A tetem

 2010.03.06. 10:41

 

 

(H)hagyó miklós politikai hullájának ide-oda szállítgatása már így is komoly terhet rótt az mszp-re, markos legények egész csapatát kellett foglalkoztatni, hogy a kívánatos célt, a másutt való bűzölgést elérhessék. Csak idő kérdése volt, hogy mikor tesz valaki vallomást a magyar politikatörténet egyik legnagyobb biztosítókötél nélküli zuhanását bemutató szocialista politikusra.

Balogh Zsolt azonban nem aprózta el a dolgot, olyan brutálisan pakolt alá egykori „főtartótisztjének”, hogy bízvást pályázhat a legdrámaibb terhelő vallomás címére, örök ismeretlenségbe taszítva azt a számtalan egyéb középszintű kádert, akik a következő napokban, hetekben fognak szocialista főnökeikre hasonló, életszagú, édes-bús, őszinte feltáró, beismerő és terhelő vallomást tenni.

Sok jót ezidáig sem gondoltunk hagyó miklósról, akinek fénykorában is sikerült olyan benyomást kelteni, hogy az aurájukra kényes sivatagi rablóvezérek is sértődötten súgtak össze a háta mögött, hogy hogyan tud valaki övébe tűzött csupasz kard és egy rakás hiányos fogazatú, összeszabdalt arcú testőr nélkül ennyire fenyegető lenni, de Balogh Zsolt érzékletes leírása után nem kell keresgélnünk ahhoz, hogy megismerjük a kisember rettegését a hétköznapi liberalizmus szorongatásában.

Általában nem adatik meg az embernek, hogy percre pontosan tudja mikor látogatnak el hozzá a kommandósok, hiszen hagyó miklóst már csak méretbeli okokból sem lehet vadháló és kábító puska nélkül őrizetbe venni. Továbbá a büntetés-végrehajtásnak is készletfelhalmozással kell (párizsi) reagálnia a fenyegető lehetőségre. A miklós letartóztatásának perce azon a jogértelmezésen múlik majd persze, hogy mikor is fogy el a mentelmi jogának utolsó darabkája.

(M)miklós előtt több lehetőség áll: jó vágómarhának méltóan szimpla kérődzéssel töltve az időt, várja sorsa beteljesülését, vagy külföldre menekül. Ez utóbbi esetben valószínűleg sikerülne 10 % alá tornásznia az mszp-t, de az öt százalékra is lehetne gyúrni, ha még egyéb készpénzmozgások is nyilvánosságot kapnak. Azt is megteheti persze, hogy a problémát egyszerűsítendő, simán golyót röpít a fejébe, ami legalább annyit hozhat a számára, hogy az mszp saját halottjának tekinti.

A nem túl acélos jellemű emberek számára azonban adott még egy vonzó lehetőség, miszerint egy hasonlóan részletes, őszinte, feltáró jellegű vallomással potenciális cellatársak tömegét nevezi meg. (H)hagyó miklósnak bizonyára lenne mondanivalója, hiszen 70 millió forint ára parizert csak nem zabálhatott meg, tehát valószínűleg mások is részt vettek az uzsonnán.

A klasszikus anekdota korszerűsített változatnak alkalmazásával, miszerint: „Minden kiderült, azonnal menekülj!” szövegű sms-ek szétküldésével komoly népvándorlást lehetne elindítani a szocialista párt elitjéből a kiadatási egyezményeket kevésbé szigorúan vevő csendes-óceáni szigetállamok irányába.

Jól látható, hogy lassan a történet végére érünk. Egyre valószínűbb, hogy nem csak választások lesznek, hanem rendszerváltás is. Elitváltással, elszámoltatással, ahogy kell.

Jobb későn, mint soha.

Köszönjük miklós, te is kellettél hozzá.

Címkék: mszp bkv hagyó miklós beismerő vallomás balogh zsolt

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr961813358

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudta Ön hány forint fér egy Nokia-dobozba? 2010.03.07. 11:31:32

Mesterházy, Die Presse: "Az elmúlt húsz évben mindegyik parlamenti pártban voltak korrupt politikusok. Véleményem szerint egy párt csak akkor lehet hiteles a korrupció dolgában, ha minden korrupt elemet kitaszít. És mi éppen ezt tesszük.&qu...

Trackback: Hetvenmillió ok a bukásra 2010.03.06. 19:29:19

Érdekes párost alkot a két mai MSZP-s hír. Mesterházy Die Presse interjújában becsülendő, hogy kertelés nélkül elismerte az elmúlt évek hibáit, de hiába, ha a Hagyót korrupcióval vádoló Magyar Nemzet interjú egy másik mondatának ad pikáns aktualitást:...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vizesnyolcas 2010.03.06. 12:25:36

Vannak itt egy páran, akiket nem zavar ennek a tetemnek bűze sem. Majd jól efogják az orrukat, és "csalóra szavaznak, nem a fasisztára".
mandiner.blog.hu/2010/03/02/befogott_orrok
index.hu/velemeny/2010/01/25/befogott_orral_halkan_anyazva/
mandiner.hu/cikk/a_csalora_szavazz_ne_a_fasisztara_
galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=661:kire-szavazzunk&catid=51:csmihancsikzsofia&Itemid=79
Mihancsik Zsófia: A csalóra szavazz, ne a fasisztára!
beszelo.c3.hu/cikkek/%E2%80%9Evan-kereslet-liberalis-part-irant%E2%80%9D
„Van kereslet liberális párt iránt” - Kis Jánossal Mink András és Révész Sándor beszélget
Ha valakinek eddig nem lett volna világos, most láthatja:
Nem a rendszerrel úgy általában volt bajuk ezeknek a véleményformálónak akkor sem. Csupán az csípte szemüket, hogy a hatalomban túl sok - általuk lenézett - "suttyó paraszt" téblábolt.

vizesnyolcas 2010.03.06. 12:35:00

@vizesnyolcas:
efogják = befogják,
akkor sem = a Kádár-érában sem.

mrs. white 2010.03.07. 09:22:14

A noikás doboz be fog vonulni a magyar történelembe mint váltó egység, hasonlóan a 20 dokumentumhoz. A 20 dokumentumra rámentek a kisgazdák. Vajon ez történik a mszoppal egy nyomorult nokiás doboz miatt?

u.i Kérdés, hányan hányszor töltötték még meg.

Viktus 2010.03.07. 11:41:03

Még A Tanú c. filmben sem tudtak ilyen képet kigondolni, mint ez a párizsis ...

gudmen 2010.03.08. 07:55:36

Üdv Paranoid Android!
néhány napja találkoztam elöször a blogoddal,azota visszaolvastam az összes korábbi bejegyzésed.nem akarok tulzásokba esni de minden szava nektár amit csepegtetsz a nagyérdemünek és nekem is többek között. rejtöi fordulatok és hasonlotak..stb...régen nem találkoztam hasonloan olvasmányos irott müvel..mind tartalom és stilus terén, csak szuperlativuszokban tudok nyilatkozni.
bizom benne, hogy hasonloan termékeny leszel az elkövetkezendökben is.
üdvözlettel:gudmen

agyalapi 2010.03.08. 13:36:57

@gudmen:
Halihó!
Na ugye, hogy nem csak én ismertem fel a robotban bujkáló géniuszt? (o:
Köszönöm, csak így tovább!
Üdvözlettel:
Agyalapi

rolika 2010.03.08. 15:50:58

@gudmen: Hehe, üdv a táborban ;-)
süti beállítások módosítása