Vadászat a Vörös Októberre

 2014.02.09. 14:27

Hát Elvtársak! Új helyzet van.- Mondta Sztálin Elvtárs és milyen igaza volt.

Meglepően kevés érzületet kelt bennem ez a választási kampány. A szereplők teljes mondanivalótlanságát nem tudja feledtetni a tét. Egyre komolyabban fenyeget ugyanis az, hogy gyurcsány felszámolja kevésbé jólsikerült elmegyógyászati diagnózissal rendelkező egykori bűntársainak ellenállását, és egy szomorú hajnalon arra riadunk, hogy újra ő az egyetlen felkent alternatívája annak a hihetetlen borzasztóságos iszonyúságnak, amit nemes egyszerűséggel csak Orbán Viktornak szoktak hívni arrafelé (legalább a nevén merik nevezni).

A simon-nevű elvtárs tragikus hirtelenségű lebukása ugyanis olyan új helyzetet rajzol fel a borús égre, amely az évszázad viharát előzi vélhetőleg. Ijesztő ugyanis, hogy a szocialisták milyen elképesztő tehetségtelenséggel reagáltak arra a kommunikációs kihívásra, amit elnökhelyettesük negyedmilliárdos bécsi zsebpénzének felbukkanása jelentett. Ennyire ugyanis senki nem lehet hülye, ahogy ennek a blognak a neve is mondja. De tényleg nem. Sem a pénz elrekkentésének módja, sem a szocik helyzetkezelési stratégiája nem vall sem ép elmére, sem az intelligenciának nevezett tulajdonság jelenlétére. Sem simon elvtárs, sem a szocik kommunikációja nem lehetne ugyanis rosszabb. Ennél az is jobb lenne, ha az ügy kapcsán elmennének tüntetni Simicska vagy Orbán háza elé és követelnék, hogy azok mondják meg honnan van a lé.

Nem vagyok az összeesküvés-elméletek híve, általában elégségesnek vélem az emberi hülyeséget a végső mozgató szerepére, de amit ezek a szerencsétlenek csinálnak az „összefogás” óta, ahhoz nem elég egy agysorvadás.

Így visszatekintve az látható ugyanis, hogy tökéletesen megállják a helyüket azok az érvek, amelyeket a korábbiakban felhoztak az ellen, hogy az mszp összeálljon az előző nyolc évük két fő elbaltázójával és az azok körül gyülekező szdszes zombikkal. M(m)esterházi nem vádolható azzal, hogy az eszével akarna kitűnni a többiek közül, de az arcára kiülő undorból kiviláglik, hogy gyurcsány és bajnai, illetve fodor jelenléte a tűrőképessége határáig irritálja és tisztában van azzal, hogy csak testőrrel mehet ki a mosdóba, ha ezek is ott vannak. Miután a választók is így vannak ezzel, a triumvirátus (mert fodor csak a szivárványos jelvény a hajtókájukon), de elsősorban az mszp és mesterházi képviselőhelyek tucatjait, illetve a jövőbeni építkezés esélyét veszti el, illetve halálos ellenségeit és a magyar politikatörténet leggátlástalanabb, viszont nagyon hatékony szociopatáját viszi be a parlamentbe.

Mindezekből számomra az következik, hogy ezt az összebútorozást valahol külföldön ötlötték ki, a magyar politikai helyzetet nem ismerő és nem értő, értelemszerűen magukat liberálisnak, demokratának és progresszívnek gondoló hülyék. Talán az amerikai külügyminisztérium valamelyik alosztály-vezetőhelyettese akar politikát csinálni itt, hitegetve a külföldi nagyhatalmi gazdára szocializált balfaszokat, vagy az eu szélsőlibsi barmainak marad egy kis ideje a melegházasság erőltetésének szorgos munkája mellett arra, hogy bepisiltessék mesterházit és rákényszerítsék erre az elemi érdekeivel ellentétes lépésre. Ráadásul azt is megkövetelik, hogy olyan dolgokkal kampányoljon a baloldal, ami csak berlini felső-középosztálybeli értelmiségiek Putyin-ellenes szalonbeszélgetésein hangzik jól, mint például az alsó-középosztályt sújtó adóemelés, a bankadók eltörlése, vagy a rezsicsökkentés visszacsinálása.

Még nem tudják, hogy mekkora marhaságot csináltak.

Most lusta vagyok utána nézni, de úgy rémlik, hogyha ez egy három párti közös lista, vagy esetleg ha a fodor gabika is kiküzdi magának az egyenrangúság látszatát, akkor négypárti közös indulás esetén a „baloldal” bejutási küszöbe 20 %. Ami nem is tűnt olyan soknak négy hete, mielőtt simon elvtárs jóhiszeműsége ilyen csúnya spétet kapott volna. De a mesterházi köteles beszéde, józsa elvtárs 6.5 paksi milliárdja után már nem tűnik annyira jelentéktelen megugrani való akadálynak. Megint csak a totális alkalmatlanság elképzelhetetlen mélységeinél tartunk. Ki gondolta komolyan, hogy józsa kommunikációsan eladható hiteles Paks-szakértőnek? Mégha feltesszük is a valószínűtlent, hogy tényleg ért is hozzá? A mesterházi szánalmasságát pedig a köteles bekiabálás kezelésére való képtelensége bizonyította be végleg. Ha akkor ott megáll és kikéri magának, hogy egy mszp rendezvényen ilyet mondjanak és világossá teszi, hogy szerinte ez nem háború, meg szeressük egymást gyerekek, akkor az ATV-ben három hétig azon tanakodtak volna, hogy vajon Deák Ferenc és Széchenyi István együtt volt-e annyira tehetséges és nemeslelkű, mint ez az Attila gyerek, akit szerencsékre idepottyantottak nekünk az istenek.

A szocialisták minden választási győzelmüket olyan médiakörnyezetben aratták, ahol 85-15 arányban fölényben voltak és nem volt semleges sajtó. Most a Fidesz van médiafölényben, habár korántsem ilyen nagyban és a kereskedelmi televíziók sem merik már meghívni szegény Mayer Arankát (tessék ráguglizni:) a választás előtti nap, úgy mint 2006-ban például. A semleges sajtó pedig tényleg semleges, az Index például ugyan nem barátságos a Fidesszel, de azért rendesen megírja a „baloldal” ügyeit is és hűen tükrözi kampányának lényeget. A szocialisták ezt egyszerűen nem vették tudomásul. Ellenséges médiakörnyezetben a pozitív kampány működik jobban, de persze arra meg alkatilag képtelenek.

Ha a simon-ügyből még sikerül kihozni valami újat, vagy a Fidesznek még van a tarsolyában néhány hasonló nagyságú töltet, esetleg olyan, ami a gyurcsány vagy a bajnai környezetében robban, az mszpnek a közös lista rettenetesen kényelmetlenné válhat. Szó sem lesz szavazatmaximalizálásról, amilyen lúzerek 14.9%-kal , vagy négy párti közös lista esetén akár 19.9%-kal is kieshetnek a parlamentből.

Ha viszont olyan konstrukciót választanak, amelyben elég az 5 %, akkor azzal kell szembenézniük, hogy nyilvánvalóvá válik mit is várnak ettől a választástól.

Mint mondtam, nem a hülyeség irányítja ezt a folyamatot. Szerintem gyurcsány ferenc áll e mögött a tendencia mögött. Hagyott ágenseket az mszp-ben és küldött ágenseket bajnai környezetébe is. Róla lehet leginkább elhinni, hogy kész jó kamatra felvenni imf hitelt. Ő az egyetlen a magyar oligarchák közül, aki képes arra, hogy úgy érdeklődjön Orbán Viktor vagyoni helyzetéről, hogy közben nem keletkeznek harmadfokú égések az arcának nevezett testtájon. Egyedül ő az, akinek van esélye túlélni politikailag a nagyon esélyes 2014-es zakót.

A rinyálás már persze megy arról, hogy nem lesz tisztességes a választás. Hát persze, hogy nem lesz az, például simon 240 millája is hogy fog hiányozni.

Új helyzet van elvtársak. Most aztán tényleg rápacsálhattok.

Címkék: kampány mszp gyurcsány fodor gábor bajnai vagyonosodás mesterházi választás2014 Fidesz negyedmilliárd 240 millió simon ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr485806189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.15. 16:37:39

Na, még csak az kéne, hogy Orbán vagy Simicska háza elé vonuljon bárki is tüntetni, hogy honnan van a pénz...

Hová vezetne ez?

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.02.15. 16:40:04

"A rinyálás már persze megy arról, hogy nem lesz tisztességes a választás. Hát persze, hogy nem lesz az, például simon 240 millája is hogy fog hiányozni."

Szerencsére plakátozni már nem nagyon lehet, csak a független civil szervezeteknek, mint pl a CÖF, úgyhogy egy gonddal kevesebb. :)

Negyven Rabló 2014.02.15. 22:50:09

Háááát, hogy az Index semleges? Ma azzal villantottak, hogy Radnótiné halála kapcsán csak sikerült belerúgniuk Orbánba.

Más, ezt a Mayer Arankát tényleg a kampányban hívták be a kertévébe? Melyikbe?

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.15. 23:26:31

A Simon ügynél talán még nagyobb kárt okoz a mai Gy. F. "évértékelő".
Lehet, hogy nem véletlenül keverte le az ATV?

kaponyanyi 2014.02.16. 14:25:59

Na, ez jó kis elemzés vót! Egyébként, ha jól tudom, három párt felett is csak 15% a határ.

Paranoid Android2 2014.02.18. 07:59:51

@Negyven Rabló: 2006 utolsó péntek reggel, riporter Havas Henrik.:)))

2006 után az Index semlegesnek, de ideológiailag inkább ballibnek volt tekinthető.
A régi vezetés távozta után inkább balra húzó, de nem kezelhetetlenül elfogult.És az én izlésemnek egyre kevésbé szórakoztató és mértékadó.

Paranoid Android2 2014.02.18. 08:01:31

@kaponyanyi: ja ennek a 15%-nak voltam lusta utánanézni.:)))

Paranoid Android2 2014.02.18. 08:03:37

@homoródkarácsonyfalváért: Eszükbe sem jut lekeverni. Szerintem nem érzékelik, hogy miként hat a képernyőn az elfogulatlan nézőkre.:)))

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.21. 19:44:01

@Paranoid Android2: Lehet, hogy igazad van, tényleg nem veszik észre. A nem igazán létező - valójában sohasem létezett - "szürkeállomány" összeomlását is láthatjuk most.
Kiderül: az "intellektuális" király meztelen.
Letűnő kor utolsó vergődéseit látjuk. Már azzal kell foglalkozni, hogy vajon jobb - e, ami helyette jön? (Személy szerint sok reményt látok!

homoródkarácsonyfalváért 2014.02.24. 18:09:45

Várjuk a véleményedet a kis februári ukrán forradalomról (puccsról).

homoródkarácsonyfalváért 2014.03.03. 09:51:43

@Paranoid Android2: Pedig érdekelne a véleményed néhány dologban.

Példának okáért nekünk úgy tanították, miszerint a II. világháború a Lengyelország elleni német támadással kezdődött. A támadás után üzent hadat Anglia Németországnak.
Csakhogy ez nem így történt. Hanem egy héttel a német támadás előtt Oroszország (bocsánat, a nagy SZU) és Németország felosztotta egymás között a két ország közötti területet. Amely éppen akkor Lengyelország volt. A Molotov-Ribbentrop paktum nélkül nemigen támadott volna a német hadsereg akkor és ott Lengyelországra.

Nofene!

Lengyelország német megtámadása idején nemigen ismerték sokan a Molotov - Ribbentrop paktumot, sem annak záradékait.

Olybá tűnik, lehet, nem elképzelhetetlen, hogy a "nyugat" és Oroszország közötti terület most ismét felosztásra kerülhet. Most éppen az oroszok indítanak először.

Tovaris (bocsánat Herr) Klicskó - becsületét kétségbe nem vonva - mégis csak Merkel embereként küzdött a Majdanon az oligarchák ellen. Azok ellen az oligarchák ellen, akik miatt lehetetlen a liberális gazdaság Ukrajnában.

Szóval érdekes a helyzet.

Természetesen arról is szívesen olvasunk nálad, hogymármeginthülyeabajnai gyurcsánymesterházynahát. Hiszen ez utóbbi is jelentős dolog.
:-)
süti beállítások módosítása