlitettem! Nekik is joguk van vonulni! Mégsem biztos, hogy okos dolog lenne. Sajnos sokan nem nőttek még fel szellemileg a demokráciához.

pokesz70 2008.07.07. 14:54:27

Kheller:
"húzzanak azok is az anyjukba a pusztába ki!!"

Akkor Téged is megkérlek, hogy állítsd össze a listát, hogy szerinted kinek szabad és kinek nem felvonulni. És akkor legyen az a norma.

De előre szólok, hogy a gárdisták nem fogják csendben tűrni, ahogy jogos haragodat a nyílvánvaló provokációjukra egy kis tojással fejezed ki.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 14:55:00

"és aki ott lakik és szeretné levinni a kisgyerekét sétálni?"
Aki olyan sznob, hogy a város egyik legdrágább környékén kell laknia, az véleményem szerint viselje! Én is laktam belvárosban. Zajos és büdös volt, aztán elköltöztem kertvárosba.

"Kurva egyszerű a helyzet: ki kell menni a pusztába felvonulni."
Gárdisták, kődobálók, molotovkoktélosok, tüntetők figyelem! (csak hogy a többi vonulót is megemlítsük... más nemigen volt ott, csak a rendőrök, meg a sajtó)

Kheller 2008.07.07. 14:55:42

"Én ott lakom és szívesen levittem volna a gyereket, hogy ő is megértse"

párezer másik ottlakó, pedig kurvára nem vitte le szivesen a gyereket! Az, hogy te mit nevelsz a gyerekedből az a kutyát nem érdekli, nyilván nézhet 5 évesen gyilkolós filmet is, hoy megértse a világ ilyen: vannak akiket lelőnek, vannak akiket halálra kinoznak. Én meg a magam részéről úgy vagyok vele, hogy ráér ezekről a dolgokról tájékozódni ha nagyobb lesz...

renesis 2008.07.07. 14:57:41

"húzzanak azok is az anyjukba a pusztába ki!!"

ott legalább nincs kő

Kheller 2008.07.07. 14:58:00

"Akkor Téged is megkérlek, hogy állítsd össze a listát, hogy szerinted kinek szabad és kinek nem felvonulni"

látom az értő olvasással komoly gondjaid vannak. Mindenki annyit vonul amennyit akar. Kint a pusztában ahol az nézi őket aki szándékosan odamegy.

pokesz70 2008.07.07. 14:59:31

Kheller:

Amikor a szokásos árpádsávos csürhe szokott az Andrássyn végigvonulni kb. havonta egyszer-kétszer, akkor én kibírom, hogy ne vigyem oda a gyereket. Van, amit még nem kéne látnia: az aggressziót, a gyűlöletet, az elvakult ostobaságot. A szeretet és a szerelem (sőt, akár a szexualitás) különböző formáival szívesen megismertetem, remélve, hogy az élete sokkal inkább erről szól majd, mintsem a rasszista, intoleráns és erőszakos emberek ordibálásáról.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 15:00:26

"ne csodálkozzanak, ha a normális…"

…egyszer majd nem lesz normalis. A normaban az a jo, hogy keplekeny es valtozik. Valami gyorsabban valmi lasabban. Viszont ilyen esetekben lep eletbe a kovetkezo klasszikus:

„Exceptio probat regulam. - Kivétel erősíti a szabályt. Latin formula; közismert magyar változata pontatlan, henye köznapi használata pedig, amellyel mindenféle szabálytalanságot igazolni próbálnak, egyenesen hamis. Helyes értelmezése: a kivétel teszi próbára (vizsgálja, vizsgáztatja) a szabályt, s ily módon tudjuk érvényességi körét behatárolni; kivétel nélkül ugyanis nincs szabály, ahogy egy másik bölcsesség tudja: NULLA REGULA SINE EXCEPTIONE. - Nincs szabály kivétel nélkül”

Szoval hatrabb a normalis agarakkal, mert nem lennel normalis nem normalisok nelkul.

Kheller 2008.07.07. 15:00:38

maxt: "Gárdisták, kődobálók, molotovkoktélosok, tüntetők figyelem!"

hidd el okoska, ha a buzik kimennek felvonulni a pusztába, akkor a többi idióta is követi őket majd oda és végre normálisan leht majd élni a belvárosban is. Aki meg követ dobál a pusztába a felvonulókra azt majd kezelésbe veszi a rendőrség, az a dolguk.

Paranoid Android2 2008.07.07. 15:00:41

Miután csak belépve lehet kommentelni, van aki csak nekem ír:
Fejjelafalnak köszönhetjük a következőt:
"Ahogy még azt hiszem az egyik régi felvonulás után egy jó ismerősöm mondta: tudod én meleg vagyok, azok meg buzik."

TommyBravo 2008.07.07. 15:01:06

Kheller: amit TE tartasz aberráltnak, az egy szubjektív kategória. Ha neked nem tetszik, panaszoddal nyugodtan fordulj a szemben található téglafalhoz.

A demokrácia nem azt jelenti, hogy az lesz, amit TE akarsz, vagy TE izlésesnek találsz. Éppen azt jelenti, hogy nem egy erkölcsi teljhatalom birtokában lévő iszlám főpap mondja meg, mi az illendő viselkedés. A pedofília és a nekrofília törvénybe ütközik, a homoszexualitás nem. Nekik kezelésre van joguk, ha meg kiélték beteges, törvénybe ütköző vágyaikat, akkor egy kis elzárásra. A melegeket ebbe a körbe bevonni továbbra sem túl elegáns tőled.

pokesz70 2008.07.07. 15:01:33

Kheller:

Nyílván a felvonulásoknak az szokott a célja lenni, hogy a mezei tücsköknek mutathassuk meg magunkat, világnézetünket, véleményünket.

Kheller 2008.07.07. 15:02:00

"Amikor a szokásos árpádsávos csürhe szokott az Andrássyn végigvonulni "

fogd már fel végre, hogy nem érdekelnek az árpádsávos barmok! leirtam már, azok is takarodjanak a belvárosból, ha felvonulni akarnak, a többi barommal egyetemben.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 15:02:34

"ne farmerekkel mosd őket össze b+... hanem a többi aberrálttal, pl amiket fent emlitettem!"
Miért? Miben különb egy "farmer" (micsoda amerikanizálódás) mint egy másnak kárt nemokozó bármely más ember?
(Csak zárójelben kérnélek meg, hogy hamár ilyen erős az undorod, pillants bele egy átlagos pornócsatornán bármelyik filmbe. Vaginális közösülés a legritkább. Az anál a jellemző. Ennek okát nem tudom, és a te nemi életedre sem vagyok kiváncsi, de funkciójában az adott testnyílás mindkét nemnél ugyanazt a célt szolgálja)

céerem 2008.07.07. 15:04:43

pokesz70 2008.07.07. 14:38:59

pedig ez csak arról szól, az, hogy ki mit érez a szerelme tárgya iránt, az ugyanaz.

pokesz70 2008.07.07. 15:05:12

Kheller:

előbb-utóbb mindenkit kizavarsz a városból, aztán ott maradsz egyedül, mint egyetlen normális

Kheller 2008.07.07. 15:05:43

"Ha neked nem tetszik, panaszoddal nyugodtan fordulj a szemben található téglafalhoz"

majd te fogsz panaszoddal a téglafalhoz fordulni, amikor majd a többi fent emlitett szexuális aberrált is elkezd felvonulgatni, mert joga van hozzá.

"A pedofília és a nekrofília törvénybe ütközik, a homoszexualitás nem."

Jaj de örülök, ezek szerint meg is húztad nekünk azt a bizonyos határvonalat, hogy mely szexuális aberrált vonulhat fel, amelyik nem ütközik törvénybe. "Hála az égnek" ebből többszáz van, a már korábban emlitett pisi-kaki szex, a szado mazo és társai ezek szerint nyugodtan rendezhetnek büszkeség menetet. Pazar lesz...

Kheller 2008.07.07. 15:07:40

"előbb-utóbb mindenkit kizavarsz a városból, aztán ott maradsz egyedül, mint egyetlen normális "

mondom, értő olvasás, általános iskola, alsó tagozat.

de azért ide rakom neked mégegyszer, hátha.

"...(akikkel egyébként az ég világon semmi baj sincs, mindaddig, amig ott csinálják a "felvonulást" ahova az való: otthon)"


mondom mindezt nemcsak a buzikról, hanem az összes aberráltról. Semmi bajom velük, csak ne hozzák az utcára az aberráltságukat.

céerem 2008.07.07. 15:08:06

Köszi, valami hasonlóra kerestem a választ.

"Paranoid Android2 2008.07.07. 15:00:41
Miután csak belépve lehet kommentelni, van aki csak nekem ír:
Fejjelafalnak köszönhetjük a következőt:
"Ahogy még azt hiszem az egyik régi felvonulás után egy jó ismerősöm mondta: tudod én meleg vagyok, azok meg buzik." "

renesis 2008.07.07. 15:08:28

"A pedofília és a nekrofília törvénybe ütközik, a homoszexualitás nem."

van ahol igen....

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 15:08:29

"Aki meg követ dobál a pusztába a felvonulókra azt majd kezelésbe veszi a rendőrség, az a dolguk."

Ébresztő!
Évek óta nem csinálnak semmit.
Ha értelme lenne legalább minden alkalommal így felvonulniuk (a rendőröknek), akkor rendben, de most is....
Elkaptak ötvenX embert, és el is engedték őket.
Így soha nem lesz rend, és béke, és annyi az alkotmányos alapjogoknak!

bolomba (törölt) 2008.07.07. 15:09:59

Kheller,

Veled az a bajom, hogy buta vagy. Mas lett volna, ha altalanositva (mint ahogy te is teszed), azt irtam volna, hogy az a baj, hogy buta vagy. Mivel individumkent letezel csoppnyi bolygonkon addig egy masik individumkent, viszont csak azt irhatom, hogy a bajom gyokere a butasag, ami benned koherens urt teremt.

pokesz70 2008.07.07. 15:10:24

Cirmi:

Nekem ugyanakkora gondot okozna egy férfival csókolózni, szerelmeslevelet írni neki, stb., mint szexelni vele. Nem az különböztet meg egy heterót egy melegtől, hogy az egyik egy ellenkezű neművel szexel, a másik meg nem, hanem minden, ami a szerelem, a nemiség és a szexualitás témakörébe tartozik (és már most túlságosan leegyszerűsítem a dolgot).
Én örülök, ha azt látom, emberek szeretik egymást és ezt (legalább egy évben egyszer) büszkén felvállalják. És szomorú vagyok, ha embereket bántanak, szidalmaznak, az életükre törnek. Függetlenűl mindkét csoport nemi-, vallási-, ideológiai-, etnikai- és kitudjamégmilyen identitásától.

Kheller 2008.07.07. 15:10:37

"Évek óta nem csinálnak semmit."

akkor javaslom vonuljál fel a rendőrök tehetetlensége okán. De a pusztában b+... :)))

De mindjárt megpróbálod elhitetni nekünk, hogy a buzik azért vonultak fel, hogy mindenki lássa milyen tehetetlen a rendőrség...

céerem 2008.07.07. 15:11:23

maxt
nem vagy túl jól tájékozott fővárosi ingatlanárakban, de persze, igazad van. B@ssz@ meg, aki az Andrássy-n lakik, hogy nem bírja elviselni, ha közszeméremsértő módon évente pár napon vonulgatnak intoleráns emberek (melegfeszt, bp parádé) és nem akarja, hogy a gyerek ezt lássa...

Kheller 2008.07.07. 15:11:45

bolomba: jaj, most összeroppantam érveid súlya alatt... :)))
Hány éves vagy? Van már személyid?

TommyBravo 2008.07.07. 15:12:28

Kheller: nem a szexuális aberráltak között húzom a vonalat, hanem a törvényes és a törvénybe ütköző között. A melegek nem aberráltak (vagy nem jobban, mint a heterók), ha neked mégis ez a véleményed, akkor tudatosítsd, hogy ez is csak egy VÉLEMÉNY. A véleményed pedig pont annyit számít, mint bárki másé: 4 évente kiélheted, vagyis szavazhatsz arra, aki a te véleményednek megfelelő álláspontot képvisel. De ezzel vége is: nem TE mondod meg, hogy másik jogai hol érnek véget, hanem a törvények. Azok pedig elég egyértelműek ebben a témakörben: buzi gyalogolhatnak, faszkalapok nem dobálhatnak.

pokesz70 2008.07.07. 15:12:52

Kheller:

A szövegértéssel nincs gondom, és mivel nem szívesen válaszolok személyeskedésre személyeskedéssel (pedíg Neked már nagyon beleférne), ezért inkább csak hadd hívjam fel figyelmed erre:

pokesz70 2008.07.07. 15:01:33
Kheller:

Nyílván a felvonulásoknak az szokott a célja lenni, hogy a mezei tücsköknek mutathassuk meg magunkat, világnézetünket, véleményünket.

TommyBravo 2008.07.07. 15:13:24

renesis: el nem mondhatom, emnnyire örülök, hogy nem Afganisztánban vagy Iránban élek. És szerintem te is.

céerem 2008.07.07. 15:14:10

pokesz70
nem akartam leegyszerűsíteni, de a melegek attól melegek, hogy azonos neműekhez vonzódnak.

bolomba
Kheller azért buta, mert nem egyezik a véleménye a tiéddel???

céerem 2008.07.07. 15:16:32

TommyBravo
"A melegek nem aberráltak (vagy nem jobban, mint a heterók)"

Kheller nem azt írta, hogy minden meleg aberrált, hanem azok aberráltak, akik rózsaszínben, neccben, fedetlen fenékkel kombinált seggrázást adtak elő az Andrássy-n, és nekik semmi közük a "normális" melegekhez.

pokesz70 2008.07.07. 15:16:45

Cirmi:

Igen, de a vonzódás egy tágabb fogalom a szexuális aktusnál, nem?

Kheller 2008.07.07. 15:16:52

"A melegek nem aberráltak (vagy nem jobban, mint a heterók)"

miért a heterók felvonulnak? nem rémlik...
A budapest parádét hagyjuk, egyrészt évek óta nincs, másrészt egy rakás buzi is felvonult, mivel az a zenéről szólt és nem a szexuális orintációról.

pont ugyanolyan aberráltak a buzik, mint a pisi-kaki szexesek. Szabad akaratukból csinálják, nem törvénybe ütköző. És igen, ők is irnak szerelemes levelet egymásnak és meghitten bámulják a naplementét.

"A véleményed pedig pont annyit számít, mint bárki másé: 4 évente kiélheted, "

úgyvan, keverd még ide a politikát, te szerencsétlen... :)

pokesz70 2008.07.07. 15:18:35

"Kheller nem azt írta, hogy minden meleg aberrált, hanem azok aberráltak, akik rózsaszínben, neccben, fedetlen fenékkel kombinált seggrázást adtak elő az Andrássy-n, és nekik semmi közük a "normális" melegekhez."

a mester maga tette helyre ezt a kérdést:

"pont ugyanolyan aberráltak a buzik, mint a pisi-kaki szexesek"

Kheller 2008.07.07. 15:18:37

"Nyílván a felvonulásoknak az szokott a célja lenni, hogy a mezei tücsköknek mutathassuk meg magunkat, világnézetünket, véleményünket"

értelmes országokban pl a szigethez hasonló fesztiválokat is kirakják a pusztába, nincs is belőle akkora balhé mint itt...

Egyébként meg a tojásdobálóknak (amiről kimondta a biróság nemrég, hogy nem ütközik törvénybe) meg az a céljuk, hoy kifejezzék a felvonulókról a nemtetszésüket.

shineonyou 2008.07.07. 15:19:05

Pokesz70,
Nyugi, nem kell ellenséget keresni ott ahol nincs. Ha a melegség főként arról szólna, amit írsz (lelki kapcsolat), akkor nem kellene mindenáron elfogadtatni a társadalom hetero részével. Ha én egy ló iránt táplálok mély érzelmeket az senkit nem érdekel egészen addig, amíg ki nem jelentem, hogy meg is akarom dugni és gazdasági érdekközösségben is szeretnék vele élni meg kiscsikókat is szeretnénk nevelni. Ezért írtam, hogy első sorban szexualitás. Az ok miatti a különbség, de az okozatban nyilvánul meg.

céerem 2008.07.07. 15:19:34

pokesz70
persze, az emberi lét sem csak a szexről és az érzelmekről szól, meg a vonzalomról, de egy meleg azért meleg, mert a s-a-j-á-t n-e-m-é-h-e-z v-o-n-z-ó-d-i-k.

Kheller 2008.07.07. 15:20:28

"pont ugyanolyan aberráltak a buzik, mint a pisi-kaki szexesek"

gyengébbek kedvéért kiegészitem:
... akik akár heterok is lehetnek. mégsem vagyok kiváncsi rájuk az andrássy-n fényes nappal.

pokesz70 2008.07.07. 15:20:44

Kheller:

felvonulás nem egyenlő fesztivál

tojásdobálás nem a vélemény kifejezése, hanem aggresszív megalázás (mégha nem ütközik törvénybe, akkor sem)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 15:22:50

"De mindjárt megpróbálod elhitetni nekünk"

Most fejeztem be!
Sötét bunkó vagy, ha saját szemétségedet próbálod nekem tulajdonítani!
Megpróbáltam kultúráltan kommunikálni, de ha képtelen vagy rá, akkor szélmalomharc!

Kheller 2008.07.07. 15:23:30

"felvonulás nem egyenlő fesztivál"

a tegnapi melyik volt?

"tojásdobálás nem a vélemény kifejezése, hanem aggresszív megalázás (mégha nem ütközik törvénybe, akkor sem) "

és ki a fenét érdekel, ha egyszer törvényes? Épp azt bizonygatjátok, hogy demokrácia van, ami nem törvénytelen azt lehet csinálni. Hát akkor tojászáporban is lehet részesiteni a felvonuló buzikat, ha ott és akkor volulnak ahol és amikor nekem nem tetszik.

céerem 2008.07.07. 15:25:17

na, akkor mi van azok demokratikus jogaival, akik ezt ellenzik?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 15:25:18

Cirmi:
Hozzászólásom másik fele pedig arról szólt, hogy én sem laktam tökéletes helyen, ezért egy számomra megfelelőbbet választottam, és odaköltöztem!

Kheller 2008.07.07. 15:25:40

"Most fejeztem be!"

ne fenyegess nyiltan, jó?
(ROTFL)

pokesz70 2008.07.07. 15:28:13

shineonyou:

Nem keresek ellenséget, remélem Te sem vetted úgy írásom. De azért az, amit írsz, demagóg.

Ma a melegek, ha nyíltan felvállalják az érzéseiket, ugyanúgy, mint a heterók (csók, kézenfogvajárás nyílvános helyen, stb.), a többségi társadalom megvetését kapják a nyakukba. Ha egy lóval smárolnál az utcán, azért is kapnál a fejedre, hozzáteszem jogosan: a nemi vonzalom két felnőtt ember önkéntes játéka, nem egy kiszolgáltatott lény (legyen az állat, gyerek, magatehetetlen, stb.) és egy felnőtt ember közti aberráció.

Tehát kérném, hogy se a pedofíliát, se a nemi erőszakat, se az állatokkal való közösülést, se a pisi-kaki szexet ne vegyük egy kalap alá a melegekkel.

céerem 2008.07.07. 15:29:07

maxt
jó, persze, de nehogy már arról ítélje meg a lakhelyét egy Andrássy úti lakos, hogy mennyi olyan fesztivál szerveződik azon az úton, amit ő nem kedvel?
Mert az itteniek többsége szerint mindenkinek joga van felvonulgatni és ha ezt az Andrássy-n akarja tenni, akkor ilyen alapon minden nap lehetne felvonulás. Világ röheje.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 15:30:08

OFF

crm - Cirmi 2008.07.07. 15:14:10

"Kheller azért buta, mert nem egyezik a véleménye a tiéddel???"

Csakhogy par 'gondolatat'/dezinformaciojat kiemeljem anelkul, hogy megvaltozna a mondanivalo.

"végre egy értelmes post, gratula. "

"Korlátozza valakinek a szabadságát, hogy néhány ember fura cuccban kimegy az utcára és fekáliában hentereg? Mert van akiknek meg ilyen a szexuális beállitottsága. Rendezzen akkor ő is pisi-kaki szexesek méltóság felvonulását, mert nem fogadják el őket az emberek."

"értelmes országokban pl a szigethez hasonló fesztiválokat is kirakják a pusztába, nincs is belőle akkora balhé mint itt..."

Ez utobbira egy tokeletes ellenpleda, a lipcseben evente tartando olyan 30 000 emeber reszvetelevel tartott gothic fesztival. A belvarosban tobb helyen elszorva rendezik. Na ott latnanak ciffra dolgokat akik az itteni dolgot deviansnak/aberaltnak/nemnormalisnak tartjak, de ez mar nem ide tartozik.

OFF vege

céerem 2008.07.07. 15:30:39

pokesz70

elsősorban az aberrált viselkedéssel van gond, nem a nemi vágyakkal és hovatartozással.

céerem 2008.07.07. 15:32:34

bolomba

és beszéltél már valaha a lipcsei Frau X-szel, hogy ő szerinte mennyire nem normális ez a rendezvény? Vagy bárki mással a résztvevőkön kívül?

pokesz70 2008.07.07. 15:33:23

Cirmi:

Senkinek sem kötelező végignézni. Ellenezni lehet, akár transzparensekkel is, dobálózni, gyújtogatni, kárt okozni nem. Ennyi.

Az ellenzőknek is vannak természetesen demokratikus jogaik, bármikor lehet felvonulni a melegek ellen (bár nem túl európai, nem túl ízléses). Tudom, hogy a magyar törvények egyelőre lehetővé teszik, hogy egy időben, egy helyszínen lehessen valamiért és ellene is tüntetni, szerintem a normális józan paraszti ész és a békesség kedvéért ezt újra kéne gondolni, de különben nyugodtan vonuljanak a homofóbok, mint ahogy teszik a gárdisták és a gójmotorosok is rendszeresen és bizony az sem tetszik sok embernek. De én megértem és elfogadom, még ha nem is örülök neki, hogy ez a demokrácia egyik fontos pillére.

céerem 2008.07.07. 15:36:58

pokesz

nem az ottani tüntető csőcselékről beszélek,, hanem azokról, akik - mint pl. én is - nem mentek el, mert nem fognak dobálózni, mert vannak annyira toleránsak és intelligensek, de nem is értenek egyet a rendezvény ilyen formájú megtartásával. Vagy akik ott laknak és a kutya nem kérdezi meg a véleményüket.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 15:38:05

crm - Cirmi:

ohh nagyon is. orulnek neki mar tobb mint 15 eve. nagyon kedves oreg holgyekkel/urakkal/fiatalokkal/anyukakkal/apukakkal/gyerekekkel lehet talalkozni akik mindig kedvesek/segitokesze, legyen szo csak egy egyszeru utbaigazitasrol. meg nem talalkoztam olyan ottai lakossal, aki szerint ez abnormalis lenne. naluk mashol kezdodik a normalitas?!

pokesz70 2008.07.07. 15:38:32

Cirmi:

szerintem meg nincs akkora gond, nálunk az "aberrált" (ki szerint az, egyébként?) viselkedés nem jellemző úgy általában, mint mondjuk Amszterdamban, miért ne lehetne egy délután erejéig eltűrni?

És az aberráltan viselkedők jellemzően a meleg felvonulók 2-3%-át jelentik, idén még annyit sem. A felvonulás 99%-ában normális emberek vonultak kéz a kézben, esetleg zászlókkal, transzparensekkel.

céerem 2008.07.07. 15:39:57

És mi volt a célja a felvonulásnak?

pokesz70 2008.07.07. 15:41:52

Az Andrássy úton lakni az pont olyan, mint Budapesten lakni. Vannak előnyei (szép, nívós környék, kultúra egy köpésre, stb.) és vannak hátrányai (szimbólikus jelentősége miatt sokan itt akarják a mondandójukat nyomatékosítani). Pesten is gazdagabb az élet (kulturálisan, stb.), de a traktorokat is ide hurcolják, ha drága a műtrágya.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 15:42:10

ez egy fesztival de nagyon off a tema. a google a baratdod:)

Laci 2008.07.07. 15:45:58

Sokaknak nem fog tetszeni, amit ideírok:

A meleg kultúra egy olyan esélyt jelentene a heteroszexuális és eléggé homofób magyar társadalom számára, esélyt megtanulni a demokráciához elengedhetetlen toleranciát, figyelmet, érzékenységet és humort, amellyel nem élni hatalmas ostobaság lenne. ÖRÜLNÜNK KELLENE, HOGY MELEGEK IS VANNAK KÖZTÜNK. Nem betiltani, hanem párbeszédbe lépni. Nem fanyalogni, hanem megérteni akarni. Te büszke heteró, arra vagy büszke, amit nem is TE választottál. Magas lóról beszélsz, osztod az igét. Minden kultúra párbeszéddel indul. Ha indul.

pokesz70 2008.07.07. 15:46:28

A célja szerintem az, hogy azok, akik az év 364 napjában kénytelenek bújdosni, egy délutánra kiszabadulhassanak. A meleg fesztiválok célja általában nem az elfogadtatásról szól, nem kifelé szól, hanem befelé. A meleg büszkeség napja a hivatalos címe ennek a globális rendezvénysorozatnak, ha jól tudom. Azt akarják megmutatni, hogy ők is teljes értékű emberek, akik normális esetben büszkén vállalhatnák az identitásukat, mert azzal senkit nem bántanak, senkit sem sértenek, senkinek a jogait nem korlátozzák.

céerem 2008.07.07. 15:48:07

pokesz

ez a története, ennek állít emléket:
nol.hu/cikk/158081/

egy-két szélsőségestől eltekintve azért messze nem ez a helyzet.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 15:49:00

Cirmi:
Magamból indulok ki. Én igenis körültekintő vagyok, egy döntési helyzetben, és a lakhely megválasztása, vagy az esetleges továbbköltözés nagymértékben függ az adott hely viszonyaitól, élhetőségétől, közlekedésétől, biztonságosságától.
Ha tudom, hogy valahol folyamatos balhé/felvonulás/zaj/szmog van, akkor nem költözöm oda, és ha nem viselem el az esetleg megváltozott állapotokat, akkor ha mód van rá tovább állok.
Lehet, hogy nem tetszik valami, de ameddig nem sért törvényt, addig se törvényi, se erkölcsi jogom nincs pattogni.

céerem 2008.07.07. 15:50:23

maxt
még jó, hogy nem engedélyezték a türlemi zónát anno a Rózsadombon. hiába választottak körültekintően az ottlakók...

HuYacusa 2008.07.07. 15:52:54

"Vannak tevékenységek egy társadalomban, amiket nem lehet folytatni, akkor sem, ha szeretnénk, ha alapvető lényegünkhöz tartozik.
Ha társadalom nem akar tudni a kövérekről, akkor arra joga van. A társadalom többsége számára lelki megterhelést okoz a gusztustalan kövérekkel való explicit találkozás és indulatokat vált ki belőle.
Engem és minden ismerősömet zavarba hoz az, ha nadrágból kilógó sörhassal vagy női felsőből kilógó hájhurkákkal, vagy löttyedt, mindkét nembeli seggekkel, esetleg nőnek öltözött hájhegyekkel találkozunk. Nem akarjuk ezt átélni.
Ez szabály, sőt törvény. Mert így akarjuk.
Nem lehet túl jó kövérnek lenni. Komoly lelki megterhelést jelenthet annak felismerése, különösen a legsérülékenyebb kamaszkorban, hogy eltérek a többségtől. De ez nem jelenthet jogalapot arra, hogy a többséget saját értékeinek feladására kényszerítsék.
Mert vannak határok, amiket nem lehet átlépni.
És ezeket a határokat a többség határozza meg."
Vagy nem ezt írtad? Kár.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 15:55:01

HuYacusa 2008.07.07. 15:52:54

Reszemrol most kapsz egy tapsvihart! Amugy meg utallak, mert nem en irtam le.:)

Eagle15 2008.07.07. 15:55:34

Elvtársak, Úrak, Nácik, Zsidók, Magyar Polgárok!
Ebben a gagyi országban, mindent el kell követni, hogy a külföldi média egy kis hírt felröppentsen rólunk. Persze nagy bajban lennénk, ha a turista csoportok keresnék Budapesten a nácikat! :)) Legfeljebb a rendörség egy-két provokatört náci ruhába öltöztetne, az is megoldás lenne. :))

Kheller 2008.07.07. 15:58:23

"A társadalom többsége számára lelki megterhelést okoz a gusztustalan kövérekkel való explicit találkozás és indulatokat vált ki belőle."

a gusztustalan kövérek gyakran vonulnak fel budapesten, tömegével, egy napra lezáratva az egyik legforgalmasabb utat?

céerem 2008.07.07. 15:59:58

de jó, hogy ti itt annyira nagyon toleránsak vagytok mindenkivel és mindennel szemben. kár, hogy nem látszik a glória neten keresztül...

bolomba (törölt) 2008.07.07. 16:00:50

Kheller 2008.07.07. 15:58:23

mar megint hol az osszhang. egyszer kapnad el a fonal,- lenyeg kombinaciojat! van meg valami ragcsalnivalo a kiszaradt csont darabodon?

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.07.07. 16:00:56

Cirmi:

A türelmi zóna úgy érzem nem szerencsés hasonlat, de mindenképp szerencsésebb lenne egy kijelölt terület, mint a jelenlegi kaotikus (és igen veszélyes) állapotok.

A felvonulás eredetéről:
A dolgok jelentése folyamatosan változik, és valóban egy tüntetésből alakult a dolog fesztivállá, és a világ békeszeretőbb részén hatalmas bulivá.

Úgy gondolom az emberek jórésze nem ismeri a dolgok eredetét, csak megszokásokat, reflexeket követ (az agresszióban is).

" - Miért harangoznak?"
" - Mert dél van!"
Tényleg?

sertésmájkrém 2008.07.07. 16:01:48

Jó írás volt, szép látni, hogy ha kicsit is eltérsz a pc-től a valóság felé, mennyi idióta kezd dühöngeni és szapulni.
A lányeget persze nem fogják fel, hogy így csak rontanak a buzik helyzetén, rögtön hasonlítgatnak és ragaszkodnak az önrontó faszságukhoz. :)

És persze csodálkoznak és szörnyülködnek.

Kheller 2008.07.07. 16:04:00

bolomba: ha tudnál végre egyetlen halvány gondolatot, netán érvet is idevetni a fröcsögésen kivül, akkor elmondhatnád, hogy ma is sokat fejlődött a vitakultúrád.

céerem 2008.07.07. 16:05:44

úgy tűnik, hogy akik a felvonulás mellett érvelnek, elvesznek a részletekben és nem értik, hogy nem a melegekkel, hanem a felvonulás milyenségével van gond, és hejdenagy szívük és tolrenaciájuk eltakarja előlük azt a tényt, hogy a szombat nem használt, hanem ártott a melegeknek.

HuYacusa 2008.07.07. 16:07:02

Ne túráztasd magad Eagle15- én szó szerint összefutottam egy-két úrifiú csapattal szombaton és merem állítani, hogy ilyen durván bunkók még a rendőrségi provokatőrök között sincsenek...oszt nem kellett őket keresni. Jöttek csordástul.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.07.07. 16:11:10

crm - Cirmi,

akinek ciki a felvonulás az ne menjen oda, oszt jónapot.

HuYacusa 2008.07.07. 16:11:59

kheller
a gusztustalan kövérek egész nap és egész héten vonulnak- nem csak az Andrássy-n...egyébként nem a melegek miatt volt egész nap lezárva, hanem a vonuló debil-csordák miatt...én a mellékutcákat is lezártam volna, akkor kevesebb lett volna a betört autó-, meg ablaküveg..tavaly, meg tavaly előtt, meg azelőtt is vonultak a melegek, de nem kellett lezárni az utakat egész napra - én az Andrássyn lakom, tudom.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.07.07. 16:16:07

HuYacusa,

tegyük hozzá, hogy a gusztustalan kövérek még büdösek is, mert sokkal izzadékonyabbak a normálisnál.

zzke 2008.07.07. 16:16:29

Akkor utoljára lóügyben.

Az ember a kedvesével nem csak szexel (azt biztos lehet a lóval is)
- Beszélget, vitatkozik
- Bevásárol, együtt főz
- Moziba megy, vendéget hív
- stb. stb. stb., azaz az emberi társadalmi élet legkülönbözőbb formáiban vesz részt, mint egyenrangú partner, egyenrangú partnerével.

Na most e szempontból vizsgáljuk meg
- a pedofilokat (gyerek!)
- nekrofilokat (halott!)
- zoofilokat (állat!)

stb.

Ha ez így nem világos, akkor :

- a homoszexuális férfiak 100%-a él vagy szeretne férfival élni. Ez a társadalom kb 2%-a
- a homoszexuális nők 100%-a él vagy szeretne férfival élni. Ez a társadalom kb 48%-a.
- a homoszexuális nők 100%-a él vagy szeretne nővel élni. Ez a társadalom kb 2%-a
- a heteroszexuális férfiak 100%-a él vagy szeretne nővel élni. Ez a társadalom kb 48%-a

Azaz férfival a társadalom kb 50%-a él vagy szeretne élni, nőkre ugyanez igaz.

A társadalom hány %-a él vagy szeretne élni
- gyerekkel? (társas kapcsolatról beszélünk)
- lóval?
- halottal?

enyit az összemosásról.

A kakiszex az egy szexuális praktika, mint az orális vagy anális szex, a szado-mazo, stb. nem érinti az ember társadalmi lényét, kizárólag a szexuális életét, s mint ilyen, magánügy. Ezért ne keverjük a társadalmi viszonyok közé.

Ezek után, aki szerint a fentiek egyeznek a homoszexualitással, azoktól két kérdésre várom a választ:

- melyikünk a ló, én vagy a barátom?
- ezek szerint az emberiség fele (nők) téved, pasival nem lehet párkapcsolatot kialakítani. Illetve az ugyanolyan mint egy lóval...

zzke 2008.07.07. 16:17:37

A copy-paste átka. Helyesen:
- a homoszexuális férfiak 100%-a él vagy szeretne férfival élni. Ez a társadalom kb 2%-a
- a heteroszexuális nők 100%-a él vagy szeretne férfival élni. Ez a társadalom kb 48%-a.
- a homoszexuális nők 100%-a él vagy szeretne nővel élni. Ez a társadalom kb 2%-a
- a heteroszexuális férfiak 100%-a él vagy szeretne nővel élni. Ez a társadalom kb 48%-a

céerem 2008.07.07. 16:19:21

Nelson
ezt is leírtam már párszor.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 16:20:16

Kheller 2008.07.07. 16:04:00

masok megtettek elottem. gondoltam en ezt a hangnemet valasztom. szemely szeritn hozzad lottem be.

Kheller 2008.07.07. 16:20:31

"a gusztustalan kövérek egész nap és egész héten vonulnak- "

hazudsz. A gusztustalan kövérek nem rendeztek soha büszekeség felvonulást. Ők csak élik a kis mindennapjukat, mint bármelyik másik ember, nem is dobálja őket senki sem. Pont ugyanúgy ahogy a nem felvonuló buzit se dobálja meg senki a mindennapi életben.

Abban is hazudsz, hogy a dobálózók miatt zárták le az andrássy-t. A buzik miatt zárták le. Ha egyetlen dobálózó se lett volna ott, akkor is lezárták volna.

céerem 2008.07.07. 16:20:51

mármint az oda nem menést.

zzke 2008.07.07. 16:22:10

Amúgy hiszi aki hiszi, de minden homoszexuális ember heteroszexuális szülőktől származik, és köztük nőtt fel. Megküzd a felismeréssel, hogy ő más és - jó esetben - megbékél vele.
Azért az, hogy a társadalomban mi a "normális" (átlagos, szokásos és nem értékelő értelmezésben), azzal ő is tisztában van.
Az ő szeme is a heteroszexuális viszonyokra van szocializálva.
Ennél fogva - biztos vannak kivételek - egy melegnek is furcsa valahol meleg párt kézenfogva látni, netalán csókolózni. Valószínűleg nem taszítja, nem vált ki zsigeri ingert, de furcsa, szokatlan.
Ugye érdekes....

Kheller 2008.07.07. 16:24:16

zzke: ideje lenne utánaolvasnod kicsit a témának, a zoofilok nem csak szexelnek az állatokkal, hanem szerelmesek beléjük, velük élnek stb. Pont mint a buzik. (ráadásul mindezt nem is tekintik betegségnek!)

A százalékos agymenésedre meg csak annyit mondhatok: LOL

Ha tényleg a százalékok alapján akarsz valamit elitélni, akkor az csúnya öngól lesz.

HuYacusa 2008.07.07. 16:27:14

kheller
nem hiszem...ha az utcán csókolózó meleg párokat is csak annyira utálná mindenki nyíltan, mint a kövéreket, akkor nem kellene méltóság menet. Az elmúlt években is erre ment a méltóság menet, de csak 2 órára volt lezárva az Andrássy...szóval ki hazudik?

TommyBravo 2008.07.07. 16:28:51

Kheller: a dagadtakat nem is arra hozta fel senki példaként, hogy rendeznek-e fesztivált, hanem hogy egyes visszataszító pógártársak (ld. cicanadrágos vonagló buzi vs. rengőtokájú kötözöttsonka) egyaránt undort válthatnak ki másokban, mégsem lehet megtiltani, hogy úgy viselkedjenek vagy nézzenek ki, ahogy akarnak.

A lezárás: ha a sok igenokos nem akart volna pont ott dobálózni, az egész menet sokkal gyorsabban lemehetett volna. Ettől függetlenül az bezzeg nem zavar, hogy a Lánchídon nyári fesztivál van, az Avonnak "női futása", a különböző pártoknak "nagygyűlése", stbstb. Az bezzeg zavar, hogy pár pávatollas hülyegyerek végigvonul az andrássyn. Ez eléggé egyoldalú hozzáállás.

Továbbra is ott tartunk, hogy SZERINTED gusztustalan valami, ezért az érintettek inkább ne éljenek egy jogukkal, a szabad gyülekezés jogával. Vagyis gyakorlatilag megvonsz emberektől egy jogot, mert NEKED nem tetszik a viselkedésük.

céerem 2008.07.07. 16:29:01

azt is olvastam, hogy a Mr. Gay Spain soha nem érezte ilyen megalázottnak magát, mint itt.

Ha ők tényleg ugyanolyan férfiak, csak a szexuális szokásaik mások, miért nem indulnak a Mr. Universe-en?

Mind1.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.07.07. 16:29:09

Kheller

A probléma az, hogy a homoszexualitást nem lehet aberrációnak nevezni. Mások, mint mi azt ennyi. Ha az összes többségtől elütő jelenséget aberrációnak minősítenénk, akkor a boxolást, vagy a súlyemelést is nevezhetnénk aberrációnak, mivel tudvalevőleg a társadalom 96 százaléka nem csinál ilyesmit.

Demokráciában élünk, mindenkinek joga van felvonulni bármilyen ideológia, vagy bármi más egyéb alapján, amit jónak lát. Ha nácik akarnak felvonulni, akkor tegyék, ugyanakkor vannak törvényi keretek. Tehát nem viselhetnek horogkeresztet, nem skandálhatnak másokra sértő dolgokat, stb., ergo az egész elvesztené az értelmét. Melegekre ez leosztva annyit jelent, hogy menjen felvonulni, jogában áll, ugyanakkor a pöcsét nem lóbálhatja az Andrássyn, mert sérti a közerkölcsöt, azt meg büntetik. Nem az a baj, hogy felvonulhatnak, hanem az, ahogy megteszik.

Bár, mint azt már elmondták előttem, szerintem a legnagyobb probléma az, hogy párszázan jogosnak érzik azt, hogy ami nem tetszik nekik azt elpusztítsák. Ha a melegek önmagukban végigmentek volna a városon, elég gáznak tartottam volna és biztos fölbaszott volna, hogy ezt mér kell közterületen. Most épp az basz fel, hogy megdobálták őket, mert akárhogy nézzük, az erőszak kicsit fajsúlyosabb dolog, mint a melegfelvonulás állapota.

zzke 2008.07.07. 16:29:13

Önmagában természetes az, hogy a melegek diszkriminálva ÉRZIK magukat, hiszen a többséghez képest az ő életük furcsa, szokatlan, s mint ilyen megbámulnivaló és furcsa reakciókat válthat ki.
Már ezért is igyekszik mindenki eltitkolni, hogy ne nézzenek rá ÚGY, hogy ő is OLYAN.
Ez benne van a pakliban, bár kultúrországokban megtanulták, hogy van ilyen ember meg olyan, és akkor a reakciók sem olyan váratlanok, a megítélés sem olyan éles.
De ettől azért minőségileg különbözik az, hogy kell-e rettegni az utcán, jaj csak nehogy kiderüljön. Mert mindenki azt mondja, hogy nincs baja a normális melegekkel, csak a magamutogatás taszítja, de a kommentekből igen hamar kiderül, hogy magamutogatásnak van deklarálva mindaz, amit a hetero többségi társadalom mindennapi társadalmi tevékenységként végez (itt tehát nem nyilvános szexről van szó).
Ez itt a baj és erről szólt (idén először) a felvonulás. Idén először összesen 3 travival a tömegben, 50% hetero támogatóval akit a normális ruhában vonuló maradéktól meg sem lehetett különböztetni.
De persze ez utólag már senkit sem érdekel, amikor pávatollas rózsaszínboás nyilvánosanszexelő felvonulásról beszél.

céerem 2008.07.07. 16:31:13

Tommy
nekem sem tetszett a viselkedésük. mégsem vonulok fel Khellerrel ellentüntetni. Te pedig nem tudod tolerálni a másk véleményét.
Ugyanannyira zavar az is, ha vmi le van zárva hétvégén magassarkús futás vagy bármilyen rendezvény miatt. sajna.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2008.07.07. 16:32:31

Kheller,

azért butaság amit mondasz, mert az aberrációk, amelyekről beszélsz (pedofilia, zoofilia, nekrofilia) meglehetősen egyoldalú dolgok. Nem a partnerek közös elhatározásán múlik, hanem szimpla erőszak az erősebb fél részéről.

zzke 2008.07.07. 16:33:36

Kheller: a zoofiliáról tényleg nem tudok sokat (eleddig nem nagyon kerültem kapcsolatba a témával) de szívesen tanulok másoktól.

Azért némi csúsztatást felrónék Neked, mivel én ezúttal nem szerelemről beszéltem, hanem mindennapi társadalmi tevékenységekről (nem ismétlem, olvasd vissza). Mindezeket mi módon lehet az állattal véghezvinni? Mondjuk este munka után be lehet számolni neki a napi eseményekről, de ez elég egyoldalú kommunikáció lesz. És azt sem tudod meg soha, orbánista vagy gyurcsányista a lelkem....

céerem 2008.07.07. 16:36:39

Összegezvén: a meleg felvonulás nem érte el a célját. Beszélnek róla, de ennek oka a felháborodás. Vagy pro vagy kontra.

HuYacusa 2008.07.07. 16:36:44

Csak felsorolásként, hogy "miminden más" miatt szokott még az Andrássy lezárva lenni: futóverseny, Gój motoros felvonulás, veterán jármű felvonulás, zöld nap, autómentes nap, Európa fesztivál,Critical Mass -csak, hogy ötletet adjak a szépfiúknak (nyugellátott nénikéknek) mit lehetne még szétverni....

zzke 2008.07.07. 16:38:02

Szerintem egyébként e témában van értelme százalékozni, legalábbis aki azt állítja, állattal vagy azonos neművel együttélni ugyanaz, azzal szemben azért érv, hogy hányan élnek mondjuk egy pasival és hányan mondjuk egy lóval.
Ha már a normalitást a többségivel definiáljuk, a százalékok igencsak sokatmondóak.

Kheller 2008.07.07. 16:38:21

"de csak 2 órára volt lezárva az Andrássy...szóval ki hazudik? "

meg is válaszoltad magadnak.

" dagadtakat nem is arra hozta fel senki példaként, hogy rendeznek-e fesztivált, hanem hogy egyes visszataszító pógártársak "

pedig nagyon úgy tűnt. de mint mondtam, a hétköznapi buzit (akiből sok ezer van, nem 200 amennyi szombaton hergelte a népet) ugyanúgy nem bántja senki, mint a dagadtad. Aki nem hiszi, az linkeljen be pár hirt amikor hétköznap buzit vertek, hogy lássuk milyen gyakori a probléma.


" Ettől függetlenül az bezzeg nem zavar, hogy a Lánchídon nyári fesztivál van"

idézd be hogy nem zavar engem!!!! Lehet, hogy te is hazudsz?
Én még külön a gárdista idiótákat is kiemeltem, hogy takarodjanak budapestről felvonulni a pusztába!

"Továbbra is ott tartunk, hogy SZERINTED gusztustalan valami"

ismét baromság. Én felvetettem, hogy ha a buzik vonulhatnak, akkor a többi deviáns is vonulhat, az pedig nem lesz jó, NEKEM. Nektek aberráltaknak, nyilván jó lesz a többi aberrált felvonulásán csápolni, én ezt is megértem, attól még én tiltakozhatok ellene. (akinek nem inge...)

dz: összekevered az aberrációt az extrém életmóddal, érdeklődéssel. Az aberrációt ez esetben szexuális devianciaként kell érteni. A normálistől eltérő szexuális szokások. Ilyenek a buzik, pisi-kaki szexesek, animal szexesek és még sokan mások. (bizony a heterok közül is van sok ilyen, de hálistennek nem vonulnak fel)

TommyBravo 2008.07.07. 16:39:45

crm: Tudom tolerálni a más véleményt, de azért még vitázom vele, sőt, megpróbálom meggyőzni a vitapartnert, ha partner rá. Például el tudnánk értelmesen polemizálni arról, hogy a melegek evvel a felvonulással el akarták-e/tudták-e érni, hogy a többségi társadalom jobban befogadja őket. Vagy arról, hogy mi más lehet a célja egy ilyen felvonulásnak.

Khellernek az a hozzáállása zavar elmondhatatlanul, hogy a saját szubjektív véleményét objektívként próbálja beállítani és a saját erkölcsi normáit a mindannyiunkra érvényes szabályok (értsd: törvények, jog) fölé emelni.

Kheller 2008.07.07. 16:41:03

"Mondjuk este munka után be lehet számolni neki a napi eseményekről, de ez elég egyoldalú kommunikáció lesz"

nem érted a lényeget. A zoofiliás aberráltnak, egy állat a partnere. Szexuális, lelki, érzelmi. Pont ugyanúgy mint másnak egy ember. Amennyire neked egyoldalú az ő kommunikációjuk, neki annyira gusztustalan a buzulás. És ezzel semmi gond sincs, izlések és pofonok. Ő nem viszi az utcára az aberráltságát, a buziknak sem kéne.

Kheller 2008.07.07. 16:42:16

Nelson mandula: olvasd már el a többi felsorolt aberrációt is, próbálj már meg nem szelektiven olvasni. (pisi-kaki szex, szado mazo stb. egyik sem egyoldalú, két szabad ember, szabad elhatározása. csak úgy mint a buzulás)

HuYacusa 2008.07.07. 16:45:07

>>Kheller 2008.07.07. 15:58:23
"A társadalom többsége számára lelki megterhelést okoz a gusztustalan kövérekkel való explicit találkozás és indulatokat vált ki belőle."

a gusztustalan kövérek gyakran vonulnak fel budapesten, tömegével, egy napra lezáratva az egyik legforgalmasabb utat?

TommyBravo 2008.07.07. 16:45:56

Kheller: "pedig nagyon úgy tűnt. " Félreértetted. Read. Write. Sorrend fontos.

Lánchíd: "idézd be hogy nem zavar engem!"
Jó sokan szoktak felvonulni minden szombaton, hogy megdobálják Náncsi néni kézműves remekeit, ha szabad sarkosan fogalmaznom. Kettős mérce?

"Én felvetettem, hogy ha a buzik vonulhatnak, akkor a többi deviáns is vonulhat, az pedig nem lesz jó, NEKEM. Nektek aberráltaknak, nyilván jó lesz a többi aberrált felvonulásán csápolni, én ezt is megértem, attól még én tiltakozhatok ellene."

SZERINTED deviánsak a buzik. SZERINTED van összefüggés a pedo/nekro/zoofilek és a melegek jogai/felvonulásai között. Az, hogy mindenkit lebuzizol ("Nektek aberráltaknak..."), nem vezet sehova és végképp nem érvelés...

Tiltakozhatsz a gravitáció ellen is, szived joga, sőt alkotányos joga.

HuYacusa 2008.07.07. 16:46:24

lezabálta a végét:

kheller a fenti utolsó modatot nem Te írtad véletlenül? Szóval ki hazudik?

bolomba (törölt) 2008.07.07. 16:47:17

Kheller,

na pont itt van mar megint a butasagod. fel es dezinformaciokat szajkozol tenykent.

zzke 2008.07.07. 16:48:12

Kheller: Mondjuk azért ez sokat elárul, hogy nem érzed a különbséget. Azt elhiszem, hogy egy zoofilnek annyi lelki és társadalmi élet elég, amit egy állattal meg tud élni, de egyenlőségjelet tenni egy állat és egy ember mint társ közt nagyfokú antihumanizmusról tanúskodik.
De hát mindenki más, ettől ilyen változatos a világ. Látod, ezzel most Te kerültél kisebbségbe...

céerem 2008.07.07. 16:49:14

további jó okoskodást mindazoknak akik szerint csak az ő übertoleráns véleményük a mérvadó.

HuYacusa 2008.07.07. 16:49:24

kheller: aberrált neked a váckuruttypusztai öregnénéd térgyekalácsa...

Kheller 2008.07.07. 16:52:15

"Látod, ezzel most Te kerültél kisebbségbe..."

te úgy konkrétan miről beszélsz?
Nekem úgy tűnt, hogy szombaton még a dobálózó idióták is többen voltak mint a felvonulók, a rendőrökről nem is beszélve. Most akkor ki van kissebbségben? Nem mintha számitana bármit is, de úgy látom te ezen nagyon pörögsz, talán remegsz is, hogy mikor kerülsz kissebbségbe valahol.

zzke 2008.07.07. 16:54:30

Egyébként nem tudom, tisztában vagy-e a jogképesség fogalmával. Gyerek, állat, halott: nem jogképes. Felnőtt ember nemre való tekintet nélkül (általában) jogképes. A jogképesség döntési kompetenciát, felelősséget implikál. Mindez egy kapcsolathoz szükséges.

És miért nem vonulnak fel a zoofilek? Nem tudom. De biztos nem mennék ki köveket dobálni. Bár az állatvédők biztos ott lennének.
Vagy a többnejűséget népszerűsítők? Rajta! Az egész mohamedán világban ennek hagyománya van. Ők mind hülyék? Vagy a mi gyönyörű vérrel itatott keresztény kultúránk az egyedül üdvözítő?
(Tényleg tudja valaki mi van egy muzulmán vendégmunkással, akinek mondjuk három felesége van és Németországban dolgozik. Ott hogy áll a jog ehhez?)

TommyBravo 2008.07.07. 16:55:12

Kheller: a véleményeddel kerültél kisebbségbe, nem mint hetero. Csak segítek, hogy mondhass egy értelmeset. (A kisebbség pedig egyetlen "s", de ez mellékszál.)

Kheller 2008.07.07. 16:55:38

"SZERINTED deviánsak a buzik. SZERINTED van összefüggés a pedo/nekro/zoofilek"

ismét hazudsz...
én konkrétan a pisikaki, szado mazo szexesekhez hasonlitottam őket, a pedo, nekrofileket pedig azért hoztam fel, hátha valamelyik főokos meghúzza nekünk a határt, hogy ki vonulhat, mert, hogy az előbbi kettő pont ugyanúgy vonulhat mint a buzik az nyilvánvaló. Aztán ezt meg is tette valamelyik buzi felvonuló itt, szerinte azon aberráltak vonulhatnak amely aberráltság nem törvénybe ütköző. Tehát pisikaki-, szadomazo, animal vonulhat, pedo, és nekrofil nem. Gratuláltam és sok sikert kivántam neki ehhez.

Kheller 2008.07.07. 16:56:38

"a véleményeddel kerültél kisebbségbe, nem mint hetero"

nocsak-nocsak, ezek szerint minden hetero elitélte a buzifelvonulást. Okos vagy.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 16:58:43

most mar vegkepp megallipathato, hogy Kheller buta.

Kheller 2008.07.07. 16:59:15

"a véleményeddel kerültél kisebbségbe"

nem mintha akárcsak halványan is érdekelne néhány fartúró véleménye, de ugye te sem gondolod komolyan, hogy az itt megjelent néhány ember véleménye alapján le lehetne vonni bármilyen következtetést, hogy ki van kissebbségben a véleményével objektiven? Nemhogy világ vagy országos, de akár csak internet szinten...

RedBerry (törölt) 2008.07.07. 16:59:25

Kövezzetek meg, de én még mindig nem értem: a világ nagyvárosaiban békésen, jókedvűen bulizik együtt meleg és hetero, minden méretben és mindenféle jelmezben, ennek a felvonulásnak ez lenne a lényege. Eljöhetne az is, aki csak kíváncsi, szeretne bulizni, jól érezni magát, szimpatizáns, járókelő, akárki. Nálunk ez miért politikai kérdés, illetve mi az alapja ennek a parttalan undornak és rosszindulatnak?
Csak arra tudok gondolni, hogy akiben ez ekkora indulatokat vált ki, annak a saját lelki-mentális egyensúlya háza táján kellene söprögetni.
Kiábrándító olvasni a hozzászólásokat. Nem meglepő, csak kár, hogy megerősíti azt, amit eddig is gondoltam az átlag értelmi színvonalról...

TommyBravo 2008.07.07. 16:59:33

zzke:
zoofol felvonulás: állatkinzásnak minősül, ezért büntetendő;
török többnejűség: Törökország szekuláris állam, szerintem nem megengedett a töbnejűség. Egyébként meg a befogadó ország jogrendje az irányadó.

zzke 2008.07.07. 17:00:10

Kheller: mert ez az EGÉSZ a kisebbségekről illetve a jogaikról szól. Az emberi fejlődés a csoporton ill. a csoporton kívüliek elnyomásáról szól. ez bele van kódolva az emberbe, mondhatni természetes. De néhányunk, lejőve a fáról kezdte felfedezni, hogy különbözik az állattól, több mint szimpla szaporodó-zabáló biológiai lény. És ennek megfelelően kezdte tudatosan formálni a társadalmát, ideálokat kialakítani és elveket követni.
Hogy mi a természetes és mi a NORMÁLIS, arról vég nélkül lehetne vitatkozni, de nem ez az érdekes.

Az oka annak, hogy a felvonulók olyan kevesen voltak, konkrétan:
- Évek óta nyögvenyelős az egész, érdektelenség kíséri, pénz nincs, támogatókat lasszóval kell fogni
- Az utóbbi időben egy ronda öreg nőnek öltözött ronda középkorú férfi magához ragadta a kezdeményezést, de ezzel többet ártott mint használt
- Tavaly atrocitások voltak
- Idén atrocitásokat harangoztak be.
- Meg is történt

Én azon csodálkozom, hogy egyáltalán bárki elment.
Ebből arra következtetni, hogy keveseket érint a probléma, hatalmas tévedés.

Kheller 2008.07.07. 17:00:14

bolomba: irjál még ilyen okosakat, tömd teli a mondandódat megint ilyen sok érvvl és hidd el, akkor majd felnéznek rád :)))

2008.07.07. 17:00:58

Jól ki volt találva az egész mindenesetre. Teljesen világosan látszik, hogy ez egy megrendezett cirkusz volt. Kezdődött mindez azzal hogy a médián keresztül igen látványosan felhívták a figyelmet erre a rendezvényre. Először azok a plakátok amelyeken kisgyerekekkel reklámozták a felvonulást, kizártnak tartom, hogy ne fordult volna meg a készítők fejében hogy ez a társadalom részéről megbotránkozást kelthet. Azután a huzavona a rendőrséggel, hogy engedélyezik-e vagy sem, majd a politikusok és a szervezők nyilatkozatai, miszerint biztosan támadások várhatók. A rendezvény lebonyolításának módja volt az igazi provokáció, lezárni a földalattit+ a mellékutcákat órákig, rengetegen az ott lakók közül nem tudtak emiatt hazamenni, többek között én se. Ez azért egy csöppet bosszanthatja az embert azt hiszem. De a legátlátszóbb az volt, hogy a Hősök terét valamiért nem biztosította rendőri védelem. Pedig azért annál eszményibb lőállás a világon máshol nem létezik, az Andrássy-útról érkező felvonulók dobálására. Baromi sok rendőr volt, lazán megtisztíthatták volna jó előre, mégse tették. Én a liget felől mentem volna haza, így tanúja lehettem az eseményeknek. A körülöttem állók is értetlenkedtek, hogy miért nem avatkozik be rögtön a rendőrség, miért nem kezd azonnal oszlatásba amint a balhésok dobálozni kezdenek. Több mint fél óra cirkusz után jutott csak eszükbe felszólítani a balhésokat hogy hagyják el a területet. Egy hölgy közben elképedve újságolta, hogy hiába hívta fel a figyelmét a mellette álló egyenruhásoknak egy a tömeg felé köveket cipelő egyénre, azok nagy ívben szartak rá, és mindössze annyival kommentálták a jelenséget, hogy; hadd vigye.. Namost azért ezeket tapasztalva, az ember abszolút jogosan esik gondolkodóba a történések spontán mivoltát illetően..

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:02:45

nem kell felnezned, hisz jatszopartnert talaltam szemelyedben. mivel mar az elso 2 kommented alapjan behataroltam individumod korlatait, onnatol kezdve jokat mulatok butasagaidon. csupan neha konstatalom az egyre nyilvanvalobbat.:)

Kheller 2008.07.07. 17:03:00

"zoofol felvonulás: állatkinzásnak minősül, ezért büntetendő"

forrás?

Egy kis olvasnivaló:
Lóval dugott a békési óvónő
index.hu/politika/bulvar/whorse2514/

"egyes szexológusok véleménye szerint a zoofília nem betegség, hanem az átlagostól eltérő nemi vágy. "

hogy mik vannak...

HuYacusa 2008.07.07. 17:03:20

kheller velem kapcsolatban igazad van, én annyira aberrált vagyok, hogy nem csak az zavar, ha homo párokat, de az is, ha hetero párokat látok csókolózni az utcán, mert nem tartom odavalónak. Én az összes szexi ruhát is betiltanám. Továbbmegyek: köteleznék mindenkit a csador viselésére -nemre való tekintet nélkül. Sokkal kevesebb vizuális környezetszennyezésnek lennék kitéve...

Kheller 2008.07.07. 17:04:18

bolomba: szánalmas vagy te kisfiam, egy halvány gondolatod sincs, csak nyomod itt a fellengzős butaságot és azt hiszed okosnak látszol :))

Kheller 2008.07.07. 17:05:52

HaYacusa: ez legyen a te gondod. mint azt már jópárszor leirtam (csak itt picit sok az értően olvasni nem tudok és fogyatékosok száma) nekem semmi bajom a buzikkal normális életben, az se zavar, ha kézenfogja járnak és az se, ha csókolóznak.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:08:05

HuYacusa,

na most ellenkezek veled.:) a csador ebben a konteksztusban nem helyenvallo.:) (en szemelyszerint inkabb abayanak hivom) mellesleg irto szexik az abayaba oltozott nok. nem veletlenul hordajk meg most is sokan, ahol mar nem kotelezo. sokszor sokkal tobbet sejtet es neha-neha mutat.

TommyBravo 2008.07.07. 17:08:07

Kheller: hány s-sel írod a kisebbséget? Buta fiú...

Kheller 2008.07.07. 17:08:35

"a zoofília nem betegség, hanem az átlagostól eltérő nemi vágy. "

erre még térjünk vissza. A szexológusok szerint a buzulás nem átlagostól eltérő nemi vágy? Lássuk erre is pár forrást, csak hogy tisztán lássunk.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:08:48

Kheller,

attol te meg buta vagy.:)

Kheller 2008.07.07. 17:09:26

Tomikám, neked is elfogytak az érveid, hogy csak a gépelésbe tudsz már belekötni? Ilyen hamar?

Kheller 2008.07.07. 17:10:21

bolomba: látom megfogadtad a tanácsomat és leirod még párszor. Te bizony okos vagy. Most menjél vissza játszani a kispajtásaidhoz. :)))

zzke 2008.07.07. 17:10:38

Kérdés, hogy mit szeretnél bizonyítani.
Másik kérdés, hogy ha nincs felvonulás, zavarnak-e a buzik, és ha igen, mit szabad nyilvánosan csinálniuk és mit nem, továbbá ezek közül mi az, amit egy hetero pár viszont csinálhat.

Most ez tényleg érdekel.

TommyBravo 2008.07.07. 17:12:14

Öcsisajt, állandóan sértegetsz mindenkit, aki ellent mer mondani az erkölcsi csodának, ami te vagy. Szerintem ennyi piszkálódás belefér, ha már tendenciózusan nem tudod leírni ezt a szót 25x egymás után...

Az érvekre nem voltál fogékony, eddig rutinból lebuziztál szinte mindenkit, aki mást mert gondolni, mint a te iszlám fanatikus álláspontod. (Igen, irónia, sarkítás, de úgy sem érted.)

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:14:28

Kheller,

na akkor a tesztem itt veget is ert. csupan egyszer kellet volna normalisat valaszolnod a butazasomra, estleg annyit, hogy: ne hivj butanak, hisz nem ismersz; es egy bocsanatkeressel egyetemben abba is maradt volna. nem, te inkabb belementel a butulasba, mint varhato volt, majd jott az onigazolasi kenyszered. most akkor tenyleg buta vagy?

HuYacusa 2008.07.07. 17:15:06

Irgalom Atyja ne hagyj el!
Ha semmi bajod a melegekkel, akkor nem értelek - miért veszed őket egy kalap alá a bűcselekményt elkövetőkkel? Meg mér jössz mindig ezzel a pisi-kaki szex témával- ha Téged egyáltalán nem zavarnak, és csak a felvonulással van bajod?Oszt más felvonulás mér nem zavar az Andrássy úton? A Gój Motorosokat mér nem marasztalod el, ha fel-alá motorozni támad kedvük a Belvárosban? Ötlet?

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:15:22

TommyBravo,

kerlek az iszlamot ne alltalanositsd. koszi.:)

Kheller 2008.07.07. 17:16:01

"Kérdés, hogy mit szeretnél bizonyítani"

bizonyitani itt csak ti akartok. Én a TÉNYT magyaráztam el, ami fennáll évek óta és úgy tűnik ti vagytok az egyetlenek akik nem értik, hogy mi miért történik a buzifelvonulás témában. Ezt próbáltuk meg elmagyarázni itt páran. Van aki megértette van aki nem.

HuYacusa 2008.07.07. 17:18:53

bolomba: félig irónia volt a csador- na jó legyen abaya, csak úgy kevesebben tudják mit jelent- de csak félig-meddig: semmi nem tud olyan izgalmas lenni, mint egy kivillanó szempár formás domborulatok felett...

Kheller 2008.07.07. 17:19:36

"miért veszed őket egy kalap alá a bűcselekményt elkövetőkkel? "

idézd

"Meg mér jössz mindig ezzel a pisi-kaki szex témával"

mert ugyanaz a helyzet.
Leirtam már 100x. Engem nem zavarnak se a pixi-kaki szexesek, se a buzik,se a többi aberrált. Mivel az értelmesebbje otthon űzi az aberráltságát. Aki viszont szervezetten, szándékosan mások orra alá dugja a gusztustalanságát az pofán lesz verve. Nem általam, én itthon a hűs szobában röhögtem a sok majmon idén is, jövőre is ezt fogom tenni. (már, ha lesz még, mert ugye évről-évre fogynak, idén alig 200-an voltak)

TommyBravo 2008.07.07. 17:23:39

Kheller: mivel pontról pontra levezetted, hogy értelmi sérültek vagyunk, nem meglepetés számodra, hogy nem értem, mi a TÉNY. Ezért szeretnélek a legnagyobb lehetséges tisztelettel megkérni, hogy pár mondatban foglald össze, mintha egy ovis csoportnak magyaráznál. Köszi.

bolomba: jogos a pont ;)

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:25:26

HuYacusa,

ugy bizony. a felesegem ilyen helyen nott fel!:) na o aztan meselt arrol, hogy hogyan tudjak borzolni az ottani ferfiak idegszallait azzal, hogy mit, vagy mit nem vesznek fel ala.:)

Kheller 2008.07.07. 17:26:17

Tommy: ha eddig nem értetted meg, nem látom értelmét a magyarázásnak, mert ezután se fogod megérteni. Élj csak tovább a kis álomvilágodban és értetlenkedj tovább miért verik meg, köpik le, dobálják meg évről évre a felvonuló buzikat, miközben "hétköznap" senki nem bántja őket.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:31:05

Kheller,

na jo, hogy ertelmes is legyek. nem akarsz elmenni egy szemantikai tovabbkepzesre, hogy tisztaban legyel olyan fogalmakkal es hasznalatukkal, mint: teny, aberracio, buzi…

Mike36 2008.07.07. 17:31:10

nos, mindenütt a világ fejlettebb részein vannak pride-ok. érdekes, hogy Londonan, New-Yorkban nem dobálnak sósavat az ellentüntetők
no ez a különbség
pár magamutogató ember felvonul, kit zavar? nekem spec nem tetszik a gárda, mégsem megyek ki ellenük tojást dobálni
nem tetszik a katolikus körmenet, de számukra örömet okoz, hát tegyék
a buzik is azért vonulgatnak, mert akik elmennek erre, az nekik jó. érzik azt, hogy ők sincsenek egyedül. de erre sem mentem el, mert mint a postiró is irta, mert a neccharisnyához sem érzek késztetést. de randalirozni sem fogok, meg primitiven viselkedni, mert nekem volt neveltetésem, gyerekszobám.
critical mass-ra elmentem, de ezt sem azért hogy kiszúrjak az autósokkal, hanem azért, mert együtt biciklizni jó
ez ilyen egyszerű és ternmészetes

Mike36 2008.07.07. 17:35:56

postíró!

pedig erre halad a világ
amit te akarsz az nem törvény, csupán a te akaratod
miért fáj az neked, ha két nő vagy pasi csókolózik? téged csókol? nem! akkor meg
miért fáj neked més boldogsága?
trenirozd magad kicsit a fiúk a klubból sorozattal
elsőre tényleg elég meghökkentő, később meg már nem érdekel :)

nudizmus
tőlünk nyugatabbra vannak nudista városok is
mégsem akad fenn ezen sem senki
az emeberi test alapvetően meztelen
nincs ebben semmi különleges, vagy bűnös dolog
tudom, a keresztány tanítás szerint bűnös dolog, de lassan túl kéne már lépni ezeken a nyavalyáinkon

Mike36 2008.07.07. 17:36:55

ja és mégegy, provokoálni csak azt lehet, aki maga is akarja hogy provokálják

Kheller 2008.07.07. 17:38:47

"elsőre tényleg elég meghökkentő, később meg már nem érdekel "

és gondolom fájt is elsőre. De én inkább nem próbálom ki.

Indijoe 2008.07.07. 17:40:07

Én még mindig az arányosságot keresem a felvonulás és a verés közt, de sajnos nem lelem. A verést akkor tartanám jogosnak, ha a felvonulók erőszakosan viselkedtek volna az ellentüntetőkkel szemben (ugye a tojásdobálást nem ér megtorolni, mert az csak szabad véleménynyilvánítás, bár kíváncsi lennék, hogy akkor is ez lenne-e a véleménye Khellernek, ha őt dobálnák meg).

TommyBravo 2008.07.07. 17:40:42

Kheller: olvas, értelmez, válaszol. SORREND!

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:46:34

"Mike36 2008.07.07. 17:36:55
ja és mégegy, provokoálni csak azt lehet, aki maga is akarja hogy provokálják"

Latod Mike36, pont ez volt korabban a celom Kheller heccelesenek. Ahelyett, hogy kinyitotta volna az ablakot es megnezte volna mi is folyik ott, mint felvonulas. Eheylett inkabb a mediumok eltorzitasat valsztja es osszerakja szedett-vedett tudashalmazat egy nagy komposzta, melynek a vegen egy gyonyoru TENY-varat lat. A problema az, hogy innen kivulrol viszont csak egy gilisztas (na most inkabb kedves leszek) tokeletes termotalajnak tunik.

HuYacusa 2008.07.07. 17:52:27

kheller: a zoofilia bűncselekmény- konkrétan állatkínzás. Azt a kis pattanásos hányadékot, aki macskát k..lt, pl. remélem előbb a fiatalkorúak, később a "rendes" börtönében fogja megérlelni a penész...

Ha nem érzed a differenciát a pisi-kaki szex, meg a melegek párkapcsolata között, akkor esetleg, ha arra a két képre gondolnál, hogy melegek kézenfogva, utcán, meg pisi-kaki kedvelők aktus közben az utcán... Azér van a menet, hogy az előbbit lehessen...esetleg így érthető?

Mike36 2008.07.07. 17:55:26

Kheller

egy filmsoroazt nézése miért fájt volna?

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:56:11

hat nincs itt egy igazi homofob, vagy Kheller 2.0 se, akin jot lehetne nevetni?1

bolomba (törölt) 2008.07.07. 17:58:07

mi lesz most igy az egommal?! a vegen meg tenyleg elhiszi, hogy ilyen okos vagyok? :) valaki torje mar le ezt a rossz erzest!:)

Mike36 2008.07.07. 17:58:33

az a szerencsétlen, aki macskát kúrt, azt bizony átverták, megszivatták
ugyanakkor nem kurta a macskát, csak eljátszotta
1. bele sem fért volna a farka, 2. a mcska nem ül ott olyan kényelmesen

tehát, NEM kúrt macskát
ellenben pofánverném azt a köcsög haverját, aki erre
1. rávette
2. lefilmezte
3. feltette a netre

Bagradjan 2008.07.07. 18:00:37

Az előbb nem ment el a komment, mert nem voltam belépve. Bad luck. Megpróbálom újra.

Zzke,
a jogképességet kevered a cselekvőképességgel. Ez nem baj, csak ne terjessz butaságokat. Ugyanez igaz a melegekre is. Magánügy, csak nem kéne fennhangon hirdetni, hogy ez normális.

Az élet alighanem legfőbb törvénye az, hogy tovább kell adni. A homoszexualitás eleve sérti ezt a természettörvényt. (És itt az szokott a szokásos ellenérv lenni, hogy vannak terméketlen heteró párok is. Igen, csak az kivételes, tehát nem szabályszerű. A melegek terméketlensége szabályszerű. Ne csináljunk úgy, mintha ez tök mindegy volna.)

Azt még a homoszexualitásnál vagy annak normálisként való beállításánál is kevésbé értem, hogy mi a francért kell őket kővel/tojással megdobálni. Ha valakit nem érdekel a melegparádé, akkor ne menjen arra, oszt jó napot.

HuYacusa 2008.07.07. 18:05:18

Mike36- megnyugodtam. Elnézést, hogy nem néztem utána! Az első hírben ez volt, videót meg- ha egyáltalán volt ilyen- nem nézek ilyenekrő, mert nagyon föl tudom bosszantani magam rajta. És igen, kheller, ebben az esetben tök mindegy, hogy milyen állat -nem hiszem, hogy a beleegyezésével történne...eltérően két felnőtt homoszexuális ember kapcsolatától...

bolomba (törölt) 2008.07.07. 18:10:20

na vegre valaki:)

"Az élet alighanem legfőbb törvénye az, hogy tovább kell adni. A homoszexualitás eleve sérti ezt a természettörvényt."

na es a csigak most homo-, hetero-, vagy biszexualisok? milyen termeszeti torvenyre gondoltal?

HuYacusa 2008.07.07. 18:10:55

Ja Bagradjan, igaz, igaz...az élet legfőbb törvénye...a körmenetbe miért nem dobálnak záptojást kivörösödött fejű nyugdíjasok, miért nem verik szét tarra vágott taplók a sok cölibátust fogadott katolikus pap láttán?!

gargoyle 2008.07.07. 18:11:03

bagradjan: a katolikus papok termeketlensege is szabalyszeru. akkor mostan ok sem normalisak? akkor mit provokalnak raadasul templomban, a csalad szentsegenel? mi kozod hozza kinek van gyereke kinek lehet es ki akar?

gargoyle 2008.07.07. 18:12:15

az elet legfobb torvenye az elet tovabbadasa. de ha a homoszexualisok netan megprobalnanak gyereket nevelni, akkor mit kapnanak az elfajzott kis szemetek ugye? :P (: nem tul logikus ez az elmelet azt kell mondjam (:

HuYacusa 2008.07.07. 18:12:26

hú de feladta bagradjan a magas labdát...

Indijoe 2008.07.07. 18:12:29

bolomba

Várj egy kicsit, átnézem a könyvespolcomat ...

... bocs, én sem találom egy könyvben sem ezt a "természettörvényt" :-)

Indijoe 2008.07.07. 18:15:14

A melegek közt is ugyanannyi a terméketlen, mint a heterók közt. Attól, mert meleg, még képes nemzeni, vagy szülni.

Indijoe 2008.07.07. 18:15:57

Ja, ez utóbbi természetesen Bagradjannak ment.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 18:19:36

Indijoe 2008.07.07. 18:12:29,

:) netan mer nincs is:) habar gonoszak voltunk, mert azt irta "alighanem".

Indijoe 2008.07.07. 18:21:39

bolomba

Az alighanem a legfőbbre vonatkozott. Tehát nem biztos benne, hogy a legfontosabb, de attól törvény.

bolomba (törölt) 2008.07.07. 18:32:46

Indijoe 2008.07.07. 18:21:39

latod ideje elmennem nekem is szemantikara… hess ego most jol megkaptad.:)

King Tiger,

teged akkor most lehet vesezni? ;)

sourcerror 2008.07.07. 18:39:15

"nos, mindenütt a világ fejlettebb részein vannak pride-ok. érdekes, hogy Londonan, New-Yorkban nem dobálnak sósavat az ellentüntetők
no ez a különbség"

Jaj, már megint ez a sok "bezzegnyugaton" szöveg. Anno New Yorkban a rendőrök verték szét a pride-ot.

Meg annak is nézz utána mit is ünneplünk május 1-én, és hogy ezt miért nem ünneplik Amerikában. Szóval ennyit arról a kurvára szabad és toleráns nyugatról.
Uff

sourcerror 2008.07.07. 18:40:19

Komolyan, legalább középfokú angol nyelvvizsgához kellene kötni ezt a bezzegnyugatozást.

sourcerror 2008.07.07. 18:41:57

Sőt, nálunk sose voltak olyan diszkriminatív törvények, mint az USA-ban 1970 előtt.

sourcerror 2008.07.07. 19:37:54

Az Andrássy út június 5-én szombaton rendhagyó rendezvénynek adott otthont. A “paraszt pride” nevű felvonuláson a mezőgazdasági dolgozók tüntettek a nagyobb társadalmi elfogadottságért.
Ugyanolyanok vagyunk, mint bárki más – mondta Tóth József mezőgazdasági gépkezelő a Claas Dominator előtt állva - Nem értjük a minket körülvevő ellenszenvet. Az emberek többsége azt hiszi, hogy műveletlen parasztok vagyunk. Ezeken az előítéleteken szeretnénk ma változtatni. - majd ezt követően lekombájnolta az út melleti sövényt.
Sajnos azonban nemcsak ünnepelni jöttek az emberek:
- Büdös paraszt húzzál haza az anyádba! - kiabálta a liberális értelmiségi családapa gépkocsijából kihajolva – Faszomér' kell fenntartani a forgalmat!

(folytassa akinek van kedve/tehetsége hozzá)

Bagradjan 2008.07.07. 20:29:00

Gargoyle és tsai,

épp azt írtam, hogy szerintem szánalmas és büntetendő tojást/követ dobálni a melegek vonulásába. Erről szerintem fölösleges tovább vitázni, ebben egyetértünk.

A másik téma. Katolikus pap. Ő önként vállalja, hogy erőnek erejével megtartóztatja a vágyait. Az ő cölibátusát azzal lehetne párba állítani, ha a homoszexuális is lemondana a szexualitásáról.
Áldozat. Lemondasz valamiről, amiről nem muszáj. Ez nem ugyanaz, mint amikor meg sem kaphatsz olyat, amit akarsz.

Gyereknevelés. Kinek a gyerekét neveli egy homokos pár? Mert a közös gyereküket biztos nem... Innentől kezdve egészséges családról nem beszélhetünk. (És bizony, az sem egészséges család, ahol elvált szülők más gyermekét nevelik. Az egy sérült család. Ez baj, de nem _önmagában ezzel van a bajom. Hanem azzal, ha azt propagálja bárki, hogy -- például -- a helyes családmodell a harmadik házasság, ahol az első két-két házasságból három-három gyermek van, akiket aztán végül a harmadik házasságban nevelnek föl a szülők.) Nonszensz.

Bagradjan 2008.07.07. 20:36:03

Indijoe,
nem arról beszélek, hogy a meleg terméketlen.
Hanem arról, hogy egy homoszexuális aktusból még sosem fogant új élet, és nem is fog.

Lehet élcelődni a természettörvényen, de ellenérvet még nem hallottam. Cáfolja meg valaki, legyen szíves, hogy az életösztönben benne van az élet továbbadása is. A melegek erre képtelenek. A vakok meg sosem kapnak jogsit, a törpéket nem veszik fel a kosárcsapatba stb. Vannak olyan természetadta bajok (hogy ne mondjam: fogyatékosságok), amelyeken nem segít az, ha szómágiával próbálunk úgy tenni, mintha ezek a fogyatékosságok nem volnának.

Azaz egy meleg ember nyugodtan összeköltözhet a párjával, azt művelnek egymással, amit jólesik, szabadon építhetnek karriert, utazhatnak, mindenhez megvan a joguk, amihez kell. Mi kellene még? Hogy a többség ugyanolyannak ismerje el őket, mint önmagát? De miért? Hiszen ők mások.

sourcerror 2008.07.07. 20:42:15

"kheller: a zoofilia bűncselekmény- konkrétan állatkínzás."

Nem minden országban. Számos Európai országban nem az (Hollandia, Belgium, Dánia, Németország). Finnországban 1972-ben a homoszexualitással együtt legalizálták.

en.wikipedia.org/wiki/Zoosexuality_and_the_law#National_laws

sourcerror 2008.07.07. 20:47:43

Bocs, Hollandiában illegális.

shineonyou 2008.07.07. 21:16:26

Pokesz70:

"Senkinek sem kötelező végignézni."

No ezzel NEM ÉRTEK EGYET. Vagy te fogalmazol pontatlanul. Mint ahogyan előzőleg írtad a nemi vonzalom két felnőtt ember között az MAGÁNÜGY. És ez nagyon rendben is van. De akkor maradjon is az !!! Ugyan miért nekem kellene elfordulnom? Miért nekem kell magyarázgatnom a 7,5 éves lányomnak? Miért nekem kell szemlesütve elfordulnom?

MIÉRT KELL BETOLAKODNI A MAGÁNSZFÉRÁMBA?

Ha a szomszéd bömbölteti a zenét arra rászólhatok, hogy ugyan már ne zavarja meg a magánéletemet. És igazam van a társadalom és a törvények szerint. Ugyanezt miért nem várhatom el a melegektől?

Mike36 2008.07.07. 23:09:20

emberek, azért egyet ne felejtsünk el! Túlnépesedés van a Földön!

Másrészről attól mert vki homi, még tud szaporodni, és neveleheti a saját kölkét, sőt semmi nem történn ha örökbe fogadnaának gyereket, max a gyereke megtanulná, hogy nem kell utálni a buzikat. Ennyi
Mert apáék/anyáék homik nem lenne a gyerek is az. Az más kérdés, hogy kies balkánszéli társadalomban, mindenki azon rugózna, miért van a gyereknek két paja/anyja
A mi balkánszéli társadalmunk többek között erre is éretlen (és még sok mindenre)

Mike36 2008.07.07. 23:11:22

shine!
ki tolakodott bele a magánszférádba? azzal hogy felvonulnak? nem kötelezett senki rá hogy kimenj rá
akkor meg?
ilyen alapon bármilyen felvonulás, körmenet beavatkozés a magánszférádba

RedBerry (törölt) 2008.07.08. 00:25:31

Bagradjan, egyetértek, akinek nem tetszik a meleg felvonulás, ehhez minden joga megvan, de mások életének veszélyeztetése egészen más kategóriába tartozik.

"Az élet alighanem legfőbb törvénye az, hogy tovább kell adni. A homoszexualitás eleve sérti ezt a természettörvényt." Lehet a homoszexualitást nem szeretni, de túlzás azt állítani, hogy nem "normális". Megint abba a hibába esünk, hogy a többség álláspontját automatikusan "normálisnak" fogadjuk el. A túlnépesedés korában miért kérik számon a melegeken a szaporodást, mint a normalitás feltételét? Örökbefogadott gyereket is lehet nevelni, nincs szükség reprodukcióra. A gyerek nem attól szenved, ha egyneműek a szülei, ezt képes megérteni és feldolgozni, sokkal zavaróbbak a "jóindulatú" megjegyzések a környezetében, a sok mosolygó felnőtt, aki "sajnálja" szegényt és kérdezgeti, hol az apukája/anyukája.

RedBerry (törölt) 2008.07.08. 00:32:38

"Jaj, már megint ez a sok "bezzegnyugaton" szöveg. Anno New Yorkban a rendőrök verték szét a pride-ot."

sourcerror, mi lenne, ha a változatosság kedvéért egyszer átvennénk egy jó gyakorlatot a hozzá vezető erőszak és veszteségek nélkül?

RedBerry (törölt) 2008.07.08. 00:34:05

ja, a sztoridat nem folytatnám, biztos hiányzik a rád jellemző kreativitás és tehetség belőlem....

shineonyou 2008.07.08. 10:59:03

Mike36,

Az tolakodik be a magánszférámba, aki pink cicanadrágban lóbálja a farkát egy kamionon. Budapest Parádé. Nem a transzparenses szolidaritási menetről volt szó.

Eddig arról folyt a disputa, hogy a melegség magánügy. Akkor tessen úgy is kezelni. Ha a melegek toleranciát várnak, akkor elvárom, hogy a toleranciám fejében és is azt kapjak.

Hirtelen nekem miért van kevesebb jogom a saját életvitelemhez, mint a melegeknek?

Hangsúlyozom: én azok közé tartozom, akik ELFOGADJÁK a melegeket. Pontosabban annyira nem tartom furcsának vagy izgalmasnak a témát, hogy nem is foglalkozom vele. Mindenki úgy él ahogy akar egészen addig, amíg törvényt nem sért vagy nem tolakszik be a magánszférámba.

steverubellreborn 2008.07.11. 04:32:45

Shineonyou az én kérdésem az,hogy miért kell egy 7 és fél éves vagy fiatalabb gyerkőcöt kitenni annak,hogy apukát és anyukát hallgassa amint lila fejjel egy szombat délután két kannásboros fröccs után utcára viszik kapcsolatuk minden frusztrációját és azt üvöltik öblös hangon hogy:Mocskos buzik !Mocskos buzik !
Azt sem értem hogy miért kell elszenvednie a családon belüli erőszakot vagy végignéznie és élnie egy olyan kapcsolatban amit csak a pénz tart össze és a két szülő-akik számára a házasság már cssk társas magány- kölcsönösen megtűrt szeretői.

steverubellreborn 2008.07.11. 04:49:55

"Azaz egy meleg ember nyugodtan összeköltözhet a párjával, azt művelnek egymással, amit jólesik, szabadon építhetnek karriert, utazhatnak, mindenhez megvan a joguk, amihez kell."


Ezt te tényleg így gondolod? Hány meleg párral beszéltél?
Azért mert nem verik agyba főbe a melegeket meg van pár bár az már az egyenslőség csúcsa?
A társadalmi klíma meg hűvös:
A többség rejtőzködik.Gyakran kényzserből megházasodik.Ha nem akkor sem vállalja fel magát sem párját nem teszi ki annak fényképét a munkahelyen nem beszél róla sem a kollégáknak sem a családnak.
Nem mutogatja a közös nyaralásról készült fényképeeket sem.Hallgat.Naponta hall buzivicceket,azt olvassa,hogy egy korcs,a természet kisklása.
Albérletéből kirakhatják,zaklathatják, megverhetik.Már egy csók vagy kéz a kézben járás is nagy elővigyázatosságot követel nyilvános helyen.
Egy levelet sem lehet egymás nevében átvenni a postán,a kórházban vagy rendelőben az orovos nem ad felvilágostást,egymás egészségi állapotáról nincsenek azonos jogok az öröklésben és a lakáshasználatban sem.
Rosszabb esetben kitagadja a cslád.Vagy egész egyszerűen nem jelenhetnek meg együtt vagy ha igen nem kérdeznek róla.
Sok állásban főleg közép felső vezetői pozicióban a legtöbb meleg alibi csajt /pasit tart mert ha kiderül,hogy ki is ő valójában simán lapátra tehetik.
Ezt megteehti az adott vallási közösség is abban a pillanatban ahogy felvállja magát.

steverubellreborn 2008.07.11. 04:51:10

Szokás szerint párszor elgépeltem.Francba.

Bagradjan 2008.07.11. 16:32:33

steverubellreborn,

amikről írsz, azokkal részben egyetértek.

Részben viszont ízlésbeli dolgokat kérsz számon, aminek semmi köze a joghoz. Az, hogy én személy szerint elhánynám magam két bajszos férfi csókjának látványától, az nem jelenti azt, hogy megvonom a jogot tőlük a nyelves csóktól. Ugyanígy, ha a kollégák nem kíváncsiak Sanyi és Karesz közös görögországi nyaralásának fotóira, ez nem jogkérdés.

Az albérletből nemcsak a melegeket, hanem bárkit ki lehet tenni rendes felmondással. Ha egy tulajnak nem tetszik, hogy mi zajlik a saját lakásában, akkor felmondja szépen a szerződést (feltéve, hogy határozatlan idejű a papír), és a bérlők már költözhetnek is (a felmondási idő lejártával). Ez nem jogsérelem, hanem a tulajdonos teljesen jogszerű lépése.

Ezek tehát ízlésbeli dolgok, amelyeket nem lehet számonkérni senkin.

Bár nem olvastam a regisztrált élettársi kapcsolatról szóló törvényt, de az szerintem megoldja az olyan problémákat, hogy levél átvétele a postán a párod helyett stb., és gondolom, öröklési kérdésekre is kitér.

Egyébként hol húzzuk meg a határt? Mikor lesz lehetőség beregisztráltatni élettársként egy háromfős társaságot? Miért két főben limitáljuk az élettársak/házastársak számát?

steverubellreborn 2008.07.11. 20:03:39

Azt gondolom,hogy nagy különbség van a között,hogy én a Réka és a Balázs nyaralási képeiet azért nem nézem meg mert számomra egy nem szimpatikus pár és a között,hogy a Marci és a Robi képeit azért nem nézem meg mert buzik.
Rövid közbevetés:Ági és Judit fürdőruhás képeit megnéznéd?
Szintén minőségi különbség van a között ,hogy azt mondom,hogy " Holnapra takarodjál el a lakásomból te leszbikus kurva" illetve a "Srácok, a jövő héten költözzetek ki mert a lakóknak elege van abból,hogy mindig éjjel kettőig üvölt nálatok a drum and bace."típusú felszólítás között.
A demgóg élű kérdésedre nem tudom a választ,bár én szívesen élnék egy kommunában mert akkor a kenyér mindkét fele vajas lenne.

Bagradjan 2008.07.14. 09:43:17

Steverubellreborn,
szerintem nincs különbség a fotónézegetős példáid között. Két ellenszenves párról van szó, egyiknek a fotóira se vagy kíváncsi. Na, bumm.

Rövid közbevetés: kénytelen vagyok elismerni, hogy két férfi jobban taszít, mint két csaj. Ettől még az ő társaságukat sem keresném, és igen, a fotóikat sem nézném meg, mert nem érdekel.

Nyilván nem azt kell mondani a tulajnak, hogy "holnapra takarodjál el a lakásomból, te leszbikus k.", hanem csak annyit, hogy augusztus 15-ével felmondom a lakásbérleti szerződést, addigra legyetek szívesek elköltözni." Az indokokat pedig megtartom magamnak.

Miért volna demagóg élű a kérdés? Teljesen komolyan kérdem. Legalább kétezer éve a házasság egy férfi és egy nő kapcsolata. Egy-két évtizede ezt az axiómát kikezdte a nyugati civilizáció. De
hol húzzuk meg végül a határt? Két férfi, három nő és egy macska? Ez lehet-e házasság? Hiszen ha egyformának ismerjük el az egy férfi és egy nő kapcsolatát a két férfi v. két nő kapcsolatával, akkor nem látom, hogy miért itt kellene megállni és meghúzni a határokat. Akkor mindenki úgy házasodjon, ahogy neki jól esik. Ha a kecskéjével akar, akkor azzal, ha egy háromfős társaság akarja magát házastársi közösségnek hívni, akkor tegye, vagy ha valaki önmagával szeretne összeházasodni, akkor pedig legyen erre is jogi lehetősége. Éljen a diszkriminációmentes civilizáció... ;)
süti beállítások módosítása