Oligarhózis

 2012.07.11. 17:11

(Pszichiátriai kórkép, amelyben a beteg más betegek oligarcháját mérhetetlenül gyűlöli, míg saját „bőkezű támogatóját” demokratikus elkötelezettségű „üzletembernek” látja. Liberális lelkületű egyéneknél melléktünetként megjelenik a lánccal történő összekötözés igénye, amit a rózsaszín tangában történő kamionon táncoláshoz hasonlóan nyilvánosan valósítanak meg.)

Az LMP ugyanazt az érzést váltja ki belőlem, mint szegény Zagyva Gyula, amikor ezek bekerülnek a hírekbe, én érzem kellemetlenül magam, mert a többséggel ellentétben nekem vérbőség keletkezik az orcámon, ha valaki égeti magát.
Még tovább rontja a helyzetet, hogy az LMP projektjével, miszerint nézzünk a körmére az oligarcháknak (bármit is jelentsen ez a szó), alapvetően egyetértek. Persze a szocik oligarcháit, vagy azt a szimpatikus amerikai úriembert, aki időnként a verejtékkel megkeresett dollárjaiból támogatja az LMP-t, sokkal jobban rühellem, mint a Simicskát, de képes vagyok ezen a kognitív disszonancián felülemelkedni és elfogadom, hogy minden oligarcha rossz.
Miután azonban a baloldali akcionizmushoz (Különösen melegben, meg ha éhes vagyok, vagy hideg van, illetve egyáltalán van egy kávéház a közelben, vagy jó csajok. A Fideszben is azért utáltak, mert mindig az volt a vége, hogy beültünk a sarkiba a legjobb csajokkal forradalom idején.), szükséges tudathomályosodás teljesen hiányzik belőlem, lenne egynehány kérdésem az LMP agyasaihoz.
Konkrétan miért is baj az, hogy a Közgép (vagy mi a neve) nyeri az összes nagy állami (pontosabban a magyar vállalkozások  valósítják meg az ilyesfajta építőipari beruházások 40 %-t, aminek a 17,2 %-a a Közgépé) közbeszerzést?

Ennek a kérdésnek a megválaszolásához kell vennünk egy kis leckét realitásból.
Az egyszerűség kedvéért axiomatikusan.

1) Az emberek lopósak.
2) A lopási teljesítményt az egyéni tehetség, a gátlástalanság mértéke és az ellopható javak mennyisége határozza meg.
3) „Az eleget loptam már.” kijelentés még soha, senkinek a szájából nem hangzott el, sőt, senki nem is gondolt még ilyet.
4) Sporádikusan fellelhetőek olyan emberek, akik nem lopósak, de az alapos vizsgálódás, a tudomány mai állása szerint, mindig kimutatja végül, hogy nem elég tehetségesek, gátlásosak, vagy egyszerűen nem volt módjuk lopni.
5) Minél nagyobb az összeg, annál többen vannak körülötte és így annál nagyobb a valószínűsége, hogy egymásra találnak azok, akik már eleve azért vannak ott, hogy eltegyenek a nehéz napokra.
6) Oligarchának mondják azt, aki valakit nem fizetett le (vagy ideológiai, vagy takarékossági okokból).
7) Aki mindenkit lefizetett, arról azt sem tudjuk, hogy létezik. Viszont ő a leggazdagabb.

Ennyit a lopológiáról.

A konkrét esetben ugye, az a kérdés, hogy szükség van-e az adott beruházásokra, illetve, hogy olcsóbban meg lehet-e csinálni a dolgot.
A szükség ugyebár politikai kérdés, hiszen az M6-os is létezik (meg az alagútjai is), amikor a kezdetekkor tudható volt, hogy ebben a formában feleslegesek. Az meg ugyebár a legendásan korrupciómentes horvát autópályaépítésekből tudható, hogy sokkal olcsóbban is megcsinálható lett volna.

Szerintem egy valódi, rendszerkritikus politikai erőnek, nem azt kell nehezményeznie, hogy mindig a Közgép nyer, hanem azt kell kimutatnia, hogy az adott állami beruházás felesleges, illetve, hogy túl van árazva.
Ez utóbbi ugyanis kimutatható, perelhető, be-, fel- és kijelenthető és ebből következően lefele viszi az árakat, míg az érvek nélküli politikai látványakciók felfelé. Ebben az esetben ugyanis az állami döntéshozók meg akarják fizettetni a megnövekedett politikai kockázatukat a közbeszerzés győztesével.
Jelenleg ugyanis büntetőjogi kockázat nincs, hiszen az ellenzék mellőzi az aprómunkát, csak politikai haszonszerzésre törekszik, nem foglalkozik négyzetméterekkel, mérnöki költségvetéssel, műszaki tartalommal. Tartalmasan feljelenteni eszébe sem jut. Tessék ott lihegni a Simicska meg a Nyerges nyakán és olyan számokkal előjönni, amik viszonyíthatók más releváns számokhoz.
Egyébként meg azért tartunk itt, mert például az szdsz-t sem csukták le a portásig bezárólag, a strabaggal ápolt, a testnedvek teljes spektrumának cseréjét lehetővé tevő kapcsolatáért.
Erre csak akkor lenne lehetőség, ha egy konkrét ügyben, hiteles emberek, vállalva a kockázatot, hogy évekig a Simicskával álmodnak, a végére járnának egy konkrét ügynek. Réginek, újnak mindegy.
Tudom, hogy ez nem megy személyes kockázat nélkül. Tele vannak a temetők olyanokkal, akik a közbeszerzési korrupciót és a politikai oligarchizmust akarták felszámolni.
De itten senki nem akar hőssé válni, csak annak akar látszani. Állítólag az Orbánrendőrség pribékjei általi elhurcoltattatás jól mutat egy modern, mozgóképes életrajzban nyugaton és csökkenti a gyurcsánnyal történő kokettálás következményeit a szavazóbázisban. Arról nem is beszélve, hogy ez sokkal kevésbé veszélyes fizikailag, mint például felbosszantani a hirtelenkezű Zagyva Gyulát.
Van egy sorrend.
Először a külföldi oligarchákat tegyük ki. Ezt az ígéretét a Fidesz speciel megtartotta.
Azt a következő és logikus kérdést azonban nem tettük fel, hogy ki jön helyette?
Egy nagy jövő előtt álló, magyar tulajdonú középvállalkozás?
Ugyan, az első kettő tízmilliárdos tendernyerés után már olyan oligarchák ők is, mint bárki más.
Oligarchák jönnek és mennek, ez a világ rendje.
Ahhoz, hogy ne legyen komoly hatásuk az államra, sok tízezer közszolgának kellene nemcsak becsületesnek, hanem aktívnak és bátornak, illetve összetartónak lennie.
Illetve a hótiszta becsületű lakosság néhány tízezer tagja is felkeresheti őket dorongokkal és/vagy szőlőkarókkal.
De lusták és gyávák vagyunk mi ehhez. Tehát addig csak remélhetjük, hogy a Közgép olcsó.
Szóval, kinek is kéne nyerni a közbeszerzéseket?

Címkék: oligarcha Közgép Simicska Lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr164646015

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Selmeczi a hazugság szőke nagyasszonya 2012.07.12. 12:08:53

Az LMP ma az oligarcha-uralom ellen tüntetett a Simicska Közgépénél. (Simicskának, Orbán kollégiumi szobatársának a cége 2010 óta körülbelül 300 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el). Arról, hogy a Magyar Nemzet és a HírTV hogyan hamisította meg a...

Trackback: Társadalmi cigaretta: tény, duma, hit 2012.07.12. 11:26:56

Társadalmi cigaretta Kapcsolgatom a televíziót, s egyszercsak egy csontsovány kínai képzőművész monológjára figyelek fel, aki szerint ő azért ennyire sovány, mert Maoék kitelepítéssel és éjjel-nappali munkával büntették a családját, a szüleit is, mert ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lorantka_a_gall 2012.07.11. 20:24:25

(valamelyes mértékben megszólítva érzem magam személyesen is)

Véleményem szerint ez egyszerűen kommunikáció. Sorjáznak a közbeszerzések, sorjáznak a közgép nyertes pályázatai.

Télen nem tűnik fel, hogy sok-sok hópehely landol rajtad. Ellenben ha valaki ezeket egybegyúrja, és istenesen tarkónsom vele, azt nehéz nem észrevenni.

Ennek analógiájára a sok-sok ügy visszásságai külön-külön nem sok eséllyel verik ki a (mostanában igen magasra emelődött az ingerküszöb ugyebár) biztosítékot, erre jóval alkalmasabb rámutatni, egyszavas üzenetet küldeni: KÖZGÉP!

Nyilván ez nem fedheti 100%-osan mondjuk 50 db hipotetikus feljelentés teljes anyagát 50 különböző közbeszerzés ügyében - ámde nem is ez a feladata.

Továbbá teljesen mindegy, hogy ki minek hívja magát (vagy mások őt), amíg tisztességes ember, és ha nem tisztességes, akkor is teljesen mindegy, melyik oldal mögé próbál bújni.

Szerintem a két csoport közt sokkal mélyebb szakadék tátong, mint a politikai oldalak közt.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.11. 20:30:31

Kivételesen nagyjából egyetértek, ami az ellenzék impotenciáját illeti, az nem egyszerűen szánalmas, hanem már inkább gyanús.

Két apró megjegyzésem azért lenne:
Magyarországon feljelentést tenni Simicskáék ellen elég fölösleges, az gondolom Polt és Szájerné kinevezése óta elég nyilvánvaló. Persze, tettethetjük magunkat naiv hülyének, csak annak általában az a vége, hogy mindenki naiv hülyének fog nézni minket. (Egyébként az Európai Csalásellenes Hivatal már vizsgálja a Közgépet.)

Fieldet nem ismerem, de valamiért komoly összeget tennék rá, hogy nem szimpla adócsalással, cég-fantomizálással, székház-elcigánykodással, meg úgy általában állami pénzek eltulajdonításával szerezte a vagyonát, mint a mi édes drága jó Lajosunk.

(Hogy neked Simicska szimpatikus, az végül is magánügy, bár én azért megmutatnám orvosnak.)

(("De lusták és gyávák vagyunk mi ehhez." :DDD De bezzeg, ha valami zsidó mondja ránk ezt, kitör a botrány! :DDD))

2012.07.12. 10:59:04

Nem hinnem, hogy az a vilag rendje, hogy kiirunk egy palyazatot, aztan megnyeretjuk a sajat oligarchankkal.
Nem, egy demokraciaban az adokat nem a "kapcsolt vallalkozasoknak " illik adni.
Lehet tamogatni a magyar vallalkozasokat, de adott esetben errol szo sincs.
Az van mogotte, hogy a fideszt tamogato hatter most tartja a markat az elozo ket ciklus koltsegeiert. Kamatostul. Sot, az elkovetkezo idok is biztos pozicioban kell, hogy erjek a gazdasagi hatorszagot.

Pan Modry 2012.07.12. 11:00:10

Szerintem az osszes palyazati anyagnak nyilvanosnak kellene lennie.

Amig ez nincs, joggal feltetelez az allampolgar korrupciot. Ha kozpenzrol van szo az uzleti titok ertelmezhetetlen.

emzéperiksz 2012.07.12. 11:00:17

Hogyhogy kinek? Hát 0. Viktor kedves gimnáziumi osztálytársának. Kinek másnak? Így akarták a zemberek, a NER meg a kétharmad. Amúgy szerintem igen is jók az ilyen akciók, mert sok emberhez eljutnak, és sok mindenkinek kinyílik a csipája, hogy mekkora lopás folyik, miközben nem győzik kivetni az új adókat (hogy még többet lophassanak).

emzéperiksz 2012.07.12. 11:01:18

@Könnyen elkaptuk, uram!: A vállalkozásokat úgy kéne támogatni, hogy pl. ki kéne fizetni a fűtésszámlát a E-Starnak meg a többi cégnek. Ez lenne a minimum, nem ellopni minden közpénzt a Közgépen keresztül.

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2012.07.12. 11:04:20

Nem liberálisok láncolták magukat oda, hanem LMP-sek.

"Szóval, kinek is kéne nyerni a közbeszerzéseket?"
A legjobb ajánlatot tevőnek, függetlenül attól, hogy magyar-e, vagy hogy a Fidesz pártkasszája csorog-e a százalék.

Nem attól oligarcha valaki, mert nem néha, hanem attól (bár a kifejezés nem jó), hogy eleve úgy írják ki a pályázatot, hogy ő nyerjen, cserébe támogatja a Pártot. Gyengébbek kedvéért korrupció.

2012.07.12. 11:14:09

Csak az elejéig jutottam, de már találtam egy kapitális baromságot:

"szimpatikus amerikai úriembert, aki időnként a verejtékkel megkeresett dollárjaiból támogatja az LMP-t, sokkal jobban rühellem, mint a Simicskát"

Először is Richard Field egyszer támogatta az LMP-t. Másodszor ő egyszerű, mezei vállalkozó, még nyomokban sem oligarcha. Gratulálok az ízlésedhez, ha a mindent pofátlanul lerabló Simicska és tsa neked szimpatikusabb.

Az LMP nemcsak a fideszes, hanem a szoci közbeszerzési simlik ellen is fellép, nem véletlenül követelt olyan parlamenti bizottságot, amely mindezt kivizsgálná. És amelyet a Fidesz a legnagyobb természetességgel lesöpört az asztalról.

Azt is hozzá kell tenni, ahogy a vicc is mondja: lehet, hogy a szocik is belepisiltek a medencébe, de a Fidesz ezt a partról teszi. Az MSZP alatt nem alakult ki ilyen mértékű hatalmi koncentráció, mint Orbán alatt.

Alamio 2012.07.12. 11:18:04

Majdnem mindennel egyetértek, főként hogy a Közbeszerzési törvényünk olyan, amilyen.

Aki nagy beruházást megnyer, az bizony oligarcha. Az a kognitív disszonencia meg, hogy Bajnai korrekt üzletember, míg a Közgép az fúj-fúj takarodj... Nos ehhez tényleg nem kell sokat hozzátenni. Viszont nem akarom elkövetni ugyanezt a hibát a másik oldalról sem. A tetteket kell minősíteni.

Amivel nem értek egyet, az az utolsó "bekegyzés", azaz ez:

"Illetve a hótiszta becsületű lakosság néhány tízezer tagja is felkeresheti őket dorongokkal és/vagy szőlőkarókkal.
De lusták és gyávák vagyunk mi ehhez. Tehát addig csak remélhetjük, hogy a Közgép olcsó."

Ez így maga a "mindenbe belenyugszunk, szar, gyáva nép vagyunk" mantra, amit mindenhogyan rühellek. A karós ötlet meg viccnek is rossz, amit te vizionálsz, az konkrétan egy lincselés. Méghozzá Marxista, tőkeellenes felhangokkal.

2012.07.12. 11:20:18

Mintha régebben kedveltem volna az írásaidat, de ez az írás, amely a fideszes propaganda patentjeit szajkózza és egyenlőségjelet tesz a Simicska-Nyerges birodalom meg a magyar vállalkozások közé, rendkívül gusztustalan.

emzéperiksz 2012.07.12. 11:24:40

@iii: Annál is inkább, mert a jelek szerint a többi magyar vállalkozást nyugodtan tönkre teszi a Fidesz. Ld. E-Star.

val 2012.07.12. 11:27:25

"Van egy sorrend.
Először a külföldi oligarchákat tegyük ki."

Itt hozhatjuk példaként a Kings City megálmodójaként elhíresült izraeli Joav Blumot?

ingatlan.net/magazin/2011/10/sukoro-gate-szakertoket-hallgatott-meg-a-birosag/

Kutchek (törölt) 2012.07.12. 11:30:51

Nem is tudom ki dobta be a köztudatba az oligarcha kifejezést 2010 áprilisában.

Kicsit olyan mint amikor Samuel L. Jackson büdös niggerezik....

Pan Modry 2012.07.12. 11:33:02

@iii:
Itt a pont. Nekem peldaul nem szimpatikus a Field, viszont ami penze van, az nem a magyar adofizetok kimutyizasabol szarmazik.

Egy mutyiembert minden korulmenyek kozt egy oriasi ganejnak tartok, a Field felekkel meg legfeljebb csak nem ertek egyet, de attol mert mas a velemenye meg nem feltetlen ganej.

Arbet 2012.07.12. 11:49:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: Fideszt támogató háttér? :) Az kiaz? Az adófizetők a háttér. Nincs itt semmifajta titkos háttér. A politikusok maguknak finanszírozzák a kampányt. Az összes párt megkapja a nagy közösből. Amúgy meg ha megnézzük kik magyarország leggazdagabb emberei, akkor csak elvétve találkozunk civil nevekkel, többségben az állami újraelosztásból gazdagodtak.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.07.12. 11:50:01

Értem amit írsz, és igazad is van. Az aprómunka után jöhetnének a látványos demonstrációk.

Egyébként ilyenek is vannak: elég pontosan feltártak néhány esetet, amikor a közelebbi, olcsóbb, stb. MAGYAR pályázót kizárták, hogy a Közgép nyerhessen. Senkit nem érdekelt. Annyira agymosott faszikból állnak a szavazótáborok, hogy más újságot, mint a pártlapjuk, a kezükbe nem vesznek. Apósom pl. semmit nem tudott az Ángyán-jelentésekről.

Lehet (sose voltam mozgalmár), hogy az efféle akciókkal lehet eljutni a zemberekhez.

gomorra 2012.07.12. 11:52:25

Paranoiás vagy tényleg, Android droid! Az eszedbe sem jutott, hogy netán az LMP-nek nincs is oligarchája?! Ó, te hatökör!

zsg? 2012.07.12. 11:53:36

"Konkrétan miért is baj az, hogy a Közgép nyeri az összes nagy állami közbeszerzést?"

Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak mímeled? Többek között azért baj, mert a Közgép csak egy fővállalkozó iroda, aki semmit sem csinál, az alvállalkozók futtatásán kívül. Olyan, mint egy sűrű szűrő, amin fennakad a húsleves java, a híg lé meg lecsorog a lent állóknak. A gyakorlatban ez a következőt jelenti. A közgép megnyer egy munkát 100 ft-ért. Utána alaposan megversenyezteti az alvállalkozókat és a munkát megcsináltatja 70 forintból. Persze, ő semmilyen kockázatot nem vállal: kizárólag akkor fizet, ha hozzá már befolyt a pénz. Eközben, a szénné versenyeztetett alvállalkozó vállal minden kockázatot: finanszírozza az anyagot, a munkásokat, tolerálja a fizetési késedelmet, stb. A szerencsétlen alvállalkozó, aki a munkát megcsinálja, nem igazán keres a munkán, mert a megversenyezetett árakon már nem marad nyereség. Megismétlem: aki a munkát elvégzi, aki megtanulta, aki ért hozzá, aki izzad vele és befektet, aki küzd a munkásokkal, az jó, ha nullán kijön.
Eközben pedig, a semmilyen értéket nem termelő Közgép és tolvaj politikus támogatói dagadtra lopják magukat. Levámolnak minden munkát 10-50%-kal, valós teljesítmény és tevékenység nélkül. A pénz meg vándorol, svájci számlákra, futbal akadémiákba, alcsútdobozi dácsákba, meg a jó isten tudja, hová.

Te tényleg szeretsz olyan országban élni, ahol az elsődleges értéket termelő nyomorog és tönkremegy, miközben a vámszedők dőzsölnek? Szereted nézni, ahogy a pofádba röhögnek a tilosban parkoló rolls-royce-ból, meg a milliárdos birtokokról? Szereted hallgatni, ahogy ezek az emberek papolnak neked az adómorálról?

Ha igen, küld el nekik még a felségedet, vagy a lányodat is ráadásnak. Elvégre teljesen mindegy, ki kúrogatja őket, nem?

Sárga Király 2012.07.12. 11:56:56

"Fellelhetőek olyan emberek, akik nem lopósak, de ők"... "nem elég tehetségesek, gátlásosak, vagy egyszerűen nem volt módjuk lopni."

Gátlásos. Általában a gátlástalan nevezi így a becsületest, mert elképzelni sem tudja, hogy az más ok miatt nem lop.

Kutchek (törölt) 2012.07.12. 12:09:49

@zsg?: Kiváncsi vagyok mikor jelenti be a Közgép a csődöt, illetve hogy nem tud fizetni az alvállalkozóknak.
A régi nagy kedvenc Vegyépszer is ezt játszotta el.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.12. 12:10:12

Nem értem hogy hogyan lehetséges összehasonlítani egy akár külföldi párttámogatót, egy olyan pénzügyi csoporttal, amelyik egyértelműen az éppen túlhatalommal, és sajnos azzal visszaélő kormányzatot pénzzel támogatva éppen a közbeszerzéseken keresztül piaci, és pénzügyi túlhatalomra törekszik, miközben az összefonódás egyértelmű közöttük?
Az egyik egy szabad választás, és támogatás, a másik pedig undorító pénzlenyúlás.
Az hogy az LMP-t hogyan lehet egy lapon említeni Zagyvával azt kifejthetnéd bővebben. Mert ha ezt leírod, az a te véleményed, vitatkozni akkor lehet rajta, ha meg is indoklod. Itt sem értem az összefüggést. Két különböző hitrendszer, de az LMP, bármennyire kevéssé szimpatikus, sohasem mások kárára fogalmazta meg véleményét, miközben a Jobbik deklarálta hogy nem demokratikus párt.

Végül pedig a lényegre: egy párt dolga lenne vizsgálni a közbeszerzéseket??? Miközben a fél ország erről beszél, a magazinokban és internetes portálokon sorra jelennek meg a birodalmat és az összefonódásokat bemutató cikkek?? Te jó ég! Nem az ügyészség, gazdasági nyomozó iroda stb. lenne az aki vizsgálódhatna? De tudjuk miért nem fognak. Mert például a 9 évre megválasztott legfőbb ügyész egy volt párttag. És ő csak az egyik a beépített emberek közül!! Ez ba*dmeg a probléma, nem az hogy valaki felhívja a közvélemény figyelmét azzal hogy odaláncolja magát. Az ország jelentős részén csak a bulvártévék, a masszívan párttévé, közrádió, közszolgálat elérhető. Kell hogy tudjanak róla. Az emberek amikor leszavazták az MSZP-t, pont ezt a tempót akarták maguk mögött tudni. Erre nem hogy ezek is ezt csinálják, de minden eddiginél durvábban!

Külföldi oligarchák? Na ez meg aztán tényleg a legalja. Azokról a cégekről beszélsz, akik befektetnek az országunkban, és munkát adnak az embereknek? Minden ország kelleti magát hogy oda vigyék a pénzt, mi meg ehelyett elüldözzük őket, és a saját barátainkat (CBA, KÖZGÉP stb.)hozzuk kizárólagos helyzetbe, megszüntetve ezzel a piaci versenyt. Mindezt megvédeni nem paranoia, hanem nettó pszichózis. Ezen cégeknek, bankoknak szabályozása lett volna a mindenkori kormányok feladata az elmúlt években, nem pedig mutogatni rájuk!

Arbet 2012.07.12. 12:10:34

@val: Ne gondold, hogy a külföldi befektető erőltette rá magát a politikusokra. A politikusok kerestek befektetőket akiket aztán jól le lehet húzni. Ő is jól jár, mert bagóért üzletelhet, a politikusok is jól járnak, mert kapnak belőle zsetont. Ez nem olyan bonyi, meg ez nem zsidóösszeesküvés.

A pénzünket egyedül államférifi nagyjaink lopják ahogy tudják.

belekotty 2012.07.12. 12:17:08

Az a gond ezzel hogy azt nagyon nehéz az egybites választókkal megértetni hogy sok a felesleges, vagy indokolatlanul drága beruházás.
Az LMP ugyanazt az egybitesekre alkalmazható módszert csinálja mint a Fidesz tette, sároz.
A Közgép Orbán Viktor volt szobatársáé. Innen kezdve ez gyanús mindenkinek, az egybitesek pedig nem is gondolkodnak ennél szofisztikáltabban.
Akinek a Kóka által szállított kakaóbiztos számítógép gyanús volt és ezért szavazott a Fideszre, az most egy kicsit elbizonytalanodott.

2llkedő 2012.07.12. 12:17:57

"Jelenleg ugyanis büntetőjogi kockázat nincs, hiszen az ellenzék mellőzi az aprómunkát, csak politikai haszonszerzésre törekszik, nem foglalkozik négyzetméterekkel, mérnöki költségvetéssel, műszaki tartalommal. Tartalmasan feljelenteni eszébe sem jut. Tessék ott lihegni a Simicska meg a Nyerges nyakán és olyan számokkal előjönni, amik viszonyíthatók más releváns számokhoz. "

"A szükség ugyebár politikai kérdés, hiszen az M6-os is létezik (meg az alagútjai is), amikor a kezdetekkor tudható volt, hogy ebben a formában feleslegesek. Az meg ugyebár a legendásan korrupciómentes horvát autópályaépítésekből tudható, hogy sokkal olcsóbban is megcsinálható lett volna."

Hát ebben is benne van, hogy az én korrupcióm hasznos korrupció, a másiké pedig káros.

Az M6-ossal és a horvát autópálya építéssel kapcsolatban hol találkoztál olyannal, mint amit az első idézetben írtál?

Mellesleg jelenleg a Közgép többszöröséért újít fel vasútvonalat, mint amennyiért a horvátoknál újítanak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2012.07.12. 12:19:03

@Alamio: De most komolyan! Attól még hogy a pártsajtó lejáratta, a Bajnai mitől is nem korrekt üzletember? De tényleg! Nemhogy a bíróság elvetett az ügyet, de tárgyalni is alig tudták, hiszen értelmezhetetlen volt a libás vád! Egy nagy holding igazgatójaként, hogyan felelhet az egyik leányvállalat egyik cégének (Hajdú-BÉt) ügyeiért, ilyen módon?
Nem mellékesen az üzleti életben már a 2000-es évektől az egyik legkorrektebb és legmegbízhatóbb üzeletember hírében állt, akinek az adott szavára is lehet adni. az hogy a politika rögtön lehányta és karaktergyilkolta hogy belépett a fényre természetes. De talán nem véletlen hogy igazi dolgokkal soha még csak meg sem tudták gyanusítani, mert valóban nem volt eddig mivel. Ha tudsz valamit, igazán konkrétumot i idelinkelhetnél. Ezt összehasonlítani a közgépes Simicska és nyerges pasikkal...nos ez ügyben olvasgasd a sajtót manapság. Úgy tűnik mostanában mintha konkrét cégadatok is bizonyítanák az összefüggéseket, Az nem kamu, az nem karatkergyilkosság. Az a tiszta pálya - információval, hatalommal és kapcsolatokkal való visszaélés minden szinten.
Nem szeretem a bajnait mint politikust, de az üzleti életben mozogva, egyszerűen kikérem magamnak, hogy azért mert valaki sikeres, és gazdag, pusztán egy mérlegre tegyék azokkal akikről most szól a fáma!!

Alamio 2012.07.12. 12:26:45

@Legelő Őse: A Kaya Ibrahim-Josis Tot ügyben meg vádat sem tudtak emelni, még addig sem jutott el az ügy.

Akkor gondolom szerinted az is tiszta. Sőt, a mostaniakat még meg sem vádolta senki tudtommal...

Bajnai igenis felelős a szememben: nem büntetőjogilag, hanem morálisan. Amúgy a büntethetőség hiánya nem azonos az ártatlansággal, ezt jó lenne minden magyarnak a fejében tartania.

Pártsajtó... OMG... Megint csak ott tartunk, hogy "az én oligarchám jó, a Tied meg rossz".

asmodean 2012.07.12. 12:44:30

"Először a külföldi oligarchákat tegyük ki. Ezt az ígéretét a Fidesz speciel megtartotta." - nyehhehe, hát persze, ahogy azt az agit prop osztály hirdeti :)))))

Mennyi lehet most vajon egy kármentő blogbejegyzés? Persze szigorúan közbeszerzésen megrendelve gondoltam.

sanyix 2012.07.12. 12:51:34

az tényleg fura, hogy az ellenzéknek csak az a baja, hogy a közgép nyer. Azt már nem firtatják miért csinálnak 10x-es áron mindent...
Nem véletlenül, hiszen csak az a bajuk hogy a közgép nyer és nem a strabag, és a libsibolsi oldal cégei.

?????????????? 2012.07.12. 12:55:21

én tökéletesen egyetértek a szerzővel! először is, ha valaki meglop, akkor az legyen magyar! mert úgy teljes a NER!

másrészről meg azt gondolom, hogy a fölöslegesek a közalkalmazottak, köztisztviselők, hiszen az adó forintok úgyis a Közgép és más hasonló cégekhez kerülnek, fizessünk közvetlenül nekik! sőt, onnan a pénzek a Fifeszbe kerülnek, a pártkasszába. én 2013-ban már nem a NAV-tól várom az adócsomagot, hanem a Fidesztől kérek egy csekket, ahová a szja-t utalhatom. végül is ezért volt a rendszerváltás, hogy ismét egy párt, egy cég, egy érdekcsoport uralkodjon felettünk! de legalább magyar!

szabad versenyes piacgazdaság? minek? akkor kiválasztódnának a jók, akik nem biztos, hogy a Fidesz barátai, meg a szarok, akik lehet, hogy igen. egy csomó magyarázkodás, meg macera lenne vele! hagyjuk! szerintem legyünk alkotmányos monarchia! Orbán Viktor az uralkodó, a trónörökös Orbán Gáspár, az arisztokráciát adja a Fidesz. Döntsenek mindent el ők, hiszen magyarok is, tehetségesek is, meg úgyis mindent jobban tudnak!

Link Elek 2012.07.12. 13:00:17

csak nem azt kepzelitek, hogy Polt Péter valaha is hagyni fog egy eljarast vegigfutni Simicska ellen???

ennyiresenkinemlehethulye

mim 2012.07.12. 13:18:18

Fidesz-ről:
Semmi meglepő nincs abban, hogy csalnak a versenyeztatésnél, sem a saját párfinanszírozásukhoz való ragaszkodásban.
Ami meglepő, hogy ezek olyan pontok voltak, amikkel kampányoltak. Pártfinanszírozás rendezése és a korrupció csökkentése.
Láthaótan az ügynök kérdés mellé csatolhatjuk ezeket is mint nyilvánvaló hazugságok.

Általánosságban:
Sajnos az olyan politikusi szövetségekben, amikben az igéretek 80%-ban hazugságnak bizonyulnak nem látok sok fantáziát.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.12. 13:34:45

@Kutchek: És most a Vegyépszernél a csődbiztos a korábbi vezérigazgató-helyettes. Vajon miért cikkezik mindenki illegális vagyonkimentésről?

Hohó60 2012.07.12. 14:01:19

A libbantak meg a kommunisták most a Fideszt próbálják utánozni, de persze megint fordítva ülnek a lovon, aztán csodálkoznak, hogy nem látják, merre van előre. Erre szokták sokan keserűen mondani, hogy nekünk még kommunistából is csak a leghülyébbje jutott...

A Fidesz sikeresen démonizálta Gyurcsányt, mindent arra építve fel, hogy "emberek, szavazzatok ránk, hogy ne legyen Gyurcsány". És persze, tekintetbe véve, hogy az illető kormányzása alatt többet ártott Magyarországnak, mint a tatárjárás, és hogy a lopások terén másodpercenként egy (Simicska+Közgép) a négyzeten sbességgel haladtak, nyilván minden épeszű ember szaladt a gyurcsányizmus ellen szavazni.
A kül. féle internacionalisták most azt akarják eljátszani, hogy ők meg Simicskáznak, Nyergeseznek, Zorbánoznak, Horthyznak, Kövéreznek, Nyíróznek, Wassalberteznek.
Márpedig ez butaság, mert a túl sok feldobott téma megosztja a hallgatóság figyelmét, és elvész a démonizálási szándék hatékonysága. Azok egy része, akik őket egyáltalán hajlandók meghallgatni, majd követelik, hogy csukják börtönbe Nyírő Józsefet. Lesz, aki Orbánt akarja lecsukatni. Mások az akasszátok fel Wass Albertete mozgalom hívei lesznek. A lumpenek egy csoportja azon fog gondolkodni, hogy most akkor a Közgép az vajon az ellenség keresztneve, vagy a családnév.
Vagyis nem lehet eredményesen MINDENT démonizálni, ami a jobboldalhoz kötődik. Ez eleve vesztes stratégia.
Igaz, én leszek a legutolsó, aki ezen aggódni fog, mert annál nagyobb szerencsétlenség nem törtnhetne az országgal, mint hogy a SZADESZMP ismételten a hatalom közelébe kerüljön. Természetesen ez a társutas liberráltakra is, meg minden egyéb internacionalistára is vonatkozik Gyurcsányostul, Bajnaistul, hogy Mesterházyról, meg a rablóbanda többi barátairól és üzletfeleiről ne is beszéljünk.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.12. 14:01:36

@mim: Egy valamiben nagyon egyetértek Orbánnal: nem az számít hogy mit mond a politikus, hanem az, hogy mit tesz. Ezért nem érdekeltek az ígéretek egyik választási kampányban sem, csak azt figyeltem, milyen törvényjavaslatokat nyújtottak be és hogyan szavaztak róluk.

Balbágy 2012.07.12. 14:47:11

"@Alamio: Alamio 2012.07.12. 12:26:45
@Legelő Őse: A Kaya Ibrahim-Josis Tot ügyben meg vádat sem tudtak emelni, még addig sem jutott el az ügy.

Akkor gondolom szerinted az is tiszta. Sőt, a mostaniakat még meg sem vádolta senki tudtommal..."

Akkoriban is Poltpéternek hívták a legfőbb ügyészt?
Ugye igen?
A rendőrség szerint lett volna ok vádat emelni, de az ügy ura kis hazánkban az ügyész.
Ennyi.

mim 2012.07.12. 14:51:43

@online távmunkás: valóban ez a helyzet Orbánnál. Semmit sem ér a szava, ezért a tetteit kell figyelni és abból valószinüségi görbéket felrajzolni. Éppen ezért nem megbízható. Ugyanis a politika jellegéből fakadóan 80% verbálisan működik.
Így sajnos körülbelül a közönséges csaló szintjére lőtte be magát. Tudod.. akik szépen kiöltöznek, ellátogatnak idősödő emberekhez és aláiratnak velük mindenféle szerződést. Utána meg "Muhahahahahahahahahaha! Törvényes volt!"

Alamio 2012.07.12. 15:00:33

@Balbágy:

Köszi hogy illusztráltad a mondanivalómat ;-)

Amúgy mindenért Poltot okolod? Csak mert ha így működsz, akkor miért nem ül Bajnai? Miért mentették fel? Erre keress magyarázatot!
Ja, és ha megvan még arra is, hogy az MSZP-kormány alatt 2005-ben (amikor Polt távozott) miért nem ítélték el a Fidesz egyetlen vezetőjét sem ezekért...
Vagy mégsem annyi az annyi? :-D

Balbágy 2012.07.12. 15:14:04

@Alamio: Azért nem ítélték el őket, mert az ügyeik elévültek.
Nézz utána.
Így könnyű, mondhatná az egyszeri adócsaló.
Hogy működök?
Mindenért kit okolok?
A Kaya Ibrahimos felvetésedre a saját felvetésemmel reagáltam.
Nem kell állandóan a sorok között olvasni, ettől nem lesz feltétlenül senki dörzsöltebb.
U.i.: mindenért a Gyurcs..., akarom mondani mondenért a Polt a hibás! Erre gondoltál?

Alamio 2012.07.12. 15:42:15

@Balbágy: Ha különösen nagy értékűt követtek volna el, ahogyan azt a sajtó számomra kevésbé kedvelt része sugallja, akkor a büntetési tétel miatt nem évülhetett volna el a cselekmény. Nézz utána...

Amúgy hiába gondolom azt hogy a jelen politikai elitünkből Gyurcsány a legkártékonyabb, nem tekintem őt felelősnek mindenért, ami történt/történik. Azaz igen, erre a mentalitásra gondoltam, oldalfüggetlenül. Polt szerintem nem is probléma, dehát ízlések és pofonok. Megszokhattuk, hogy a ballibnek csak az a jó, akit maga korrump... bocsánat: nevez ki. (csak hogy parafrazeáljalak)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.12. 15:44:27

@mim: A politika tényleg szinte csak a szavakról szól, más nem számít. A hatalom megszerzéséhez kell 1-2 jót szlogen és sokat kell mikrofon előtt beszélni. Ennyi.
Sajnos az ország nem megy előrébb a politikusok szavától, ezért fontos azt nézni, mit csinálnak. A következő kampányban úgyis újra egymásra licitálva ígérnek majd nyugdíjemelést, mert az kell a törzsszavazóknak.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.07.12. 16:00:58

@Legelő Őse: "pártsajtó"
Mondj olyan magyarországi napilapot, amelyik nem pártújság, de van benne politikai hír :)

Melchi Zadok 2012.07.12. 20:24:16

mivé lesz a világ... gondoltad volna ezt 2010 dicsőséges tavaszán?

bizony sikerült egyszermélyes bordélyházat csinálni a blogodból, ahol te vagy az egyetlen pillangó.

így lett minden posztból egy orbitális szopás. ingyen.

régen dumáltunk, ezért kérdezem, tart még szektatudat, vagy néha-néha már billeg a sámli a narancs köd alatt?

apoa 2012.07.12. 22:08:47

Vajon hol volt ez a sok ballib kommentelő az előző 8 évben, a MÁV Cargo, Bp. Airport,moszkvai kereskedelmi központ,termőföldek stb. elpanamázásakor, a négyszeres áron épült autópályák, 40 cm-es kilátók és más hasznos beruházások idején. Azok mind rendbenlévők voltak, mi?

Melchi Zadok 2012.07.13. 07:46:10

@apoa: Oh, vegre egy jo emutnyocevezes...
Figyelj idiota: nem mindenki ballib, akinek nem tetszik a melybolsevik fidesz es az o XXI. szd-i tatarjarasa.
En spec jobblib lennek.
Te vajon mi vagy? Posztkadarista?

novákandris 2012.07.13. 15:25:30

LMP-amerikaicsávó: 10 milla
Fidesz-Közgép: nemtudjuk, de sok milliárd

Ez neked mindegy? Mehet egy kalap alá? Az is mindegy, hogy háromszáz a kenyér a boltban, vagy harmincezer?

LMP-amerikaicsávó: bejelentették, bevallották előre, tudjuk pontosan.
Fidesz-Közgép: nem tudjuk, nem akarják, hogy tudjuk, talán sose tudjuk meg

Neked ez is mindegy?
Nem szereted tudni hogy mi van a dolgok hátterében, mert zavar a drukkolásban?

Jó dolog az elfogultság, de azért, kedves Android, ennél többet vártam itt.

apoa 2012.07.13. 21:43:07

@melchi zadok: Kár hisztizni, a lényeg a libsin van.

sünbab 2012.07.14. 17:37:15

A legnagyobb baj az, hogy 94 óta minden, az előző ciklusban ellenzékben lévő párt a korrupció visszaszoritáasának igéretét is bevette a "választási-igéretek" csomagba. Aztán történni az történt, hogy ciklusról ciklusra nemhogy csökkent, hanem nőtt a korrupció. Ez a jelenlegi formája azért zseniális, mert szinte lehetetlen tetten érni, hiszen
-2/3 kormánya jóbarátok édekében bármit megszavaztathat, amit csak akar
-2/3 kormányának ügyészsége és az igazságszolgáltatásukat nemrég megerősitő Szájer feleséggel megerősített bírósága ha mégsem stimmelne minden akkor időben közbelép.
És a kedves drukkerek azzal vígasztalódnak, hogy az elözőek is korruptak voltak, vitatkozni legfeljebb azon vitatkoznak, hogy ezek- vagy azok loptak/lopnak többet. Ezzel aztán ügyesen életben tartjuk a korrupciót. Klassz.

Melchi Zadok 2012.07.27. 22:14:06

@apoa: sajnos nem értem. még tanulnom kell a félázsiai nyelvet.
süti beállítások módosítása