Boszorkányok márpedig vannak!

 2011.04.21. 08:49

 Mindenki számára kötelező heller ágnes szöveg, amely mind gondolatiságában, mind nyelvezetében megalapozza a modern magyar etika művelésének rögös útján haladó progresszív értelmiségi erkölcsi attitűdjét:

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/heller_helyeselte_a_veres_megtorlast.html

 (A linken található képekért és a cikk minőségéért elnézést kérek, de az eredeti szöveg a lényeg:))))

Ne tévesszen meg bennünket, hogy a szöveg a Magyar Hírlapban került napvilágra. Csak élvezzük. Ezt a szöveget a nagybetűs Szerző 30 éves korában követte el. Még vagy húsz évig vergődött a kádárizmus posványában, mielőtt elvesztette türelmét, és miután (isten tudja hányadszor) megfosztották akadémiai és egyéb felsőoktatási megbízásaitól, külföldre menekült. Kemény húsz év lehetett, amely olyan erkölcsi fensőbbséget érlelt, amelynek fényében most van szerencsénk sütkérezni. 

Azt viszont legalább tudjuk, hogy milyen kozmetikai módszerekkel sikerült ilyen hihetetlen vastag, mondhatni tűzálló arcbőrt növeszteni egyeseknek.

 

 

Címkék: etika erkölcs mszmp becsület kádárizmus heller ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr72844252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.04.21. 21:33:11

Hellert megértem, neki szar élete volt. A nácik ha a porhüvelyét nem is tudták elpusztítani, a lelkét megölték.

Viszont gratulálnék Heller haverjainak, futtatóinak! Igazán nagy jellemet tudhatnak barátjuknak!

Külön gratuláció az európai liberálisoknak.

marhaszív 2011.04.22. 22:20:02

nem baj, majd jön az ági, hogy lám már ott tartunk, a szélsőjobb befúrta magát a levéltárba. ott nácik photoshoppal hamisítanak. gátlástalanul.
apropó(!), gátlástalanság...

vizesnyolcas 2011.04.24. 15:47:01

A levél írója egyértelműen nem az életéért könyörög. Az fáj neki, hogy az elvtársak nem használják (hogy a diktatúra nem használja).
Ha egy regényíró talál ki egy ilyen levelet, azt mondanám, hogy egy zseniális abszurdot alkotott: egy entellektüel, aki azt bizonyítandóan csúszik-mászik a hatalom előtt, hogy ő a legalkalmasabb egy etika tankönyv megírására. De ez nem fiction, ez a nagy büdös valóság, ez nem zseniális, hanem szánalmas abszurd.
Már alig várom, hogy a 168 órások mivel fogják mosdatni az erkölcs zsinórmértékének számító idoljukat.

valaki23 2011.04.27. 09:19:28

Harminc éves korában írta? Nem elírás? Általános iskolában különbeket fogalmaznak.

valaki23 2011.04.27. 10:21:21

„Elmentem a Máté-passiót meghallgatni, és arra gondoltam, Péter háromszor elárulta Urát, és rá lehetett építeni az egyházat, akkor nekem is van lehetőségem, hogy egyházat építsenek rám.” Ezekkel a „bűnbánó” szavakkal kommentálta nagypénteken Heller Ágnes a csütörtökön nyilvánosságra került 1959-es levelét.

Látom már, legnagyobb hibája: a szerénység.
süti beállítások módosítása