Negyven milla

 2008.12.12. 09:50

Idézet a Hírszerző egy BKV-és cikkének kis színeséből, amely a Független Hírügynökségre hivatkozik:

 

„Pécsi szál

Megtudták az utasok, hogy kirúgták az ellenőrök többségét, ezért sokan nem is vettek erre a hónapra bérletet Pécsett. A 17-ből már csak négy jegyellenőr dolgozik a pécsi buszokon, 13-at ugyanis elbocsátották. A Pécsi Közlekedési Zrt.-nek új vezetése van, amely átszervezi az egész céget.
Első lépésük az volt, hogy elküldték azokat az ellenőröket, akikre a legtöbb panasz érkezett az utasoktól. Megvizsgálták ugyanis az elmúlt évek adatait, s csupán négy ellenőr volt a 17-ből, akik a többieknél lényegesen több pénzt hoztak a cégnek, illetve akikkel kevesebb gond volt. Így azonban csak negyedannyi esély van arra, hogy a bliccelőket elkapják. 

A Független Hírügynökség információi szerint ebben a hónapban 40 millió forinttal kevesebb folyt be a bérletek eladásából. Ez azt jelenti, hogy körülbelül hatezren nem vették meg a decemberi bérletet.”

 

A Független Hírügynökség azonban további érdekességekkel szolgálva eljut a lényegig is:

 

„Keczer László, a Pécsi Közlekedési Zrt. új vezérigazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: azokat az ellenőröket küldték el, akik nem bántak megfelelően az utasokkal. Megvizsgálták az elmúlt évek adatait, s csupán négy ellenőr volt a 17-ből, akik a többieknél lényegesen több pénzt hoztak a cégnek, illetve akikkel kevesebb gond volt. A vezérigazgató hozzátette: céljuk egy utasbarát közlekedési társaság létrehozása, ahol talán nincs is szükség a napi ellenőrzésekre. Tervezik továbbá, hogy jövőre - az országban elsőként - bevezetik a mobil jegyrendszert. Ez azt jelent, hogy telefonnal is lehet majd jegyet váltani, 30 vagy 120 percre.”

 

A hír az országos sajtó figyelmét nem keltette fel, pedig azért van annyira vicces, mint a BKV-és vezér luxusautója.

A vezetői hozzáértés eme szép példája, hosszas röhögéses, majd rövidebb sírógörcsös periódusokat váltogatott nálam, különösen az utasbarát kifejezés, valamint az a kitétel, hogy talán nincs is szükség ellenőrzésre!

Az utasbarátság legszebb bizonyítéka talán az, hogy a negyven milliót, majd nyílván a vezetők prémiumának és fizetésének rovására fogják visszacsörgetni a cég költségvetésébe. És véletlenül sem a szeretett utasaikkal fogják kifizettetni, akik ugyanazért, vagy magasabb bérletárért pocsékabb szolgáltatást fognak kapni.

A hatezer pécsi is tetszik nekem, akárhogy is nézem a dolgot, ők csak lereagálták a kormány és a helyi önkormányzat színvonalas tevékenységének következményeit, tanultak például az EKF vezetőinek bérezési szokásaiból.

Rájöttek, hogy nem várhatnak arra, hogy majd valaki jó lesz hozzájuk, hanem úgy döntöttek, jók lesznek ők magukhoz egy ötezres erejéig.

 

Elképzelem, ahogy megérkezik az új menedzsment a céghez, aztán a maga félművelt módján (a közgáz két tételből áll ezeknek: 1) Csökkencsé kiadást 2) Növejjé bevételt!!!), de miután félműveltek, csak az első van meg, nekiállnak agyalni, kit rúgjanak ki?  A többszázmillás tanácsadói szerződésen csak nem lehet spórolni, ugye?

-Há ruggjukk ki a sofőröket bazdmeg abbó van a legtöbb, csak puszticcsák a kenyeret nem hatékonyak! És még a benzinen is fogunk egy csomót.

-Baszod, hát akkó nem lesz aki vezesse a teherautókat.

-Várjá nézzed, a logóba busz van itt a képen! Marika mondja ki lassan a cég nevét, hogy leírhassam….

 

Pontosan miért is kapnak ezek milliós nettos havi fizukat? Ez nem költői kérdés, hanem szociológiai, gyanítom.

 

Teljesen más.

 

Kérem a kedves olvasókat szavazzanak mit szeretnének olvasni legközelebb a blogon:

 

a)      A Szex négy nővel című írásomat

vagy

b)      Az unitranszverzális rendszerek diszfunkciói az n-dimenziós terek térmechanikájában című írásomat.

 

Csók:

A Szerző

 

 

 

Címkék: bkv ellenőr bérlet pécsi közlekedési zrt. jegyellenőrzés

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr45818543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.12.12. 21:54:02

Hi!

Egyértelmű a válasz (amennyiben az a "vagy" kizáró vagy):
b) Az unitranszverzális rendszerek diszfunkciói az n-dimenziós terek térmechanikájában című írásomat.

INkvizitor 2008.12.15. 12:35:51

hali!

én a:

"Csók: A Szerző" című írást szeretném olvasni :)))))

na jó, ez kicsit durva volt.!

AsgardV 2008.12.15. 13:07:19

A b-t, mert az meg egy igaz tortenet is lehet. :)

rolika 2008.12.17. 10:21:29

hö! új design! aszittem, rossz helyen vagyok :)

én egy c)-t választanék, ha lehet, bár gondolom, így is, úgy is megkapjuk a)-t is, b)-t is :-)))
süti beállítások módosítása