Bukta!!!!

 2008.03.09. 20:50
 

 

Az elmúlt 20 év legnagyobb politikai kudarcát tekinthettük meg szeretett miniszterelnökünk orcáján. Hát, ki hitte volna!

Minden idők legrosszabb „fideszkampánya” után nem kis meglepetés, hogy a kedves választópolgárok ellátogattak a szavazófülkébe és gyomorszájon csapták minden idők egyik legrémesebb miniszterelnökét.

Mintegy 3,2 millió igen egy Orbán Viktor vezette Fideszhez köthető népszavazáson a kormány ellen? Ez akár 1 millióval több, mint amit egy közepesen pesszimista forgatókönyv jósolt.

Baromira elegünk van ebből a kormányból, az nagyon látszik, sokkal jobban, mint azt bárki gondolta volna.

A dolog pedig most kezdődik igazából. A miniszterelnök nyíltan hadat üzent a választóknak akkor, amikor 7 óra 00-kor kijelentette, hogy az egészségügyből kivont pénzeket nem adják vissza. Ez a háziorvosi praxisok esetében az ellátás összeomlásához is vezethet és másutt is okozhat zavarokat.

Ez bődületes hiba volt, még Nyakó István is igyekezett kimenekülni a helyzetből, azt nyilatkozta, hogy ezt még meg kell beszélni.

A miniszterelnök konfrontálódni fog, ez jól látható. Ez az út még mélyebb társadalmi válságba vezet, a kormányzás teljes hiánya tovább húzódik.

Ha van még MSZP, most van az utolsó  esélye arra, hogy megszabaduljon attól a vezetéstől, amely a teljes ellehetetlenedés útjára vezette.

Gyakorlatilag nincs a kormány mögött szavazói támogatás. A reformra mindenki nagy ívben tesz.

Ilyenkor minimum miniszterelnököt kell váltani, mert ha ez elmarad, még a végén rendszerváltás lesz a dologból.

Amúgy megjegyzem rendesebb országokban ilyenkor a miniszterelnök lemond. Ha nem, lemondatják.

Címkék: gyurcsány bukta népszavazás lemondás

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr45373106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mandos 2008.03.09. 22:43:26

Hát, ez a post nem valami nagy szám. Mondhatnám szar, sorry.

Az a gond, hogy ez a szar helyzet elsősorban, de még másodsorban sem a Gyurcsánynak köszönhető. Bár korábban kezdődött, de dióhájban annyi volt, hogy Megyó nem szedte rendbe a költségvetést, miután megnyerte. Azért nem omlott össez az ország, mert magyarországon kínálták nemzetközileg a legmagasabb kamatot, viszonylag alacsony kockázat mellett... Szóval, csődült a külföldi pénz, ami egyéb esetben messze elkerülte volna kis hazánkat. Ezzel sikerült az állam csődjét megúszni. És ha Fecó most nem teszi rendbe a költségvetést, akkor tényleg államcsőd, tömeges elbocsátások és masszív visszaesés a GDPben.

Másik, ennek a választásnak nem Narancs vs Vörösről kellett volna szólni, de sok unintelligens embernek csak sikerült belemagyaráznia. Aztán sikerült 3 azonos szavazatot leadni,mert úgy legalább nem kell attól félni, hogy a 80 éves szenilis nyuggerek (sajnos az enyémek is szenilisek) elrontják a szavazást. Meg a szétfüvezett agyú

Mandos 2008.03.09. 22:47:41

...fiatalok.

Persze lehetett volna máshogy szavazni, de így legalább nincs vita azon, hogy ki nyert, és egy egészpicivel több nyugalom lesz, mint ebben az esetben lett volna.

Ez mondjuk csaz az én meglátásom.

*"magyarországon kínálták nemzetközileg a legmagasabb kamatot": ezt nem írtam. Szóval ez véletlen egybeesés és iszonyat mázli volt.

Amúgy meg, becsülöm azt, aki nem ért hozzá, fogalma sincs, hogy neki hogy változtat vagy nem, és ezért otthon maradt. Még mindig jobb, mintha érzelmi megyőződésből szavaz -akármire.

sanyi · http://mtklub.hu 2008.03.10. 00:41:00

igen Mandos, ez csak a te meglátásod :)
GYF-nél a kormányrúd évek óta, az országban iszonyatos züllés van, a fejétől bűzlik a hal. ezt elég egyszerű és hatékony volt így kifejezni, valóban. 3.2 millióan tették. hát nem is a narancs vs. vörösről, hanem az ország vs. vörösről szólt inkább a szavazás....elég egyértelmű eredménnyel.

crayfish 2008.03.10. 08:26:45

Mi az, hogy Megyó nem tette rendbe a költségvetést? Talán ő kúrta el, nem? Emlékszel még a száznapos programra?

abandi 2008.03.11. 15:39:15

Megyó a "világszégyenére" megemelte a pedagógusok fizetését...(más adminisztrátor/ügyintéző típusú megélhetési nehezékét is sajnos, de ez apróság...)
Azóta is csökken meredeken...a cigánybűnözés növekedésével exponenciálisan...fordított arányban!!!

Mandos 2008.03.13. 18:06:18

Cray, nem, illetve részben.

Vagy te komolyan azt hiszed, hogy a költségvetés egyensúlyban volt, amikor a narancsosok leköszöntek? :D:D:D:D

Nem, nem tette rendbe a költségvetést, ehelyett mégjobban elkúrta, erről van szó.

Paranoid Android2 2008.03.13. 19:54:49

Komolyan összekarmolom magam, de hogy lehet az akkori helyzetet és a mait összehasonlítani?
Akkor az ország a térség legjobb állapotú országa volt, nem szerintem (a "fasiszta" szerint), hanem minden objektív külföldi, úniós mérce szerint.
Ma meg az van, hogy az európai unió legszegényebb országa leszünk eus pénzek ide, vagy oda.
De ez mind nem számít, mert az OV-ék is loptak:) Ja kb a századát, mint ezek és az se volt kevés.
De hogy lehet valaki ennyire sötét, hogy ideológiai vakságból nem veszi tudomásul a tényeket ami kiveri a szemét.

Rwindx 2008.03.13. 21:31:30

Mandos: Megyóék szerint is rendben volt a kincstár, saját állításuk szerint.
"ha Fecó most nem teszi rendbe a költségvetést" - Azt viszont ne felejtsük el a giga költségvetési hiány (9.2%) 2006-ra lett, és az is csakúgy lett "olyan kevés" hogy elkezdtek megszorítani. És ekkor Ferenc már 2 éve uralkodott.

Egyébként én is úgy vélem hogy ország vs vörösök volt a meccs 2 szereplője, mert orbánra nem szavaztak volna a szocik, márpedig sok szoci ment el szavazni igennel. Ennek csak egy oka lehet, pontosan az járt a fejükben amit Horn ki is mondott.

Mandos 2008.03.14. 13:54:17

kepfeltoltes.hu/080314/AHH_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Erről lenne szó... De persze a politikusoknak mindent elhiszünk, csak én nem látom a nyilvánvaló tényeket.
Csak hogy eljusson az agyatokig: a cikk-cakk "kultúrországokban" 0 és -3% közt szokott enyhén ingadozni...

Egyébként erős sarkítással, de beszélhetnénk arról, hogy OV, Horn Gyuszi mért kezdett el adakozni a választások előtt?!

Nade Fecóról. Amikor felbukott min.elnöknek, akkor a növekvő hiány TENDENCIA megállt a választási évig (az ingadozás != tendencia). És még mindig az utóbbi 3 választás legszolidabb kiadása volt a választások előtt (a politikus meg nyerni akar, ugye).

De ha még mindig nem látható...
süti beállítások módosítása