Innen a mallorcai házam déli teraszáról, visszavonult sikeres privatizőrként, csak megcsóválhatom göndör fürtös, (kopasz) fejem, gondterhelten fújhatom szivarom füstjét és megjegyezhetem, aki hülye az hülye.

Nagyobbacska privatizációs ügyletek ritkán zajlanak egyéb pénzmozgások nélkül, mert valamiből keletkeznie kell az új tőkés rétegnek, továbbá az a néhány milla kevesebb, mintha véletlenül az árában vennénk meg valamit.

De a „Hogyan privatizáljunk könnyen, gyorsan?” kézikönyv első oldalán ott szerepel, rögtön azután, hogy ha mi vagyunk a privatizálandó vagyon gazdái, akkor ne az anyánkon keresztül akarjunk venni, az is, hogy ne az édes számlájára utaltassuk a korrupciós összeget.

Hát ennyire kell a mani? Likviditási diszkrepanciák voltak? Nem telt a helikopter részletére, vagy mi? Elvtársak!

 

Hét millió eurónyi kenőpénz, emberek, mennyivel olcsóbban adtuk el a vasutat?

Ha emlékeztek, drága James Bondunk húszezer dolcsiért lobbizott a Grasham palota eladásánál.

Hét milla! Istenem, egy tízezres város éves költségvetése! De lehet lélegeztetőgépben is számolni, hogy ezt a szoci körökben kedvelt valutát vegyük. Vagy 666 666 vizitdíj esetleg.

És ez nem az okozott kár, ez annak a töredéke csak.

A dolog lényege az, hogy akik az akciót lebonyolították, annyira biztosak voltak abban, hogy semmi se töri át a hallgatás falát, hogy nem is vesződtek azzal, hogy valamelyik offshore cégen át megfuttassák a pénzt.

Bizonyára sajnálták azt a néhány ezer eurónyi költséget.

Van annak helye.

Szórakoztató kis adalék, hogy a kormánypárti sajtó nem felejti el megemlíteni, hogy az Orbán kormány idején, a bt beltag fiacskája egy hónapig igazgató-helyettes volt a Postabankban. Ez persze, ismerve az illető egyéb történetét, mindent elmond az Orbánék személyzeti politikájáról.

De könyörgöm, még ők is kirúgták egy hónap után!

Mindenesetre megnyugtató, hogy az illető fiúgyermek csak olyankor viselt tisztséget a miniszterelnökhöz köthető cégekben, amikor azok vagy még, vagy már nem voltak GYF tulajdonában.

Ja és azt mondja még meg valaki, hogyan kerül valaki pillanatok alatt látókörbe, pusztán azzal, hogy az anyukája cége kaszált?

 

Címkék: máv korrupció privatizáció sikerdíj cargo

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr90350037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lófő (törölt) 2008.02.26. 17:36:59

Jajj má Para,mi ez a nagy irígység,gyere csináljunk egy bt-t és adjuk el a molt:D
süti beállítások módosítása