Eredetileg Dexter jelleme és a sajátom közötti vonzó egyezésről akartam bloggolni hosszasan, valamint arról, hogy milyen metafizikai összefüggéseket generál, ha az ember robot, de sajna úgy látom marad a paranoia végérvényesen, a politikáról fogok írni megint.

Hazugságos Gyurcsány Ferenc ugyanis 7 pontos tervet terjesztett elő a közélet megtisztítása érdekében, többek között azt javasolva, hogy az ogy-i képviselőség legyen összeférhetetlen szinte mindennel. Ez jól hangzik, mint a több pénzt az embereknek, vagy a minden politikus lopos szlogenek, amelyek az egyszerű lelkű választópolgárok számára még az érthetőség szintjén vannak

Na most el kell mennem

Tulajdonképpen arról akartam értekezni, hogy a magyar politikai rendszer milyen mélyen épül a helyi erős emberekre mindkét oldalon, akik egyszerre ogy és helyi, megyegyűlési képviselők, vagy polgármesterek. Ez nem biztos, hogy jó, de csak a rendszer gyökeres reformja (választási, finanszírozási, intézményi) esetén lehet megcsinálni. Ahhoz meg valami konszenzus kéne legalább az alapelvekben és mindkét oldalon olyan vezető, aki valóban Deák Ferenci nagyság.

De reform nem lesz. Mert mindannyiunk érdeke, de nem keres vele senki.

Kétségbesetten keressük a kiutat, de még csak nem is beszélünk egymással.

Ez olyan, mint egy rossz válás és még az anyós is megjelenik mindig amikor lankad a düh.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr44185379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása