346-344

 2008.06.07. 21:43
 

Mi van? Ennyi tetűt kurkásztak egymás hajában?

 

Na most ezt én nem értem. Ezúttal mindkét oldal álküldöttei, fantomszavazói távol maradtak, leszámítva azt a matematikailag érdekes 3 érvénytelen szavazatot. És ki a fene érti ezeket a szadeszes küldötteket?

Az elmúlt másfél év ámokfutása az smafu? Bástya elvtársat már meg se akarják ölni?

Az SZDSZ utolsó elnökválasztásán már egy rendes többségre se lehet szert tenni?

De tényleg 344-en komolyan azt gondolták, hogy a janó majd feltornássza az EP választásra a pártot annyira, hogy legalább a megélhetési anti-antiszemiták rájuk szavazzanak, ne az MSZP-re? És az hány %? 2?

Kettővel voltak többen akinek legalább az IQ-ja derékszög?

Mennyire legitim az az elnök akinek két szavazatos többsége van majd 700-ból?

És az elnökjelöltek programjáról meg ne is értekezzünk. Ja és most akkor, másfél éve ki csalt kinek az érdekében? Vagy az elmúlt időszakban vezette őket egy csaló? Vagy mától vezeti?

 

És én miért vagyok ennyire indulatos egy ilyen szarságtól?

Azért egyébként, mert semmi szarkasztikusat sem bírok írni ezekről már egy hete.

Zárójelben olvasható egy végletesen szerény kísérlet, amit szégyeltem felrakni:

 

(Az SZDSZ utolsó elnökválasztása

 

-- Fodor Gáborral utoljára 1993-ban találkoztam. Akkor még nem tudtam, hogy a Horthy-rendőrség fizetett ügynöke…

Bocsánat Virág Elvtárs, mindjárt adom az ítéletet is.—

Tehát Fodor Gáborral 1993-ban találkoztam utoljára, amikor a Fidesz választmányi elnökválasztása előtt, azt hiszem a Narancs Klubban (Ki emlékszik erre a szép emlékű, merőben nem Amőba jellegű, közösségképző képződményre ma már?), kötetlenül elbeszélgetett velünk.

Kellemesen meggyőző volt, mint személyiség, azt, hogy politikai nézeteivel baromira nem értünk egyet, kedvességből nem hoztuk a tudomására. Fodor ugyanis azt szerette volna, hogy a Fidesz kerüljön oly közel az SZDSZ-hez (mint egyik liberális párt a másikhoz) amennyire az csak két férfi között lehetséges, továbbá győzze le az MSZP irányába érzett természetes viszolygását és a hármasban szép az élet jelszavával lépjen a boldog demokratikus, progresszív, antifasiszta, horthysta menetes boldog jövő útjára.

A Fideszben akkoriban számtalan irányzat létezett a szélsőzöldtől az anarchoszindikalistáig, volt egy puccsistának nevezett csoport például, amelyik állandóan meg akarta reformálni az alapszabályt (a bázisdemokrácia elvei alapján), de olyanok nem nagyon voltak, akik a Horn Gyulus mellényzsebébe akarták volna navigálni a pártot. 

Azt, hogy az SZDSZ hol szerette volna látni a Fideszt, mindenki el tudja képzelni.

 

Az, hogy kóka jános el merészel indulni az elnöki posztért és ezt a párt gerontokráciája még ezerrel támogatja is, azt mutatja, hogy Fodor Gábor nem nyerhet. Hiszen neki önálló politikai elképzelései vannak, amelyek életképtelenek és röhejesek a mai viszonyok között, de kétségtelenül kevésbé erkölcstelenek, mint a sivatagi rabló stílusában országló konkurenciáé.

Ez pedig nem fér bele a digitális táblatenderen további tízmilliárdokat kaszáló szakértők költségvetésébe.

 

Ha kóka nyer az SZDSZ erkölcsi hitelessége visszaszerezhetetlenné válik. Ha Fodor nyer, megpróbálják majd megregulázni és teljesen kerékbetörni, hogy az SZDSZ……

Te jó isten miket….. )

 

De aki az SZDSZ elnökválasztásáról olvasgat, az nem érdemel kíméletet. Igaz az se, aki irogat.

 

Azt nagyon rég tudjuk, hogy az SZDSZ nem a megoldás része. Azt kell elfogadnunk lassan, hogy még csak nem is a problémáé.

Akkora problémáink vannak már, hogy az semmit nem számít, hogy néhány rabló, meg egy rakás hülye hatalmon tart-e egy olyan kormányt, amelyik nem is mímeli már évek óta, hogy kormányozna.

Fodor Gábor a megmentő? Tegye fel a kezét, aki el tudja képzelni, hogy Fodor Gábor képes megmenteni bárkit is! Legfeljebb néhány fenollal átitatott habzó halat a Rábán.

 

Ha valakit érdekel, milyen a weimarizálódás, vagy az a feeling, hogy rohad egy világ és nem veszi észre, na azt nálunk meg lehet tekinteni a katasztrófaturizmus egy lepusztult változatában.

Utoljára pártrendezvényen a kisgazdiknál történt valami, de az is szimpla bunyó volt.

Tényleg ezektől várjuk a megoldást és azzal legitimáljuk őket, hogy a leghalványabban is érdeklődünk utánunk?

Menjen mindenki a fenébe!

 

 

 

 

 

Címkék: kóka szdsz fodor jános gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr41508844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csokis · http://csokis.blog.hu 2008.06.08. 07:51:50

Na, ezért nem szabad politikai újságírókat nézni-hallgatni, mert rögtön ilyen hangulatba kerülsz. Egyébként meg úgyis tök mindegy, visszafelé sok hatással nem vagy rájuk (na jó, pontosítok: semmiféle hatással), legfeljebb ők rád, és inkább sokkhatással, tehát csak tiszta önsorsrontás az egész. Részemről az az elv, hogy ha elmegy az ember négyévente háromszor szépen választani, egyszer-kétszer népsavazni, meg EP-t választani, azzal megváltja az anyázáshoz való jogot (aki még erre is lusta, az tőlem bekaphassa...), elvitakozgat a haverjaival (az a barát, aki politikai nézetek különbözősége miatt beveri a durcást és lefalcol, az úgysem tekinthető teljesen kompletnek és nem kár érte), és ezzel kitölti a rendelkezésére álló négyéves ciklust.

states 2008.06.08. 08:04:19

Hogy a leghalványabban érdeklődünk, az még hagyján, de úgy tartjuk őket 5% felett már vagy 15 éve, mint Gyurcsányt az MSZP a miniszterelnöki székben. Csakazértis. És különben is, ha meg nem lesz SZDSZ, ki szerzi be akkor a kakaóbiztosokat? Riadozik az egyszeri magyar választó, hiszen van még néhány óvodánk, ha gyerek meg kakaó már nincs is. És ebben legalább annyi logika van, mint az 5%-ban...

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2008.06.08. 09:54:49

SZVSZ ki fogják készíteni Fodort a kókisták, amint érdekükben és lehetőségükben áll, ez szerintem nem kérdés, ismerve az SZDSZ eddigi HR-tevékenységét.

Viszont én annyira nem sajnálnám le Fodort, ha csak kirakatarcként és médiafiguraként, de jóval többet hozhat az SZDSZ-nek, mint Kóka.

Paranoid Android2 2008.06.08. 10:37:50

Elnézést, de csak bejelentkezve lehet kommentelni, mert néhány egyszerűbb lelkű felebarátunk más nevén anyázott, többek között az enyémen is, ami rosszat tett a paranoiámnak.

szeged.liberty 2008.06.08. 11:19:33

hey!
fodor rulez:) így a jó, remélem él a lehetőséggel és innen már felfele vezet a magyar liberális párt útja. ha nem, akkor lehet, hogy kevesen leszünk szomorúan, de tuti, hogy az ország fog szívni...
amúgy meg hagyjuk már a kakaó témát, most mit pörögtök rajta? mert más pártnál nincsenek ám cink ügyek, sőt az ország jelentős része is k*rva tisztességes, mit?

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.06.08. 11:58:04

Az SZDSZ mióta liberális??!
Tudom, annak mondja magát, de pont annyira az, mint az MSZP szociálisan érzékeny, illetve amennyire a Fidesz nemzeti vagy az MDF konzervatív.

Itt mindenkit csak az érdekel, hogy hogyan szerezze meg a hatalmat, és hogy kerüljön minél közelebb a húsosfazekakhoz. És ehhez mindegyik párt megpróbálja a megfelelő jelszavakat elsütni.

Ajtony 2008.06.08. 12:05:57

szeged.liberty 2008.06.08. 11:19:33

Sziasztok!
Liberty! Az ország jelentős része csak TV-ben lát húsosfazekat, így nem is derülhet ki - adott esetben nem nyúl a közösbe.
Az viszont bosszantó, ha valaki relatívizál. Egy bűncselekményt, vagy annak látszó ügyet nem minősít egy másik, teljesen más szektorban történt buli. Nálunk a jog sem alkalmazza a precedens fogalmát.

Üdv

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.06.08. 12:19:46

>Ezúttal mindkét oldal álküldöttei, fantomszavazói távol maradtak, leszámítva azt a matematikailag érdekes 3 érvénytelen szavazatot.

Nos, még nem tudhatjuk, mit hoznak a következő hónapok álküldött- és fantomszavazó-ügyben. Fodor amúgy simán felhozhatja az SZDSZ-t 5-6%-ra, vagy ha sok csalódott gyurcsányista és néhány mérsékelt fideszes átszavaz, még jobb eredményt is elérhet. Fodor elég népszerű politikus, az "új reformpolitika kell" és a "konzervatív-liberális összefogás" pedig olyan hívószavak, amikkel lehet mozgósítani néhány százalék szavazót. Igaz, ezt némileg megnehezíti majd az MSZP-SZDSZ koalíció várható újrakötése.

ReggieHammond 2008.06.08. 12:24:04

Android !

Összekevered a legitimitást a támogatottsággal(mintahogy a közbeszédben szinte mindenki)Legitim mert (talán most) egy törvényes, csalások nélküli választásokon megszerezte a szavazatok többségét (50%+1) most ez éppen +2 szavazatot jelent. Legitim mivel mind a szavazók mind a jelöltek elfogadták ezen egyszerű szabályt.

A többiről nem is vitatkoznék, mert nem érdekel.

S mindezt csak azért írtam, mert ha már fikázol legalább légy pontos.

CrL 2008.06.08. 12:30:45

Fodor simán fogja hozni azt ami visszahozza a várt popularitást az SZDSZnek, főleg ha nem beszél sokat. Itthon mindig úgyis az a népszerű akinek nem irritáló a megjelenése és alig nyilatkozik. Úgy tudják elszúrni de nagyon, ha sokat beszél ellentmondóan és a szadesz öregei, a Kókisták nekiállnak most belharcolnak. Benne van a levegőben ez is az biztos. Főleg ha elkezd közeledni a Fidesz felé.

Paranoid Android2 2008.06.08. 12:41:05

Kedves Hammond!
A legitimitás kifejezés szándékosan használtam itt, mert a mai "demokráciákban" bevett szokás, hogy a szoros, vagy egyszerűen nem tetsző, választási eredmények "legitimitását" megkérdőjelezik.
Gore-Bush, Berlusconi mindig, Orbán-Torgyán 1998, Megyó 2002, Fletó 2006/Öszöd/, Orbán 2009:)

doktorur 2008.06.08. 13:10:59

Az a sanda gyanúm, hogy Fodor nem kerülhet ki gyôztesen a vállalt és kapott szerepbôl. Ti. a pártja "erôs embereinek" (kintrôl és bentrôl) ellentétesek az érdekei a "talpasokéval", ráadásul a köz számára felmutatott "szabad vegyértékek" zöme már le van kötve (nagyrészt szerzôdésekkel) csak errôl Gáborunk sajnálatosan megfeledkezett. Magyarán mondva túl sok ellentétes érdek feszül egymásnak a párton belül, melyek megbékítéséhez ô kevés. Pontosabban ô IS kevés. Bárki más kevés lenne. Épp ezért javasolták a blogszférában (és azon kívül is sokan) neki egy új párt létrehozását. A szadesz képtelen lesz tiszta lappal indulni: az utolsó szabad fecnire is választási szórólapot nyomtattak...

CrL 2008.06.08. 13:16:30

doktorur, sztem is új pártot kéne építenie, ki tudja még odaáig is feszülhet a helyzet

ReggieHammond 2008.06.08. 13:40:49

Android !

Pontosan. És ez sajnos elég nagy veszélyeket rejt magában. Nem akartam az általad előhozott példákra hivatkozni mert az offtopic. De ha már te szóbahoztad: Amennyiben "hiszünk" a "demokráciában" és tételezzük fel, hogy most nagyságrendileg választási demokráciáról beszélünk, akkor elég fontos megkülönböztetni a két fogalmat (legitim - támogatott) mert onnét kezdve hogy nem fogadjuk el a fentebb említett alapvető többségi szabályt, bukik minden.

Tehát lehet hogy "bevett szokás" attól még rossz, veszélyes és általában téves. Hogy ne kis hazánkról beszéljünk: BusH - Gore csatánál (az államok beli választási szabályozás miatt -elektorok, választói regisztráció - nemcsak az volt kérdőjeles, hogy jól számolták e a szavazatokat hanem az is hogy sokan nem voltak feltűntetve a választási jegyzéken) miután végetért a hercehurca (bírósági döntések) Bush-t mindenki legitim elnöknek fogadta el még akkor is ha történetesen utálta.

És ha történetesen az előző választáson nem Fletó nyer hanem Viktor (ugyanekkora különbséggel) elfogadtam volna legitim "miniszterelnökömnek" annak ellenére hogy nem kedvelem.


Üdv:R

ReggieHammond 2008.06.08. 13:43:26

Android !

Orbán 2009 ??? 40%+on nem lesz mit megkérdőjelezni. És 2010-ben sem :)

Paranoid Android2 2008.06.08. 13:54:36

Németországban is volt olyan választás, azt hiszem a második Schröder győzelem előtt ott is titkolták a gazdasági adatokat. A CDU ott is nagyon lázongott, amikor kiderült, hogy a német sas lekoccolta a talajvizet.:)
Manapság szinte minden demokráciában kétséges a választások tisztasága és megkérdőjelezhető a többségi döntés, mert a szavazók nincsenek megfelelő információk birtokában.
A magyar rendszerben pl a győztes simán elismerheti, hogy tényadatokban hazudott láthatólag nincs következménye, legitimen megbuktathatatlan, ha a többsége igazi mamelukokból áll.
Ebből kifolyólag itt már nem lesz olyan választás ami után nem lesz kérdőjelezgetés.:)

ReggieHammond 2008.06.08. 14:43:01

Android !

Azért a dolog ennél jóval bonyolultabb. Egy kérdés, hogy mi a (politikai)hazugság egy másik hogy mi a politikai felelősség és egy harmadik, hogy egy kormány (pontosabban a mögötte álló párt(koalíció) jelenlegi szabályozás szerint 4 évre kapja a felhatalmazást.

Abból is mekkora botrány volt, hogy megyót leváltották és Fletó lett a ME. Pedig teljesen alkotmányos volt. (abból nem volt anno botrány hogy a néhai AntallJózsef helyét - igaz pár hónapra - BorossPéter vette át pedig ilyen alapon ő sem volt legitim)

Amúgy erre szokták azt mondani hogy az Alkotmány vagy a Törvények szelleme. Hiába van írás sőt hiába próbálják egyesek betartani - betartatni ha a többség (jelesül tök mindegy miért) nem aszerint cselekszik.

gudmen 2010.04.19. 02:38:08

@ReggieHammond:
mekkorát tévedsz..
"szabályozás szerint 4 évre kapja a felhatalmazást."

legfeljebb 4 évre!
4>x
olyanrol nem hallottál, hogy az impotens,korrupt,antidemokratikus, stb kormányt.. elzavarják oda ahova valok, idö elött?
süti beállítások módosítása