Persze sajnos, amilyen szerencsénk van, a ló túlsó oldalán egy rohadt nagy szakadék van, hegyes karókkal  kibélelve, a vándorhangyák útvonalaival át-át szelve.

 

Hat évnyi szocialista-szabaddemokrata kormányzás után talán már joggal tesszük felelőssé a kormányt és az azt delegáló pártokat az ország jelenlegi állapotáért.

„Baloldali” felebarátaink szerint ennek a kérdésnek még a felvetése is a tomboló fasiszta gyűlöletbeszéd eklatáns példája.

 

A „baloldali” közgondolkodás alapvető dogmája, hogy a jelenlegi rezsim bármely ellenfele, csak egy náci (meglehet bujtatott) diktatúra kiépítésén fáradozik, legyen ez a szembenállás a leghalványabb is és jöjjön akár az állítólag fennálló jogállam irányából is. Így lett kriptofasiszta Sólyom László, az alkotmánybíróság, az  ügyészség, az állami számvevőszék és legújabban Gaskó István. Ez utóbbi szegény tényleg akkora baloldali, mint ide Lacháza, de elkövette azt a hibát, hogy elhitte és komolyan vette, amit nyilvánosan a Kóka mondott neki.

Habár gyanakodhatott volna, hogyha a mondat így kezdődött: A Pannon Puma ugrani készül és a MÁV dolgozói kapnak 250000 forintot a MÁV Cargo eladásából. (Fogadjunk, közben a Kóka még az ujjait is keresztbe tette.)

 

A „baloldali” gondolkodás további alapvetése az, hogy amit a „baloldali” kormány csinál az csak baloldali lehet és nem attól baloldali kormány, hogy ilyen programot valósít meg, hanem, hogy az MSZP elitje a lelke mélyén baloldali. Az, hogy a kormány programja, kapitalistább, mint amilyen kapitalizmust a KISZ KB tagjai egy öt fogásos vacsora után rémálmodtak, teljesen lényegtelen ebből a szempontból.

 

A legveszedelmesebb jelensége a mai „baloldali” gondolkodásnak pedig az, hogy teljes mértékben tagadja a demokráciát, hiszen kizár mindenki mást a választás megnyerésére jogosultak közül. Ennek a társaságnak egyedül arra kellenek a választások, hogy legitimálják a „baloldali” erők hatalmát.

Ennél jobban semmi nem errodálja a demokratikus intézményeket.

 

Az Orbán Viktor elleni gyűlölet pedig a felelősségtől való egyre mélyebb rettegés kivetítése. Hiszen az ördög ellen mindent lehet, és a fasiszta, náci, feleségverő, elmebeteg, rabló, gyermekelhagyó, nemi erőszakot elkövető, cigány, Orsós Viktor ellen minden eszköz megengedhető, ami ellen egyébként olyan remek kis írásokban szoktunk kikelni a Népszavában.

 

Az ország válságban van, szinte folyamatosan, a hetvenes évek eleje óta. Ebből a 35 évből 27 évig a mai „baloldali” elit (és annak elődei) és szellemi holdudvara volt a kormányrúdnál.

Ezalatt felélték a magyar társadalom szinte minden tartalékát és fehérterror emlegetésén kívül intellektuálisan csak annyit tettek, hogy a fejükben a szocialista szó helyére a kapitalistát írták. Ma a szabad piac a varázsszó, amivel a saját maguk által előidézett válságokat kezelni akarják.

De a lényeg továbbra is csak egy dolog: A hatalom náluk legyen és ne a népnél.

 

 

Címkék: kormány baloldaliság

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr67342689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása