Ez nem bűn, ez hiba!

 2012.03.30. 08:54

 

A botrány kirobbanása után egy igen rövid ideig lehetett abban bizakodni, hogy SP megúszhatja a dolgot, hiszen akkor még nem volt világos, hogy az „elnök úr” a kisdoktoriját tokkal, vonóval reciklálta valahonnan. De január végére általános vélemény volt a jobboldali értelmiségi akolban is az, hogy SP, a bizonyos körökben azóta is szokásos módon jutott fokozathoz, mindenféle érdemi munka nélkül. A tudományos fokozatok nem kis része ilyen, egy további nagyobb kontingens elkövetői legalább fektetnek bele munkát, hogy az intellektualitás fájó hiányát legalább a szellemi tevékenység látszatával pótolják. A maradék 1-2% az (túlbecsülöm, de mindegy) az, ahol valódi munka és tudományos teljesítmény is van, de ezek az emberek fájó, miután értenek valamihez, inkább kerülik a politikát.

Az is egyértelmű volt, hogy ha egy politikus tudományos fokozattal rendelkezik minimum a második kategóriájú elkövetést kell produkálnia.

Ismétlem az már január végén egyértelmű volt, hogy SP azokban a nehéz időkben a normális irodalomjegyzék mellett 70-80 oldalnyi saját szöveget sem volt képes hozzátenni a „törzsanyaghoz”, hogy legalább valami halovány esélyt adjon azoknak, akik rosszul értelmezett klubhűségből meg akarják védeni.

És január végén az sem volt már kérdés a való világban, hogy SP-nek azonnal le kell mondania erkölcsi okokból. A vizsgálóbizottságosdi kitalálása után azt gondoltuk, hogy ezzel időt adnak SP-nek arra, hogy megromoljon az egészsége és tragikus hirtelenséggel lemondjon, valamikor február végén, március elején.

Ehhez képest az derült ki, hogy a OV és a Fidesz további éleselméjű vezetői abban a boldog hitben leledzettek március 28.-áig, hogy lehet olyan jelentést gyártani, amely alapján nemcsak nem veszik el SP kisdoktoriját, hanem amellyel lezárhatják az ügyet. És a két fáradt szemünkkel láthattuk, hogy úgy rácsodálkoztak az azt követő eseményekre, mint kisborjú a mészárosra. Láthatólag nemhogy tervük, hanem ötletük sem volt arra, hogy most hogyan is kéne viselkedni.

Ha a Fidesz és a jobboldali értelmiség között lenne valami érdemleges és mértékadó kapcsolat akkor már tudhatták volna, hogy SP tekintélye már januárban elenyészett (ezt még a közvéleménykutatók is mérték) és mindenki (köznyelvileg fogalmazva) ki van rá akadva. Ne feledjük el, most az a ritka helyzet van, amikor a jobb és baloldali (nem közvetlenül pártelkötelezett ) értelmiségi, sőt átlag szavazópolgár egyetért: SP amúgy is alkalmatlannak bizonyult a feladatára, hamarabb lett nevetséges, mint szerethető. Tekintélynélkülisége még elődeihez képest is szembetűnő, pedig nem volt magasan a léc. Ráadásul úgy bukott le, ahogy kell, látványosan, hosszan, megalázóan és kétségbevonhatatlanul.

Hol a realitásérzék emberek?

És ha már ellepett benneteket a trágyalé, legalább ússzatok(vagy tegyetek úszó mozdulatokat).!

A kormánypártok és a szavazói közötti mindmáig meglévő együttműködés tönkretételére a legjobb módszer, ha az amúgy is megtörettetett szavazópolgárokat egy minden szempontból vállalhatatlan és képviselhetetlen álláspont elviselésére akarjuk kényszeríteni, majd a totális bukta után hagyjuk, hogy a rovásunkra (és az ő rovásukra) elsüssék az összes poént SP-re vonatkozólag. Ráadásul a poénok jelentős része még jó, sőt igaz is.

A politikában az azonnal általában a döntés elhúzását jelenti, de ez most nem olyan azonnal.

SP-nek még ma le kell mondania és a Fidesznek be kell ismernie a felelősségét, hogy nem értette meg a helyzetet, valamint, hogy nem választott megfelelő embert.

Érzékelhető, hogy a kormánypártok vezetése (nem csak) ebben az ügyben volt képtelen reálisan érzékelni a helyzetet. A jobb oldali értelmiség általános véleménye eltér sok dologban a kormányétól. (Nem örülni, az esetek döntő többségében nem liberális irányba!:)))) Ideje lenne, hogy a Fidesz és a kormány saját szellemi hátországához forduljon és ne hivatkozzon állandóan a háborús helyzetre folyamatos kritikátlan összetartást követelve.

Először is kezdjük azzal, hogy olyan Köztársasági Elnököt akarunk aki Orbán Viktor felett áll valóban és pusztán a tekintélyével képes hatással lenni azokra a folyamatokra, amelyek átlépnek erkölcsi határokat.

 

Címkék: fidesz botrány plágium orbán viktor erkölcs köztársasági elnök lemondás schmitt pál kisdoktori

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr664349545

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tévedtünk, ártatlan 2012.03.31. 14:05:34

   Tévedtünk, ártatlan 2012. március 30. Elnök Úr, Pali Bácsi, engedd meg, hogy megszólítsalak! Remélem, reméljük, megbocsájtod nekünk, drága Pali bácsi, hogy volt olyan pillanat, amikor kételkedtünk benned. Most, hogy már végérvényese...

Trackback: Ki mit mondott az ország legkétesebb hírű doktorijáról? 2012.03.30. 14:20:09

Nézzük, ki mit mondott az elmúlt hetekben az ország legkétesebb hírű doktori disszertációjáról! Idézetek jobboldali politikusoktól, akik az első naptól kezdve összezártak Schmitt Pál mögött a plágiumgyanús kisdoktori ügyében. A hvg.hu január 11-én írta...

Trackback: Mit jelent az, hogy a köztársasági elnök sérthetetlen? 2012.03.30. 14:18:47

Nem lehet elmozdítani, ha nem akar lemondani magától? A kérdésre a válasz az ország Alaptörvényében és a Köztársasági elnök jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvényben található. “A miniszterelnök ahhoz az alkotmányos rendelkezéshez tartja ...

Trackback: Lemondott Schmitt Pál Facebook-oldala 2012.03.30. 14:15:11

Miközben Schmitt Pál repült – mármint hazafelé Ázsiából – és miután Tulassay Tivadar, a Semmelweis Egyetem rektora bejelentette, hogy viszavonja a doktori címet a tolvaj politikustól, a köztársasági elnök Facebook-oldalának adminisztrátorai...

Trackback: Minden kérdésre megadja a választ... 2012.03.30. 14:05:26

Dr. Schmitt Pál köztársasági elnök ma este egy TV-interjúban minden kérdésre megadja a választ - nyilakozta az elnöki hivatal munkatársa.Igazából nem kívánunk mi ennyit. Minket egyetlenegy kérdésre érdekel a válasz, és ahhoz nem szükséges az interjú, b...

Trackback: Schmitt Pál TAKARODJ! 2012.03.30. 13:18:24

Mint a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája Figyelő Bizottságának egyik tagja, egyelőre csak saját nevemben felszólítom Schmitt Pált magyarosan, hogy megértse: Ilyen ember, aki lop, csal és hazudik, megalázza hazánk függetlenségét egy haramia törpeállam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.03.30. 13:22:40

Ámen.

Ja, és várjuk a királyt!

Bélabáttya (törölt) 2012.03.30. 13:24:14

„...olyan Köztársasági Elnököt akarunk aki Orbán Viktor felett áll valóban és pusztán a tekintélyével képes hatással lenni azokra a folyamatokra, amelyek átlépnek erkölcsi határokat.”
Meg ingyen sör nem kéne?
Ne hülyéskedj már, van aki komolyan veszi, mit írsz...
Ilyen ember nem létezik a mai Magyarországon.
Ha a napi politikán kívülről találnál valakit, aki - látszólag - megfelel, az vagy valláskárosodott, vagy csak egy szűk, a politikában ismeretlen, szakmai réteg számára ismert, vagy egyszerűen báb.

médiamanipulátor 2012.03.30. 13:25:59

az a baj, hogy mióta kiderült a dolog folyamatosan hazudik, még a bizottsági jelentést is meghazudtolta. ha egy ilyen jelentéktelen dr ügyben így viselkedik mi lesz komoly helyzetben?

Bélabáttya (törölt) 2012.03.30. 13:26:02

@ladislaus: És igen, igazad van. Lehet szépen, sorban megpiszkálni a többit is...

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.03.30. 13:26:11

@Paranoid Android2:
Ne legyen igazam, de szerintem sem fog lemondani.
Egyszerűen ezek nem fogják fel ép ésszel, hogy nem lehet bekussoltatni a sajtót (hála égnek), és azt hiszik, hogy a droidokon kivül a többi fidesz-szavazó is hülye.

Nézd meg Tarlós nyilatkozatát, aki az mondta, hogy nagy károkat okozott a HVG a plágium-üggyel az országnak. Az igazság az smafu...
Eddig nagyjából birtam Tarlóst, de ez a nyilatkozata nálam kiejtette a pixisből végleg.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.03.30. 13:29:02

Ez a bájgúnár nem fog lemondani, ameddig erre nem szólítja fel a szeretve szeretett vezére. Erkölcsileg tarthatatlan helyzetbe került, s nem kizárólag azért, mert szellemi tulajdont lopott, vagy mással íratta meg a doktori értekezését, hanem azért, mert legalább neki tudnia kellett, hogy mi az igazság, mégis az utolsó utáni pillanatig tagadott mindent. Hihetetlen, hogy az egész kétharmados fülkeforradalmár társaságban nem volt annyi ész a HVG januári cikke után, hogy felmérjék a helyzetet és időben megszabduljanak pajabától valamilyen kényelmes indokkal, pld. megrokkant az egészségi állapota. Ez a sok gerinctelen hazugság és a hazugság védelmezése az, ami felháborítóan gusztustalananná teszi ezt az egész ügyet. Miért kell azt hinni a kétharmadosoknak, hogy valódi a kétharmaduk és az egész három harmad színhülye?

parttalan 2012.03.30. 13:29:13

Orbán ragazkodni fog a mindennapi tollához. Ha ez nem schmitt, akkor valaki más...

Kétség ne legyen: schmitt után is egy alázatos szolga lesz a közt. elnök.

rockjano 2012.03.30. 13:31:32

"Először is kezdjük azzal, hogy olyan Köztársasági Elnököt akarunk aki Orbán Viktor felett áll valóban és pusztán a tekintélyével képes hatással lenni azokra a folyamatokra, amelyek átlépnek erkölcsi határokat."

No ilyet nem fogunk kapni.

Egyébként érdekes kérdés ha mondjuk Solymot megtartották volna akkor mi lett volna. Sólyom biztos visszaküldte volna a magánnyugdíj és egyéb dolgokat amit másnap újra megszavaztak volna az alkotmánybírósághoz hiába fordult volna mert az már szinte semmiről nem dönthet szóval zsákutca az is.

Ezt Sólyom vagy hozzá hasonló kaliberű ember nem bírná (pláne most hogy már látjuk milyen a fidesz hatalom). Ha megtartották volna Solymot talán márra már le is mondott volna magától.

Orbán nem tűr meg maga felett de még maga mellett sem senkit csak maga alatt ezt pontosan kell látni.

Tehát újabb bábot várhatunk, legfeljebb egy olyat aki kevésbé ciki.

Mert Pali nemcsak kesztyűsbáb, aláírógép hanem még vérciki is a helyesírásával és az egész lényével.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.03.30. 13:31:54

Tarlós ostobán nyilatkozott, vagy megtetszett neki tegnap este az egyik blogon egy idióta hasonló tartalmú és formájú bejegyzése, s most éppen szajkót alakított.

Paranoid Android2 2012.03.30. 13:32:01

@Kőmíves Kelemen: Szerintem ez a jobboldali értelmiség felelőssége. Ezt kértük mindig számon a ballibeken, hogy miért nem harcolnak a saját gazembereik és hülyéik ellen. Mindig azt mondák, hogy nem akarják az OV-t erősíteni.
Mi nem ezt mondjuk, szerintünk ha a akár a Fidesz és OV ellenében is erkölcsileg helyes SP-nek mennie akkor ellenük is. Csak elegen mondjuk és elégszer. Ez a meccs most alapvetően e két nézett között folyik, nem a baloldal ügye.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2012.03.30. 13:33:27

Milyen faszkalap takarítja ki innen a kommenteket? Ha nem tetszik a komment öcsike, akkor ne írj blogot és dugd fel magadnak a billentyűzetet!

spontan · http://erdekessegek.info 2012.03.30. 13:34:13

Azt mondják, interjú lesz vele este. Lemondani nem interjúban szoktak, magyarázkodni viszont annál inkább, úgyhogy esélyes, hogy maradni szeretne.

Bélabáttya (törölt) 2012.03.30. 13:37:33

@Kőmíves Kelemen: Pedig van némi igazsága, valóban nagy kárt okozott. Sajna, nem folytatta a mondatott azzal, hogy ennél csak a csaló, suttyó, és lebukó politikusok tudnak nagyobbat okozni...

Prien-u47 2012.03.30. 13:40:30

@Bélabáttya: "egy szűk, a politikában ismeretlen, szakmai réteg számára ismert"

... lehet, hogy ez most nem is lenne baj.

Paranoid Android2 2012.03.30. 13:43:08

Dörmögő legyél kedvesebb, a blogmotor szolodáris éppen SP_vel, nálam is le volt fagyva.
Nem örjöngeni, majd este, ha nem mond le.:)))

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.03.30. 13:56:42

Két iszonyúan szemét összemosás ellen tiltakozom!!!
1. A kisdoktorikat sohasem osztogatták ki érdemi munka nélkül, csak a felkent kiváltságosoknak, mint SP, de ez elenyésző volt a többieket e csalással egy kalap alá venni, még egy hozzád hasonlóan elfogult jobboldali túlfűtöttségben szenvedőtől is DISZNÓSÁG!
2. "Tekintélynélkülisége még elődeihez képest is szembetűnő, pedig nem volt magasan a léc."
Hát Göncz Árpád és Sólyom László kormányok feletti és közötti erkölcsi kiállása, fölénye imponáló volt. A léc tehát magasan volt! És ehhez képest volt SP viselkedése eredendően szánalmas, nézet és erkölcsmentes!

keptelenseg 2012.03.30. 13:59:59

A FIDESZ zsákutcába került.

Vagy megint választanak egy vallási fanatikust és - ezért is - buta, gonosz, kétszínű lesz, mint a tök, bukása gyakorlatilag csak idő kérdése,

vagy némi agytekervénnyel megáldott embert választanak, aki viszont nem fog bólogatni, mint a kelj fel Jancsi, aki nem fogja állandóan a nyelvét bedugni a FIDESZ demokráciaellenes hátsó felébe és módszeresen maszírozni, ahogyan az elődje tette:

"kiterítenek így is, úgy is"

Megérdemlik.

Szevasztok 2012.03.30. 14:00:13

@ladislaus: Úgy hallottam, már több tucat doktorit kikértek. Szóval lehet, hogy hullik majd a forgács...

ladislaus 2012.03.30. 14:02:30

@Bélabáttya: így van és mehet a levesbe az aki ezt annó 20 éve elfogadta. Felelőségben osztoznak (nem teljesen egyértelmű milyen arányban...)! Morális oldalról már nem ilyen egyszerű a dolog... és igen:

@Szevasztok: helyes ha hullik majd az elsárgult levél...

keptelenseg 2012.03.30. 14:06:05

Vagy nem mond le az elnök, akkor garantáltan műsoron lesz Pali bá' egész idő alatt: módszeresen csökkenni fog a FIDESZ-KDNP népszerűsége.

Kérdés, megkockáztatják-e a kormánypártok, hogy a legrövidebb időn belül új választást írnak ki, addig meghozva a még hiányzó 2/3-os törvényeket az FIDESZ-KDNP-isztán létrehozásához, vagy nem vállalják be, hogy a pár hónap alatt elveszítség a szavazóik akár jelentékeny részét is.

2012.03.30. 14:07:32

@ladislaus:
1) Ő adott be plágiumot saját doktori értekezésként.
2) Amikor ez kiderült, ő tagadott mindent. Hazudozott.
3) Amikor a bizottság is úgy találta, hogy plágium (azzal együtt is, hogy az akkori seggnyalói mégis summa cum laude minősítéssel fogadták el), ő még akkor is azt mondta, hogy helyesen járt el.

Ezek alapján plagibá egy erkölcstelen senki (, nem mintha a másfél éves tevékenysége alapján bárki mást gondolhatna). Egy erkölcstelen senki pedig nem méltó arra, hogy köztársasági elnök legyen.

keptelenseg 2012.03.30. 14:11:17

"Felelőségben osztoznak " - vitatkoznék ezzel a felfogással.

A felelősségben osztozás nem jelentheti azt, hogy ha 10-en tehetők felelőssé valamiért, akkor mindenki a büntetési tétel 10%-át jelenti.

Hanem azt, hogy mindenki, aki érintett, aki azért veszi fel a 100%-os fizetését, hogy felelős legyen, azok egytől egyig a büntetési tétel 100%-t kapják.

Nálunk nagy dívat több szervezetet is bemosni egy felelősségi kérdésbe - és balhé esetén szétosztani a felelősséget, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy kvázi mindenki megússza.

ladislaus 2012.03.30. 14:13:40

@Ylim: én nem mondom hogy méltó! Hanem hogy felelőség címén mást is meg kellene nézni itt. Aki odaadta neki az milyen munkát végzett? Milyen meggyőződésből ítélte oda a dr. címet? Nah tessék csak őt is megvizsgálni!
Nem csak SP a hibás itt aki igen hazudott, meg plagizált meg megtévesztett.
Jah, és jóhiszeműségből adták meg neki a dr. címet?

ladislaus 2012.03.30. 14:15:09

@keptelenseg: márpedig az egyetem is felelős vagyis az aki megítélte a dr. címet. és ezzel nem akarom kisebbíteni SP hibáját! Mert hibázott, hazudott és menjen a picsába szerintem is.

Szelid sunmalac 2012.03.30. 14:18:47

@ladislaus: Ide figyelj te balga, mert csak egyszer mondom el! Ha valaki csal es lop, akkor vonhatsz te akarkit felelossegre, akar a szomszed nenit is, amiert nem vette eszre es nem jelentette fel, attol meg csak az a valaki lesz a tolvaj es csalo, aki a bunt elkovette!

Melchi Zadok 2012.03.30. 14:23:17

reménykedem, hogy nem mond le. ha még valaha normális országban akarunk élni, annak minimális előfeltétele egy orbán viktor nélküli fidesz, ezért kell ittmaradnia ennek a meztelen csigának. nincs az a milla performansz ami ennél kontraproduktívabb lenne ennek a rettenetes rezsimnek. arról nem is beszélve, hogy ha esetleg orbán perecel 2014-ben, akkor az újrajelölt szervilis lakájelnökünk elsődleges feladata az új kormány munkájának lehetetlenné tétele lesz.

élhetetlen 2012.03.30. 14:23:25

Még mindig nem értem. Azzal a törvénnyel senkinek sincs baja, hogy aki akár egy napig körtársasági elnök volt, annak élete végéig jár a fizetése, kérhet lakást, jár a kocsi sofőrrel, és két személyes titkárság? SP lemond, kineveznek valakit, két nap múlva lemond, kineveznek valakit stb. Fél év alatt ki lehetne stafírozni az összes barátot élete végéig törvényesen!
Nem ötletet akartam adni!

spinat 2012.03.30. 14:25:13

nem tudom a szerzö milyen körökben járatos, ahol csak a doktorik 1-2%-a alapul saját munkán, de amerre én járok, ott éppenséggel 99%-a a doktoriknak hoszzú évek kutatómunkáján alapul. Igaz az én doktorim TTK-s, BTK-s, jogi, vagy egyéb körökben nem vagyok ennyire otthonos.

2012.03.30. 14:27:58

Mekkorát változik a világ egy év alatt... Egy éve az alaptörvény aláírására készült Plagibá' (és milyen szépen mondta el a beszédet a tévében, egyszer sem bakizott bele, én nem tudtam volna így végigmondani), EU soros elnökök voltunk, a farkasok kussoltak a Parlamentben. Azután jött a nyári szünet, kicsit kipihenték magukat (volt is miért, fél évig normálisnak kellett látszani) és szeptember 8-án belecsaptak a lecsóba, Lázár beböfögte a végtörlesztést. A következő 3 hónap Fletó legrosszabb ámokfutásait idézte, amit lehetett elqrtak és voilá: itt állunk, EU kötelességszegési eljárások sorával, kilátásba helyezett támogatásmegvonással, magunkra haragított egykori szövetségesekkel, lassan de biztosan elszálló költségvetési hiánnyal és totális politikai-kommunikációs összeomlással. A NER romjain Orbán és Szíjjártó csak szónokol, mintha semmi sem történt volna, közben mindenki előtt nyilvánvaló, hogy ez a ciklus, ami Orbán nagy esélye volt, a legnagyobb kudarcává vált. Én jobboldali vagyok, mélységesen megvetem Fletót és bűntársait, de amit a Fidesz művel, számomra teljességgel vállalhatatlan. Este majd kiáll Plagibá' és lemond, de ez igazából teljesen mindegy, december 23. óta már másnak a távozására várok.

kzoltana 2012.03.30. 14:30:46

Az álamfő állruhában járlya az országot
(Schmitt Pál füle egészen jól fotózható volt hátulról.)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1737_az_alamfo_allruhaban_jarlya_az_orszagot
Azok a boldog, szép napok, ég veled!

apanna 2012.03.30. 14:31:00

"Ráadásul úgy bukott le, ahogy kell, látványosan, hosszan, megalázóan és kétségbevonhatatlanul."

Az érdekek mindenek felett....

apanna 2012.03.30. 14:32:18

@spinat: Keress rá a googleban micsoda iparág épült a diploma, doktori megírására.

ladislaus 2012.03.30. 14:34:14

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Te miről beszélsz? itt igenis felelőséggel tartozik az a bíráló bizottság is, aki a doktori értekezését elfogadta! Nem azt mondom hogy ők vigyék el a balhét, de nekik (és ha jól tudom Kertész tanár úrnak azért illett volna felismernie ezt) sejteniük kellett volna hogy ez nem saját kútfőből jött... SP lopott csalt hazudott, bűnhődjön. De kérdezzük már meg azokat akik bírálták hogy ez hogy is volt meg mi alapján meg miért nem vizsgálták meg? Ez akkor ott puszira ment biztosra veszem! Ergo felelős az is aki megadta!

nu pagagyí 2012.03.30. 14:34:56

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Annyiban igaza van, hogy a doktori fokozat körül bábáskodó egyetemi bűntársakat is felelősségre kellene vonni.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.30. 14:35:24

Ezúttal nem tudok belekötni a posztba, pedig szeretnék! :D

" Láthatólag nemhogy tervük, hanem ötletük sem volt arra, hogy most hogyan is kéne viselkedni."

Igen, talán ez a legkülönösebb momentuma az ügynek. Szerintem a legvalószínűbb válasz az, hogy el sem tudták képzelni, hogy a többszörösen megfélemlített, megalázott és bekussoltatott értelmiség egy része, és ide most nem csak a SOTE Szenátorait, hanem azokat a jobboldali és baloldali közéleti személyiségeket, újságírókat is ideértem, akik őket bátorították, ellenük fordulnak,és végre tényleg kiosztják a sallert.

Orbán lényegében másfél éve egyik baromságot csinálja a másik után, de most tényleg komolyan elgaloppírozta magát.

spinat 2012.03.30. 14:36:35

@apanna: na de miylen szakterületeken? biológiából, fizikából nem tudsz csak úgy összebulizni egy doktorit.

spinat 2012.03.30. 14:39:26

@ladislaus: akkor olvasd el az index cikket Schmitt és a TF kapcsolatáról. Amint a bizottság is írta, ott és akkor ez volt a gyakorlat.

ladislaus 2012.03.30. 14:42:13

@spinat: index cikkére nem alapoznék inkább. egy szaros pletykalap. ellenben diplomáztam TF-en és tudom hogy mennek ott a dolgok a felvételitől elkezdve a diplomáig! a doktori meg maga az "örömjáték" lehet...
De a gyakorlatot valakik kialakították? SP nem tudta egymaga az egészet kialakítani, kellettek belső emberek is.

xstranger 2012.03.30. 14:42:51

@spinat: frankon keveri mindenki a kisdoktorit meg a PhDt a kisdoktorit pont ezert is szuntettek meg mert az ilyen olyan egyetemek (bar most pontosan nem tudom hogy foiskola is adhat-e kisdoktorit a TF tuti TF volt 92ben) protkosan osztogattka. A PhDt meg az akademia adja (persze a helyi doktori iskolan keresztul) ott nehezebb kamuzni.

Az meg hogy milyen tudomanyagbol hogy vagy milyen egyszerunek tuno modon lehet kapni PhDt az nem doktoranduszok problemaja (most szigoruan nem "bolcseszezve" mert szerintem mostanaban divat lett ok nelkul a bolcseszeket kutyazni a mernokok karara)

xstranger 2012.03.30. 14:43:27

@spinat: frankon keveri mindenki a kisdoktorit meg a PhDt a kisdoktorit pont ezert is szuntettek meg mert az ilyen olyan egyetemek (bar most pontosan nem tudom hogy foiskola is adhat-e kisdoktorit a TF tuti TF volt 92ben) protkosan osztogattka. A PhDt meg az akademia adja (persze a helyi doktori iskolan keresztul) ott nehezebb kamuzni.

Az meg hogy milyen tudomanyagbol hogy vagy milyen egyszerunek tuno modon lehet kapni PhDt az nem doktoranduszok problemaja (most szigoruan nem "bolcseszezve" mert szerintem mostanaban divat lett ok nelkul a bolcseszeket kutyazni a mernokok karara)

dömper 2012.03.30. 14:43:40

A cikk céljával egyetértek, de bizonyos dolgok mellett nem tudok elmenni:

"A maradék 1-2% az (túlbecsülöm, de mindegy) az, ahol valódi munka és tudományos teljesítmény is van, de ezek az emberek fájó, miután értenek valamihez, inkább kerülik a politikát."

Nekem nincs se kisdoktorim, se nagy, de egyben biztos vagyok. Nagyon rossz dolog a frusztráltságot ilyen blőd demagóg dumával gyógyítgatni, mert óriási tévhitekhez vezet.
Azt elhiszem, hogy voltak még kisdoktorik, amik hasonló körülmények között íródtak, és születtek diplomamunkák is másolás útján, DE ! az arány szerintem inkább fordított. Mint ahogy a való életben a simlis adócsaló vállalkozók vannak nagyságrendekkel kevesebben mint a tisztességes munkával kenyeret keresők.

És van egy nagyon rossz előérzetem. Jobboldaliként én is várom a lemondást ( sőt ennél sokkal jobban a lemonDAtást vártam volna! ), de ez az interjú dolog nekem nagyon nem tetszik.

Még emlékszem GYF körhaknijára a médiában a lebukás napján...

Miután az ügy kipattanásának kezdetén nyilvánvalóvá vált az eltussolás, elhallgatás kísérletének szándéka, nem tartok elképzelhetetlennek egy ilyen kamikaze akciót sem.

xstranger 2012.03.30. 14:43:57

ejj B+ tudtam hogy csak arra var a blogmotor hogy megegyszer elkuldjem.

Paranoid Android2 2012.03.30. 14:45:12

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na ne félemlítettezzünk már!
nem fél itt senki.

Bélabáttya (törölt) 2012.03.30. 14:47:25

@spinat: Hát, akkor nem is te köreidben kéne megturkálni egy kicsit a végzettségeket, hanem a politikusaink papírjait, vagyonosodását, egyáltalán, a pályafutásukat kellene kicsit megkapirgálni.

2012.03.30. 14:50:55

@ladislaus: Eredeti kérdésed az volt, hogy miért palgibá a bűnös. Ha úgy kérdezed, hogy miért _csak_ ő a bűnös, arra vélhetően nem a fentebbi felsorolásommal válaszolok.

Mert nem csak ő a bűnös. Mindazokat méltatlannak kellene nyilvánítani a doktori címre, akik akkor plagibát doktori címhez juttatták. Azokat, akiknek még mindig köze van a tudományos élethez, rövid távon eltakarítani nyugdíjasnak vagy közmunkásnak.

De ha ez meg is történik, azt csak komoly szellemi korlátokkal nyalható be, hogy plagibá úgy hitte, helyesen jár el. (Ha mégis ennyire naiv volt, akkor az nála sem a szellemi nagyság jele.) Vagyis az ő bűne attól egy kicsivel sem kisebb, hogy mások is segítették.

(Sőt, ez már lassan bűnszövetség, ami nem enyhítő, hanem súlyosbító körülmény.)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.30. 14:51:20

@Paranoid Android2:

Olyan jól indult, erre most megint elkezded magad hülyének tettetni???

Földrajzi-név Bizottság?
Médiatanács?
Ellenzéki sajtóban megjelenő hirdetések(igen, versenyszféra is!) letiltása?
Közgáz?
stb

Abba kéne hagyni most már egymás hülyének nézését, különben ezek a bűnözők sosem takarodnak el.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.30. 14:58:20

@Paranoid Android2:

Mellesleg, a jobboldali médiának és blogszférának, valamint írástudóknak lassan érdemes lenne feltenni maguknak a kérdést, hogy vajon tevékenységük mennyiben járult hozzá ahhoz, hogy a mi jó Viktorunk a végére maga is elhitte, hogy azt is eltűrjük tőle, ha anyukánk hátán tesz minket magáévá.

(Na, csak sikerült összeugatni! :DDD)

Paranoid Android2 2012.03.30. 14:59:28

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én meg a fletó idején rettegtem. Persze azokat a kirúgásokat nem számoltad?:)))))))
Marhaság. 22 éve itt csak pont annyira rúgnak ki a véleményed, vagy az igazodásod hiánya miatt, mint bármelyik "demokráciában".
Aki kemény legény az bevállalja, aki meg gyenge az nem. Ez az élet része.

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2012.03.30. 15:01:02

Micsoda fidesz égés a nép előtt, a világban. A bóvli fideszes magyar kormányon,a "csak a fidesz Skicc sumákom laude Pálon nevet a világ. Nagy szégyen ez honfitársaim, köszönhetjük a fideszes bóvlistáknak!
Padlón a fidesz, itt az idő, talpra magyar!
Tegyél meg mindent a bóvli kormány leváltására!

Készülj az előrehozott választásokra!

Orbán Viktor beszédéből véletlenül kimaradt az alábbi mondta: "Ezúton is szeretnénk megköszönni Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek és kormányának, hogy eredményes munkájuk és lobbizásuk eredményeként, 2008. júniusában a Daimler AG úgy döntött, hogy Kecskemétre telepíti egyik gyárát."
Orbán Viktor semmi más nem tett, mint Schmitt Pál. Schmitt Pál mások tudományos munkáját, Orbán Viktor pedig mások munkájának gyümölcsét tulajdonította el, mondta magáénak a Merci gyár avatóján.
Talpra magyar....

ladislaus 2012.03.30. 15:01:16

@Ylim: Jogos... fejemben még "CSAK"-kal fogalmaztam meg....
nem copy paste volt :)

Cormorant 2012.03.30. 15:06:05

A cikkben megnevezett hibához még annyit tennék hozzá, hogy palikának peche is volt és ráadásul HÜLYE is! Mert a fene gondolta akkor, hogy majd lesz egy Internet, meg egy Google, ahova felpakolják a bolgár kutató franciául megjelent tanulmányát. Mennyi esélye volt akkor erre? DE! Amikor KE lett (vagy még korábban), akkor legalább annyit megtehetett volna a saját védelmében, hogy saját maga rákereshetett volna és felkészülhetett volna előre a támadásra. Pl. iratkonszolidáció keretén belül véletlenül le is darálhatták volna ezt a nyomorult kisdoktorit. Végül is a szerencsénk, hogy ennyire buta!!!

Cormorant 2012.03.30. 15:11:05

@Paranoid Android2: Én pedig se fletó se orbán alatt nem féltem soha. Nem mentem oda, ahol borítékolható volt, hogy valakik dobálni fognak és ezért a karhatalom visszalő, amiben nyilván más is megsérül. Kirúgni meg engem is kirúgtak, de elégtételt jelentett, hogy két hónap múlva ugyanahhoz a multihoz másik poziba visszamentem - mert tényleg a pozimat építették le, és nem a tudásomra nem volt szükségük.

sinus67 2012.03.30. 15:13:26

"...olyan Köztársasági Elnököt akarunk aki Orbán Viktor felett áll valóban és pusztán a tekintélyével képes hatással lenni azokra a folyamatokra, amelyek átlépnek erkölcsi határokat."

Orbán Viktor felett csak és kizárólag Orbán Viktor áll. És Ő az egyetlen, aki már eddig is átlépte az erkölcsi határokat. Sajnos negatív értelemben.

dömper 2012.03.30. 15:18:38

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Van a jobboldali médiának egy része, ami ez idáig vakon tűzbe ment volna Viktor után. Az ő felelősségük vitathatatlan (mno - hírTv - echot - demokrata vonal ). Bármilyen ügy volt, rögtön összezártak a fideszes politikusokkal. Kívűlről nem nagyon látszottak törésvonalak, kivéve, amikor Ádert kikezdték.

Azt egyébként én sem értem, miért volt arra szükség, hogy OV -t kultuszfigurává emeljék. Ez szerintem bonyolultabb kérdés, mert ezen média szerepelőinek jó része óriási revansvággyal él a mai napig a "komcsikkal szemben". És persze OV -ban látták látják a mai napig azt az embert, aki ezen vágyaikat leginkább megtestesíti. A másik oldal is tett azért nem keveset, hogy OV -ból egyszemélyes mindenekfeletti figura legyen.

Én pl sosem értettem, hogy miért nincs egy párton belül egy embernek 16 éven keresztül alternatívája. Nincs tér a megújulásra, az új figurák kiteljesedésére -egyelőre.

Pinka-Panka 2012.03.30. 15:23:26

@Paranoid Android2: A szmájlikat elnézve jó kedved van nagyon:) ez üditő...

ladislaus 2012.03.30. 15:42:45

@Ylim: Jogos... fejemben még "CSAK"-kal fogalmaztam meg....
nem copy paste volt :)

Bélabáttya (törölt) 2012.03.30. 15:43:36

@rockjano: Hát, azért azt a Sólymot se kéne annyira nagyon sztárolni...
Időnként kissé szereptévesztesbe keveredett, és az ilyesmit igen szigorú, komoly arcot vágva se nagyon lehet kimagyarázni. Mondjuk jó pont, hogy meg se próbálta...

Bélabáttya (törölt) 2012.03.30. 15:45:04

@Cormorant - Nem gyarmat plagira vett nem doktora: Egészen biztos, hogy a Google, meg az internet buktatta meg? Nem lehet, hogy valami fideszfrakció megelégelte a mókust?

sinus67 2012.03.30. 15:50:44

@ladislaus: Na jó legyen! remélem a fekete övet nem plagizálta!?

2012.03.30. 15:50:49

@ladislaus: A második már copy paste. Az a szerencséd, hogy magadét másoltad, különben már köztársasági elnök lennél. :-)

(Na jó, tudom, hogy a Reload gomb ármánykodása okozta.)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.30. 15:53:02

"Ha a Fidesz és a jobboldali értelmiség között lenne valami érdemleges és mértékadó kapcsolat akkor már tudhatták volna,"

Bocs, de ez a mondat így nem igazán értelmes! Egy kifejezetten baloldali orientációjú, noe-kádárista párt, mint a fityisz, miért kommunikálna a jobboldallal?

Én (jobbára) jobboldali (pontosabban jobb-liberális) értelmiségiként nem látok a parlamentben (de a politikai palettán sem!) jobboldali pártot!

Én Chuck Norrist javaslom kosztársasági elnöknek! Ő legalább be sem tudja kapcsolni a fénymásolót! Szétüti! ;) És tőle még ork bán is félne... :)

sinus67 2012.03.30. 15:54:14

@Bélabáttya: Akkor nem húzták volna ilyen sokáig, mert azért ez valamilyen szinten a Fityisznek sem tesz jót. Azért az lehet, hogy megneszelték a Splagi bácsi elleni akciót. Azért változtathattak a jogállásáról szóló törvényen. Ti. már most is jár neki a suska, kocsi stb.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.30. 15:59:23

@dömper:

Biztosra akartak menni, és tudták, hogy OV-vel BIZTOSAN nyernek, csak utána kiderült, hogy OV elmebeteg, nélküle viszont széthullik a fidesz. Most ott állnak, egymás fejének szorított pisztollyal, mint a "Kutyaszorítóban" végén.

béla a görög (törölt) 2012.03.30. 16:01:58

korrekt írás.

egyébként minnél monolitikusabb egy rendszer annál nagyobb kárt okoz egy láncszem meghibásodása.
tetszettek volna nem egy emberben egy gondolatban hinni.
de hát ez már legyen a maguk baja én nézem a műsort és jóízűen röhögök.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.03.30. 16:02:03

@Paranoid Android2: "Marhaság. 22 éve itt csak pont annyira rúgnak ki a véleményed, vagy az igazodásod hiánya miatt, mint bármelyik "demokráciában"."

Tehát pl a Földrajzi-név Bizottság tagjainak privát állásukból való kibaszkodását minden további nélkül meg lehetne csinálni Németországban, Dörner kinevezését meg mondjuk Londonban.

Ne fárasszál már.

dömper 2012.03.30. 16:15:11

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

lehet, viszont OV nem elmebeteg, csak szerintem nincs mellettük kontroll akire hallgatnának, ők maguk meg már régen elveszítették a kontrollt. A 2/3 tetejéről - körbevéve egy sereg lojális emberrel - valószínűleg egyáltalán nem látják, hogy önmagukat köpködik szembe. Olyan lehet, ez, amikor az ember 2 órája gondolkodik egy programozói hiba megoldásán, nagyon sietnie kell és nem veszi észre a nyilvánvalót. Aztán odajön egy kolléga, ránéz, és 2 perc alatt megmondja, hogy mi a hiba.
Csak náluk ilyen ember nincs, és nem is fogadnák el senkitől. Azt nem tudom mekkora lehet OV döntéshozói köre ( totál egyszemélyes , vagy néha valakivel megbeszéli ), de teljes sötétségben tapogatóznak mostanában ez biztos.

Nem tudom nélküle milyen lenne a mostani jobboldal, de marhára kíváncsi vagyok már rá !

salamander 2012.03.30. 16:25:15

Nem Sp-t védem mert nem értettem egyet kinevezésével/megválasztásával.
Lehetnénk azonban tényszerűek és jogszerűek.
Nálunk Magyarországon valahogy mindig olyan kurtán-furcsán zajlanak az események. Sem jog- sem lét-, sem közbiztonság nincs.
Valahogy minden a feje tetején áll.

Nézzük mirt mondom mindezt.

Alkotmányjog azt mondja, hogy a köztársasági elnök elmozdításához három alapvető dolog szükséges:
1. alkotmány vagy törvénysértés
2. hivatali ideje alatt tisztségének viselése közben [tehát nem magánemberként] kövesse el mindezt,
3. szándékos tehát dolus directus dolus eventualis legyen a jogsértés.
Ekkor megfosztható a Közt Eln. hivatalától. (Az LMP-s Schiffer A. [ügyvéd] már kezdeményezi a hivatalmegfosztási eljárást.)

A Közt Elnököt megilleti a sérthetetlenség és a felelőtlenség joga is!

Továbbá: Az SP kidoktoriját vizsgáló vizsgálóbizottság
egyértelműen fogalmazott: a doktorit író személy, az opponens a konzulens illetve a doktorit elfogadó grémium nagyot hibázott 20 éve!

Mondjuk ki: a diáknak joga van rossz dolgozatot írni és joga van erre elégtelent vagy jelest kapni, sőt a puskázás is az egyetemi lét szerves része!

A felelősség az egykori professzorokról hogyan szállt át hirtelen a diákra?

Ha 20 évig rendben volt a kisdoktori dolgozat és a cím birtokosa nyugodtan használhatta akkor most miért nem? A doktori disszertációhoz azóta nem tettek hozzá nem vettek el, nyilvános volt és most is az. Ha egykor summa cum laude értékelést ért, akkor most hirtelen feltűnt, hogy szar van a palacsintában és már nem ér semmit?

A Semmelweis Egyetem tanácsa majd a bírálóbizottság visszavonta nagy sebtében a kisdoktori címet.
Ezzel azonban az adott egyetem vagy legalábbis az összes akkori kisdoktorit meg kell vizsgálni és újra el kell bírálni. (Persze ha következetesek szeretnénk lenni).
Olyan igazi liberális bunkó mucsai eljárás ez.

Röviden és velősen semmi köze a köztársasági elnökhöz sem a hivatalához s egyáltalán nem kell lemondania.

Más kérdés, hogy erkölcsi, társadalmi normák szempontjából természetesen lépéskényszerbe került az elnök.

De hát mi ez a Gyurcsány-féle áfacsalásos (de időmúlás révén elévült) adócsalás és más szándékos bűncselekményeihez képest és persze még sorolhatnánk,
a többi jómadarat... akik most is ott üldögélnek a parlamentben és ájtatos arccal kisírt szemekkel aggódnak a demokráciáért és a veszendő erkölcsöket féltik

Mondjuk semmi.

***

déjá vu39 2012.03.30. 16:26:52

Két dolog:
1. A cikk egyetlen mondatához (1-2%) - egyetértve dömperrel: Nekem van kisdoktorim (akkoriban szereztem, mint SP, csak más területen), és nem kell azt gondolni, hogy mindenkinek csak úgy adták. A többségnek meg kellett érte rendesen dolgozni. Természetesen (és sajnos) ahogy most is, akkor is volt, aki kvázi ingyen kapta - de azért nem ez volt a jellemző.
2.) A kisdoktori nem azért szűnt meg, mert azt ingyen osztogatták, hanem azért, mert a tudományos minősítő rendszer szovjet mintára épült fel (kisdoktor, kandidátus, nagydoktor) és ezt váltották fel a germán és az angolszász nyelvterületeken elterjedt minősítő rendszerrel (kompabilitás).
Erről a témáról az indexen (azt hiszem) láttam tegnap egy cikket, érdemes további hozzászólás előtt elolvasni.

Bélabáttya (törölt) 2012.03.30. 16:37:54

@ladislaus: Van benne némi igazságod, de akkor, ott hirtelenjében bizonyítania kellett a TF-nek a viszonylag frissiben kapott egyetemi rangját. Azaz hamarjában kellett találnia pár nemzetközileg is elfogadható, tudományos eredményként mutogatható személyt. Hát, ez lett belőle...

2012.03.30. 16:38:29

@salamander: Nem azért kell lemondania, mert 1992-ben plagizált. Hanem azért, mert 2012-ben azt hazudta, hogy nem plagizált. Egy erkölcstelen ember pedig méltatlan arra, hogy köztársasági elnök legyen.

sulcus (törölt) 2012.03.30. 16:47:19

Örömmel (és önként) távolítottam el a nickem elől a „Dr” címet!
Kedves fidesznyik elvtikék. Itt a különbség,még gyurcsány önmaga vallotta be hogy hazudott és utána tört ki a népharag,nálatok ez pont fordítva működik.
Csaló Köztársasági Elnökötök a mai napig nem ismerte el hogy csalt és utána még hazudott is!
Vekker Viktor (is) tanulhatna a történtekből.
Bár a rém-Hír tv és a többi fidesznyik sajtó a mai napig csak az elmúl nyócévet szajkózza és oknyomozó újságírói 6éve ott tartanak,hogy hány ártatlan terhes anya,nagymama,csecsemő és véletlenül arra járó idős,rokkant ember szemét lőtték ki a rendőrök egy tömeg demostráción.
Áldozatkész,bátor bértollnokaik a Schmitt ügyben halált megvető bátorsággal hallgattak.

A bóvli kormány most már a lottóval is csal!! 2012.03.30. 16:51:46

Ellenzék, magyarok, polgárok!

Padlón a fidesz, annyi szégyent hoztak már hazánkra, annyiszor megbántottak, kisemmiztek, levegőnek néztek, hogy azonnal el kell zavarni őket.

Talpra magyar, most vagy soha...

Bencsik-Bayer-Kerényi idióta hasonszőrűek békamenetet szerveznek újra k.elnökükért. Most észak- koreából hoznak bérfelvonulókat, mert a plagi úr sérthetetlen. Ő akár lophat, csalhat, de még ölhet is!

Orbán banda takarodj!

salamander 2012.03.30. 16:57:53

@Ylim:
Jó persze ezzel megy most mindenki, de kérdem én: Akkor ha valamire kapsz egy summa cum laude minősítést akkor arra nem gondolhatod azt hogy azzal minden rendben van?

Miért az ő felelőssége merült fel a kérdésben?

Érdekes lenne, ha elém állna valaki, hogy "a diplomámmal gondok vannak" ezért meg ezért és én nekik adnék igazat nem a professzoraimnak akik a hivatalos minősítést az adott diplomára kiadták...

Megint fordítva ülünk a lovon!

***

salamander 2012.03.30. 17:02:35

@sulcus:
Igen Gyurcsány önmaga vallotta be hogy hazudott, CSAK NEM NYILVÁNOSAN tette mindezt!

Nincs itt népharag csak a fejedben dúl a tornádó...
Miféle doktori címet távolítottál el neved elől már bocsáss meg.
Partfistechnikus vagy?

***

2012.03.30. 17:15:23

@salamander: Ő adta be a plágiumot. Intelligens ember egész egyszerűen nem hiheti el, hogy nem tudta, hogy plagizálni nem szabad. Ha a summa cud laude minősítést a cimboráimtól vagy tőlem valamilyen módon függő emberek alkotta bizottságtól kapom egy csaknem 100%-ban másoktól másolt értekezésre, akkor eszembe sem jut, hogy megérdemlem.
Ahhoz kőbunkónak kell tartanod Schmittet, hogy azt hidd róla, hogy nem volt tisztában azzal, hogy plagizált és azzal, hogy csak azért kapta meg a kisdoktorit, mert ő Schmitt Pál.

És ismételten leírom: itt már nem arról van szó, hogy 1992-ben plagizált, hanem arról, hogy 2012-ben hazudozott.
(Ha tényleg nem tudta, hogy a 180 oldalnyi fordítás mellett még a maradék is másoktól van, akkor meg eleve nem a saját értekezését adta be elbírálásra.)

salamander 2012.03.30. 17:15:56

@Óriási fidesz bukás! TALPRA MAGYAR, MOST VAGY SOHA:

Sajnos a Fidesz nincs padlón és szeretnélek kiábrándítani, hogy a alkotmányjogilag a köztársasági elnök semmilyen jogsértést nem követett el!
Ezért nem "kell" lemondania, sőt, elkeserítelek nincs semmi és senki aki erre jogilag rákényszeríthetné, csak ha alkotmány- vagy jogsértést követ el szándékosan hivatali minőségében.

A médiahisztéria és a habzó száj nem keletkeztet jogi kényszert.

***

2012.03.30. 17:32:22

@salamander: "alkotmányjogilag a köztársasági elnök semmilyen jogsértést nem követett el!"

Csak a tisztánlátás kedvéért: alkotmányjogilag Gyurcsány sem követett el jogsértést, mégis szétvertétek a fővárost.

Jelzem, Gyurcsánynak 2006-ban ugyanúgy le kellett volna mondania, ahogy most Schmittnek is le kellene.
Nem azért, mert törvényt sértett, hanem azért, mert erkölcsileg ez az egyetlen helyes lépés.
És ne kelljen már az erkölcsöt egy önmagát hívő kereszténynek valló embernek magyarázni.

EzVan:) 2012.03.30. 17:40:53

@Ylim: bocs, de Schmitt simán jogsértő IS. Az akkori jogszabályok szerint, amely alapján a doktori cím kiadását a törvény az egyetemeknek lehetővé tette, a címre pályázónak meg kellett volna felelni a doktori szabályzatban előírt dolgokban.
Mivel neki ez nem sikerült (nem is értem, hogy hogyan gondolhatja valaki, hogy jóhiszeműen le lehet másolni valamit), ezért a jogalkalmazó egyetem visszavonta a címét. A jogász pasas ezt fogalmazta meg a cifra különvéleményében.

2012.03.30. 17:49:20

@EzVan:): Az a jogsértés már elévült, ergo a közjogi pozíciójával kapcsolatos kérdésekben nem releváns.

Ppix 2012.03.30. 18:05:12

Ide vezet a féktelen hatalommánia, önzés, sötétség, bizalmatlanság és paranoia.
Mármint a viktoré.
Van egy hibás rendszerben működő szervezet, semmi meglepő nincs benne hogy hibákat produkál. A meglepő az hogy a szavazópolgárok beleszarok mentalitása és demokratikus kultúra hiánya miatt eddig mindig ilyen börtöntöltelékeket választottunk meg...
A helyzetet elnézve itt csak a nyilvánosság erejétől való félelem fog változást előidézni a politikusok viselkedésében, az meg még jó pár évtized...

salamander 2012.03.30. 19:41:15

@Ylim:

Ami igaz az igaz: követeltük, hogy Gyurcsány mondjon le, de nem nagyon akart. A fővárost nem "vertük" szét - különösen nem én. (A 370 forintos euró gyorsabban célt ért mint az állampolgárok jogos akarata...)

Szerintem nem kell magyarázni az államfőnek az erkölcsi normákat, mert biztosan tudja (más nem érzi).

Ebben az esetben azonban jogilag nincs mit tennie.
A köztársasági elnök megválasztásához kellene bizonyos kritériumok, az azonban hogy doktori címe legyen, az nem feltétel.

(35. betöltött életév, büntetlen előélet, magyar állampolgár és a megválasztását követő 8. napon lépjen hivatalba.
[Persze vannak még egyéb rendelkezések, pl.: összeférhetetlenségre vonatkozó normaszöveg, de ez most ide nem tartozik.])

Szerintem annyi a gond, hogy égés Pali bácsinak ez az egész.

De el kell hogy keserítselek, ugyanis amitől Pali bácsi ég, illetve amikor Pali bácsi ég, attól mi is égünk mint a rongy.

Rendben tudom, hogy csak közvetve, de azért szerintem ez most egyetlen állampolgárnak sem hiányzott.

Kivéve a Fidesznek. Azon azért elgondoznék - és inkább itt lehet az eb elhantolva -, hogy elképzelhető az a forgatókönyv, miszerint Kövér László államfő akar lenni.

No akkor Schmitt Pálnak indulnia kell. Hát ha nem akar önként akkor majd megy így.

***

salamander 2012.03.30. 19:56:20

@Ylim:

"Ahhoz kőbunkónak kell tartanod Schmittet, hogy azt hidd róla, hogy nem volt tisztában azzal, hogy plagizált"

Hát idáig minden írásomban a Köztársasági Elnökről írtam és nem Schmitt Pál magánemberről vagy sportolóról.
A civil Schmitt Pál - mindenki tudja - nem egy tudós alkat.
(Kár mondhatni felesleges olyan nagy dolognak tartani a papírokat és a címeket. A tanulás és a műveltség az mindig nagy dolog és értékelendő. Pali bácsi ezeknek valljuk be eléggé híján van.) Ezt azonban mindenki tudta/tudja, hiszen előttünk lett az ami.

Viszont álláspontomat fenntartom: a kisdoktorit bíráló és a summa cm laude minősítést kiadó bizottság a felelős és nem Schmitt Pál.

***

sinus67 2012.03.30. 20:13:50

@salamander: Azt hiszem a Te olvasatod szerint az igazi móri mészárosokat be sem kellett volna vinnie a rendőrségnek. Kaiseréket ítélték el az ügyben, aztán kiderült, hogy nem ők voltak. Véletlen folytán kerültek elő az igazi elkövetők. Akkor hát az igaziakat nem kell megbüntetni, mert a Rendőrség, az Ügyészség és a Bíróság a hibás, hiszen az igazi elkövetők joggal hihették azt, hogy semmi rosszat nem tettek.

Na ez sületlenség.

A köztársasági elnök
- képviseli a magyar államot,
- Magyarország nevében nemzetközi szerződéseket köt,
- megbízza és fogadja a nagyköveteket és a követeket,
- kitűzi az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és a polgármesterek általános választását,
- kitűzi az európai parlamenti választás, továbbá az országos népszavazás időpontját,
- részt vehet és felszólalhat az Országgyűlés és az országgyűlési bizottságok ülésein,
- javaslatot tehet az Országgyűlésnek intézkedés megtételére,
- népszavazást kezdeményezhet,
- adományozza a törvényben meghatározott címeket, érdemrendeket, kitüntetéseket és engedélyezi viselésüket,
- gyakorolja az egyéni kegyelmezés jogát,
- dönt az állampolgársági ügyekben,
- dönt mindazokban az ügyekben, amelyeket külön törvény a hatáskörébe utal,
- a fegyveres erők főparancsnoka,
- a Szent Korona Testület elnöke.

Nos, ezek tükrében azt gondolom, hogy a Köztársasági Elnök személye feddhetetlen kell, hogy legyen. A demokrácia és a törvényesség, valamint az összmagyarság legfőbb képviselőjének nem elég becsületesnek lenni, annak is kell látszani. A megszerzett doktori fokozata csaláson alapult. Minden vizsgázó, mindegy, hogy érettségi, vagy doktori vizsga, tisztában van azzal, hogy nem puskázhat, nem teheti magáévá más szellemi termékét. Aki így tesz, annak tudatában teszi, hogy csalt. A csalás - mindegy mikor derül ki - következményeit vállalni kell. Azt is, hogy a becsületén csorba esett.

Szerintem Pali bácsinak nem a doktorija miatt kellene lemondania. Ez csak hab a tortán, mármint a becsületességén esett csorba.

sinus67 2012.03.30. 20:30:09

Persze tudom, hogy a móri ügy ebben a változatban nem a legjobb példa, csak azt akarom érzékeltetni, hogy a becstelenség attól még becstelenség, bárki miatt maradt az ügy "titokban" az elévülési időn túl. Legjobb példa a Hungária Körúti OTP rablógyilkos esete lett volna. Elévült. A Rendőrség a hibás abban, hogy nem derítette ki az elkövető személyét. Az elkövető attól még egy ember életét kioltotta, ergo becstelenségéhez akkor sem fér kétség, ha jog szerint már büntetni nem lehet.

salamander 2012.03.30. 20:42:17

@EzVan:):

Ez duplán marhaság.

A hallgató olyan dolgozatot ad be amilyet akar. Azért van a konzulens, hogy hülyeségeiről lebeszélje, ott van a témafelelős, ott van az opponens aki kikezdi vitatkozik vele ergo meg kell azt a dolgozatot védenie érdemben s aztán ott van a bizottság aki az egészet értékeli.

Hogy lett akkor ez a dolgozat Summa cum laude minősítésű?

Erre most meg egy egyetemi szenátus visszaveszi... tudomásom szerint ilyen kérdésekben meg kell kérdezni az érintettet, az akkreditációs bizottságot (MAB) mint felettes szervet is. Ne az vegye vissza azt a doktorit - zárt eljárás keretében -, aki a felelős amiért ezt a minősítést kiadták!

Röhej.

***

salamander 2012.03.30. 20:53:06

@sinus67:
Jaj de részletes vagy sajnos keményen félreérted a dolgokat illetve azt is amit leírtam.

Eljárásjogi, nyomozati hibákat és egy hülye bíró által lefolytatott büntetőeljárást ne hasonlítsunk már egy kidoktori védéshez és minősítéshez.

Ébresztő!

Az említett büntetőügyben az eljáró bíró (Varga Zoltán "doktor") olyan idióta, hogy csak a bírói függetlenség és a haverok tartják életben.

Szinte mindent leírtam fentebb, így sokat ehhez hozzátenni nem tudok. Álláspontom változatlan: Schmitt Pálnak jogi értelemben nem kell lemondania, a bíráló bizottság véleménye alapján az egyetemi szenátus nem volt hivatott így megfosztani a doktori címétől Schmitt Pált.

kalap.
***

sinus67 2012.03.30. 21:38:40

@salamander: Az hiszem neked kellene ébresztő. Mindenki, aki a lemondásáról értekezik, nem jogi értelemben teszi, hanem erkölcsi értelemben. Pontosan azok miatt a köztársasági Elnöki feladatok, és társadalmi, valamint nemzetközi elvárások miatt. A személyét körüllengő, már-már bohózat hiteltelenné teszi mind itthon, mind külföldön. És - mint azt fentebb írtam - más dolgai miatt is szájára vette a média itthon és külföldön egyaránt. Lásd: aláírógép, törvényhozás normakontrolljának hiánya, stb.
A törvényesség felügyeletét ne egy olyan ember lássa el, akinek a becsületén folt esett.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.03.30. 22:22:45

2006: Gyurcsány.
2012: Schmitt.

Különbség a részletekben?
Nyilván.

Különbség a lényeget tekintve?
Semmi.

A lényeg?
Itt: www.kibulizottorszag.net

ando1888 2012.03.30. 22:26:25

@Rézfánfütyülő fűzangyal: Ne röhögtess, Árpi bácsi a pornófordító aláírógép, az SZDSZ bábja? Az ideggyenge tesze-tosza Sólyom? Ezek a nagy elődök???

2012.03.30. 23:02:47

@salamander:
A kommunista rendszerben az állam ügynököket szervezett be. Akik ügyesen jelentettek, azokat a jelentés elbírálói meg is dícsérték, ergo joggal gondolhatták, hogy ők helyesen cselekszenek.
Mivel akkoriban ez így volt szokás, ezért most milyen alapon akarja a volt ügynököket bárki bármilyen formában felelősségre vonni?

Tocsik Mártát a bíróság erkölcsi alapon kötelezte a sikerdíjának visszafizetésére, mivel jogilag minden rendben volt. Akkor most ő is kapja vissza a százmillióit. Természetesen kamatostul.

Egy erkölcstelen köztársasági elnököt a helyén tartó rendszer kormányzó ereje erkölcstan oktatást fog bevezetni az általános iskolákban. Mennyire lesz mindez jobb és hitelesebb annál, mint amire a saját szüleik taníthatnák őket?

Kezd már derengeni, hogy egy erkölcsileg lenullázott köztársasági elnök helyén maradása nem jogi kérdés?

salamander 2012.03.31. 00:10:32

@Ylim:
Elnézést sem a kommunista rendszer ügynökei sem Tocsik Márta ügye nem jó analógia.

Az említett példák szándékosan vagy gondatlanul elkövetett bűncselekmények, melyeket a bíróság büntetőeljárás keretében vizsgál.

Schmitt Pál esete távolról sem büntetőügy. Azonban a társadalomra való veszélyesség éppen a Semmelweis Egyetem eljárásában áll, mert ez az eljárás nem volt jogos és nem volt jogszerű sem.

Említettem már,ha ez a fél-analfabéta elkapkodott döntés megállná a helyt, akkor a következetesség azt kívánná meg, hogy minden kisdoktori cím megszerzésének körülményét vizsgálják ki és felül.

Még Mozambik is rajtunk röhögne és joggal.

Ez az eszeveszett vagdalkozás és pozícióféltés a reszkető opportunisták machiavellista politikusok, akarnok bunkók párviadala.
Tény hogy a politikustársadalom nem tűr meg maga között tisztességes embert, tény az is hogy a bornírtság is elő-követelmény: az azonban nem járja, hogy minden épített dolog a hülyegyerekek iszapbirkózásának áldozatává váljék.

Elsősorban az intézményekre gondolok, s a köztársasági elnöki tisztség Magyarország első közjogi méltóságának intézménye.

Erkölcstelen és lenullázott akkor lenne a Közt Eln. ha hivatalával mondjuk visszaélve hivatali ideje alatt szándékos bűncselekményt elkövetne, (Hangsúlyozom BŰNCSLEKMÉYNT kell elkövetni) és ezért Jogerősen állambíráskodás során, alkotmánybírósági határozatban elítélnék!

Úgy látom, nehéz megérteni hogy egy ilyen intézményt mennyire véd a jog - és ez nem Schmitt Pál személyre vonatkozik. Ezért nem nagyon értitek mit követ el a sok hülye, aki lerohanta ezzel - valójában piszlicsáré üggyel - az intézményt...

(Alapjában véve még vádat sem emelhetnek ellene [sérthetetlenség]. Ezért sem értem milyen jogon ültek össze az egyetemi szenátus tagjai és döntöttek felőle.)
Ezek mind hülyék. Tovább már talán nem kellene blamálni magunkat és esetleg megsemmisíteni a egyetem döntését...

***

salamander 2012.03.31. 00:20:17

@ByA:

Igen. Az idézett linken található szöveg figyelemreméltónak tűnik.

kösz.

***
süti beállítások módosítása