Géppuskatűz

 2014.03.07. 09:13

Olybá tűnik, hogy a Fidesz végleg le akarja rendezni ezt az ügyet a csapattal, amelyben gyurcsány ferenc a legtehetségesebb politikus. 

Minimum hat-hét éve mondogatom, hogy a Fidesz túl erős és hatékony ahhoz hosszabb távon is, hogy bármilyen romantikus mozgalomnak, bármennyire is nyomják külföldről, esélye legyen akárcsak megszorítani is egy választáson vagy az utcán. Orbán Viktor láthatólag tanult a 2002-es hibákból.
A jó cusi (akit holmi száz millával sem lehetett megvenni ezek szerint:))), meg a jó simon elvtárs, aki láthatólag nem bukott le még teljesen. biztosítja a muníciót addig, amíg a posztöszödi zavargások, vagy isten tudja még miben ki nem derül véletlenül az álbaloldal brutális érintettsége. Szépen adagolva a választások előtt.
Végre észre kellene venni, hogy ellenzéket választunk a Fidesz mellé és semmiféle „kormányváltásra” nincs itt esély. Ne is legyen, mert a Fidesz minden jogosan felhozható hibájával együtt ezerszer hasznosabb az ország számára, mint a csapat, „amely nem bírt megszabadulni gyurcsánytól”.
Ma egyetlen kérdés van, az, hogy hol vannak azok az emberek és mozgalmak, illetve társadalmi áramlatok, amelyek képesek az ellenzéki oldalon tátongó űrt betölteni.
Egy biztos, hogy a szavazólapon nincsenek ilyenek.
Egyedül az LMP-ről mondható el, hogy vannak olyan emberek a listájukon, akiknek a bejutása a parlamentbe nem tragédia önmagában. A Schiffer -féle jogvédő gondolkodásnak, aminek semmi köze az szdsz által lejáratott azonos nevű projekthez és az LMP vidéki szervezeteiben megjelenő hangsúlyosan nem budapesti logikájú vidéki értelmiségiek és gazdálkodók világképének nagyon helye lenne az új parlamentben. Kár, hogy ez a potenciál a kampányukon nagyon nem tükröződik.

2014 április 6.-án egyetlen dolgot cselekedhet eséllyel a magyar választó: Kinyírhatja a szocikat és az szdsz-t végleg. Ez nyilvánvalóan nem sok, de hihetetlenül hasznos lehet 2018 szempontjából.
Arra a kérdésre egyenlőre nincs válasz, hogy az újabb kétharmados Fideszt hogyan fogjuk kordában tartani, mert a fiúk hajlamosak elgaloppírozni magukat, de vegyük már észre, azért nem tudtuk idáig megnevelni őket, mert a normális magyar embereknek minden Fidesz abszurdnál eszébe tud jutni olyasmi, ami az mszpszdsz még undorítóbban csinált.

Én személy szerint szórakoztatónak találnék egy olyan jobboldali kurzust, amelynek én, mint baloldali értelmiségi vagyok az ellenzéke.
Az 2018-as választáson induló új ellenzékre vonatkozólag pedig van egy követelésem:
Egyetlen olyan alak sem lehet benne, akinek valaha is bármilyen köze volt az mszpszdszdkpmbokrosfodorwalkingdead-hez.

Something comletely different:

Nagyon-nagyon szerettem volna, ha valaki felteszi azt a kérdést:
Vajon milyen is orosz vagy magyar kisebbséginek lenni abban a demokratikus, Európába tartó Ukrajnában? Mi a nagyobb szívás, ruszinnak lenni Magyarországon vagy Ukrajnában? Ukránnak Oroszországban, vagy orosznak Ukrajnában?
Na ez, ami pont nem számít.

 

 

Címkék: kampány gyurcsány zuschlag simon gábor összefogás ellenzék kormányváltás LMP

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr155847178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gáborom 2014.03.08. 04:17:02

Szívemből szólsz, bárcsak egyre többen lennénk.
:)
süti beállítások módosítása