Mi a jobb?

 2012.05.20. 10:28

Igaz, hogy a Mandiner elitista csapata engem természetesen nem kérdezett meg, hogy mi a bánat véleményem van a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről és jelenlegi folyamatairól, de ez végül is teljesen érthető, hiszen még a bivalybasznádi Fuszulyka presszó előtt, de már a trágyató után, a semmibe bukik az európai perspektíva. Viszont nekem is van véleményem.

Itt ülök a Fuszulyka teraszán, nézem, ahogy az út túloldalán a virágba boruló cselőkeföldeken a lilásrózsaszín szirmokat borzolja a szél és azon tűnődöm, hogy miért is jár az eszemben a Nyugat, az álmaink földje, ahol a szabadság vet és a gazdagság arat, ahol a kultúra lakik és ma este biztos Nádas Péter felolvasó estre megy. Miért is van az, hogy hiába tudom, hogy el kellene vágyódnom innen valahová, oda, ahol a piacoknak hangulata van és bármelyik értékről azonnal megmondják, hogy demokratikus-e, valahogy én mégis a méhesben történő pipázást részesítem előnyben ehelyett. És nem teszek hitet nyilvánosan a modernitás diadalma mellett.

Mariska a pultoslány épp kihoz egy sört valakinek és én hálát adok az Isteneknek, hogy valami rejtélyes okból, talán a gravitáció törvénye elleni ösztönös lázadás erejéből, Mariska (A háta mögött Riska, de ez inkább kedveskedő, mint túlzással fajtajelleget kifejező becenévként adatott jelző.) nem visel melltartót, viszont vonzódik a ruhaanyagválasztásában ahhoz a transzparenciához, amit szerencsétlenebb történelmi fejlődésű országokban inkább a közpénzek elköltéséhez szoktak hozzárendelni. A piaci verseny eme módosító tényezője forgalmat növelt, meg árat, a Fuszulykában, mert a metafizikát elutasító, az alkoholt inkább vizuális effektek nélkül fogyasztó plebsz inkább az alszegi Bágyasztóba jár, ahol nincs ilyesfajta körítés, a szeszet a Rózsi ossza, aki viszonylag kevéssé antropomorf, annyira, hogy egész életében sikerrel kerülte el a szexuális tárggyá válást. Na annyit a hanyatló nyugat mételyéről a kapitalizmusról (szexről), meg a piacról, ott kanyarultunk el, hogy a Mariska mindezek mellett rendkívül formás lábakkal is rendelkezik, amelyek festészetileg talán a realista és az expresszionista irányzatok vegyülékeként írhatunk le, olyan nonfiguratív elemek hatásos alkalmazásával, amelyek ugyan meghúzódnak a perspektíva árnyékában, de mégis beférkőznek a befogadó tudatalattijába. Ez utóbbi azt jelenti, hogy Mariskának tetoválása nincsen.

Most, hogy Mariska (egy rövid ideig) nem takarja ki előlem Európát és újra kutathatom a látóhatár homályát, vissza is térhetünk ahhoz, hogy mi határozta meg a magyar jobboldal elmúlt tíz évét.

Azt nem tudom mondtam-e már, hogy Mariska meglepően intelligens, művelt és tudatos lény, aki egy humán és egy természettudományos diplomával adja 40%-kal drágábban a sört a külső adottságaira alapozva és olyan mélyenszántóan tudja ekézni az aktuális irodalmi Nobel-díjast, hogy mi hárman, akik értjük is miről beszél (és nem csak az érzéki ajkainak mozgását figyeljük), egy ideig próbáltuk rávenni, hogy térjen vissza Európába. Ezzel részben számunkra kellemetlen következményei miatt, illetve azért hagytunk fel, mert azzal érvelt, hogy pontosan tudja, hogy amit mond csak itt értik meg és olyat meg nem akar mondani, amit ott is megértenek. Nade ez csak megint valami, ami eltereli a figyelmünket a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről, és jelenlegi folyamatairól.

Istenem! Lejtette a pincérkendőjét (amit most majd kicserél, tudom), mozdulnánk, de gyors, ő hajol le érte, hát sajnálhatjátok, hogy nem vagytok itt, a cselőkevirág lilásrózsaszínjébe bejátszik a terasz korlátjának királykékje, ami előtt a koromfekete miniszoknya és a fehér (keményített) gombos, de blúzszerű ingjének kontrasztja rajzolja ki egy tökéletes test kecses meghajlását, aminek esztétikai értéke a semmibe taszajtja eredeti célját, a pincérkendő felemelését. Óriási szerencse, hogy a kicsit lecsúszva ülök a székemen és így a lehajlással összhangban bemutatott piruett legizgalmasabb pontján nem csak irányban, hanem szintben is ülök. Most megint órákig nem tudok majd a magyar jobboldal elmúlt tíz évére és jelen folyamataira gondolni.

Mondtam már, hogy a Fuszulyka teraszán nincs térerő? Semmiféle se, süket a mobilnet is, de érdekes, mindenki csak elsőre teszi szóvá ezt a hiátust. Ugye azt mondanom sem kell, hogy a három szolgáltató egyöntetűen állítja, hogy van? Tányéros tévé viszont tényleg van, de a Reál-Bayern alatt a hétvégi Somogysámson-Dörgicse megyekettes labdarúgómérkőzés kézikamerás felvételét néztük, úgyhogy talán az se hiányozna, igaz tudtuk, hogy végén lesz igazi bírókergetés, meg ilyesmik. Arról nem is beszélve, hogy a Laja, az operatőr, az első hullámmal ért a játékvezetői öltöző ajtajához (ez az igazi 3D), olyan közelijei vannak a tűzvonalból, hogy lepetéznétek.

A fociról jut eszembe a technika, a technikai tudás, amiről meg az, hogy itt a pornó se hiányzik az embereknek, a Mariska például olyat tud, amit nem látsz a felnőttfilmeken és nem csak azért, mert ott nincs kamera. Ha ez egyszer megvolt, hiába csöndes a guminő, örökre unalmasnak fogod érezni az életet.

Nem a magyar jobboldalról volt szó? Hol is ágaztunk el? Azt mondtam már, hogy a Mariska Fidesz szavazó? Sőt, kihirdette, hogyha a faluban győz az mszp, akkor bezárja a kocsmát. Meg azt is mondta, hogy nála a gyász jele a melltartó. Azt hiszem ez utóbbi volt a döntő.

Persze, hogy megkérdeztük tőle, hogy miért. Azt mondta, hogy azért, mert ő hűséges típus és hogy ha egyszer elköteleződik az ember, akkor ne cserélgessen. Azt mondja, hogy szeretőt, esetleg férjet lehet cserélni egyszer-egyszer, de a gyerek apját, meg barátot nem. Hát nem egy magyar választópolgárhoz méltó válasz ez, de a lábfeje (meg a bokája) is gyönyörű. Hihetetlen, ahogy a lábujjkörmeinek festése mindig harmonizál az évszak színeivel. Egyébként ez itt mindig is mérsékelt jobboldali környék volt, csak a Bágyasztón túl lakik néhány libsi, de amikor megpróbáltak gyurcsányista propagandát csinálni a cigánysoron, a helyi oligarcha, a Bodzás pofozta ki őket a műútig. A Bodzás nem egy úriember az igaz, de komoly társadalomtudományos gondolkodása van az A 6-osához, ugyanis azt mondja, hogyha a helyi cigányok egyszer megtudják, hogy ők romák és nem cigányok, nemcsak őt mellyesztik meg osztozkodás közben, hanem a felszegen a mi tyúkjaink sem alhatnak többet hátul a gyümölcsfák ágain, sőt őriztetni kell nemcsak a cselőkeföldeket éréskor, hanem a halastavat is (ahogy Európában szokás).

Mi nem kedveljük a Bodzást, egyrészt mert sokkal több pénze van, mint ami nekünk irodalomelméletből összejön, másrészt viszont igaz, hogy tudja a rendet, csak akkor ül be hozzánk a teraszra, ha megengedjünk, valamint csak diszkréten skubizik és nem tesz illetlen megjegyzéseket a Mariskára. Igaz, ez utóbbi állapot elérése érdekében nagyon meg kellett vernünk három éve pünkösdkor, de a kezelés (teljes megdöbbenésünkre egyébként) a társaságban található pszichológus (ő biztos jobban tudta, hová kell ütni) szakértői véleménye szerint nemcsak a köreinkben fellelhető hölgyek iránti tiszteletet oltotta bele, hanem az IQ-ja is nőtt vagy 30 ponttal. Már kisebb nála a kamat, mint a három nagybanknál és a kilakoltatásoknál is humánusabb. A Bodzás azért tudott egyébként befurakodni a piaci résbe, mert a falu zsidója teljesen elmagyarosodott, nem pénzügyekkel foglalkozik, hanem termel. Habár ez mindig degenerált volt, szdsz-es se volt soha, már az iskolában is ő volt Széchenyi az iskolai színdarabban.

Azt meséltem már, hogy a Mariska, amikor az egyik választás előtt levelet kapott az szdsz-től, hogy írjon nekik, ha van véleménye, direkt szerzett egy egyszer használatos pelenkát (mert egyébként környezetvédelmi okokból mosta őket) és a fia produktumával elküldte nekik. Mondta, hogy kivárta, amíg olyat eszik a gyerek, ami után még az ő gyakorlott gyomra is forog. Gondolnád egyébként, hogy egy ilyen gyönyörűségnek már két gyermeke van? Okos, jól nevelt gyerekek, maguktól utálják a kereskedelmi televíziózást, nem is kell tiltani őket.

Miért is van olyan hiányérzetem? Talán a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről és jelen folyamatairól akartam mondani valamit? De mit is?

Ja! Az elmúlt tíz évben rájöttünk arra, hogy most mi voltunk Szvatopluk és Kertész Imre Nobel-díjáért, a száz napos programért és azért, hogy elmehetünk „szabadon” rabszolgának nyugatra, odaadtuk a földünket a vizünket és a levegőnket a nyugati barbároknak. De mi legalább nem vártuk el Szvatopluktól (a szlovákok és/vagy a románok nemes királyától), hogy jó képet vágjon az ügylethez. Nekünk ezt most egyenlő felek, közös érdekeken alapuló szerződésének kell hívnunk.

A választóvonal az, hogy ki örül ennek és ki bánja.

Amúgy a magyar jobboldal elmúlt tíz évét és a jelen folyamatait az a keserű felismerés határozza meg, hogy minden, amit a jelenlegi Európától kaphatunk, elpusztítja mindazt, amit fontosnak tartunk és ami megtartotta a Nemzetet ezer éven át. Az elmúlt tíz évben tudatosult, hogy a Nyugat hanyatlása, a gazdagság és az önmegvalósítás, nem a szabadság és a jólét eljövetele, hanem az értelmetlenség megszokása és elfogadása. Most emésztjük azt, hogy a kommunistáknak abban az egyben igaza volt, amit a kapitalistákról mondtak. Igaz a kapitalisták is igazat mondtak a kommunistákról és ők is csak arról. Két pogány közt.

Egyébként ebből az egész posztmodern utáni post mortem aktusból nekem csak egy dolog jön be, nagyon csípem, ha a nők teljesen szőrtelenek. De nem feltétel.

 

A Mariskáról meg tudom milyen. De nektek nem mondom meg. Beeeeee.......

 

 

 

Címkék: jobboldal európa sumér konzervatív magyarhon mucsa retrográd mandiner polgári kör polgárosodás mi a jobb?

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr974527034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki23 2012.05.20. 14:43:12

Zseniális, köszi, végig vigyorogtam :-)

Besenyő MIV István 2012.05.21. 20:02:30

Rég olvastam ilyen jót. Köszönet érte.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.05.21. 20:26:14

Jobbos sablongondolatok, de a stílus überelhetetlen!

Paranoid Android2 2012.05.22. 13:33:29

@valaki23: Tudom, hogy zseniális! Egy meg nem értett zseni vagyok!:))))))))))))))))

Paranoid Android2 2012.05.22. 13:35:09

@Dr. TaTa86: Nem akarok kekeckedni, de pont ez volt a cél, a jobbos sablonok megfogalmazása felülmulhatatlan stílusban!:)

Besenyő MIV István 2012.05.23. 22:57:19

@Paranoid Android2: Besenyő MIV István, aki vagyok, azaz Besenyő Mindig Igazam Van István, elmondanám önöknek azt, amikor a Magos Tátrában jártam.

Tavasszal még havasak a hegyek csúcsai, és eme kellemes körülmény akár még meg is zavarhatná a tökéletesség után kutató lelki valónkat, de én kiemelkedvén az esztétikum mulandó mocsarából, a demokrácia- és kapitalizmusdeficit jegyeit véltem felfedezni a Zakopáne nevezetű falucska EU konformok befogadására képtelen lakossága körében. A gaz helyi őslakos gurálok, akikben az a torz képzet vert gyökeret, hogy szegről végről székely vérből valók, bizony lábbal tiporják ejrópai értékeinket. Nem csupán holmi közérdekre hivatkozva nem átallanak portékáik árát előre egyeztetni, de attól se vetemednek vissza, hogy eme rendtől való eltérés esetén jól összeverjék azt, aki hitszegést követ el. Ezen túlmenően nem csupán az autópálya hiánya, de az a tény is hallatlan, hogy a falu közepén egy randa erdő éktelenkedik, amit valami nemzeti parkra hivatkozva nem átallanak visszatartani a komoly ingatlanbefektetők elől.

Ezt a barbár világot, ahol nyoma sincsen megvédendő kisebbségeknek, ahol még mindig a család és közösség feudális viszonyai uralkodnak, és ahonnan hiányzik mindenfajta modern eszmeiség, ezúttal eretneknek nyilvánítom. Uff!

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.06.06. 19:26:32

Nyilván azért nincs nyoma sem a megvédendő kisebbségeknek, mert A MAGYAROK KIIRTOTTÁK AZ ÖSSZESET.
És akkor még mi jövünk Benes-dekrétummal, meg nyelvtörvénnyel. Pfejj.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.15. 23:35:17

Zsír! :D
Értem én, hogy mostanában kerülni kell pl a matolcsy, gdp, közgép szavakat, így meg ugye marad az alanyi költészet, meg ez az izé itt...
Mindenesetre, én legközelebb megpróbálnám LSD-vel ugyanezt.

Ettől függetlenül, bár talán szándékod ellenére, ügyesen festetted le pontosan azt a mordor-külsői perspektívátlan (esetleg alkoholizmus?) miliőt, amivel a normálisabbjának tele van a bránere.

Paranoid Android2 2012.06.16. 09:51:48

@Besenyő MIV István: Tudhattam volna!:))))
Hogy mindig igazad van!:)))

Paranoid Android2 2012.06.16. 09:55:26

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Félreértettél valamit, kedves barátom.
Innen te látszol orknak!:))))))
Tudod a disznószarszag egy természetes jelenség, míg a belvárosi értelmiségi nem!:))))))
És ha már választani kell.....

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.17. 22:49:58

@Paranoid Android2:

Hát, kinek a pap, kinek a papné... :D

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.06.26. 16:56:27

:-))) A nő elvette a posztoló eszét :-))) Hát a jobboldal 10 éves jellemzését nem sikerült végül kivesézni, de a poszt szerintem mutogatni való :-)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.06.29. 19:36:37

@Paranoid Android2:

Mit szólsz a matolcsy féle Kőccségvetéshez? Fasza mi? Az Államkincstár megadóztatása mindent visz! :D

Paranoid Android2 2012.06.30. 07:36:14

@lbm: Szerintem jobban jártunk a Mariskával!:))))

Paranoid Android2 2012.06.30. 07:38:05

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Szerintem ilyen melegben ne foglalkozz a költségvetéssel.:))))
Majd ősszel a hűvösben.....

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.04. 19:47:37

@Paranoid Android2:

Csak azt tudnám, erről a kurva melegről ki tehet? Kinek áll érdekében? :D

Besenyő MIV István 2012.07.30. 11:49:58

@Paranoid Android2:
@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

A Fűegér által emlegetett tranzakciós adóról csak 1 kis érdekesség:

Amennyiben a jegybank áthárítja, ekkor az a ki nem hitelezett likviditás, melyen most a bankok csücsülnek várhatóan nem 2 hetes jegybanki kötvénybe, hanem 3 hetes államkötvénybe(az ugye adómentes) fog átáramlani. Ezzel megnő az állampapírok utáni kereslet, ami egyrészt biztosabban finanszírozhatóvá teszi az országot, másrészt csökkenti az állampapírhozamokat, idővel a hozamgörbe teljes spektrumán. Az adó tehát nem a jegybank, hanem a bankok függetlenségét sérti. Ezért aggódik ugye a Simor, ami úgy önmagában is szégyen.

A kamatcsökkentéssel való összehasonlítás, ami a mainstream médiában megjelent, egy fals nézet. Az árstabilitás csupán akkor sérülne, ha a bankok az összeget nem állampapírba, hanem a gazdaságba pumpálnák. Az árfolyamra lehetne még hatása, ám mivel az ECB közben kamatot csökkent, a piac jegybanki kamatcsökkentést áraz, van és lesz így is akkora kamatfelár az állampapírokon, hogy ne csappanjon meg a külföldi kereslet, mely a forintárfolyamot mozgathatja. De ha forintgyengülés is jönne, az inkább jó. Végre bele kéne verni a fejekbe, hogy ez az ország csak egy 320-as árfolyam(EUR/HUF) mellet versenyképes.

(Bár ne lennének persze devizahitelek, de ha érdekel, szívesen elmesélem, a jegybank hogy baltázta el azt a kérdést is.)
süti beállítások módosítása