Már majdnem elhittem Bömbi!

 2008.03.15. 11:35
 

Verebes István beszélget a Napkeltében a Demszky Gáborral, annak „forradalmi” múltjáról.

15-én reggel, mindig bekapcsolom a tévét, hogyha kitör a forradalom, nehogy lemaradjak róla. A rossz, szörfözős tévénézési szokásaim következtében a napkeltére kapcsoltam véletlenül, ami nekem szigorúan orvosilag tilos, mert ahogy meglátom a díszletet az agyam konfúziós bűbáj hatása alá kerül, és azt hiszem 1983-ban vagyok és menni akarok iskolába.

Verebes István orgánuma, amelyért a hipnotizőrök ölni tudnának, hozzájárul ehhez, nemkülönben a kérdéseinek tartalma, attitűdje. Ez a „Hogyan kérdezzünk úgy szeretett pártvezetőnk alá, hogy azok még jobb csávónak tűnjenek?” típusú technika még a hetvenes évekből maradt itt, amikor a pártvezetés avval demonstrálta demokratizmusát, hogy beült kötetlennek látszó interjúkra a tévébe, mintha az újságíró azt kérdezhetne, amit akarna. A kemény kérdések („Lesz-e elég sör nyáron?”) hallatán a dolgozó pedig elégedetten állapította meg, hogy micsoda rendes ember az elvtárs, hiszen el is vitethetné a riportert, ehelyett meg megpróbál jó képet vágni a dologhoz.

Azt el kell ismernem, hogy alapvető módszertani hiányossággal rendelkezik a szeánszról szóló tapasztalatom, mert a Bömbis rész után vész üzemmódba kapcsolt az agyam és visszatértem. Éber állapotban pedig inkább egyenként beszélem rá a darazsakat a padlásunkról való elköltözésre, minthogy Demszky forradalmár olyan típusú történeteit hallgassam, mint amikor az öreg Fidel visszaemlékezik a Moncada laktanya ostromára.

Demszky tüntetésszervező, vezérforradalmár, demokrata a következő bennfentes információkkal ismertetett meg bennünket többek között:

Most már tudja, hogy kétszáz titkosszolga követte őket az 1988-as március 15-e előtt, hogy megakadályozza a népidemokratikus államrend elleni szervezkedésüket és a tüntetésen való felszólalásukat. A brutális hatalom azonban nem járhatott túl a forradalmárok eszén, hiszen Demszky leugrott a szomszédos Keravillba egy Bömbiért.

Ha valaki nem tudná, hogy mi a Bömbi, ami minden Keravill bolt szériatartozéka volt akkoriban, annak elmondom, hogy az a kézben tartható tölcsérformájú elektromos izé, aminek segítségével jobban lehet üvölteni. 88-as ára 2700 forint volt, aminek kipengetése nem jelenthetett gondot az alulfizetett forradalmárok számára sem. Demszky dobozostul elrejtette, gondolom a ruházata alá, vagy a farzsebébe az inkriminált tárgyat és elvitte Rózsának a beszéde szövegével együtt, hogy ha ne adj isten őt lekapcsolnák, beszéljen helyette.

Ez a briliáns húzás teljesen összekavarta a 200 titkosrendőrt, akiknek ez az eszébe sem jutott. A brutális, állatias elnyomás egyéb jellegzetességeinek taglalása után, és hogy megtudhattuk, Demszkyt TÖBB ÓRÁRA LETARTÓZTATTÁK, értesülhettek arról is, hogy elengedése után egy síró pék kenyeret adott neki.

Dramaturgiailag helyesen ebbe a résbe támadott bele valahol Verebes az értelmiségi, aki elmondta, hogy ő személy szerint nem tüntetett, amiért most persze szégyelli magát, meg hát nem is rendelkezett soha azzal az éleslátással, mint DEMSZKY, és különösen!!!! akkor ő úgy gondolta, hogy ilyen tüntetős dolgokat nem szabad csinálni, mert ugye már úgyis oszlik az egész és a rebellió nem vezet jóra.

Még azt a pillanatot sikerült elcsípnem, amikor kendőzetlen egyszerűséggel és álszerénységtől mentesen megbeszélték, hogy Kádár lemondását nem más, mint a Beszélő akkori aktuális száma kényszerítette ki.

Demszky a nagy emberek megkapó szerénységével jegyezte meg, hogy a „Kádár Jánosnak mennie kell” elhíresült mondata a beszélgetésen szintén jelen lévő Haraszti Miklóstól származik.

Ennél a pillanatnál teleportáltam a jelenbe vissza és váltam képtelenné arra, hogy a jelenség egyéb részeit is tanulmányozzam.

Mint azt tudjuk, minden szimpatikus, progresszív, haladó forradalmárnak, aki politikussá lesz, meg kell teremteni a legendát.

A forradalomban való részvétel legendáját.

Hitler a sörpuccsban, Sztálin Cáricin védelmében, Rákosi Mátyás pedig a salgótarjáni csatában találta meg a legendává emelhető eseményt.

Az, ahogy Demszky Gábor és barátai a hatalomba merevedve, körülbelül Brezsnyev második világháborús szerepfejlődésének stílusában, gyártják a múltjukat, miközben  fasisztának kiáltanak ki mindenkit, aki ellenük tüntet, az nagyon-nagyon emberi.

És egyben szánalmas és nevetséges.

A forradalom az ő hatalomra jutásukkal lezárult.

A lázadás ez ellen, a természet rendje elleni bűntett.

 

Gáborka! Megtarthatod a nyaralót, meg a terepjárót, csak húzzál már el!!!!

Ja és ez nem kérés.

 

 

Címkék: demszky verebes forradalom március napkelte 15

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr65381890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mandos 2008.03.15. 16:05:40

Nagyon rühellem ezt a barmot, de lehetne rosszabb is.
Pl. ha Hagyó lenne a főpolgármester :D

HBP. · http://www.tar.hu/hbp 2008.03.15. 19:00:19

Megint hazudtak, hogy mondogatták - mint Grósz Károly 1988-ban - náci, csőcselékveszély, erre semmi nem történt. Se ma, se az elmúlt egy évben, se tavaly ilyenkor.
És mégis, rendületlenül:

www.tar.hu/hbp/
www.tar.hu/hbp/brog.htm

nekem egy éve mondogatták, egy éven keresztül, jönnek a nácik, árpádsávosok, van egy körülírhatatlan fenyegetettség; és természetesen nem jött be.
A magyarok élték tovább életüket.

ennyire nem lehet a bal oldallal, meg antifasiszta "független" civilekkel bármilyen párbeszédet folytatni.

Menjetek ki Tibet, ott elnyomják a kisebbséget, vagy Afrikában van igazi polgárháború, itt nálunk...
és ezt komolyan pol függetlenül: Ébresztő!

bm613 · http://izland2009.blog.hu 2008.03.24. 00:15:52

HBP, az a helyzet, hogy 2006. szeptember 18. és október 23. óta igenis fasiszta csőcseléktől kell tartanunk, valamint azóta már van szép kis náci rohamcsapat is, amiről fingunk sincs, mire készül, de a demonstrációik is bőven elegendőek voltak...

abandi 2008.03.25. 18:49:08

bm613 !
Előtte meg tatár-török-habsburg "náciktól"...
Utána meg cionista globalistáktól...
Ma meg a hülyeségtől...

Larryzk 2008.04.22. 17:39:42

Íme bm613 az antifasiszták képviseletében. Nem tudom te hol látsz fasisztákat de biztosan túl sokat nézted "A Bukás: Hitler utolsó napjai" c. filmet. Mert ott sok ilyet látni.
süti beállítások módosítása