Ezt a kérdést azért kell feltennünk, mert a világközvélemény, továbbá a meghatározó hatalmai központok, illetve természetesen a haladó magyar értelmiség arra a következtetésre jutottak, hogy a rebellis magyarok képtelenek kormányozni magukat. Mint ismeretes, a magyar kormány most már sorozatban képtelen olyan döntéseket hozni, amely elnyeri az Európai Unió, az IMF, a Világbank, az Európa Tanács, az USA külügyminisztériuma, a Velencei Bizottság, a német, angol, francia tulajdonú bankok igazgatótanácsai, az Angol Királynő, az Európa Parlament Liberális Frakcióját vezető Guy Verhofstadt úr, illetve bármelyik meleg szervezet tetszését.

Be kell látnunk, hogy ez tarthatatlan.

Ha a dolgok mögé nézünk, a probléma oka a liberális jogállam még meglévő azon csökevénye, amely egy ország alkotmányának megalkotását az adott ország állampolgárai által választott parlament hatáskörébe utalja. Semmi sem biztosítja ugyanis, hogy az állampolgárok, illetve az általuk megválasztott képviselők képesek eleget tenni a fentiekben felsorolt jogállami, demokratikus és európai értékeket megalapozó jogforrások által megfogalmazott kötelmeknek.
A magyar kormány, illetve a magyar országgyűlés alkotmányozó többséggel rendelkező kormánypárti frakciói abban a hitben élnek, hogy Magyarország ügyeiben, alkotmányában ők az illetékesek. Képtelenek felfogni, hogy ezen jogukat csak Guy Verhofstadt úr nézeteinek maradéktalan és őszinte elfogadása esetén képesek közmegelégedésre gyakorolni. A magyar nép karakterisztikája már csak ilyen. Nem hallgatnak azok senki józan, mértéktartó szavára, tessék csak elolvasni, hogy a török janicsárparancsnokok, az osztrák adószedők, vagy KGB tábornokai milyen jelentéseket küldözgettek haza, amikor Magyarországon voltak kénytelenek az iszlám, a német-római császárság, vagy a nemzetközi proletáriátus által képviselt értékeket érvényesíteniük. Ezek még a természet törvényeit és hatalmát sem tisztelik, hiszen tessék csak megnézni, hogy tudomást sem véve az órák óta szakadó hóról, a száz km/h-ás szélről és a hótorlaszokról, hány ezer idióta Fidesz szavazó indult el autóval hosszú útra (újabb példával illusztrálva e nemzetecske komikus voltát)?
Arra sincs semmiféle biztosíték, hogy a nemzetközi liberális értékek képviselői által alkalmasnak talált kormányzati többség létrehozható bármilyen eljövendő választás után. Ráadásul a magyarok irtóznak az európai formátumú baloldali-liberális politikusoktól, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, sőt Bajnai Gordon sem tudott közöttük gyökeret verni, egyik erőfeszítéseit sem becsülték meg.
El kellene gondolkoznunk azon, hogy ne kérjük-e meg Guy Verhofstadt urat, hogy küldjön ide egy okos becsületes liberális embert, aki a parlament és a kormány hatáskörét és munkáját kivehetné a jelenlegi alkalmatlan kezekből? Nevezhetnénk például Helytartónak.
A demokratikus vezetés érdekében állíthatnának mellé egy helytartótanácsot is, amelybe a szöveg elején felsorolt értékhordozók jelölhetnének egy-egy közismert demokratát. Hogy ne legyenek túl sokan és az operativitás érdekében Őfelsége jelölhetne egy leszbikus nőt, és akkor minden elnyomott kisebbségből lenne benne egy (bankár, liberális értelmiségi, homoszexuális férfi, életkora miatt nyugalmazott alkotmánybíró, bukott libafelvásárló, stb.).
Mindez a jogállam legkisebb sérelme nélkül megvalósítható lenne.
Nemzeti érzelmű, szuverenitásra érzékeny felebarátaimnak pedig azt javaslom, ne rugózzanak ezen olyan nagyon, mert semmi sem olyan álságos egy demokratikus jogállamban, mint a lakossági támogatottságra való hivatkozás. A lakosság semmit sem tud az európai értékekről, meg a jogállamról és nem is neki kell megvédeni, ha veszély fenyegeti. Erre találták ki az olyan entitásokat, mint Guy Verhofstadt úr, aki az ilyesmit hivatalból tudja.

Címkék: alkotmány jogállam európai értékek Európai Bizottság alkotmánymodosítás Guy Verhofstadt Európa Parlament Liberális Frakció

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr655136161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sötéthülye.tahóbarom 2013.03.16. 00:07:50

Én meg mondjuk azt nem értem, hogy ez az Orbán hogy meri teszem azt Havas, izé, Heves megye szuverenitását így lábbal tiporni, hogy tövényeket ír nekik, meg alkotmányt.

Lehet az EU-t szarnak tartani, akkor ki kell belőle lépni. Szerintem ugyan hülyeség lenne, de ez egy értékelhető álláspont lenne, ahonnan el lehetne kezdeni értelmesen vitatkozni. Lenne, lehetne. Ez viszont, hogy maradjunk tagok, követeljük a pénzt, a szabályaikkal viszont menjenek az anyjukba, na ez nettó köcsögség.

Ha azzal a feltétellel vennék föl egy stoppost, hogy nem teszi föl a szaros gumicsizmát a hátsó ülésre, aztán ő mégis, és amikor rászólok, akkor megsértődik, hogy neki szuverenitása van, nekem meg kurva anyám, és különben is az utat nézzem oszt kussoljak, hát lehet, hogy én kevésbé lennék udvarias Guy Verhofstadtnál.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2013.03.16. 01:57:20

10 pontos cikk. Az időjárás egy mocskos fasiszta diktatúra, az ország fehérbe borulása pedig az underground neonáci bőrfejűek "fehér március" nevű sikeres hadművelete volt. Zórbán meg saját kezűleg építette (fél)országos szinten a több méteres hótorlaszokat, sőt még a 120km-es szelet is ő fújta.

Paranoid Android2 2013.03.30. 08:30:49

@Dr. Morcz: Minél pontosabb és minél viccesebb valami annál kisebb közérdeklődésre tarthat számot.:)))
süti beállítások módosítása