A nagy kihívás

 2010.01.31. 12:29

 

 

 

A balatonfenyvesi tanácselnök valamikor az ötvenes években, ha szükségét érezte rendszeresen összehívta a falu és a csatolt községek gyanús értelmiségijeit, akik állami alkalmazásban álltak (a kulákoknak külön koncertet tartott) és leszedte a keresztvizet a külső és belső ellenségről egyaránt.

Az esemény által támasztott legnagyobb kihívás az volt, hogy a szerencsétlen áldozatok valahogy kibírják röhögés nélkül, a rendszerszerűen részeg és nagyon látványosan egyszerű intellektusú népi káder előadásait.

A munkásmozgalmi hevülettől szárnyaló és a teljes Vörös Hadsereget maga mögött tudó, felfele mobil, a teljesítőképessége határait már segédkondásként is feszegető tényező, a felszólamlásai vége felé kemény figyelmeztetéseket intézett az impralistákhoz (imperialistákhoz) és azok egyik jeles vezetőjéhez Vak Milánhoz. MacMillan angol miniszterelnök felfedezése Vak Milán mögött, már csak azért is nehézségbe ütközött, mert a Forradalmi Munkás Paraszt Kormány helyi kifejeződése rendszeresen ki is hívta a nevezett személyt, a proletárdiktatúra helyi eredményeinek megtekintése mellett egy szellemi párviadalra is a helyi kultúrban.

Ugye érezzük, hogy a kétségtelenül tanulságos erőfelmérőre nem MacMillan gyávasága miatt nem került sor.

A magyarországi kis pártok vezetőinek megrögzött szokása, hogy kihívják Orbán Viktort úton-útfélen mindenféle témában vitára.

Ez az alsódabasi kocsmában is rendszeresen elhangzó mondatra hajaz, miszerint:

„Megmondanám én eztet az Orsós Viktornak is, csak nem mer idegyünni!”

 

A bokros laja kihítta a Orbán Viktort vitára.

Emésszük ezt az információt!

 

 

 

Címkék: vita kihívás bokros lajos

A bejegyzés trackback címe:

https://ennyiresenkinemlehethulye.blog.hu/api/trackback/id/tr961716698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I. P. S. 2010.01.31. 18:04:49

Kár, hogy nem lesz műsor. Mert a vita mindig a kampány legjobb része. Ha értelmesen folyik, akkor azért, ha meg nem, akkor lehet rajta röhögni. Utána két-három napig mindenkivel van miről beszélgetni, a buszon egymáshoz fordulnak az emberek, és egy kicsivel megint jobb lesz a világ.

Orbán meg pont ezt akarja megtagadni. A szemét.

Paranoid Android2 2010.01.31. 18:10:19

@I. P. S.: meg azt, hogy behuzzák a csőbe valami kommunikációs trükkel.

vizesnyolcas 2010.02.01. 15:14:21

@Paranoid Android2:
Egyszer kivesézhetnéd már a <a href="http://www.es.hu/index.php?view=doc;21945">Bokros programját</a>. Vannak ötleteim hozzá, de belőlem nem jönnek olyan könnyen "a teljesítőképessége határait már segédkondásként is feszegető tényező"-höz hasonló fordulatok.

Paranoid Android2 2010.02.01. 16:06:40

@vizesnyolcas: :)
A laja igazából nem tényező, legalábbis remélem.
De ígérem, ha mérnek nekik valami 5 % környékit márciusban, rámegyek, mint a jogvédő a rasszistára.:)

agyalapi 2010.02.12. 12:06:33

Tisztelt Android!
Esmét csak gratulálok. Ha valaha arra vetemednék, hogy irodalmi vizekre kormányoznám ladikomat, büszke lennék rá, ha ezt a színvonalat el tudnám érni.
Köszönöm.
Agyalapi.
PS.: Most, a második kommentem után úgy érzem, némi magyarázatra szorul a hozsannázásom: nem szokásom blogokat olvasgatni, erre az Önére (Tiédre, ha megengedhetem magamnak a tegezést) véletlenül tévedtem néhány napja, s bevallom: azóta keresem, s mazsolázgatok a régebbi írások között.Köszönöm, s várom a folytatást. Az ellendrukkerekre meg szükség van, azt jelentik, jó helyen kapirgálsz..... (De ezt nyilván nálam jobban tudod.)

Paranoid Android2 2010.02.13. 10:30:43

@agyalapi: Köszönöm eme meleg szavakat. Általában e blog olvasói mellőzni szokták a szerző lelkének ápolását.
Ennek talán a személyiségem és a blog stílusa lehet az oka.
Ezért hát különös öröm, hogy valaki meglátja a transzparens pszichopata mögött a vergődő neurotikust.:))

FutApest 2010.02.14. 18:58:56

A blog/On stilusa fantasztikus! Megvallom, néhol a prousti bekezdéseket ujra kell olvasnom de ez is az orom (hogy ne mondjam gyonyor) része! Van benne szellem, ironia, hattértudas(!) no de leginkabb van mogotte ember és személyiség! Koszonom!

agyalapi 2010.02.21. 07:10:54

@Paranoid Android2:
Nagyon szívesen! Bevallom, nagyon nem szívlelem a magukat tömjénező széplelkeket, akik sajnálják, hogy nem érti meg őket az alantas tömeg. Pont ezért értékelem nagyon nagyra a blogot, (ahogy FutApest kartács is említé) ami szerintem kinőtte határait, sok-sok kortárs (meg régibb) szépirodalminak mondott iromány fölé nő, minden szempontból. Tehát: csak így tovább, erő és egészség, s a haza fényre derül ! ( bocs, Feri bá')
Agyalapi

nahátnahátnahát 2010.03.01. 13:09:41

vannak dolgok, amiket még túl korai beemelni a közbeszéd szintjére, a lényeg itt is az időzítés. szóval lesz mit mondanom (erről a centrum párt effektusról), de még nem: a panelekkel csínján kell bánni, nehogy elcsépelt legyen mire aktuálissá válna.. meg amúgy sem építjük a tetőteret a pincére

szóval a java még csak most jön..

elvtársak, VÉGE.

(U.i.: Az időzítés nem csak nekünk fontos, hanem a távárisinek is.. Ha későn kapnak észbe, későn csomagolnak, nem teszik pénzzé amijük van, nem pakolják össze a pereputtyot és nem tűnnek el idejekorán, akkor ne lepődjenek meg, ha a reptér felé menet a gyorskocsi utcában kötnek ki. Merthogy az elvtársak erkölcse a hullával egyenlő, így biztosra vehető, hogy égen-földön minden "szoci" sáros lesz - mihelyst megszületik egy-egy vádalku..)
süti beállítások módosítása