Az OCKŐ és a baltás fatolvaj

 2007.10.22. 15:36

Az alábbi mondatot az Országos Cigány Kisebbségi Önkormányzat  szóvívője mondta: "kérdés, hogy a gyilkosok nem kaptak-e politikai bátorítást a Magyar Gárda megalakulásától, és a mögötte húzódó szélsőjobboldali szellemiségétől"(Index).

Olcsó poén lenne azon viccelődni, hogy a fatolvajok nem merítettek-é bátorítást a Kormányban testetöltő rablószellemtől, de a magyar nemzet önrendelkezési képessége válik lassan kétségessé, ha ilyen kijelentésektől nem határolódik el még a Magyar Antifasiszták és Ellenállók Szövetsége is. Ifjabb Bogdán János a mondat elkövetője egyenlőre még szabadlábon van és marad is amíg el nem kezd el dühöngeni és rasszista rohamában meg nem harap valakit Doctor Lecter szellemiségétől vezérelve.

Egy normális országban, ha egy tolvaj fegyverrel támad az őrökre és azok lepuffantják első idegességükben, a Rendőrség rendkívül alaposan kivizsgálja az eseményeket, mint mindenkor egyébként és az őröket vagy megdícsérik (ha jogosan lőttek bizonyíthatóan), megbüntetik (ha jogtalanul lőttek bizonyíthatóan), vagy lapítanak, mint a végtermék a fűben (mert a fene se bírja eldönteni, hogy mi a nyavaja történt). Egy normális európai országban aztán, akármi is a vizsgálat végeredménye, utcai zavargások törnek ki, ha az elhunyt valamelyik kisebbséghez volt szerencsés tartozni. A zavargások kirobbanását nem kontraindikálja semmiféle körülmyény, büntetett előélet, stukker a kézben, balta a másik őr hátában, vagy az, hogy az őr egy másik kisebbséghez tartozik esetleg.

Ha az őr ugyanhhoz a kisebbséghez tartozik mint az elhunyt, akkor az a mégsúlyosabb eset fordul elő, hogy a többség a kisebbség soraiból toboroz janicsárokat a véres munka elvégzésére.

Miután láthatólag a magyar közbeszédben még felmerül az a valószerűtlen eshetőség, hogy a szerencsétlen természetvédelmi őr nem puszta passzióból vadászta le a fatolvajt, hanem esetleg tényleg azért, mert az baltával rátámadt, látható milyen messzi is vagyunk Európától.  A szélsőjobbos magyar médiában és internetes közegben még az is felmerül, marginális körülményként egy-egy önkényuralmi jellegű bloggerektől, hogy fát lopni ipari méretekben az erdőn, nem teljesen helyes dolog, még azzal a mindent enyhítő körülménnyel súlyosbítva sem, hogy az ember egy elnyomott kissebbség tagja (A kissebbség szoban a két s síma elütés, nem az SS-t akarom belekeverni a dologba).

Az, hogy milyen hangulat uralkodhat az OCKÖ magyar adfizetők pénzén épített és fűtött épületében a magyar átlagfizetés többszörösével premizált kisebbségi képviselők között azt nem is akarom tudni, mert még a végén kénytelen lennék leírni a mgyarellenes jelzőt, ami ugye a fasizmus legbiztosabb indikátora kis hazánkban.

Elmondom mit várok el a OCKÖ-től:

Jelentse ki, hogy semmiféle közösséget nem vállal ifjabb Bogdán Jánossal.

Visszavonja annak az üggyel kapcsolatos nyilatkozatát.

Egyenlő bánásmódot követel minden bűnelkövetővel szemben és elítéli, hogy egyesek a becsületes cigányemberek mögé bújva etnikai hovatartozásukra hivatkozva akarják megúszni a felelősségrevonást.

Megköveti a Magyar Gárdát és kifejezi abbéli meggyőződését, hogy Magyarországon mindenkit, magyart és cigányt egyaránt cselekedetei alapján ítélnek meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr95203823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása