Újabb BKV-és interjúval kedveskedtek nekünk szombat reggel, évek óta először fordult elő, hogy volt némi kompetíció a sajtótermékért a reggelizőasztalnál.

Antal Attila abban a sztájlban adja elő magát, amit még Balogh Zsolt szerettetett meg velünk. Drámáját jól jelzi, hogy vezérigazgatóként csak 112. volt a cég fizetési listáján, ami nyilván azt érzékeltei leginkább, hogy szakemberként volt foglalkoztatva és nem lobbistaként, rokonként, szexuális segédeszközként, bűntársként, esetleg szimplán tévedésből.

Ez a vallomás is életszerű, mint egy tízmillás kölcsön parkolóházi lebonyolítása, átsejlik belőle a gonosz politikusok parizertől iszamlós kezébe került mérnökember naiv csodálkozása, amely érzelem megélésére eleddig csak az épp rebootolós elmeállapotú demcsák zsuzsát tartottuk képesnek.

Amit Antal elmond, az maga a Hátsó-Kannibálföldi Államivagyon Biztonságbahelyezési Köztestület szervezetszociológiai lenyomata.

Elmondása szerint például nem sejtette, hogy a BKV milyen állapotban van, amikor elvállalta a feladatot. Hát ezt már hallottam a szocialista holdudvar gazdasági szakembereitől egypárszor, hogy nem tudták. A BKV és a MÁV állapotát mindenki ismeri, mindenki, aki ebben az országban él. Persze ehhez két élményben kell részesülni előzőleg, igénybe kell venni a nevezett két képződmény szolgáltatásait egyszerű halandóként, valamint a cégek nyilvános pénzügyi adatait át kell tekinteni néhány évre visszamenőleg. Azt, hogy az utazás kimaradt még megértem valahogy (a terepjáró nem fér fel a villamosra), de azt hogy gazdasági szakemberként nincs tisztában egy állami cég vezetője egy másik magyar állami cégen belüli viszonyok hozzávetőleges milyenségével, akkor a realitásérzék aggasztó hiányát kell felvetnünk.

De legalább azt elismeri, hogy átadás-átvétel közben rádöbbent.

Például nem tudták neki helyből megmondani hányan dolgoznak a cégnél. Ez annyira szép, hogy nem is poénkodom rajta, nem lenne méltányos a legjobb poénnal sem, ha ilyen erős ellenfélre küldeném rá.

Az is kiderült a számára, hogy a számtalan vezető mindegyike át van adva az örökkévalóságnak és a BKV-nak. Így első saccra úgy számolom, hogy az helyből világcsúcs, hogy a BKV szűken vett felsővezetői körének szerződés szerinti lelépési díja nagyobb, mint a cég éves forgalma. Nem a forgalom kicsi, igaz nem is a szűken vett felső vezetői kör, hanem a szerződések aláírói mertek nagyot álmodni.

Antal Attila nokiásdobozokkal és nagyobb mennyiségű parizerrel a BKV-nál nem találkozott ugyan, de cserébe mindent aláírt, amit mindenki más is aláírt már. Ez egy rendkívül tanulságos értelmezése a gazdasági csúcsvezető feladatkörének.

Elmondása szerint a lobbisták (eufemizmus az mszpszdsz kifejezésre) szépen megállapodtak mindenről és a BKV vezetés második vonala úgy készítette elő a vezérig. számára az anyagokat, hogy az kezét széttárva csak alábiggyeszthesse a kétségkívül értékes szignóját.

Ha szegény, félreértelmezve a feladatát, túlbuzgóságból rákérdezett, akkor megnyugtatták, hogy a költségvetésen belül vannak.

Kérdezném, volt valaha a BKV költségvetésen belül? Már ha olyan betegesen perverz, közgazdaságiatlan kérdéseket teszünk fel, hogy egy gazdasági vállalkozásnak, még ha közösségi is, nem kéne-e minimum nullszaldósan működni. De évi néhánytízmilliárd veszteség a költségvetésen belül van.

Idézet következik:

Kérdés:”Nem merült fel soha a lobbikörben, hogy túl sok a kommunikációs, tanácsadói szerződés?”

Válasz:” Nem. A BKV egy százmilliárdos cég. Nem voltak kiugró tételek. Ha rákérdeztem egyikre-másikra, az volt a válasz, hogy kell. Egyébként nem léptük túl a korábbi időszakok ilyen célra fordított költségkeretét.”

Mennyit tudhatott ez a csávó a cége pénzügyeiről?

Primitívebb lelkületű újonnan érkező cégvezetők, akik elmerülnek a napi ügyek mocsarában, ezt úgy oldják meg, hogy minden nap megnézik az össze utalást és az első időkben mindegyikre rákérdeznek.

Persze azzal a helyzettel is kezdeni kell valamit, amikor nem tetszenek a válaszok.

Például el lehet menni haza, de hát ezek pont ezért kapják a fizetésüket, hogy maradjanak és nem azért, hogy rendet tegyenek.

Szerintetek a demszky lemond?

Vagy ne kérdezzek hülyeségeket?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: bkv demszky gábor aba botond antal attila tanácsadói szerződés

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr281836574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2010.03.13. 13:52:28

Antal sara a szövegtől nem lesz se kevesebb, se kisebb legfeljebb láthatjuk még azt is, hogyan ment a dagonyázás az agyagosban...és ez is van olyan fontos, mint az, hogy mekkora a volt főnök felelőssége.

gudmen 2010.03.13. 15:20:24

ez a blog igazi gyöngyszeme:
"mérnökember naiv csodálkozása, amely érzelem megélésére eleddig csak az épp rebootolós elmeállapotú demcsák zsuzsát tartottuk képesnek."

:)

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2010.03.13. 19:49:07

lassan, de dől a domino :)

Mindenki elkezd nyilatkozgatni, amikben részigazságok lesznek csak, de az is bőven ki fogja verni a biztositékot...

Rókakígyó 2010.03.13. 20:15:23

Szerintem az télleg nagy szerencséje volt neki, h kapott egy infarktust. Azért én továbbkérdezgetném a többieket is, mondjuk az FB-ét (miért lehet 12 cég egy cégen belül), Kocsis úrat (hogy van mrs Kocsis) és agy tovább. Demszky Úr hárított, de gondolom a horvát nyaraló ajándékozási szerződésén már elkezdtek dolgozni. Így jutunk a rendszerváltó ellenzékiektől a fehérgallésros bűnözőkig.

gejzabá2 2010.03.13. 20:27:48

Jövő héten meg a demszky fog nyilatkozni a Nemzetben, hogy őt meg az atyúristen utasította mindenre, de pénzt ő se soha senkitől (max. öltönyt, de azt is csak kölcsönbe)

Öreg Sam 2010.03.13. 20:29:34

És ez még csak a kisebbik bili tele szarral,kiváncsi leszek a nagy tesó MÁV-nál mikor borul...
Vagy nem borúl?
Annak politikai üzenetértéke lenne. :)

Deneware. 2010.03.13. 21:27:14

Azért gyönyörű hogy 8 évnyi meghitt elvtársi egyetértés hogyan képes a vég előtt egy hónappal szardobálássá fajulni... :o)

ridegfarkas 2010.03.13. 21:35:22

Ez az ember is csak részigazságokat mondott el,valószínűleg a többi kitárulkozó bukott belső báb is így fog tenni.A teljes igazságot nem tárja majd fel senki,de midenki,aki ebben az országban él már most tudja.Történetesen azt,hogy a mostani politikai elit lényegében így működik,ez az általános gyakorlat a közpénzek körül.Attól,hogy most többen-kevesebben kibuknak,nem fog a tendencia megszűnni,csökkenni sem.Egy bejáratott ösvényről csak kényszer hatására tér le az ember ismeretlen,idegen útra.Nem hiszek a megtisztulás önkéntes vagy teljes voltában,nekifutnak majd egyesek biztos,de túl nagy falat ez hősöknek,a teljes társadalom nyílt támogatása kell a helyet gyökerének gyógyításához.Ez a gyakorlatban azt jelentené,hogy az egész mostani garnitúrát lecserélnénk és a törvényeket úgy alakítanánk ki,hogy szinte lehetetlen és nagyon kockázatos legyen elcsábuló jellemeknek újra ezt megtenni.

Vagyis szerintem ezt az elkorrumpálódott,erkölcstelen elitet csak egy belső forradalom tudná teljesen kisöpörni a bársonyszékeikből.Nincs rá más mód,mert önként nem engedik el a koncot,inkább elpusztulnak,de az "álkapocszáruk" nem enged.

demszki nem mond le,olyan büszke és merev egója van,ami ilyen nemes lépésre nem képes,még önvédelemből sem,korlátai szűkek.Ideje lejár és büszkén távozik,még ő fog oktatni és támadni és csodálkozni.

Bona Fides 2010.03.13. 21:43:28

Lemond-e? Nem hinném. De ahogy kinéz a pasi... Talán a Lipót lenne a megfelelő megoldás. Na meg persze az ajándékozási szerződéseket gyorsan kell tető alá hozni.

Bona Fides 2010.03.13. 21:50:41

@ridegfarkas: Így igaz. Sajnos én sem látom, hogy hogyan lehetne megtisztulni. Ott tartok, hogy ha látok egy vezető beosztású embert, akár a magánszférában, akár a közszférában, akkor automatikusan arra gondolok, hogy ez egy korrupt bűnöző, csak még nem derült ki róla.
Biztos, hogy korrupt bűnöző, mert egyszerűen nem lehet más. Pedig a családomban és az ismeretségi körömben is bőven akad vezető beosztású ember.

órarugógerincű felpattanó 2010.03.13. 21:52:51

@Bona Fides: Hát sajnos ritkán tévedsz. És ami még rossz, hogy jellemzően fingja nincs mit kellene tennie a pozíciójában.

nekend · http://www.jtauto.hu 2010.03.13. 22:55:47

Nem tartom valószínűnek, hogy ez meg fog változni, ugyanis a mai diákok körében is ugyanezt a vislelkedést látom, csak hát ugye kicsiben. Gondolok itt például a HÖK-ökre.

fedélzeti kompót 2010.03.13. 23:50:12

@nekend: ez a régebbi HÖK-öknek is sajátja volt. A naiv idealisták közül itt szelektálódnak ki azok a lenyúlástechnikusok akik az itt tanultakat már országos méretekben is képesek sikerrel alkalmazni.

FutApest 2010.03.14. 00:05:29

Szerintem nem fog lemondani.
Véleményem szerint, az osszes korrupt ill. korruptalodott hatalmi pozicionban, vezetoi allasban lévo "szakembereket" és politikusokat meneszteni kell (=politikai életbol valo orok kizaras és buntetés: vagyonelkobzas, borton. demszkynek és gyurcsanynak mar az életfogytiglan sem lenne elég!)

Nem tudom mennyi az esély arra, hogy ez be is kovetkezzen (mert ugye van itt a mentelmi jog, és A mai mo.-i "jog"), mindenesetre amig varakozunk addigis inspiralodjunk; ime egy civil mozgalom linkje, amelyet egy angol kornyezetvédelmi és politikai aktivista, ujsagiro George Monbiot inditott el Tony Blair ellen: www.arrestblair.org/

Vegul, ez sem egy rossz kezdeményezés mégha sok eredménye talan nem is lesz ... www.becsapottak.hu/

Lev Menachem 2010.03.14. 01:38:13

Az amcsiknak van egy remek kifejezésük a hasonló szituációra:

the shit hit the fan...

remélem a választásokig minden hétvégi nemzetbe jut egy állami cégvezetői vallomás.

borzzz 2010.03.14. 01:55:25

@Lev Menachem: Úgy tűnik, jut, de sajnos a választásig már nincs sok idő.
A rendszert - nem csak a BKV-nál - az tarthatta fenn, hogy mindenki mindenki másról tudott terhelőt, ezért körkörös hallgatással védték magukat (és hordták ki halkan a pénzt). Tök véletlen, vagy inkább az amortizálódott maszopnak köszönhető, hogy Hagyó képében megérkezett az új erős (és korrupt, de ez default) ember, akinek nagy erejét csak végtelen butasága múlta felül, felrúgta az évtizedes hallgatólagos megegyezést (melyet ez esetben nem neveznék gentlemen's agreementnek). Így naponta olvashtajuk az "őszinte, tényfeltáró vallomásokat", kár, hogy mindenki a többiek besározásában jeleskedik, de majd csak összeáll a kép.

klacus 2010.03.14. 04:01:38

Egy nagy naiv álom, azt feltételezni, hogy egy ilyen helyzetbe került csúcsvezetőnek, már másnap egy diktafont kellett volna szereznie?

Esetleg az első nap végén tárcsáznia a 112-t?

Ki hisz ezt el? Persze nem tudta bocsi. Ébredjenek már fel.

Ha ez egy magáncég könyvvizsgálatakor derülne ki, a tulajt délután már bilincsben mutogatná az RTL. Egyszerűen felháborító, az a hozzáállás, ahogy bagatellizálják, az egyéni felelősséget.

Ezeket mind kalodába kellene zárni, minden ujjára hüvelykszorító, és két napig rá se baszni. Majd feltenni a kérdést, hogy nem-e akar mondani valamit, így a kihallgatás elött.

A paraméterkönyvben, sem a sajtóközleményekben nem találtam meg, hogy egy utas egy jegyből hány ft. korrupciós pénzt fizetett ki.

A jegyre rá kellett volna írni:
személyszállítás x ft + áfa
Korrupt köcsögök ára X ft. (áfa mentes)

Shinjuku 2010.03.14. 05:18:24

Na ja... jon akkor majd lassan a MAV botrany is. De szerintem meg lehetne vizsgalni mondjuk az ORTT es a kereskedelmi televiziok kozotti viszonyokat vagy peldaul most mar lassan a Malev uj szerzodeseire is lehet pislogni. Az allami felugyelo szervek illetve a koltsegvetes minden tetele tartalmaz ellophato penzeket... amiket persze el is lopnak... Kivancsi vagyok a koltsegvetes hany szazaleka megy el korrupciora illetve a politikusok zsebebe... De az a gyanum hogy ketszamjegyu az eredmeny... Es ez nem csak a hatalmon levo politikusokra vonatkozik ugye. Lasd Pinter es csapata.

szobatars 2010.03.14. 07:50:50

Még 1992-ben lengyel László azt írta, a bűnözés beférkőzött a politikába...igaza volt, bár ő ezt akkor az MDF kormányra értette..ha tudta volna, hogy a saját brancson belül mi van, talán soha nem írja le ezt a mondatot.

szobatars 2010.03.14. 07:52:07

@Shinjuku: a MÁV-hoz képest a BKV ügyei csak jelentéktelen apróságok...

is 2010.03.14. 08:02:53

Balogh Zsolt tanúvallomásából hiányoltam, hogy a Nokia-doboz átadására a Duna fenekén, bűvárharangban került sor, jugoszláv békaemberek segítségével. Azzal az kerek lett volna.

Ez gyenge utánzat. Erről is ki fog derülni, hogy már mikor megcsinálták, csak most adják le. Érdekes, ez senkinek nem tűnt fel, hogy már az előzőt is egy hónapig fektették, hogy megfelelő időpontban dobják be? Hogy ebből láthatóan ezek koreografált, betanított, végiggyakorolt, szerkesztett vallomások?

Félreértés ne essék: Hagyó, Regőczy jó nagy gazemberek, megérdemlik, amit mindennyian remélünk, hogy kapnak. De ez azért egy politikai gazamberség, amivel itt és most etetnek. Ez a két ember pontosan azért lett a BKV vezére, mert beszállt ebbe a játékba. Lehet bűnbánó maffiózónak lenni, de nem a Magyar Hírlap hasábjain, hanem a bírósági tárgyalóteremben. Az, hogy ez ide lett koreografálva, az tényleg a Tanú fc. ilmet idézi.

DRtorgyi 2010.03.14. 08:03:00

@Bona Fides: Nincs már Lipót. Évekkel ezelőtt bezárták, most üresen áll.

is 2010.03.14. 08:05:02

@Shinjuku: "Es ez nem csak a hatalmon levo politikusokra vonatkozik ugye. Lasd Pinter es csapata. "

Jaja, még 4 év lopás, minimum. Szegények, akik 1998-2002 és 2006-2010 (önkormányzatok) után még elhiszik, hogy kevesebb lesz...

THC 71 2010.03.14. 09:04:45

@is: A baloldaliak kedvenc válasza erre a történetre,hogy a Fidesz is ugyan ezt fogja csinálni(vagy csinálta anno).
De basszátok meg,most erről van szó,ezt kellene elismerni.
Illetve azt,hogy az MSzp és az SzDSz az elmúlt 8 évben gusztustalanul sokat lopott,többet mint eddig bárki más(már csak a hosszabb idő miatt is)
Én nem hiszem,hogy bárki jobb lenne,de azért is a Jobbikra szavazok,már csak azért,hogy nagyobb legyen a botrány.

Utó Pista 2010.03.14. 09:06:29

@seba1:

Meg Volkswagen touareget.

gudmen 2010.03.14. 09:45:54

tipikus ballibes érvelés a felelösségháritás.." ök is loptak anno..egyik sem különb.." stb.
itt büntényekröl van szo és bünözökröl..akiknek nagy része politikus, nehogy már a fidesznek kellejen elnézést kérni, hogy éppen most derülnek ki az ügyek..(persze nem véletlen az idözités)

indapass90210 2010.03.14. 10:10:29

@gudmen: szerinted a fidesz honnan veszi pölö a kampányhoz azt a hiányzó pármilliárdot, ami nem szerepel a hivatalos 386 millióban?

7esbusz 2010.03.14. 10:21:07

Profi színjátékot láthatunk, csöpögtetés a választások előtt, de az igazi tűzijáték majd ősszel lesz. Bármit is csinál addig majd az új kormány, ha az nem tetszik az istenadtának, ez jó lesz terelésnek az önkormányzati választások előtt. Ha meg olyat csinál ami bejön a zembereknek, akkor ez lesz a plusz...

Rá Dios 2010.03.14. 10:24:55

Azzal igazán egyetértek, hogy ez a garnitúra elsöpör.
Amiatt aggódom inkább, hogy milyen lesz a helyükbe lépő?

foldlako 2010.03.14. 10:38:08

Minden, az ügyben érintettnek: KÉREM VIGYÁZZANAK, AZ AJTÓK ZÁRÓDNAK!

gudmen 2010.03.24. 23:23:01

@Dövan:
felsorolom inkább, hogy honnan nem: BKV,MÁV, MNV, 4-es metro, Strabag..
süti beállítások módosítása