Én a prérifarkasnak drukkolok

 2015.03.24. 11:10

Felmerült bennem, hogy esetleg újra írok ide. 

Mert új kérdések kerültek elő.

Teljesen új politikai helyzet van, mind a világon, mind Magyarországon. Egyszerre csapnak fel egy ideológiai-politikai válság hullámai. Azt a kérdést sem tettük még fel, hogy Európa és Amerika számtalan válságjelének következménye a hazai politikai válság, vagy inkább ezt most mi csináljuk saját használatra. Szerintem a Fidesz kormányzóképességének látványos megroppanása három választási győzelem után egyszerre következménye a Fidesznek, mint politikai közösségnek az elhasználódásának és annak, hogy számtalan külföldi erőcsoportnak érdeke ellentétes Magyarország elemi érdekeivel.

És mi úgy teszünk, mármint mi olyan normális emberek, akik képesek vagyunk előítéletek nélkül gondolkodni a valóságról, mintha nem volna felelősségünk ennek a valóságnak az alakításában.

Nincs is diskurzus erről a valóságról. Már a valóságértelmezésről sincs. Semmiről sincs. 

El akarjuk bliccelni a felelősségünket abban, hogy a Fidesz és Orbán hogyan fog kormányozni a következő három évben és abban is, hogyha ilyen szarul, mint most, akkor ki is fog hatalomra kerülni utána. 

(A cím a kengyelfutó gyalogkakukkra vonatkozik.)

 

 

 

Címkék: politika válság

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr157299631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

homoródkarácsonyfalváért 2015.03.27. 10:33:24

A FIDESZ mostani válsága csak nagyon áttételesen fakad a világpolitikából. A FIDESZ mostani válsága generációs és PC módon nem részletezhető ellentétekből fakad -a FIDESZ-en belülről. A Goodfriend legfeljebb röhög azon, hogy amit nem tudott elérni a FIDESZ-nél, azt maga FIDESZ érte el belülről.
A FIDESZ válsága nem a kormányzóképesség válsága, ez fel sem merül, ugyanúgy kormányoznak tovább. A kormányzóképesség szempontjából tök mindegy, hogy Viktornak vagy Bélának hívják a miniszterelnököt.
A FIDESZ válsága a hatalom válsága. Az a kérdés, hogy vajon ledöfik-e Cézárt? Ha ledöfik, hány triumvirátus lesz? És ki lesz (az új vagy régi?) Augusztus?

És ez még az optimista forgatókönyv. Ha visszajönnek a görögök és visszafordítják a történelmet, a fanarióták kora jő el. Akkor pedig Isten óvja Magyarországot!

eszterma 2015.06.25. 09:35:59

Írj.
Szerintem van értelme. Sokan gondolkodunk így, de nem tudjuk megfogalmazni ÍGY.
süti beállítások módosítása