Semmi nem szól inkább a hiedelmekről, mint a politika, még az asztrológia és a közgazdaságtan sem, pedig ők is igyekeznek.

Észvesztő hiedelmek kapcsolódnak egymáshoz őrült táncban egyre szédítőbb pörgésbe szédítve a magyar demokrácia ártatlan áldozatát, a szavazópolgárt.

 

A népszavazás előtti hét legrémisztőbb hiedelme még mindig az, hogy Orbán Viktortól csak Gyurcsány Ferenc mentheti meg az országot, pontosabban annak nem fasiszta maradékát.

Pedig!

Ha meggondoljuk a népszavazás utáni politikai pillanat lehetséges történéseinek, milyen forgatókönyvei lehetnek, röhögni kell.

Ha a népszavazás eredményes lesz és 2,3 millió körüli vagy ennél jobb eredményeket hoz az igeneknek, tulajdonképpen az MSZP számára legjobb hosszú távú forgatókönyv valósul meg.

Ha az igenek meggyőzően nyernek, OV megerősödik és képessé válik arra, hogy rávegye pártját, vele fusson neki a következő választásnak. Az MSZP-nek pedig csak ebben az esetben van igazán esélye újra nyerni, egy új miniszterelnökkel, aki 2009 táján elkezdheti az osztogatást és a készülődést a 2011-es megszorításokra.

Az igenek győzelme után az MSZP elég mély válságban lesz ahhoz, hogy a régi gárda valamelyik magasabb tagja, egy Leninképpel, kupáncsapja szeretett elnökét a mosdóban és az izmosabbja, a parlament kupolájáról leszerelt vöröscsillagot pajzsként használva, felemelje Kis Pétert.

A jó Fidesz persze azt fogja hinni, hogy nyert.

Pedig!

Nem lehet elmenni a Fidesz népszavazási kampánya mellett szótlanul. Vagy csak szótlanul lehet elmenni mellette, mert nincsenek rá szavak. Józan ésszel az ember azt gondolná a 2006-os kampányukat nem lehet alulmúlni, legfeljebb az OV-t ábrázoló gigantposzterek számában. De ez a mostani a politikai marketing megcsúfolása, a pártcégek ötletcsapatainak sejtpusztulása a neurokortexben.

De legalább elmondható, hogy a Fidesz rábízza a döntést az emberekre.

 

Ha az igenek száma 2 millió alatt lesz, az MSZP fogja azt hinni, hogy nyert. Marad GyF és OV pozíciója meggyengül. A Fideszes vezérkarnak azonban lesz annyi esze, hogy az új miniszterelnök jelölttel csak 2010 elején álljon elő.

Az ország számára katasztrofális gyurcsánylás folytatódik, de a kormányzás hiánya nem lesz leplezhető tovább, mert a gyurcsányi csapat nem fog osztogatni, mint azt Kis Péter tenné a választások megnyerése érdekében, hanem mindent maga tüntet el és hagyja veszni az MSZP-t és az országot egyaránt.

 

Ebben a hülye népszavazásban minden a saját ellentétébe csap és csak mi nem jöhetünk ki belőle jól.

Be kell érnünk valami kevesebbel.

Én például merő rosszindulatból szavazok három igennel.

Az egyetlen bónusz, ha a fletó arcán látom a gyomros hatását este tíz körül, 2,5 millió igen szavazat után.

Ez az ország nem tud többet nyújtani jelenleg.

Címkék: politika orbán gyurcsány népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr31365583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

crayfish 2008.03.05. 08:48:55

Mitől vagy olyan biztos benne, hogy a 2010-es választásoknak Orbánnal fognak nekifutni? Meg hogy az MSZP meg tud szabadulni Gyurcsánytól?

Itt egy másik forgatókönyv, ami a Fidesz számára kedvező:

A népszavazás eredményes lesz, győznek az igenek. A szocik képtelenek megszabadulni Gyurcsánytól, aki egyszerűen megette őket. Népszerű(tlen)ségük a mostani értéken állandósul, hiába kezdenek osztogatni 2009-ben, senki nem hisz már nekik. Orbán Viktor látni fogja az elsöprő győzelem lehetőségét a 2010-es választásokon, ezért visszavesz az arcából és Kósa Lajost indítja miniszterelnök-jelöltként, aki jelenleg az ország legnépszerűbb politikusa. Az MSZP megszűnik nagy párt lenni és megszűnik az "egységes" jobboldal is, mert nem lesz rá szükség. Végre igazi többpárrendszer lesz ebben a jobb sorsra érdemes országban.

Szóval a Fidesz sem teljesen hülyék gyülekezete habár a kampányukat látva nekem is kétségeim támadtak...

Mandos 2008.03.09. 09:03:28

Ha 3 igen nyer: a narancsosok beszopják csúnyán. Megnyerik a választást az üresnél is üresebb kasszával. Olyan kiigazító csomagot kell csinálniuk, hogy Bokros elbújhat mellettük. Ha nem csinálnak, akkor az ország tönkremegy, iszonyatos stagfláció.
____________________________________________
Ha 3 nem nyer, akkor a narancsosok meggyengülTEK, és bizonyíték, hogy a kampányfőnüköknél az is értelmesebb, ami a hátsó kijáraton távozik belőlem. Sőt, egyetemi tanár lehetne hozzá képest. És akkor 2esélyes 2010.
____________________________________________
Ha vegyes lesz az eredmény, pl 1igen/2nem vagy 2igen/1nem, akkor meg megint sárdobálás.
-Én nyertem!
-Nem te nyertél! Én nyertem!
-Ratyi szar vagy, akkoris én nyertem!
-De az én apukám erősebb és amúgyse tudja kifizetni a vizitdíjat!


Szóval megint mi veszítünk, úgy néz ki :D

abandi 2008.03.09. 20:58:06

Nem tudok kordont borogatni!!!
Kordonokkal zárták el a kordonokat is...
Ihaj-csuhaj!!!
süti beállítások módosítása